RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Stone Island
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Stone Island » 26 dec 2009, 18:58

Koja crna Sloboda. :roll:

8-) 8-) 8-)

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 26 dec 2009, 19:02

na sportinu procitah,on im je glavni kandidat...ma uglavnom nista od toga :)
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 26 dec 2009, 20:03

Odlično za Abdulaha, a još bolje za nas.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 dec 2009, 20:20

Ibrakovic je puno ucinio za Velez i stvarno bi mi bilo zao da ode jer je sve ovo podigao iz temelja ali ako idluci da ode ja mu bar necu nista zamjerit jer je napravio nesto od Veleza ali se ipak nadam da je sve to izmisljotina

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 dec 2009, 20:23

Ma ostaje Ibraka do ljeta sigurno, sta ce dalje biti, vidjecemo.

Ovi se nasi iz kluba bas usutili, nista nisam procitao ima pihihiii ..
Support Velez, It's logical! ★

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 dec 2009, 20:26

Niko ziv ne zna sta se desava u klubu,dolazi li iko ili odlazi a rekli su da ce reci javno pa ne znam gdje je zapelo?
Ma i ako je istina za Ibraka bit ce mi strasno zao ali moramo imat na umu da je Sloboda njegov klub,maticni ali se nadam da je sve ovo jedna notorna lazzz...

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 26 dec 2009, 20:27

Podržali smo ga kad je došlo do 'onih' situacija,red bi bio da ostane.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 dec 2009, 20:31

To stoji ali ipak je to njegov klub i ako ode moramo ga razumit jer je puno dao za Velez. Zar i nekim bivsim igracima nije zelja vodit Velez nego Laktase ili vode Laktase i zovu ga iz Veleza a on se misli?
Sta god bude za mene ce ostat velezovac i hvala mu za sve a bit ce trenera i poslje njega ali nadam se da je sve laz i to VELIKA LAZ

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 dec 2009, 20:33

Ma nije sve ni do podrske, ta nece covjek raditi za klikere, ha ja. Kazu da su im isplacena dugovanja koja su imali, ja na tome iskazu temeljim svoj optimizam sto se trenera tice.

Zna se samo da ce ici na pripreme u Fojnicu, odakle se vracaju u Mostar i onda put Turske. Takodjer, evidentno je da od turnira nece biti nista, i to smatram najvecim propustom ove Uprave, ali ih ne kritikujem zbog istog :D Nadam se po jednom pojacanju na svakoj poziciji, valjda ce nam finansije i trziste to nekako dopustiti :)

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 26 dec 2009, 20:36

Mont0 je napisao/la:Ma nije sve ni do podrske, ta nece covjek raditi za klikere, ha ja. Kazu da su im isplacena dugovanja koja su imali, ja na tome iskazu temeljim svoj optimizam sto se trenera tice.
A to se podrazumjeva,neće od have živjeti.

A turnir,veoma,veoma kompleksna situacija i ne očekujem u skorašnjoj budućnosti da će se organizovati iako bih to volio kao i svaki Rođeni.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 dec 2009, 20:39

Pa ti mislis da Velez moze financijski podnjet da ima 2 igraca na svakoj poziciji? I sta ima veze ako su sva dugovanja isplacena ako covijek hoce da ide? Opet ti kazem,to je njegov maticni klub i logicno je da ga nesto vuce gore a za nas je uradio i previse ali ponavljam po ko zna koji put,ako ode bit ce i meni i svima nama jako zao ali opet i ako ode,sta je tu je,idemo dalje ali bi volio da Ibrak zavrsi zapoceto a to je evropski Velez

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 26 dec 2009, 20:40

Možda misli odbrana,veza i napad.A ne bukvalno,svih 11 igrača da ima zamjenu.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 dec 2009, 20:44

Hehe, pa Velez trenutno na nekim pozicijama nema ni po jednog igraca, a ne dva. Na sta sam ciljao kad sam rekao po jednog na svakoj poziciji da dovedu: Jedan stoper, jedan veznjak i jedan spic, ali izraziti spic. Ko moze odigrati ako se, ne daj Boze povrijedi neko iz odbrane - Kadra? Ne budimo smijesni :lol: Napadaca ionako nemamo cijelu polusezonu, mislim da je to prioritet sto se igrackog kadra tice, ili da vratimo Remetica, Mrvu, Darka i ostale, koji se, btw vracaju po "n" puta, dokle?

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 dec 2009, 20:53

Kad niko nije htjeo da igra za Velez igrao je Kadra i za mene je Kadra 100 puta bolji nego Kadic.A sto se tice ostalih pozicija,prica se da se vraca Kazazic,Kodro a sto se tice ostalih,iskreno bi ja volio da se i Gubeljic vrati jer je slican Osmanagicu a naravno,volio bi i Mrvu vidit ali on ima ugovor sa Zeljom tako da nema nista od toga.Kazazic moze igrat i beka i stopera,Kodro veznog i beka i jednog i drugog tako da mislim da ce ipak biti nesto ali i na uparvi je da malo poradi...

