Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Claus
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Claus » 13 sep 2013, 19:18

formance je napisao/la:BigBengBung

Šta misliš je li tepih najsporija podloga poslije šljake ?!
Vrlo zanimljivo pitanje. :mrgreen: Da vidimo šta će odgovoriti @Paja (nije teško, hajde :P ). Iako ne čitam njegove postove, živo me zanima. :mrgreen:

Inače, drug, nemoj se truditi objašnjavati trollovima. On nije tu da diskutuje, nego da promovira svoj stav pošto-poto, pod cijenu da se isprovaljuje i da bude ne bude u pravu. Nema svrhe obazirati se na njihove postove, samo će se džaba podići prašina i tema će otići u suprotnom smjeru.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 13 sep 2013, 19:27

Trebamo biti sretni sto zivimo u vrijeme najveci tenisera i tesko da ce ovakva generacija ikada ponoviti,zasto pricati o GOAT-u kada nijedan ni drugi nizsu zavrsili svoje karijere,Cinjenica je da su njih dvojica najbolji koji su ikada krocili teniski terenima a ko ce biti bolji da se proicao tome treba sacekati jos koju godinu .
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 13 sep 2013, 19:46

BigBigBang je napisao/la:Ne moram ja nikoga niti zelim ubjediti, samo navodim cinjenice a one su bitne kod objektivnog i pametnog posmatraca. Konkurencija je bila presmijesna Federeru koji je dosao na vrh svoje igre a Nadal je bio kao sto sam rekao osamnaestogodisnjak i njemu je konkurencija sigurno bila jaka jer je tih sezona samo na sljaci dominirao dok su ga ostalim mogli dobijati tada levati poput Blakea i slicnih jer ocigledno da njegova igra u tim danima na betonu nije mogla biti uspjesna kao na sljaci.
Ne ubjedujes,a pisao si 20 postova o tome kako je Federer imao slabu konkurenciju a Nadal vlada u doba divova.Ubjedujes cak i u ovom postu u kojem ne govoris da ubjedujes.Pises istu stvar.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 sep 2013, 19:50

Znate onu: "Sto puta ponovljena laž postaje istina". Valja prvo ubijediti sebe, a onda pokušati to isto uraditi i s drugima. :roll: On konta da smo mi debili pa da nam on mora, s vremena na vrijeme, objasniti kako stvari stoje u modernom tenisu. :mrgreen: A to što ne zna da je tepih sporiji ( :mrgreen: ) od šljake, to ćemo zanemariti. To su ipak sitnice, nećemo se zamarati tome kad možemo 20x ponavljati jednu te istu stvar. :P

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 sep 2013, 01:09

Ja vam samo navodim cinjenice sto se mene tice ti misli i da je Filipusis jedan od najvecih svih vremena a to sto puta ponovljena laz postaje istina moze se okarakterisati u vasem prikazivanju Federera kao najboljeg u historiji. Nisam ja kriv sto vi ne mozete da se pomirite sa cinjenicama.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 17 sep 2013, 19:40

Ta prica o ovoj kokurenciji, o onoj, o protivnicima jednog ili drugog, o povredama, podlogamaa..... smijesno! Rafael Nadal je covjek koji po stilu igre ne odgovara Federeru i to je jednostavno bila njegova jedina i najveca prednost u njihovim mecevima tokom njihove karijere! A valjati ovakve gluposti o tome kako je Federer igrao s nekim teniskim debilima i skoro neprofesionalcima a Nadal s najvecim ikada........pa to mogu samo oni koji o ovom sportu nemaju pojma!
Nadal je postigao mnogo, i sigurno ce postici jos i visee..... Ali nikada njegov tenis, nacin igre i rezultate pravi poznavaoci ove igre, pa ni sam Nadal nece usporediti s magijom koju je cinio Federer!
A sve dok i jedan i drugi ne kazu posljednje zbogom tenisu, historija ce se i dalje pisatiii......
Rodzer- najveci simbol i uvijek prva asocijacija na tenis, za sva vremena!
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 sep 2013, 23:41

