ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

retro
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la retro » 07 nov 2013, 16:43

Kakav je ovo tenis. :lol: :lol: :roll:

Kvalitet tenisa koje su zene igrale na zavrsnom turniru je za ovo svemirski brod.

Onako poluraspadnuti Federer bez problea otresao Gasqueta, to je taj zlatni period.

Ocekivao bi spektakl veceras da Delpo ne izgleda kao da ga je kombajn pregazio.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 nov 2013, 16:57

retro je napisao/la:Kakav je ovo tenis. :lol: :lol: :roll:

Kvalitet tenisa koje su zene igrale na zavrsnom turniru je za ovo svemirski brod.

Onako poluraspadnuti Federer bez problea otresao Gasqueta, to je taj zlatni period.

Ocekivao bi spektakl veceras da Delpo ne izgleda kao da ga je kombajn pregazio.
Doduse i na Noletu se primjetio umoer protiv Rogera..vidjecemo je li ovaj dan pauze pomogao sta :)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 nov 2013, 17:39

http://prntscr.com/22j8vg" onclick="window.open(this.href);return false;

Gdje ima da potpisem? :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2013, 18:00

retro je napisao/la:Onako poluraspadnuti Federer bez problea otresao Gasqueta, to je taj zlatni period.
Teško da u novembru možemo pričati o generalnom nivou kvaliteta tenisa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2013, 18:49

Virtu4l je napisao/la:
retro je napisao/la:Onako poluraspadnuti Federer bez problea otresao Gasqueta, to je taj zlatni period.
Upravo to...Rafa,Novak,DelPotro,Ferrer,Wawrinka,Gasquet su daleko od forme s kojom su odigrali 90% sezone.Berdycha nisam gledao a za Federera ni sam ne znam.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 nov 2013, 19:05

adnan24 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Upravo to...Rafa,Novak,DelPotro,Ferrer,Wawrinka,Gasquet su daleko od forme s kojom su odigrali 90% sezone.Berdycha nisam gledao a za Federera ni sam ne znam.
Ali bi sigurno bilo bolje da se igra na šljaci. ;)

Nego, kako je Roger odigrao danas? Nisam ga mogao gledati od obaveza pa me zanima ima li kakvih poboljšanja? Kakav je servis, da li i dalje samo plasira i servira kickove? Kretanje? Vjerujem da nije bilo ništa posebno dobro, ali ništa ne gubim ako pitam. :mrgreen:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 nov 2013, 19:09

Novak je u boljoj formi u zadnje 3-4 sedmice nego u čitavoj sezoni poslije AO-a, Delpo je igrao ovako dobro kao u zadnje vrijeme samo na IW-u, Federer je u Parizu našao nešto što je više nalik njegovoj igri, poslije AO-a se nije sastavio sa tenisom kako treba, ta konstatacija važi samo za Ferrera i Nadala, Gasquet je ionako nebitan u svemu tome.

Nećemo se praviti laici, nije završni Masters ogledalo nivoa današnjeg tenisa (mada poprilično objašnjava stanje u kojem se nalazi ATP tour), ali nema potrebe se ibretiti lošem tenisu ovdje, kada u čitavoj sezoni ne možeš nabrojati 10 extrakvalitetnih mečeva. Ispada da na svakom turniru prije Mastersa gledamo teniske klasike, pa se ovdje čudimo nećemu. 2005 je odigrano brdo kvalitetnih mečeva u sezoni, pa je i Masters kup ispratio taj kvalitet. Nalbandian i Coria su u jednom meču pokazali više nego svi nabrojani igrači u 90% mečeva ove sezone.

[youtube][/youtube]
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 nov 2013, 19:14

I onda Nalbi otrese Rogera u finalu, i to nakon zaostatka od 0-2 u setovima. 8-)

[youtube][/youtube]

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 nov 2013, 19:23

Claus je napisao/la:I onda Nalbi otrese Rogera u finalu, i to nakon zaostatka od 0-2 u setovima. 8-)

[youtube][/youtube]
da, da samo nalbi je te sezone odigrao samo 2-3 mjeseca vrhunskog tenisa... a fedex zario 11 mjeseci... treba biti i tu objektivan...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 nov 2013, 19:24

@Claus

Došavši na turnir direkno sa odmora, bez odrađenih priprema, u prva dva seta oštećen oko 6 puta pogrešnim sudijskim odlukama i bez obzira na to, preokrenuo rezultat i spriječio Federera sa skine Johnov omjer pobjeda i poraza u jednoj sezoni. 8-)

Peti set je bio najveća drama, vodi David 4-0, nakon nekoliko minuta rezultat 4-4. Zatim Federer napravi brejk pri rezultatu 5-5 i ima 30-00 u sljedećem servis gejmu. Poslije toga je osvojio još samo 3 poena, na njegovu žalost. :mrgreen:

Na kraju David provoza Mečku, dok Feđa samo što ne zaplače. :mrgreen: :lol:

@DANTES

To ih nije spriječilo da pruže jedan od najboljih mečeva ikad odigranih na Masters Cupu. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2013, 19:25

Pariz je savršeno pokazao u kakvoj su banani. Mislio sam da Đoković i Nadal tankiraju, ali i ovakvi su space shuttle za ostatak toura. Sa druge strane, Nadal je standardno loš za ovo doba godine.

