ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Claus
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Claus » 03 nov 2013, 17:00

David igra sezonu života, ali Djokovic se ne da. Jednostavno, čak i kada Ferrer napadne, Novak ga nekako poništi i natjera na grešku ili kratak udarac.

Novakov najbolji period je i Nadalov najbolji period. Ne i najplodonosniji što se tiče titula, ali igrom sigurno doveden do savršenstva. Igrao je tada najbolji tenis, sva četiri GS finala ostvario, ali je gubio od jednog čovjeka, koji je također bio u godmode-u. Kako ti nije jasno?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 nov 2013, 17:03

Nego, @formance ba, zaboravih te jučer pitati, je li se tebi čini da je Roger popravio igru na mreži (ako je to moguće uopće :mrgreen: ) i da je sve bolje i bolje prakticira. Protiv Del Potra i Djokovica je to izgledalo odlično. Čak je protiv Novaka spasio set loptu sjajnim volejem, ako se ne varam...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 nov 2013, 17:04

Ma nema on tu šta više popraviti, samo je pitanje inspiracije. :mrgreen:

Trebao si navesti i lagani FH volej koji je zapucao u mrežu na brejk loptu za Novaka pri rezultatu 2-3 u drugom setu. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 03 nov 2013, 17:05

Pazi Ferrera.Kakav blok taj covjek ima.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 nov 2013, 17:06

formance je napisao/la:Ma nema on tu šta više popraviti, samo je pitanje inspiracije. :mrgreen:

Trebao si navesti i lagani FH volej koji je zapucao u mrežu na brejk loptu za Novaka pri rezultatu 2-3 u drugom setu. :mrgreen:
Dobro, to se dešava, bio je i jedan predug. Jednostavno, pogađao je strane jako dobro, većinom je završavao poene, jako dobro za "starca u penziji". :mrgreen:

P.S. Čestitke Novaku na novoj tituli u Parizu.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 nov 2013, 17:08

Moj Davide, ne pomaže doping, ni puštena Rafina pobjeda. Ckapi si u duši i takav ostaješ za vijek vijekova. Ali dobar si nam meč pružio i zato ti treba čestitati. Čestitamo i sad razligu odavde. :mrgreen:

Rafa će ga sašiti u utorak, živi bili pa vidjeli. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2013, 17:13

@Formance,

Prvo da pohvalim te "sitne" detalje kojih se u momentu sjetiš. :D Mogao bih sad otvoriti njihov H2H i gledati ga do mile volje, al' opet se ne bih sjetio tih "prekretnica" u mečevima. Imam sad taj Nadalov as u glavi, al' i to samo zahvaljujući tome što si ga naveo. :mrgreen:
formance je napisao/la:ali je Rafa bolji taktičar, što potvrđuje H2H protiv ostatka konkurencije.
Moguće da i ja na to gledam pogrešno, al' opet ja moram tu pogledati sve faktore (prvenstveno tu Novakovu fizičku spremu koja je opet uvjetovana nepravilnom ishranom). Istina, nije samo to razlog Rafinog boljeh H2H-a sa ostatkom konkurencije (prvenstveno mislim na trojku koja je osvajala GSove), ali moraš priznati da i u tome ima nečega. Jer, budimo realni, ne bi bila ovolika razlika za Nadala. Barem ja to tako gledam.

Čestitke Novaku na osvojenom turniru. Moram priznati da me Ferrer iznenadio. Mislio sam da će danas samo skupljati gameove, a on je u oba seta imao servis na 5:4. :mrgreen: Da l' su mu*a ponovo ostala u svlačionici ili je nešto drugo posrijedi?!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 nov 2013, 17:13

lik je na apsolutno isti nacin izgubio dva seta :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 nov 2013, 17:18

Claus je napisao/la:
Novakov najbolji period je i Nadalov najbolji period. Ne i najplodonosniji što se tiče titula, ali igrom sigurno doveden do savršenstva. Igrao je tada najbolji tenis, sva četiri GS finala ostvario, ali je gubio od jednog čovjeka, koji je također bio u godmode-u. Kako ti nije jasno?
Nije tacno...Nadalov najbolji period je bio u 2008.oj i jednim dijelom 2009.-e.I ove godine je igrao bolje(dijelom) nego te 2011.-e.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 nov 2013, 17:29

Monolog je napisao/la:Prvo da pohvalim te "sitne" detalje kojih se u momentu sjetiš. Mogao bih sad otvoriti njihov H2H i gledati ga do mile volje, al' opet se ne bih sjetio tih "prekretnica" u mečevima. Imam sad taj Nadalov as u glavi, al' i to samo zahvaljujući tome što si ga naveo.
:mrgreen:

Kad čovjek to radi bukvalno iz meča u meč, onda znaš na kakve stvari treba obratiti pažnju. :mrgreen:

