FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Mago
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Mago » 04 nov 2013, 00:04

Koji ce nam qrac napadaci ? Ovo sa Palaciom,Rickyem i Guarom odlicno djeluje i to pokazuje cinjenica da je Inter najefikasnija ekipa u ligi sa 27 golova u 11 kola.

Nema potrebe za novim napadacima pogotovo ako se nastavi igrat u ovom sistemu. Cetvorica za jednu poziciju je i vise nego dovoljno. A kad imas ovakvog Palacio koji je prakticki sam cijeli napad onda ti ne trebaju ni ova trojica. :mrgreen:

I sam Mazzarri je danas izjavio da mu u Januaru ne trebaju igraci da popune kadar vec samo oni koji ce ovu ekipu ucinit boljom.Po meni su bekovi primarni cilj. Vidio sam negdje da se Baines spominje al to mi je totalno nerealno mada bi bilo prejbeno kad bi njega uboli.

U odbrani nista ne treba. Sa Hugom je to najjaci dio ekipi. U sredini mozda neko da mijenja Cambia i bekovi. Nista spektakularno ne treba dovodit. Treba cuvat pare za ljeto...
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 nov 2013, 00:06

U napadu imamo Palacia,Milita,Icardia i Belfodila i s obzirom da igramo samo sa jednim četiri napadača su ok broj po meni,ali eto desilo se da su dvojica sada ozlijeđena još ti dođe neka suspenzija i postaneš na jednom imenu.E sad da uzmu još jednog neće ovi biti vječno ozlijeđeni i opet Icardi ili Belfodil neće imat prostora jer će i taj novi morati dobivat priliku.A ako ne uzmu nikog opet nije dobro pa ti budi pametan. :mrgreen:
Belfodil i Palacio mogu konkurirat i za Alvarezovo mjesto (tj.danas Guarinovo) tako da eto,valjda će iskemijat nešto.Ja prije ne bi uzimao nego što bi.

Nego,jel zna netko izvadit podatak kad smo zadnji penal imali u ligi?

Speaking to FC Inter News, Vincenzo D’Ippolito, agent of Bologna midfielder Diego Laxalt, speaks of a possible return of his client to Inter who owns the card of the player.

“Is Laxalt in the future plans of Inter? It is too soon to talk about it as both clubs are thinking about the league. In June we will evalaute all together. January? he will stay in Bologna at 100% with the goal of finding continuity in performances and he has that so far.”

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 04 nov 2013, 00:13

kakvo crno ljeto,yebo ljeto ako ne odemo u LP(ako vec imas sanse da odes) umjesto na ljeto dovedes nekog u januaru,platis 30 miliona i 30 se vrati kad odes u LP,ko i Milan sa Balom,ljudi ga isplatise ulaskom u LP,da nije on dosao ne bi nikad ni otisli,,kakav Campagnaro,evo cim ga nema odmah katastrofa u odbrani,,Icardi isto,,ne mozemo se mi uzdat ovako u njih,sta povrijede se ko Zanetti i Milito u februaru pa nema nijednog opet,,opet cemo ganjat Carewa,,napadac treba,Milito ide na ljeto,znaci il nam dosao napadac na ljeto il u januaru svejedno,bolje u januaru nego na ljeto,,Dzeko ne igra i zeli da igra,Benzema isto(on zadnje utakmice poceo malo igrat al nije to to),,ako udjemo u LP onda ce nam trebat jos 3-4 igraca na ljeto,,i realnije je da cemo uzet 3-4 nego 7-8,,Belfodila treba poslat na posudbu,,
SiamoNoi je napisao/la:Nego,jel zna netko izvadit podatak kad smo zadnji penal imali u ligi?

[youtube][/youtube]

Leandro Rinaudo, Leandro Greco i Andrea Coda ne igraju protiv Intera u subotu zbog zutih kartona!