Ipak mislim broj neforsiranih grešaka odražava njihovo trenutno fizičko stanje.
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2013, 19:28

Claus je napisao/la: Ali bi sigurno bilo bolje da se igra na šljaci. ;)
Ko je to rekao ? Nemoj izvlaciti zakljucke samo onako kako tebi odgovara.
formance je napisao/la:Novak je u boljoj formi u zadnje 3-4 sedmice nego u čitavoj sezoni poslije AO-a
Veliko je pitanje koliko je on u boljoj formi a koliko to samo izgleda tako zbog slabljenja konkurencije...al' hajd i nek' je to tako bilo poslije US Open-a al' protiv Federera u Londonu sigurno nije bio u najboljoj formi.

Nije ni Wawrinka u pravoj formi...bez obzira na psihu,Wawrinka koji je igrao 5 setova protiv Novaka na US Openu-u bi pocistio ovakvog Nadala.

Mozda je kvalitet tenisa uopsteno los,ali ovaj turnir nije nikakav pokazatelj jer ni jedan teniser ne igra na 100% a 90% njih su van prave forme.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 nov 2013, 19:30

DANTES je napisao/la:
Claus je napisao/la:I onda Nalbi otrese Rogera u finalu, i to nakon zaostatka od 0-2 u setovima. 8-)

[youtube][/youtube]
da, da samo nalbi je te sezone odigrao samo 2-3 mjeseca vrhunskog tenisa... a fedex zario 11 mjeseci... treba biti i tu objektivan...
Što opet ne mijenja činjenicu da je pomenuti meč bio odličan. ;)

Odigrao je Fedex te godine dosta odličnih mečeva. Jedan od takvih je bio i ono epsko polufinale Australian Opena protiv Marata Safina. 8-) Te godine je i Agassija pobijedio u finalu US Opena, premda taj meč nije bio ni blizu ova dva.
adnan24 je napisao/la:Ko je to rekao ? Nemoj izvlaciti zakljucke samo onako kako tebi odgovara.
Zezam te malo, relax man. :mrgreen:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2013, 19:47

Claus je napisao/la: Zezam te malo, relax man. :mrgreen:
Nije mi tako izgledalo :)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 nov 2013, 19:48

adnan24 je napisao/la:
Claus je napisao/la: Zezam te malo, relax man. :mrgreen:
Nije mi tako izgledalo :)
Non-stop pričate o WTF-u na šljaci, rekoh da malo "podgrijem atmosferu". Izgleda da si ti to previše ozbiljno shvatio. :?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2013, 19:52

Claus je napisao/la: Non-stop pričate o WTF-u na šljaci
E bas nismo...procitaj ponovo ako mi ne vjerujes :D
Claus je napisao/la:, rekoh da malo "podgrijem atmosferu". Izgleda da si ti to previše ozbiljno shvatio. :?
Malo je tesko preko tastature razlikovati da li je neko ozbiljan ili ne :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 nov 2013, 19:53

adnan24 je napisao/la:Veliko je pitanje koliko je on u boljoj formi a koliko to samo izgleda tako zbog slabljenja konkurencije...al' hajd i nek' je to tako bilo poslije US Open-a al' protiv Federera u Londonu sigurno nije bio u najboljoj formi.
Konkurencija je ista kao i čitave godine. Delpo je izbušio Nadala u Šangaju i izgubio od Novaka. Nadal koji je odigrao najbolju sezonu na hardu u karijeri je u Pekingu izgubio od Novaka. U Parizu je Novak pobijedio Federera, koji je dan prije pobijedio Del Potra. Treći Novakov set protiv Federera u Londonu je pokazao da Novak fizički uopšte nije u lošem stanju. Pitanje je samo mentalnog zamora.
adnan24 je napisao/la:Nije ni Wawrinka u pravoj formi...bez obzira na psihu,Wawrinka koji je igrao 5 setova protiv Novaka na US Openu-u bi pocistio ovakvog Nadala.
Wawrinka je odigrao najbolji meč protiv Nadala u svojoj karijeri. ;) Bio je bolji, ali izgubio i to je posljedica psihe. Naveo si baš pogrešnog igrača, jer je Stan u jako dobroj fizičkoj formi. A osim toga, Stan protiv Nadala ne može raditi ono što radi protiv Novaka i Andya, jer mu Rafa igrom to ne dozvoljava. Stan ne voli 'mrtve' i mlake loptice, jer svojim glavnim udarcem ne može genersiati dovoljno snage iz njih. Iako je savršeno (koliko mu mogučnosti dozvoljavaju) taj problem rješavao u večem dijelu meča, kompleks od Nadala je ipak presudio.

Opet kažeš 90% njih van forme, ko ?! Ferrer je jedini koji je fizički istrošen, a opet mu ne možeš formu nabijati na nos, jer je igrao nekoliko finala u zadnjih par sedmica ?! Berdych i Stan su odlično odigrali svoje mečeve. Novak je vezao nekoliko turnira, Delpo finale i titulu, Federer je koliko-toliko pronašao svoju igru. Kojih ba 90% ?

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 nov 2013, 19:54

adnan24 je napisao/la:
Claus je napisao/la: Non-stop pričate o WTF-u na šljaci
E bas nismo...procitaj ponovo ako mi ne vjerujes :D
Claus je napisao/la:, rekoh da malo "podgrijem atmosferu". Izgleda da si ti to previše ozbiljno shvatio. :?
Malo je tesko preko tastature razlikovati da li je neko ozbiljan ili ne :D
Dobro šefe, ali ne možeš reći da nisi pobornik Rafinog prijedloga o premještanju WTF-a na zemljanu podlogu. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2013, 19:58

Ado ti je stari 'Nadalovac' :P
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 nov 2013, 20:01

Virtu4l je napisao/la:Ado ti je stari 'Nadalovac' :P
Znam to. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.