Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neno#4 » 09 nov 2013, 03:19

Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 nov 2013, 04:10

neno#4 je napisao/la:Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Slabo pravo :P

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 09 nov 2013, 06:32

neno#4 je napisao/la:Pa dobro, ako u Euroligi nije odlicno izdanje 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije odlicno i to protiv Unicaje, onda je vjerovatno trebao ubaciti 25, 10 skokova, 7 asistencija..
Ne radi se o statistici, iako ni po tom pokazatelju nije odigrao fantasticno, savrseno, kako to nasi portali objavljuju (5 izgubljenih lopti, ubjedljivo najvise u obje ekipe, los sut za 2)- daleko od toga da nije dobro, neka ovako nastavi, ja prezadovoljan. Ono sto se meni nije svidjelo, previse je srljao, krene sam na 3 igraca i onda logicno, ili promasi ili mu uzmu loptu. S obzirom na njegovu mladost, ja sam siguran da ce on jos vise napredovati, na odlicnom je putu za sada.
Izdržati, to je temelj vrline!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 nov 2013, 10:20

8.11.2013.

Bayern 82 - 68 Unicaja / Nihad Đedović - 16 poena, 9 skokova i 2 asistencije

Reims 86 - 78 Le Portel / Muhamed Pašalić - 4 poena, 4 asistencije

Orebro 116 - 118 LF Basket / Nebojša Pavlović - 22 poena, 11 skokova
(http://basketball.eurobasket.com/player ... ebro/82682" onclick="window.open(this.href);return false;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 nov 2013, 11:03

rogeRF je napisao/la:
Ne radi se o statistici, iako ni po tom pokazatelju nije odigrao fantasticno, savrseno, kako to nasi portali objavljuju (5 izgubljenih lopti, ubjedljivo najvise u obje ekipe, los sut za 2)- daleko od toga da nije dobro, neka ovako nastavi, ja prezadovoljan. Ono sto se meni nije svidjelo, previse je srljao, krene sam na 3 igraca i onda logicno, ili promasi ili mu uzmu loptu. S obzirom na njegovu mladost, ja sam siguran da ce on jos vise napredovati, na odlicnom je putu za sada.
Kad ga Kari Pesic u Euroligi drzi prakticno 30 minuta u prosjeku, to je dovoljan pokazatelj kako covjek igra.

Ostalo je samo ime.....

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 nov 2013, 12:31

Sandro Gačić je odigrao sjajnu utakmicu za svoj Leon! Poraženi su rezultatom 78:69, a Sandro je ubacio 20 poena, dodao 3 skoka i imao 3 asistencije! Bio je najbolji pojedinac svog tima! Bravo Sandro idemo dalje!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 09 nov 2013, 13:01

gledam i poredim ovu statiskiku đedovića i pašalića, nebo i zemlja, plus nivo takmičenja bar za dvije klase jači...i kontam nema tu šta paša više u repci raditi, pa ni vodu nositi, treba nam taj još jedna dvojka ili trojka nihadovog kalibra, da bi mogli stepenicu više...

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 nov 2013, 13:04

frenki je napisao/la:gledam i poredim ovu statiskiku đedovića i pašalića, nebo i zemlja, plus nivo takmičenja bar za dvije klase jači...i kontam nema tu šta paša više u repci raditi, pa ni vodu nositi, treba nam taj još jedna dvojka ili trojka nihadovog kalibra, da bi mogli stepenicu više...
Jesi našao koga ćeš porediti, isto da ja uzmem u fudbalu porediti Medunjanina i Pjanića i govoriti kako Medunjanin ne bi trebao primirisati reprezentaciji :roll:

Možda ima neko bolji od Muhameda na poziciji 2?

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 nov 2013, 20:34

Pogodi za pobjedu. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 nov 2013, 20:42

mislim da je zabio 9 od 12 poena od Igosa na kraju.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 10 nov 2013, 02:25

neno#4 je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:
Kad ga Kari Pesic u Euroligi drzi prakticno 30 minuta u prosjeku, to je dovoljan pokazatelj kako covjek igra.
Da, samo sto se moj post nije odnosio na Nihadovu minutazu u EL, niti na ucinak u ostalim utakmicama... ;)
Izdržati, to je temelj vrline!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 nov 2013, 09:36

9.11.2013.

Đuro Đaković 76 - 70 VROS Darda / Mirza Hrnčić - 5 poena, 2 skoka
(http://basketball.eurobasket.com/player ... arda/58305" onclick="window.open(this.href);return false;)

Jolly Šibenik 89 - 71 Split / Dalibor Peršić - 7 poena, 2 skoka
Josip Naletilić - 4 poena, 3 asistencije

Rogaska 72 - 50 KK Slovan / Jozo Brkić - 12 poena, 7 skokova

Zadar 79 - 80 Igokea / Nemanja Gordić - 14 poena, 3 skoka, 2 asistencije
Marko Šutalo - 9 poena, 3 asistencije

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 10 nov 2013, 10:06

Slažem se @rogerRF,

Ovo sve jesu dobre statistike ali nisu fantastične, kao što novinari to vole nakititi. Njegova partija od prije dvije večeri nije bila fantastičan i to je sav moj komentar i treba biti realan prilikom ocjenjivanja, a da je imao te druge pokazatelje koje si naveo, to bi več bilo za ocjenu fantastičan.