BARNYCLE je napisao/la:Ta prica o ovoj kokurenciji, o onoj, o protivnicima jednog ili drugog, o povredama, podlogamaa..... smijesno! Rafael Nadal je covjek koji po stilu igre ne odgovara Federeru i to je jednostavno bila njegova jedina i najveca prednost u njihovim mecevima tokom njihove karijere! A valjati ovakve gluposti o tome kako je Federer igrao s nekim teniskim debilima i skoro neprofesionalcima a Nadal s najvecim ikada........pa to mogu samo oni koji o ovom sportu nemaju pojma!
Nadal je postigao mnogo, i sigurno ce postici jos i visee..... Ali nikada njegov tenis, nacin igre i rezultate pravi poznavaoci ove igre, pa ni sam Nadal nece usporediti s magijom koju je cinio Federer!
A sve dok i jedan i drugi ne kazu posljednje zbogom tenisu, historija ce se i dalje pisatiii......
Rodzer- najveci simbol i uvijek prva asocijacija na tenis, za sva vremena!
Za povrede,protivnike jednog i drugog,konkurenciju i podloge se manje vise slazem sa tobom.Isto tako se slazem da Rafa ne odgovara Rogeru ali realno Rafin stil igre ne odgovara haman nikome.Eto Djokovic se moze pohvalit da mu stil igre lezi Rafinom pa ...? Ima tu jos puno stvari osim Rafine ljevice,ts forehanda i snage koje cine razliku izmedju njega i ostalih tenisera ;)
Poređenje nacina igre i "tenisa" je jako malo ili nije uopste bitno, bitno je doci do kranjeg cilja posteno i fer sportski.
Eh za rezultate se vec nikako ne slazem.Ako Rafa osvoji jednak broj GS-ova kao Federer ni ja ni ti se necemo pitati puno :) Postojace strucni ljudi koji ce to uporediti i reci sta misle.A Rafa da osvoji 25 GS-ova ce za sebe govorit da je niko i nista jer je tako odgojen, skromno. :)
A i za sami kraj, to je stvar ukusa :) A o njima se ne raspravlja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 sep 2013, 13:42

TENISKA REVOLUCIJA Predsjednica WTA poručila: 'Tenisačice žele igrati na tri dobivena seta'

Spremne, željne i sposobne, sve što trebate napraviti je to zatražiti od nas - kazala je predsjednica WTA, dodajući da bi glavna prepreka tome bila produljenje programa turnira

Predsjednica WTA Stacey Allaster je izjavila u utorak da su tenisačice "spremne i žele" igrati pet setova na grand slam turnirima. Prema njenim riječima, tenisačice će biti sretne što mogu igrati u istom formatu kao i njihovi muške kolege ako se to od njih bude tražilo na Grand slam turnirima.

"Spremne, željne i sposobne, sve što trebate napraviti je to zatražiti od nas", kazala je predsjednica WTA, dodajući da bi glavna prepreka tome bila produljenje programa turnira.

"Programiranje Grand slam turnira je već dovoljan izazov s mečevima tenisača u pet setova. Mislimo da mečevi koji se igraju u tri seta bolje odgovaraju gledateljima", ocijenila je Stacey Allaster.

"Tri seta, to nam bolje odgovara, ali smo stalno govorile da smo spremne, željne i sposobne igrati u pet setova ako to žele na grand slam turnirima.

Rasprava o duljini mečeva pokrenuta je kada su tenisačice počele primati jednake nagrade kao tenisači na grand slam turnirima
Joj cirkusa, pa bilo bi mrtvih na terenu. Ja bih ukinuo i ova tri seta, neka igraju jedan set... ko dobije - ide dalje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 sep 2013, 14:36

Virtu4l je napisao/la:
TENISKA REVOLUCIJA Predsjednica WTA poručila: 'Tenisačice žele igrati na tri dobivena seta'

Spremne, željne i sposobne, sve što trebate napraviti je to zatražiti od nas - kazala je predsjednica WTA, dodajući da bi glavna prepreka tome bila produljenje programa turnira

Predsjednica WTA Stacey Allaster je izjavila u utorak da su tenisačice "spremne i žele" igrati pet setova na grand slam turnirima. Prema njenim riječima, tenisačice će biti sretne što mogu igrati u istom formatu kao i njihovi muške kolege ako se to od njih bude tražilo na Grand slam turnirima.

"Spremne, željne i sposobne, sve što trebate napraviti je to zatražiti od nas", kazala je predsjednica WTA, dodajući da bi glavna prepreka tome bila produljenje programa turnira.

"Programiranje Grand slam turnira je već dovoljan izazov s mečevima tenisača u pet setova. Mislimo da mečevi koji se igraju u tri seta bolje odgovaraju gledateljima", ocijenila je Stacey Allaster.

"Tri seta, to nam bolje odgovara, ali smo stalno govorile da smo spremne, željne i sposobne igrati u pet setova ako to žele na grand slam turnirima.

Rasprava o duljini mečeva pokrenuta je kada su tenisačice počele primati jednake nagrade kao tenisači na grand slam turnirima
Joj cirkusa, pa bilo bi mrtvih na terenu. Ja bih ukinuo i ova tri seta, neka igraju jedan set... ko dobije - ide dalje.
Ma daj, jedva ih gledam na 2 dobivena :lol: Dosta im jedan set :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 okt 2013, 20:41

David Nalbandian odlucio da se penzionise :!:
“Jednostavno, rame mi se nije oporavilo kako treba i ne mogu da se takmičim na ATP nivou. Veoma mi je teško što moram da objavim da se povlačim”, rekao je Nalbandian.

