Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
Greivis
Kontakt:

Re: Forum

Post Postao/la Greivis » 04 okt 2013, 15:16

tornado2009 je napisao/la:kao sto reče neutral, zašto su svi na forumu ravnopravni a konkretno simpatizeri bajerna ravnopravniji ? mislim da je i mislio na njih.
+1

Jeste li mozda razmisljali o zamjeni moderatora? Vecina ih je slabo aktivna i ne obavlja svoj posao kako treba. Da ne govorim o ovoj vec spomenutoj neravnopravnosti.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 okt 2013, 15:54

Nismo razmišljali o zamjeni, jer smo vrlo zadovoljni postojećim moderatorima.

Molio bih vas da ovu temu poštedite rasprava o ravnopravnijim i ugroženim forumašima.

Zanimljivo kako su uvijek kao privilegovani oni forumaši čiji klubovi su prvaci, a ugroženi su oni kojima je titula izmakla. Zadnjih godina nekako stalno protažiramo Želju u Premijer ligi, Bayern u Bundesligi, Barcelonu u Primeri... da li to mi zaista tako dobro znamo odabrati stranu ili pojedini forumaši ne znaju gubiti, pa im je za sve moderator kriv?

Vjerujem da je i ta činjenica sasvim dovoljan odgovor na sva pitanja koja biste mogli postaviti o radu moderatora.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 okt 2013, 16:55

admin je napisao/la: Zanimljivo kako su uvijek kao privilegovani oni forumaši čiji klubovi su prvaci, a ugroženi su oni kojima je titula izmakla. Zadnjih godina nekako stalno protažiramo Želju u Premijer ligi, Bayern u Bundesligi, Barcelonu u Primeri... da li to mi zaista tako dobro znamo odabrati stranu ili pojedini forumaši ne znaju gubiti, pa im je za sve moderator kriv?
Ja mislim da je prije do toga da su moderatori uglavnom navijaci tih klubova, al moze bit da si i ti upravu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 04 okt 2013, 22:39

hoce li iko obratiti paznju na slike postavljene na teme "Grafiti navijackih skupina Evrope i svijeta"

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 okt 2013, 13:47

Moze li se napraviti kakva tema ili nesto slicno da se zna ko je banovan a ko ne? Bar od ovih sto su redovniji na forumu, ne mora se pisati za one sto imaju 253. nik.
Celik!3,2,2.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 okt 2013, 16:58

AllGunsBlazing je napisao/la:Moze li se napraviti kakva tema ili nesto slicno da se zna ko je banovan a ko ne? Bar od ovih sto su redovniji na forumu, ne mora se pisati za one sto imaju 253. nik.
Ili ispod nika da pise da je banovan kao sto ima na nekim forumima :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 okt 2013, 09:41

AllGunsBlazing je napisao/la:Moze li se napraviti kakva tema ili nesto slicno da se zna ko je banovan a ko ne? Bar od ovih sto su redovniji na forumu, ne mora se pisati za one sto imaju 253. nik.
ne.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 okt 2013, 09:44

Greivis je napisao/la:
admin je napisao/la: Zanimljivo kako su uvijek kao privilegovani oni forumaši čiji klubovi su prvaci, a ugroženi su oni kojima je titula izmakla. Zadnjih godina nekako stalno protažiramo Želju u Premijer ligi, Bayern u Bundesligi, Barcelonu u Primeri... da li to mi zaista tako dobro znamo odabrati stranu ili pojedini forumaši ne znaju gubiti, pa im je za sve moderator kriv?
Ja mislim da je prije do toga da su moderatori uglavnom navijaci tih klubova, al moze bit da si i ti upravu.
Evo ja sam tebi upravo oprostio ban na temi o Arsenalu. Znači, navijam i ja za Arsenal i štitim te zbog toga?

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 okt 2013, 10:21

Zasto mi nikad ne dođe obavjest kad prijavim neciji post.
Tako sam par puta prijavio,i korisnik je banovan,a ja nisam dobio nikakvu vrstu obavijesti da je on banovan?
I da se nadovezem na @UP,bilo bi dobro kad bi na profilu korisnika moglo vidjeti dali je banovan,ili je neaktivan,neki status forumasa.
Naravno,ako to dozvoljava ovaj tip foruma.

Tapatalk.
Keep walking.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 okt 2013, 10:48

to bi trebao da dozvoljava svaki forum, nije nesto ekstremno tesko za napraviti da npr izmedju imena i broja postova u ovoj praznini pise ako je odredjeni profil banovan
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 okt 2013, 15:18

Jednostavno,

ne želimo nikog obavještavati o tome ko je banovan, a ko nije. Ne želimo ni na koji način pofržavati rasprave o banovima, petljanje forumaša u rad administracije, diskusije o tome ko je trebao biti banovan, a ko nije, isl.