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 26 dec 2009, 20:58

Kadra nije prošao probu u GOŠKU(!!!) pa je došao u Velež.S većinom njih ti je tako.

Kodro kad se oporavi bit će veliko pojačanje.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 dec 2009, 21:02

Kadra je stariji igrac i sigurno da prednost imaju mladji a Kodro i Kazazic ako dodju bit ce pojacanja i vec se proculo da Ibrak hoce njih da vrati u Velez

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 dec 2009, 21:05

Upravo tako, Kadra i Armel Skaljic, dobro se sjecam i Skupstine, kada su samo njih dvojica prisutvovali, ali koliko god mi njih voljeli ili ne voljeli, moramo priznati da Kadra u ovom momentu ne moze igrati za Velez, koji je jasno za cilj stavio izlazak u Evropu, ili moze, ukoliko smo promijenili te neke famozne, nazovi ciljeve?! I sam znas kakav je on tip igraca, necemo razglabati po forumu o tome, nema smisla. Ti volis njega, meni je drazi neko peti-deseti i to je to, mada nikada necu osporiti njegovu privrzenost klubu prosle sezone, respect.

Od tih sto si nabrojao, pojacanje ili konkurenciju postojecoj ekipi predstavljali bi Zlaja i Kodro, s tim da Kodro igra na svojoj prirodnoj poziciji, u veznom redu. Nikada nisam volio "pametovanje" trenera, i izmisljanje pozicija igracu, ne sjecam se ko je Kodri izmislio i stavio ga na beka, Seslija cini mi se :? Ukoliko bismo kaparisali Kodru i Kazazica, dva od tri igraca iz mog prethodnog posta bismo dobili, i ja bih, takodjer bio zadovoljan ucinjenim, mada iskreno, ocekujem ja dosta igraca ove zime da se pojavi na pripremama, ako nista, naci ce njih Ibraka.

:arrow:

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 26 dec 2009, 21:06

Onda bi nam samo jedan dobar špic trebao.Spominje se Ćorić ali nisam baš za to.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 dec 2009, 21:14

Niko ne spominje nista u vezi igraca ali sam nacuo od nekih momaka da su Zlaja i Kodro blizu povratka jer je Ibrakovic tako rekao i to mu je zelja.A i Zlaji su izmislili poziciju koliko znam jer,proslu polusezonu bio je stoper i to kvalitetan stoper i mislim da bi uz Asima dobili zadnju liniju odlicnu.Skaljic,Kazazic,Kajtaz i Knezevic.
A sto se tice Kadre,mislim da moze on dati jos svoj doprinos ma koliko bio ali vrijeme mu je pri kraju jer ima preko 30-ak godina

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 dec 2009, 21:20

Mah, znas nas, nakon prve promasene prilike, osuli bismo drvlje i kamenje po njemu, a njega kad ne ide, bas ne ide, dzaba ti sve prilike ovoga svijeta. Ja sam bio za opciju da se Kajana gura svaku tekmu, barem po 20-ak minuta, ali eto, nije odigrao deset minuta cijelu polusezonu.

Kad pogledas nasu Ligu i igrace u njoj, ne mozes naci napadaca koji ce ti doci u Velez a da ga ne platis masno. Spalevic se spominjao, on kosta 50 hiljada po sezoni, i takav je slucaj sa svakim, iole kvalitetnijim napadacem.

Govorio sam jos prije dvije sezone da Velez treba uciniti sve da vrati Alena Mesanovica u svoje redove, dok je jos bio zeleniji :lol: (tada igrao za Posusje), mi bismo tada dobili sa njim mnogo, ali nismo i sada nam je kasno kada nam zagorcava zivot igrajuci za druge timove, a ni on nije u cvijetu mladosti vise :D

Cunami, pa ako cemo tako vec govoriti, sjecam se Zlaje dok je igrao za mladje narastaje, bio je napadac, i nije mu bilo premca tada, jel tako? Otkud on na stoperskoj poziciji - ne znam, ja sam se zaibretio kad sam ga vidio tu na prvoj prijateljskoj prosle sezone - protiv Brotnja, i bio je najbolji na terenu. Igrao je i lijevog i desnog beka i bio stvarno dobar pozadi, i takav igrac nam uvijek treba. Eto .. :D

Edit: Kadra je u 34-oj godini zivota, i mislim da njegovo polako ali sigurno prolazi, ja se nadam da grijesim, ali neigranje cijelu polusezonu na to upucuje ..

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.