BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

ceze
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la ceze » 12 nov 2013, 18:27

samir1909 je napisao/la:
ceze je napisao/la:Jesi ti svjestan značenja riječi "duplo lošiji" ?
Vodeći se tom logikom Dante ima 50% kvaliteta koji posjeduje Subotić :roll:

Nisam bukvalno mislio duplo lošiji,ali je Subotić klasa vise od Dante-a.
Hummels je za Boatenga i Van bujten-a doktor.
Mislio si bukvalno čim nastavljaš sa usporedbama koje su nebulozne.

Nebitno, nisam došao da se prepirem.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 nov 2013, 19:01

samir1909 je napisao/la:

Subotić je kikser i to je nekoliko puta i dokazao, što se tiče Hummelsa pa taj lik je obična krampa što su neki sa ove teme i potvrdili i sad reći da je bolji od Boatenga jednostavno ne pije vode.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 12 nov 2013, 20:26

Saurman je napisao/la:
samir1909 je napisao/la:

Subotić je kikser i to je nekoliko puta i dokazao, što se tiče Hummelsa pa taj lik je obična krampa što su neki sa ove teme i potvrdili i sad reći da je bolji od Boatenga jednostavno ne pije vode.
Sa ovim nisam imao nikakvu namjeru,provocirati navijace Bajerna ili omalovazavat ove igrace zato sto su igraci Bajerna.
Pratim Bundesligu i mene nikada ti igraci nisu impresionirali Dante dok je igrao u Gladbahu rupa obicna bio,meni samo radi frizure bio upadljiv i gresaka koje je pravio i ni pocemu vise,imao je proslu sezonu odličnu to sto jest,jest.
Boateng isto tako nista posebno po meni u HSV-u je najbolje partije pruzao,ali iskreno ja ih nikada nebi volio vidjet u BVB-u pocetnih 11.to je opet moje misljenje sa kojim se neko moze sloziti a neko i ne.

Da istina je da Subotic pravi greske kao i Hummels ponekad,sto nije nista ni cudno jer ipak oni cijelu sezonu igraju bilo kup,LS ili liga i da ne zaboravimo njihove godine jos su oni mladi i nikada odmora nemaju osim kada se povrijede.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 nov 2013, 20:57

samir1909 je napisao/la:
Pratim Bundesligu i mene nikada ti igraci nisu impresionirali Dante dok je igrao u Gladbahu rupa obicna bio,meni samo radi frizure bio upadljiv i gresaka koje je pravio i ni pocemu vise,imao je proslu sezonu odličnu to sto jest,jest.
Boateng isto tako nista posebno po meni u HSV-u je najbolje partije pruzao,ali iskreno ja ih nikada nebi volio vidjet u BVB-u pocetnih 11.to je opet moje misljenje sa kojim se neko moze sloziti a neko i ne.
Ovde je sve ok kad kažeš da svako ima svoje mišljenje i mišljenje drugog naravno treba poštovat.
Ali je problem što si rekao da je Dante bio rupa u Gladbachu, a on je tu sezonu prije dolaska u Bayern, upravo u Gladbachu pružao sjajne partije i bio najbolji stoper lige u toj sezoni. A onda je svoj kvalitet potvrdio u Bayernu prošle sezone. Ipak mislim da ovo nisu zanemarive činjenice, niti zanemarivi argumenti..... ;)
samir1909 je napisao/la:
samir1909 je napisao/la: Da istina je da Subotic pravi greske kao i Hummels ponekad,sto nije nista ni cudno jer ipak oni cijelu sezonu igraju bilo kup,LS ili liga i da ne zaboravimo njihove godine jos su oni mladi i nikada odmora nemaju osim kada se povrijede.
Hummels je prije ove sezone stekao jedan visok rejting i kotirao kao jedan od najboljih njemački stopera, pa čak i jedan od najboljih u Evropi. Međutim, ove sezone je Hummels neprepoznatljiv i trenutno pruža takve partije da je i njegov rejting dosta manji. Ipak svi znaju da momak ima kvalitet i da je ovo više sada problem forme. Ipak nije zanemarivo to da kod Matsa treba malo više konstantnosti, kroz duži period, više sezona zaredom.
A jedan Boateng je prije ove sezone bio i iza Hummelsa i iza Dantea, a po partijama ove sezone je čak možda ispred obojice. U svakom slučaju ove sezone je za sada puno bolji od Hummelsa. A i Boatengov najveći problem je do ove sezone bila konstantnost.
Subotić opet ima kvalitet, radi se o dobrom stoperu, ali mislim da je on nivo ispod svih gore nabrojanih. Kada kažem nivo, ne znači da je taj stepen razlike baš toliki, ali u određenoj mjeri mi je on od prilike za klasu (klasicu) niže....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 nov 2013, 23:28

effe_sa je napisao/la: A jedan Boateng je prije ove sezone bio i iza Hummelsa i iza Dantea, a po partijama ove sezone je čak možda ispred obojice. U svakom slučaju ove sezone je za sada puno bolji od Hummelsa.
U Pepeovom sistemu je i Pique bio svjetska klasa...ove sezone Bayernovi stoperi nisu ni imali nekog posla tako da je malo nezahvalno porediti ucinke.A vec mi pada na pamet Boatengovo izdanje protiv Mainza :mrgreen:

U sustini nebitno ali eto :?