Opustite se i uživajte u korištenju foruma, a održavanje prepustite onima koji su za to zaduženi.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2013, 15:28

Uredu, mi smo izrazili zelju a Vi o tome odlucujete. Mi se, naravno, ne zelimo petljati u rad administracije. Bil bi lijepo da se zna da je neko banovan, da ga djaba me prozivamo, da ne postavljamo njemu djaba nekoliko puta pitanje a on nije u mogucnosti da odgovori. Samo bi otisli na njegov profil i vidjeli je li banovan, ovo sam vidio na nekoliko foruma. Kako god Vi cete to odluciti :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 okt 2013, 15:59

Odlučili smo da bi bila veća šteta nego korist.

Na svakog razumnog forumaša koji bi opciju koristio onako kako si ti opisao, dolazi njih deset koji bi ulazili u rasprave o tome zašto je banovan kolega koji navija za isti klub, a nije tamo neki koji navija za protivnički... i slično.

zaista nismo u mogućnosti ulaziti u diskusije o svakom svom postupku.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 okt 2013, 19:13

Mene zanima jedna stvar,ozbiljan sam i nemam namjeru provocirati.
Radi se o tim porukama u inboxu i kako one nemaju nikakav znacaj u banu.
U zadnje vrijeme evo vec sam primio 3 poruke gdje mi neki forumasi od po 5 postova direktno yebu majku (oprostite na vulgarnosti),a zanima me kakva je stvar kad tu upada administracija i moderacija.
Znaci,neki forumas posalje ovakvu poruku A&M.
Moze li taj forumas biti banovan na osnovu toga?
Smatrajte ovo kao pitanje.

Tapatalk.
Keep walking.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 okt 2013, 19:44

Odgovoreno je već nekoliko puta na to pitanje.

Napravi screenshot i pošalji moderatoru ili adminu i problem će biti riješen. Da mi je samo znati koji su to paćenici pa šalju prijeteće privatne poruke, a godina 2013 :roll:

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 09 okt 2013, 09:29

Tko je rekao prijeteće?
Sta ima prijetece u tri riječi i uskljičniku?
Mene baš briga,ne zanima me to baš,ali ono sto hocu da znam,ako je moguce,je kad netko nesto takvo napise adminu ili modovima,jel onda itko snosi posljedice?
@Neutral Nista ss ne pomaze.oni nista ne mogu preko vrijedanja u pp,i to nista ne znaci.

Tapatalk.
Keep walking.

AA23
Kontakt:

Re: Forum - pristup mobitelom

Post Postao/la AA23 » 09 okt 2013, 10:16

Sad nemogu ni u jednu vijest od SS.ba da udjem.

Prvo mi izbaci Sony Xperia Z a idem preskoči, onda se pojavi trofej CL i opet odem preskoči al me vrati nazad na Xperiu.. Nemogu da udjem u vijest.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 09 okt 2013, 10:33

Zanima me nesto u vezi tapatalka.
Idem na timeline ovog foruma i svi su avatari izmjesani.
Tako npr. korisnik 123 ima avatar koji koristi korisnik 321.
A i cesto se dogadja da jedan avatar ima pola korisnika na forumu.
Druga stvar,kad udjem u temu gdje imam nepr. postova,on umjesto da me odvede na prvi neprocitani,odvede me na 3. ili 4. n.p.
Tapatalk mi je valjda 4,onaj pro sto se placa,ali ja sam svoj skinuo na cetirišerd app.

Tapatalk.
Keep walking.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 okt 2013, 11:27

AA23 je napisao/la:Sad nemogu ni u jednu vijest od SS.ba da udjem.

Prvo mi izbaci Sony Xperia Z a idem preskoči, onda se pojavi trofej CL i opet odem preskoči al me vrati nazad na Xperiu.. Nemogu da udjem u vijest.

moguće je da su ti isključeni cookieji... pa da ti to stvara probleme?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 okt 2013, 16:13

Stvar je slijedeća:

Ja nemam pristup vašim privatnim porukama i ne želim ga imati. Vjerovatno ćete se svi složiti da je to bolje rješenje, nego da vam neko čita poruke koje se zovu "privatne".

Pošto poruke ne čitam i ne mogu ih čitati, ne mogu ih ni administrirati. Sam screenshot nije mi dovoljan, jer predpostavljam da će većina forumaša psovkom odgovoriti na psovku, pa bi bilo dovoljno nekome spomenuti familiju u PP, a onda meni poslati screenshot njegovog odgovora i na taj način osigurati ban za bilo kojeg forumaša.

U svakom slučaju, privatne poruke odraz su onoga što radite na javnom dijelu foruma. Pametnjakovići koji "kulturno spuštaju" i provociraju na javnom dijelu foruma često dobivaju psovke u inbox. Forumaši koji konkretno diskutuju u PP će dobiti nastavke te diskusije, ali rijetko i psovke.

Ponašaj se lijepo i u 99% slučajeva biće ti uzvraćeno lijepim. Onih 1% ludaka će nagaziti na minu kad tad i biće eliminisani sa foruma svakako.

A kad neko meni ili modovima napiše psovku, onda mi tačno znamo šta smo mu ranije pisali i zbog čega dobijamo uvrede. Takav uvijek zaplati trajnim banom.

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.