Inače Nihada najviše cijenim od svih naših igrača i uvijek se obradujem njegovom dobrom učinku i želim mu da što bolje igra i još više napreduje pa da se uzdigne na nivo da može birati klub gdje če igrati.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 nov 2013, 11:06

abraham je napisao/la:
Slažem se @rogerRF,

Ovo sve jesu dobre statistike ali nisu fantastične, kao što novinari to vole nakititi. Njegova partija od prije dvije večeri nije bila fantastičan i to je sav moj komentar i treba biti realan prilikom ocjenjivanja, a da je imao te druge pokazatelje koje si naveo, to bi več bilo za ocjenu fantastičan.

Inače Nihada najviše cijenim od svih naših igrača i uvijek se obradujem njegovom dobrom učinku i želim mu da što bolje igra i još više napreduje pa da se uzdigne na nivo da može birati klub gdje če igrati.
Navedi mi beka u Europi koji ima takav ucinak?

Ostalo je samo ime.....

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 10 nov 2013, 14:12

neno#4 je napisao/la:
abraham je napisao/la:
Slažem se @rogerRF,

Navedi mi beka u Europi koji ima takav ucinak?
Ne pravim tako aktivno košarku da bih mogo odgovoriti na tvoje pitanje, ali čini mi se da je ukupnan zbir cjelokupnog Nihadovog učinka iz zadnje utakmice iznosio 15, što je prosječan učinak, za razliku od Delaney čiji je index 30. Ako je Nihadova novinarska ocjena fantastičan, onda kako bi se mogao ocjeniti učinak Delaney-a - kao vanzemaljski, nadljudski ili šta već .... da ponovim, jako cijenim Nihada i puno mi je drag, ali novinari često znaju pretjerati

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 nov 2013, 14:30

prosjek delany-a je 23.5, nihada 15.5
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 nov 2013, 14:35

Nihad igra strašnu odbranu, ne zaboravite na to. Napadački je napredovao, s tim da ponekad sve dobro uradi do same završnice. Ima taj brzi prvi korak koji ga čini creme de la creme evropskih košarkaša.

Delaney je pun pogodak uprave samog Bayern. Čovjek koji dnevno izbaci stotinu twitova. Trenutno ima 45k twitova :D

https://twitter.com/foe23

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 nov 2013, 15:01

Ne pravim tako aktivno košarku da bih mogo odgovoriti na tvoje pitanje, ali čini mi se da je ukupnan zbir cjelokupnog Nihadovog učinka iz zadnje utakmice iznosio 15, što je prosječan učinak, za razliku od Delaney čiji je index 30. Ako je Nihadova novinarska ocjena fantastičan, onda kako bi se mogao ocjeniti učinak Delaney-a - kao vanzemaljski, nadljudski ili šta već .... da ponovim, jako cijenim Nihada i puno mi je drag, ali novinari često znaju pretjerati
U Euroligi sve iznad 15 poena je odlican ucinak. A preko 20 je vrhunski..Da neki europski bek ima 25 poena i 10 asistencija u prosjeku, sutra bi otisao u NBA odmah..

Ostalo je samo ime.....

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 10 nov 2013, 15:02

Ethel je napisao/la:
frenki je napisao/la:gledam i poredim ovu statiskiku đedovića i pašalića, nebo i zemlja, plus nivo takmičenja bar za dvije klase jači...i kontam nema tu šta paša više u repci raditi, pa ni vodu nositi, treba nam taj još jedna dvojka ili trojka nihadovog kalibra, da bi mogli stepenicu više...
Jesi našao koga ćeš porediti, isto da ja uzmem u fudbalu porediti Medunjanina i Pjanića i govoriti kako Medunjanin ne bi trebao primirisati reprezentaciji :roll:

Možda ima neko bolji od Muhameda na poziciji 2?
pa da, poređenje u vidu koji igrač šta može dati reprezentaciji, tako da griješiš i u vezi medunjanina - on daje doprinos, pa i prevagu, ekipi, doduše nešto manje protiv solidnijih ekipa kad je zavaljen na poziciji zadnjeg veznog, ali je prva opcija kao solidna zamjena misketu ili pjaniću u ofanzivnijem dijelu veznog reda, što je i pokazao u utakmicama gdje nije bilo jednog od ove dvojice, dok je muha treća opcija na kecu, a i tu mi je, recimo, adamović bolja opcija, hoću reć' niš' koristi, ozbiljnije, od njeg'. o poziciji dvojke smiješno i pričati. dakle, nebitan faktor, recimo 14 igrač reprezentacije u najboljem slučaju.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], farenhajt, filip13, Google Adsense [Bot], L-Train, Power10, StevieG8 i 37 gostiju.