;)
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 04 nov 2013, 00:34

nama treba jedan stoper, jedan bek/winger i jedan pravi DMC... 8-) al nebitno.. o tome ćemo za koji mjesec..

ovo danas je izgledalo fantastično... Palacio slikaslikaslika
ponovno pokazao da je najbolji špic u Italiji... :!:
Guarin zvijer, također odličan... mnogo mu bolje leži ova pozicija... također mislim da bi i Kova bio mnogo bolji da igra na njegovom mjestu, a ne ko prošli put... skontat će to i Walter :D
također Ricky ponovo gol slika... Cambiasso rutinski... jedini koji je bio loš je Samuel... u ove 2 utakmice što je igrao jako loš...

protiv Livorna na stopera Cambiassa, a u vezu Kova, Taider, Ricky i Guarin 8-)
#SuningOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 nov 2013, 00:47

Evo male usporedbe:

Cambiasso,33 godine
177cm,78kg

Nainggolan,25 godina
176,65kg

Obojica su u svaku utakmicu (11) ove sezone kretala kao starteri u svome timu.Cambiasso je na učinku od 3 gola i 1 asistencije dok Nainggolan ima 2 gola od čega je jedan onaj protiv Intera.Obojica imaju po dva žuta kartona.
Cambiasso je svih 11 utakmica započeo kao MC/DMC (holder midf.) dok je Nainggolan u 7 utakmica krenuo kao jedan od 2 DMC-a,a 4 puta je igrao polulijevo u liniji sa 3 MC-a.
Radja ima punu minutažu (tj.svaku utakmicu je odradio po 90.minuta) dok je Cambiasso protiv Verone igrao 63.minute,a ostalo po 90.

Cambiasso ima 3.4 "tackla",1.9 "interceptionsa" i 2.1 "clearancesa" po utakmici dok je Nainggolan na brojkama 4,1.3 i 1.5.Sa 4 "tackla" bi u Interu bio vodeći u toj kategoriji ispred Juana sa 3.7 dok je najbolji vezni baš Cambiasso sa 3.4.
Prvi radi 0.7 prekršaja po utakmici,a drugi 1.2.Prvi je predriblan 1.2 puta po utakmici,a drugi 1.3.Slične brojke su im i kod blokiranih šuteva-0.3 Cambiasso i 0.2 Nainggolan.

Cambiasso uzima 1.4 udaraca po utakmici dok je Nainggolan na 2.9 i time bi u Interu bio odmah iza Guarina (3.5).
Esteban daje 1.6 "key passeva" po utakmici dok je Radja na 1.2,ali zato imas vise driblinga sa 1.1 uspješnim po utakmici napram 0.2 Argentinca.Time je i fauliraniji igrač od Cambiassa i na njemu se prekršaj sudi prosječno 1.4 puta na utakmici dok je Cambiasso na 0.9.

Što se tiče izgubljenih lopti tu je Cambiasso bolji sa samo 0.3 po utakmici dok Nainggolan gubi 1 loptu po utakmici.U osvojenim loptama pak prednjači Nainggolan sa 1.4 dok je Esteban na 0.5.

49.6 je prosječan broj Cambiassovih dodavanja po utakmici čime je odmah iza Campagnara i vidimo da od njega polazi najveći broj akcija što je logično s obzirom na njegovu rolu (holder).Nainggolan je tu još bolji i dijeli 52.5 pasa po utakmici svojim suigračima u Cagliariju.
Što se uspješnosti dodavanja tiče Nainggolan je na jako dobrih 85.4% dok je Cambiasso slabiji sa 80.8 %.
Cambiasso je bolji u ubačajevima sa 1.2 po utakmici dok je Nainggolan na 0.3.Bolji je i kada su duge lopte u pitanju sa 6.2 po utakmici naspram 6 Radjinih.

slika

Kao što vidimo Cambiasso ima nešto bolje brojke što se defanzive tiče,obojica su važni vezni igrači svojega tima od kojih polazi većina akcija.Nainggolan ima nešto precizniji pass,bolji je dribler i krade više lopti dok Cambiasso gubi manje lopti,ima bolji ubačaj i ubojitiji pass.
Na whoscoredu su s obzirom na statistiku prikupljenu prethodnik sezona došli do podatka kako su Argentinčeve najjače strane "key passes,taking set-pieces,tackling,concetration" dok je Belgijac najjači po pitanju "tacklinga,blocking the ball,holding onto the ball,defensive contribution".
Kod Cambiassa je sve regularno što nam je pokazala gornja statistika (1.6 key passeva po utakmici itd.) ili pak samo gledanje utakmica (set-pieces-vidjeli smo da dobro izvodi kornere i recimo zadnje 3 utakmici čini mi se su 3 gola pala nakon njegovih kornera).Što se Radje tiče jedino ovaj "blocking the ball" ne vidim za sada.