P.S.Sahin na Kloppov zahtjev nece putovati na okupljanje Turske reprezentacije.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 13 nov 2013, 01:35

Evo citam da smo jako zainteresovani za mladog brazilskog veznjaka...22.godine..Ronerto Firmino!!
Malac igra fantasticno xa TSG Hoffenheim, na 11 utakmica postigao 7. golova!!
Nas Kloppo pravo zainteresovan za brazilca..oni traze 11
Miliona za njega!!
Ceka se sluzbena ponuda za njega koju dortmund treba da uputi uskoro, brazilac bi moga vec u januaru
kod nas!! :)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 13 nov 2013, 06:45

adnan24 je napisao/la: U Pepeovom sistemu je i Pique bio svjetska klasa...ove sezone Bayernovi stoperi nisu ni imali nekog posla tako da je malo nezahvalno porediti ucinke.
cova je u pravu. prosto je nevjerovatno koliko dobar sistem unaprijedi igrace.
domuzari su najbolji primjer.
inace, jedva cekam tekmu. vrijeme je da se domuzarima pocne uzimati kamata za sve one retne pobjede.
msm, revansirali smo se ostavivsi ih na -25, unistili ih uzevsi im ´klempu´, tako da nam preostaje da uberemo kamatu i babo ruco. :mrgreen:
ps.
primam sve opklade. 8-)
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 nov 2013, 10:02

seceru eto ti hendikep x2 ... sam reci u koliko ?

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 13 nov 2013, 11:28

teško da će od ovog biti nešto ali je lijepo za pročitati

http://sportske.jutarnji.hr/costa-umjes ... -/1139405/" onclick="window.open(this.href);return false;

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 nov 2013, 11:39

Ova vijest oko Coste je obični šupljak, on je nedavno produžio ugovor i klauzula više nije 24 mil nego 40 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 13 nov 2013, 16:36

oooooooooo, javio se supoter malog domuza :) a mislio sam da su domuzri bezmudi.
ma kakav crni hendikep i kakvi bakraci.
tebi kebura, meni dvojka. ulog :? neki ban. prpustam ti da odlucis oce li to biti jednomjeecni, tromjesecni il polugodisnji. 8-)

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 13 nov 2013, 17:24

@secer
Moj secko ako dozvolis da se ukljucim u okladu!? :P
Bude kec da ti pola godine nisam cuo glas odje,bude dvojcica ja vise nikad ne napisem ni rijec na ovom forumu,MORE??
p.s.Jajare damu pokazuju na forumu,svaka vam cast na tome,mudonje ste samo tako,dok kako nas vi nazvaste "domuzari" imamo naviku slabijem spolu pokazivati damu ali bukvalno 8-) ,dok jacem na malo drugaciji nacin i NE PREKO FORUMA,em sto je nidje veze em sto nema apsolutno nikakve potrebe ni smisla!Nemoj misliti da ovo govorim konkretno tebi,nisi antipatican ni balavac,ali si neke od "onih svojih" pulena lose vaspito! :? :lol:
p.s.s.Nakon nedavno procitanog posta dadoh zakljuciti da si sandzo,a posto zivim u kraju gdje su jako nastanjeni i imam dosta dobrih prijatelja otuDER,zao ce mi biti ako prihvatis okladu i popushis! :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 nov 2013, 17:50

Pisczek trenirao sa ekipom...na "Ruhr"-u pise da je prerano da zaigra protiv Bayerna sto ipak znaci da ga mozemo brzo ocekivati na terenu,mnogo brze nego se ocekivalo.
secer je napisao/la:ulog :? neki ban. prpustam ti da odlucis oce li to biti jednomjeecni, tromjesecni il polugodisnji. 8-)
Bezveze vam je ovo...volio bih vidjeti tvoj komentar kad vas razbucamo.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 nov 2013, 18:27

Diego Costa bi bio super pojačanje, ali bilo ko od ovih kandidata koji se dovode u vezu s nama da dođe ja bih bio prezadovoljan. :D
Sad ne znam za tu klauzulu od 24 mil. :? negdje piše da je ona 38 mil., :? , ali ako hoćemo top napadača onda moramo iskeširat' taj novac. Jedno je sigurno , a to je da će nas novi napadač koštati bez obzira da li to bio Costa, Martinez ili Benteke. Svi su 30-40 mil. ;)
Za vezni red se pominju Volland i Maxim. Šta reći osim odlični igrači koji mogu da budu baš prava pojačanja za naš tim. Januar se bliži pa će možda biti nešto i konkretnije od ovih glasina, ali trenutno je to to. :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 13 nov 2013, 19:38

adnan24 je napisao/la:Pisczek trenirao sa ekipom...na "Ruhr"-u pise da je prerano da zaigra protiv Bayerna sto ipak znaci da ga mozemo brzo ocekivati na terenu,mnogo brze nego se ocekivalo.
I izjavio je sljedece:
"Osjećam se veoma ugodno ovdje. Zašto da mijenjam tim kada ovdje sve funkcionira dobro. Odlučio sam se da ostanem dugo u Borussiji, volio bih da završim karijeru ovdje." :D