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 okt 2013, 13:43

Ne znam šta će ti to u temi Grand Slam.

U svakom slučaju, otišao je još jedan velikan. Znači Federerova generacija polako kači kopačke o klin...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jan 2014, 10:52

Ko je dao Novaku da pravi kostur za AO ? :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 jan 2014, 10:56

Jok. On bi se smorio cinjenicom da mu je otvoren put, pa bi ubacio tu Murraya ili Del Pa da ga "zagreju" za finale. :roll:

Ovo je zreb kao da ga je pravila forumaska komisija @No1e, @soba39 i @drinin vuk. :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jan 2014, 11:15

Al' mu se bas momacki otvorilo....cini mi se Gulbis u cetvrtoj rundi,kasnije Wawrinka u 1/4 finalu i Berdych/Ferrer u 1/2.

Nadal u prvom kolu na Tomica,u trecem na Monfilsa pa u cetvrtom na Hewitta...kasnije DelPotro pa Murray.

Federer na Tsongu u cetvrtom kolu pa na Murraya u 1/4 finalu.

To mi je na prvi pogled najzanimljivije.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 11:22

Bezobrazno lagan žrijeb za Novaka. :mrgreen: On nema ozbiljnog protivnika do finala (Ferrera i Berdycha ne računam, oni svakako nisu kalibar za finale). Ipak, to može biti mač s dvije oštrice, jer bi njegov potencijalni protivnik u finalu mogao biti spremniji na veći izazov, dok bi Djoker svakako bio odmorniji (ali bez pravog testa). Najprije bi ga mogao ugroziti Wawrinka, tako da mislim da Novak navija za to da Švicarac poludi i pruži dostojan otpor.

Nadal će biti s pravom nezadovoljan zbog žrijeba. Već u prvom kolu ga čeka Tomic ( :o ), onda Monfils u trećem, da bi u osmini protivnik mogao biti Hewitt ili Nishikori. Onda četvrfinale najvjerovatnije s Delpom, polufinale s Murrayjem, te veliko finale. Strašan raspored, a biće još strašnije ako Rafa uspije osvojiti AO 2014. :shock:

Murray ide na Federera ili Tsongu, a onda na Nadala. Ni on nema ništa bolju situaciju pred sobom (možda za nijansu lakšu od Nadalove), tako da bi i njegova titula bila senzacija.

Da sumiramo: Gornji dio - paklen, donji dio - talašika.

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 10 jan 2014, 11:55

Nadal ako dodje do finala,i pobijedit ce u istom 8-)
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 12:18

KiaKaha je napisao/la:Nadal ako dodje do finala,i pobijedit ce u istom 8-)
I ja tako mislim. Stvarno, ako naniza Delpa, Murrayja i Novaka, imaće big respect od mene (iako ga i sada poštujem i cijenim kao pretendenta na titulu GOAT-a modernog tenisa).

Sada ću reći nešto diskutabilno i siguran sam da će me Nadalovci napasti zbog toga (spreman sam, šta fali malo podgrijati atmosferu pred Aussie? :P ).

Dakle, ako Nadal uspije osvojiti Australiju, i ako Novak konačno uspije doći do RG-a i poraziti Nadala na njegovom terenu, ovo bi mogao biti posljednji Grand Slam za Rafu. Već ove sezone na RG-u puni 28 godina, a u tim godinama se nazirao kraj dominaciji jednog Federera, s dijametralno suprotnim stilom igre u odnosu na Rafaelov high-percentage tennis. Ipak, puno je toga "ako", stoga ne bih dalje prelazio u domen ŠBB-KBB, tako da ovdje stajem. Čini mi se da sam već previše rekao. :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 jan 2014, 12:35

stvarno interesantan ždrijeb, moglo bi biti dobrih mečeva relativno rano, prvenstveno u gornjem dijelu!

to možda (eventualno) devalvira jedno polufinale u donjem dijelu, ali oni će svakako ono slabije staviti u četvrtak, a ono jače u petak naveče

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 10 jan 2014, 12:50

Broj 1. ima najtezi zrijeb ali ne sumnjam da ce osvojiti titulu.Ima tu par igraca koji mogu strasno dobro odigrati.Vec u prvom kolu Nadal ide na ultra neugodnog TomiKa.

Monfilsa sam zelio Novaku u zrijebu ali eto na zalost opet protiv Nadala...

Novak ako izgubi set do finala nema sta traziti u finalu. :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 jan 2014, 13:02

Meni je kad sam bio mladji Australian Open uvijek nekako imponirao, svo ono sunce dok je kod nas snijeg , gledaoci u majicama i šorcevima itd, gledanje večernjih mečeva ujutro na screensportu ili eurosportu ... uvijek sam sanjao jednom otići tamo. . . . Sad iz ove perspektive mislim da je Umag puno više cool :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.