Još mi je u glavi onaj luuđački meč iz Rima 2005, između Rafe i Corie. Mislim da je drugi ili treći set bio u pitanju, Coria servirao, 5-3 rezultat za Nadala. Mislim da je gejm trajao pa sigurno blizu 20 minuta, ja sam se ibretio (i sad se ibretim kad pogledam highlights) kakve su ljudi kontinuirano udarce pogađali. Rafa fenomenalnim poenom stigne do brejk lopte, Coria je još bolje spasi, i tako nekoliko puta, pa onda Gaučos stigne do gejm lopte, i Rafa je krvnički spasi i tako par puta. Ludnica. :lol: I šta bi na kraju, Rafa veže dva dobra poena i stigne do duplog brejka i osvoji set. Statistički, možda taj gejm Coriji nije puno značio, jer i da ga je osvojio, Rafa bi servirao i vjerovatno osvojio set. Ali mentalno ga je uništilo, shvatio je da koliko god dobro igrao, Rafa uvijek igra nijansu bolje, uvijek nađe odgovor, uvijek na odličan udarac odgovori još boljim, savršenijim, jačim. I tu je, barem ja tako mislim Argentinac izgubio vjeru da može pobijediti, iako je u tiebreaku petog seta imao čini mi se prednost od 4-2 ili 5-3.
Monolog je napisao/la:Moguće da i ja na to gledam pogrešno, al' opet ja moram tu pogledati sve faktore (prvenstveno tu Novakovu fizičku spremu koja je opet uvjetovana nepravilnom ishranom). Istina, nije samo to razlog Rafinog boljeh H2H-a sa ostatkom konkurencije (prvenstveno mislim na trojku koja je osvajala GSove), ali moraš priznati da i u tome ima nečega. Jer, budimo realni, ne bi bila ovolika razlika za Nadala. Barem ja to tako gledam.
Problem je što je Novakovoj igri lakše naći manu nego Rafinoj. Recimo, igrači s varijacijama (Haas, Federer, Youzhny i sl,) zatim serveri (Izner, Raonić, Roddick). Novaka su dotični(neki od njih) pobijeđivali ili 'mučili' i kada nisu igrali najbolji tenis, jer su bili u stanju prevashodno ga taktički izdominirati. Rafu je na taj način nemoguće pobijediti, prvenstveno moraš imati dobar 2HBH, a onda se nadati da ti se potrefi par stvari. Da crtaš po liniji ala Soderling i Rosol ili igraš najbolji tenis svog života. Rafa je u drugoj varijanti gubio od igrača tipa Nalbandian, Davydenko, Blake, ali su batine od njih istovremeno primali i svi ostali igrači.

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 03 nov 2013, 18:35

adnan24 je napisao/la:
Claus je napisao/la: @adnane, ako si zaboravio, Nadal je te godine igra finala na 4 Grand Slama, tako da se s pravom može uzeti ta godina kao najozbiljniji argument. ;)
Argument da,ali najozbiljniji i jedini nikako.

Poredis 2 igraca a uzimas Novakov najbolji period u karijeri...Nadal jest igrao dobro te godine ali ne i najbolje u karijeri.

Npr. igrao je Novak ove sezone 3 finala i jednom ispao u polu-finalu od Nadala...sta cemo onda s tim duelima :?
Greška, Rafa je igrao finala na 3 GS-a te godine, kao i Nole ove godine :)

Ovaj formance mi se iz dana u dan sve više sviđa (nemojte me pogresno shvatit)
Moracemo se dogovorit kakvo velko finale Rafe da odgledamo u nekoj kafani zajedno.Prevešću ja tebe na "islam" u potpunosti, vec si jednom nogom zagazio :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 nov 2013, 18:56

Čuj ovoga, a donedavno bio najveći mrzitelj Rafe. 8-)
samosarajvo je napisao/la:Ovaj formance mi se iz dana u dan sve više sviđa
Mojne pogrešno shvatiti, fin si ti momak, ali nisam zainteresovan. Nije do tebe, do mene je. ;) :mrgreen:

http://profesionalnitenis.com/forum/

Navrnite, registrujte se i učestvujte u diskusijama. Na samoj stranici ima dosta zanimljivih stvari i analiza.

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 nov 2013, 19:17

@formance

Registrovao sam se, izgleda da samo pise admin i niko vise :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 nov 2013, 08:40

samosarajvo je napisao/la:Greška, Rafa je igrao finala na 3 GS-a te godine, kao i Nole ove godine :)

Ovaj formance mi se iz dana u dan sve više sviđa (nemojte me pogresno shvatit)
Moracemo se dogovorit kakvo velko finale Rafe da odgledamo u nekoj kafani zajedno.Prevešću ja tebe na "islam" u potpunosti, vec si jednom nogom zagazio :D
Da, izvinjavam se, nisam baš štreber k'o @formance ( :mrgreen: ), tako da mi često promakne koji detalj. Mislim da nema ništa od prevođenja, on jedino vjeruje u Bjorna Borga. :lol:

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 04 nov 2013, 09:38

zna li neko dokle Rafa mora dogurat na ATP finalsu u Londonu da bi završio na prvom mjestu ovu godinu...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 nov 2013, 09:40

Prvo mjesto barem nije upitno. :P Pa Novak brani titulu, Rafa može samo profitirati.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 04 nov 2013, 09:46

jeste ali Novak je sad u bodovnoj prednosti nakon Pariza tako da Rafa sigurno nesmije ispasti prije polufinala

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 nov 2013, 10:23

bajern100 je napisao/la:jeste ali Novak je sad u bodovnoj prednosti nakon Pariza tako da Rafa sigurno nesmije ispasti prije polufinala
Pa Nadal mu sad bježi skoro 1500 poena.
Rafa treba da izgubi sve mečeve, a da Novak dobije i onda bi prešao na prvo mjesto. :mrgreen: Smio bih se kladiti da do toga neće doći.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 04 nov 2013, 10:58

kolega volio bih da je tako ali nije prije Pariza Rafa je imao 520 bodova više od Novaka sada je Novak osvojio 975 bodova zato što je prošle godine ispao u drugom kolu znači pretekao je Rafu samo neznam koliko je Nadal dobio bodova za polufinale Pariza...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 nov 2013, 11:05

Claus je napisao/la:Mislim da nema ništa od prevođenja, on jedino vjeruje u Bjorna Borga.
I u Marcela Riosa, inače omiljenog igrača idola ti. 8-) Ovaj potpis nisam ja izmislio, već čovjek inicijala 'RF'. 8-) :mrgreen:

I navratite na ovaj forum, mojne da vas moram moliti, tek smo u početnoj fazi i svaki član je dobrodošao. ;)

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.