Bilo bi dobro da dovedemo u januaru jednog top napadaca, tako da se moze lakse uklopiti a ne odma ga ubaciti u ledenu vodu, posto lewat tek ide nakon zavrsetka sezone a ujedno bi novi mogao vrsi pritisak na lewata tako da i mora dati vise od sebe, ako zeli igrati.

Definitivno imamo i na drugim pozicijama potrebe za pokojim solidnim igracem tj.back up, zamjena za nevena ili schmelzera koji u zadnje vrjeme i nije toliko pouzdan a mozda i dodje sebi :D.

U sredini se gundo vraca tako da tu i nema potrebe za pojacanjima, imamo tu dovoljno atributa-back up-ova, a mislim da uprava na tom polju nece nista napravti po meni, mozda na ljeto tek. Ali ko zna sta opet namjeravaju, cim se suska okolo o potencijalnim pojacanjima, onda ima tu i necega, kako se kaze...gdje ima i dima,ima i vatre ;)

gigante
Kontakt:

Post Postao/la gigante » 13 nov 2013, 20:46

Kada se vraca Gundogan ?
A Piszczek poslje Napolia ?

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 13 nov 2013, 21:24

Za gungogana se nezna tacno ali najkasnije u drugom djelu sezone. A sto se tice piszczek-a, i on je trebao tek od 2014 poceti ali evo izgleda da ce se ranije vratiti nego sto se milsilo, jer se oporavio brze nakon operacije tako da je vec poceo trenirati i mogao bi se vratiti ove god. na teren. Sad hoce li biti poslje napoli-a spreman neznam.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 13 nov 2013, 22:30

smopiBVB je napisao/la:Moj secko ako dozvolis da se ukljucim u okladu!?
ada, kako da ne dozvolim?! 8-)
uslovi su zadovoljavajuci.
smopiBVB je napisao/la:Nakon nedavno procitanog posta dadoh zakljuciti da si sandzo
jedna trecina. djedo je sandzo.
smopiBVB je napisao/la:zao ce mi biti ako prihvatis okladu i popushis!
il si se prepo :? :)
adnan24 je napisao/la:volio bih vidjeti tvoj komentar kad vas razbucamo.
vjerujem da cemo gledati jos jednu dosadnu utakmicu u kojoj ce s domuzari braniti ko zepa sa max. 3 suta na bayin gol. bayo ce to izdominirat sa nekih 65% posjeda i min. 20-ak suteva na gol.
rez. :? 3:1 za bayu. 8-)
vopi je napisao/la:volio bih da završim karijeru ovdje
aham, pa da ga sutnu ko dedonju.
i dede je imo planove, pregrmio krizna vremena, pristo na kresanje plate, pa je odbacen ko potrosen kurdom.

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 13 nov 2013, 23:20

adnan24 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: A jedan Boateng je prije ove sezone bio i iza Hummelsa i iza Dantea, a po partijama ove sezone je čak možda ispred obojice. U svakom slučaju ove sezone je za sada puno bolji od Hummelsa.
U Pepeovom sistemu je i Pique bio svjetska klasa...ove sezone Bayernovi stoperi nisu ni imali nekog posla tako da je malo nezahvalno porediti ucinke.A vec mi pada na pamet Boatengovo izdanje protiv Mainza :mrgreen:
Boateng je u samo mjesec dana imao ove kikseve:

crveni karton protiv Citya
spomenuto izdanje protiv Mainza kad je poklonio loptu i gol Mainza
krivo postavljanje kod 0-1 protiv Herthe (gol Ramosa koji skače i zabija glavom dok ga njegov čuvar Boateng samo promatra, ni da je krenuo u skok)
dva skrivljena gola protiv Švedske

Jel trebam dalje?

Boateng je konstantan, ali u pravljenju grešaka. Nikada on neće biti bolji od Hummelsa, nikad. Zapamtite to.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 14 nov 2013, 00:14

secer je napisao/la:oooooooooo, javio se supoter malog domuza :) a mislio sam da su domuzri bezmudi.
ma kakav crni hendikep i kakvi bakraci.
tebi kebura, meni dvojka. ulog :? neki ban. prpustam ti da odlucis oce li to biti jednomjeecni, tromjesecni il polugodisnji. 8-)
dajem cak i jedan razlike za BvB ...avatar do slijedece utakmice bvb i bayerna :ugeek:
sta kazes seco , nemoralna ponuda a svajni ti se usuko...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.