ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
David igra sezonu života, ali Djokovic se ne da. Jednostavno, čak i kada Ferrer napadne, Novak ga nekako poništi i natjera na grešku ili kratak udarac.
Novakov najbolji period je i Nadalov najbolji period. Ne i najplodonosniji što se tiče titula, ali igrom sigurno doveden do savršenstva. Igrao je tada najbolji tenis, sva četiri GS finala ostvario, ali je gubio od jednog čovjeka, koji je također bio u godmode-u. Kako ti nije jasno?
Novakov najbolji period je i Nadalov najbolji period. Ne i najplodonosniji što se tiče titula, ali igrom sigurno doveden do savršenstva. Igrao je tada najbolji tenis, sva četiri GS finala ostvario, ali je gubio od jednog čovjeka, koji je također bio u godmode-u. Kako ti nije jasno?
Nego, @formance ba, zaboravih te jučer pitati, je li se tebi čini da je Roger popravio igru na mreži (ako je to moguće uopće
) i da je sve bolje i bolje prakticira. Protiv Del Potra i Djokovica je to izgledalo odlično. Čak je protiv Novaka spasio set loptu sjajnim volejem, ako se ne varam...
Ma nema on tu šta više popraviti, samo je pitanje inspiracije.
Trebao si navesti i lagani FH volej koji je zapucao u mrežu na brejk loptu za Novaka pri rezultatu 2-3 u drugom setu.
Trebao si navesti i lagani FH volej koji je zapucao u mrežu na brejk loptu za Novaka pri rezultatu 2-3 u drugom setu.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Pazi Ferrera.Kakav blok taj covjek ima.
Dobro, to se dešava, bio je i jedan predug. Jednostavno, pogađao je strane jako dobro, većinom je završavao poene, jako dobro za "starca u penziji".formance je napisao/la:Ma nema on tu šta više popraviti, samo je pitanje inspiracije.![]()
P.S. Čestitke Novaku na novoj tituli u Parizu.
Moj Davide, ne pomaže doping, ni puštena Rafina pobjeda. Ckapi si u duši i takav ostaješ za vijek vijekova. Ali dobar si nam meč pružio i zato ti treba čestitati. Čestitamo i sad razligu odavde.
Rafa će ga sašiti u utorak, živi bili pa vidjeli.
Rafa će ga sašiti u utorak, živi bili pa vidjeli.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Formance,
Prvo da pohvalim te "sitne" detalje kojih se u momentu sjetiš.
Mogao bih sad otvoriti njihov H2H i gledati ga do mile volje, al' opet se ne bih sjetio tih "prekretnica" u mečevima. Imam sad taj Nadalov as u glavi, al' i to samo zahvaljujući tome što si ga naveo.
Čestitke Novaku na osvojenom turniru. Moram priznati da me Ferrer iznenadio. Mislio sam da će danas samo skupljati gameove, a on je u oba seta imao servis na 5:4.
Da l' su mu*a ponovo ostala u svlačionici ili je nešto drugo posrijedi?!
Prvo da pohvalim te "sitne" detalje kojih se u momentu sjetiš.
Moguće da i ja na to gledam pogrešno, al' opet ja moram tu pogledati sve faktore (prvenstveno tu Novakovu fizičku spremu koja je opet uvjetovana nepravilnom ishranom). Istina, nije samo to razlog Rafinog boljeh H2H-a sa ostatkom konkurencije (prvenstveno mislim na trojku koja je osvajala GSove), ali moraš priznati da i u tome ima nečega. Jer, budimo realni, ne bi bila ovolika razlika za Nadala. Barem ja to tako gledam.formance je napisao/la:ali je Rafa bolji taktičar, što potvrđuje H2H protiv ostatka konkurencije.
Čestitke Novaku na osvojenom turniru. Moram priznati da me Ferrer iznenadio. Mislio sam da će danas samo skupljati gameove, a on je u oba seta imao servis na 5:4.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
lik je na apsolutno isti nacin izgubio dva seta 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Nije tacno...Nadalov najbolji period je bio u 2008.oj i jednim dijelom 2009.-e.I ove godine je igrao bolje(dijelom) nego te 2011.-e.Claus je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Prvo da pohvalim te "sitne" detalje kojih se u momentu sjetiš. Mogao bih sad otvoriti njihov H2H i gledati ga do mile volje, al' opet se ne bih sjetio tih "prekretnica" u mečevima. Imam sad taj Nadalov as u glavi, al' i to samo zahvaljujući tome što si ga naveo.
Kad čovjek to radi bukvalno iz meča u meč, onda znaš na kakve stvari treba obratiti pažnju.
Još mi je u glavi onaj luuđački meč iz Rima 2005, između Rafe i Corie. Mislim da je drugi ili treći set bio u pitanju, Coria servirao, 5-3 rezultat za Nadala. Mislim da je gejm trajao pa sigurno blizu 20 minuta, ja sam se ibretio (i sad se ibretim kad pogledam highlights) kakve su ljudi kontinuirano udarce pogađali. Rafa fenomenalnim poenom stigne do brejk lopte, Coria je još bolje spasi, i tako nekoliko puta, pa onda Gaučos stigne do gejm lopte, i Rafa je krvnički spasi i tako par puta. Ludnica.