Dosta slični igrači ako se mene pita i mislim da bi Belgijac definitivno bio prava zamjena ili čak partner Cambiassu u veznom redu.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 04 nov 2013, 11:10

niko ne yebe Brancu? :o :mrgreen:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 nov 2013, 12:04

We can all breath a sign of relief. According to the Gazzetta dello Sport, all three players that left the game on Sunday prematurely in Andrea Ranocchia, Jonathan and Walter Samuel did not suffer serious injury.
Dobro je...
Rodrigo Palacio is having an incredible season. The Argentinian has been playing this early part of the 2013-2014 campaign largely as the lone striker and yet, he manages to carry the team on his shoulders and sometimes singlehandedly wins us matches. Statistically, Palacio is the best Inter player as he leads the club in goals (9) and assists (4).
slika

FG14
Kontakt:

Post Postao/la FG14 » 04 nov 2013, 13:40

Kakav crni Benzema,Dzeko i slicni,sam Thohir je izjavio da se nece razbacivati sa sredstvima na pojacanja. Ogranicen je budzet za pojacanja,prvo se krpi gubitak firme iz ranijih godina te izgradnja stadiona..

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 04 nov 2013, 14:21

slika
Pazza Inter Amala

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 04 nov 2013, 20:32

MA ja bih bio zadovoljan da nam Tahir u januaru dovede samo Hernandeza iz Lacija :). A napad imamo, samo da proradi jedna od dvije mlade nade.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 04 nov 2013, 21:06

Mago je napisao/la:[youtube][/youtube]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sta se ova dva raspravljaju :lol: :lol:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 04 nov 2013, 21:13

Bio bi haos da je sa druge strane Scarpini. Mada i Tramontana je gotiva lik, al Scarpini vs. Crudeli je san snova :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 nov 2013, 21:29

Onaj Juventusov je najjadniji. Prelose prenosi utakmice, fejker teski. Gluma mu je na nivou nekog filma C produkcije.

Crudeli babuka.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Elki
Kontakt:

Post Postao/la Elki » 04 nov 2013, 22:21

Sve dok je Palasio spreman i zdrav ja se ne brinem za napad,covjek je masina :)
I mrtvi žive za ŽELJU! 1921..TM87..

Forza Željo..forza Inter..!!!!WILD!!!!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 04 nov 2013, 22:22

juventusov je najgori,bolja od njega i ona od Napolija sisata( :mrgreen: ),,onaj samo ponavlja jednu rijec tridesetpet puta,,mada meni je sto se tice Intera bio najbolji Andrea Bosio

[youtube][/youtube]

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 04 nov 2013, 22:44

Elki je napisao/la:Sve dok je Palasio spreman i zdrav ja se ne brinem za napad,covjek je masina :)
Ma ta ce Palacio :)
Nije ovo lose bilo. Malo smo imali i srece,al valjda smo je do sad i zasluzili. U poredjenju sa predstavom iz Bergama sve je dobro.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 05 nov 2013, 09:44

Evo vele da ce Icardi, zbog ove operacije danas, bit van terena najmanje mjesec dana
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 05 nov 2013, 10:10

dje nece,nema njega do januara ba,,jucer Branca izjavio da se Interu svidja napadac Universidad Catolica-e Nicolas Castillo(zovu ga El Zlatan ) 93ce godiste,,pazite ovaj gol na 1:23 :) Branca mozda ide na kraju sezone,hoce ga Ranieri u Monaco,odnosno nece ga Inter :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Selektor Argentine Sabella rekao da Campagnaru nije nista i da moze da igra :oops:

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 05 nov 2013, 10:35

Ma, ne izgleda lose, al ne treba davat prevelike pare..negdje sam procito da smo nudili 8 miliona a ovi trazili vise,pa da je sad sve stalo dok se ne vidi sta je Tahir odlucit

I onaj Vargas se najavljivo ko odlican napadac i bila zestoka borba za njega, pa na kraju nista ne pokaza u italiji
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 05 nov 2013, 10:48

jbg ne moze se to gledat bilo je puno takvih nada,moras rizikovat,,sjeti se Krkica,Marina,Destro,Chicharito i sta ja znam,,ja ne znam kolko ono Roma plati Destra a Inter se tukao sa njima za njega,,Castillu je skocila cijena jer zabi 4 gola sad na svjetskom Under 20,,htjeli smo mi i Oscara,El Sharaawyja,Sancheza,Lucasa,Verrattija pa smo se uvijek zeznuli sto ih nismo uzeli,,

slika

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.