Problem je što je Novakovoj igri lakše naći manu nego Rafinoj. Recimo, igrači s varijacijama (Haas, Federer, Youzhny i sl,) zatim serveri (Izner, Raonić, Roddick). Novaka su dotični(neki od njih) pobijeđivali ili 'mučili' i kada nisu igrali najbolji tenis, jer su bili u stanju prevashodno ga taktički izdominirati. Rafu je na taj način nemoguće pobijediti, prvenstveno moraš imati dobar 2HBH, a onda se nadati da ti se potrefi par stvari. Da crtaš po liniji ala Soderling i Rosol ili igraš najbolji tenis svog života. Rafa je u drugoj varijanti gubio od igrača tipa Nalbandian, Davydenko, Blake, ali su batine od njih istovremeno primali i svi ostali igrači.Monolog je napisao/la:Moguće da i ja na to gledam pogrešno, al' opet ja moram tu pogledati sve faktore (prvenstveno tu Novakovu fizičku spremu koja je opet uvjetovana nepravilnom ishranom). Istina, nije samo to razlog Rafinog boljeh H2H-a sa ostatkom konkurencije (prvenstveno mislim na trojku koja je osvajala GSove), ali moraš priznati da i u tome ima nečega. Jer, budimo realni, ne bi bila ovolika razlika za Nadala. Barem ja to tako gledam.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
samosarajvo
- Kontakt:
Greška, Rafa je igrao finala na 3 GS-a te godine, kao i Nole ove godineadnan24 je napisao/la:Argument da,ali najozbiljniji i jedini nikako.Claus je napisao/la: @adnane, ako si zaboravio, Nadal je te godine igra finala na 4 Grand Slama, tako da se s pravom može uzeti ta godina kao najozbiljniji argument.![]()
Poredis 2 igraca a uzimas Novakov najbolji period u karijeri...Nadal jest igrao dobro te godine ali ne i najbolje u karijeri.
Npr. igrao je Novak ove sezone 3 finala i jednom ispao u polu-finalu od Nadala...sta cemo onda s tim duelima
Ovaj formance mi se iz dana u dan sve više sviđa (nemojte me pogresno shvatit)
Moracemo se dogovorit kakvo velko finale Rafe da odgledamo u nekoj kafani zajedno.Prevešću ja tebe na "islam" u potpunosti, vec si jednom nogom zagazio
Čuj ovoga, a donedavno bio najveći mrzitelj Rafe.
http://profesionalnitenis.com/forum/
Navrnite, registrujte se i učestvujte u diskusijama. Na samoj stranici ima dosta zanimljivih stvari i analiza.
Mojne pogrešno shvatiti, fin si ti momak, ali nisam zainteresovan. Nije do tebe, do mene je.samosarajvo je napisao/la:Ovaj formance mi se iz dana u dan sve više sviđa
http://profesionalnitenis.com/forum/
Navrnite, registrujte se i učestvujte u diskusijama. Na samoj stranici ima dosta zanimljivih stvari i analiza.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
@formance
Registrovao sam se, izgleda da samo pise admin i niko vise
Registrovao sam se, izgleda da samo pise admin i niko vise
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Da, izvinjavam se, nisam baš štreber k'o @formance (samosarajvo je napisao/la:Greška, Rafa je igrao finala na 3 GS-a te godine, kao i Nole ove godine![]()
Ovaj formance mi se iz dana u dan sve više sviđa (nemojte me pogresno shvatit)
Moracemo se dogovorit kakvo velko finale Rafe da odgledamo u nekoj kafani zajedno.Prevešću ja tebe na "islam" u potpunosti, vec si jednom nogom zagazio
zna li neko dokle Rafa mora dogurat na ATP finalsu u Londonu da bi završio na prvom mjestu ovu godinu...
Prvo mjesto barem nije upitno.
Pa Novak brani titulu, Rafa može samo profitirati.
jeste ali Novak je sad u bodovnoj prednosti nakon Pariza tako da Rafa sigurno nesmije ispasti prije polufinala
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa Nadal mu sad bježi skoro 1500 poena.bajern100 je napisao/la:jeste ali Novak je sad u bodovnoj prednosti nakon Pariza tako da Rafa sigurno nesmije ispasti prije polufinala
Rafa treba da izgubi sve mečeve, a da Novak dobije i onda bi prešao na prvo mjesto.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
kolega volio bih da je tako ali nije prije Pariza Rafa je imao 520 bodova više od Novaka sada je Novak osvojio 975 bodova zato što je prošle godine ispao u drugom kolu znači pretekao je Rafu samo neznam koliko je Nadal dobio bodova za polufinale Pariza...
I u Marcela Riosa, inače omiljenog igrača idola ti.Claus je napisao/la:Mislim da nema ništa od prevođenja, on jedino vjeruje u Bjorna Borga.
I navratite na ovaj forum, mojne da vas moram moliti, tek smo u početnoj fazi i svaki član je dobrodošao.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.