FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 16 nov 2013, 19:47

Sjećam se te utakmice kao da je jučer bila. Prvo Barbarez, pa onda Patrik "Bjärred" Jonas Andersson za 1:1 i titulu. Te sezone smo osvojili i Ligu prvaka. U finalo je baš Patrik promašio jedanaesterac, baš kao i Paolo Sergio, koji je prvi šutirao protiv Valencije. Kod njih su promašili Zahović (Kahn odbranio), Carboni (Kahn odbranio pa je lopta prečku pogodila), Pellegrino (Kahn odbranio). Tada je legendarni Sabahudin Topalbećirević rekao: "Kahn brani, Bayern je novi prvak Evrope poštovani gledaoci. Pogledajte tribine San sira, tu je i Boris Becker koji Bayern prati na svim većim utakmicama...."

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 nov 2013, 20:05

Sjećam se dobro te tekme, vjerovatno jedna od najdražih tekmi u mom životu.
Šalke je bio prvak do 90 minute jer su oni završili tekmu ranije bili, i onda indirektan udarac i Anderson daje gol.
Sjećam se da sam gledao na nekom njemačkom kanalu i da je bio kombinovani prijenos, tačnije prikazivali kadrove sa Šalkeovog stadiona tamo baš tuga, svi plaču.

Ako se ne varam, može biti da sam to zamijenio sa sezonom poslije, ali ja mislim da je Bayernu tu Unteraching izašao u susret i uzeo bodove nekom iako je bio ispao u drugu ligu ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 nov 2013, 20:22

ceze je napisao/la: Ako se ne varam, može biti da sam to zamijenio sa sezonom poslije, ali ja mislim da je Bayernu tu Unteraching izašao u susret i uzeo bodove nekom iako je bio ispao u drugu ligu ?
Možda Ballack-ovom Kusenu. :mrgreen:

Edit: Sjeća li se ko meča protiv Zvezde (osim secera :D )?
Riječ je o polufinalu Kupa šampiona ('91).
Vom Jäger zum Gejagten

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 16 nov 2013, 20:29

Naravno da se ne sjecam direct ali nekad davno na Goldstar recorderu gled'o sam snimak. Inače, Red Star je jedina ekipa koja je Bayu pobijedila u semifinals LP u Minhenu, čini mi se :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 16 nov 2013, 20:42

geronimo je napisao/la:Edit: Sjeća li se ko meča protiv Zvezde (osim secera :D )?
I nezaboravnih pokušaja mladog i nadobudnog Effenberga :mrgreen: da ufati jednog i jedinog Robija Prosinečkog
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 nov 2013, 20:46

Moguće, ne znam tačno podatak. Inače što se tiče te tekme, Bayern je mnogo bolje odigrao u Belgradu, ali peh, sudbina iliti Aumann nisu dali da to drugačije bude.
Bolan poraz (za mene, velikog hejtera roter sterna :mrgreen: ) mada je bilo i većih.

Kao kroz sjenu se sjećam izgubljenog finala protiv Porta i Mađerovog gola petom. Dobro, tada nisam ni bio Bayernovac. :)
Toxicity je napisao/la: I nezaboravnih pokušaja mladog i nadobudnog Effenberga :mrgreen: da ufati jednog i jedinog Robija Prosinečkog
Sa'će @Pogba doći da klimne glavom. :lol:
Robi je briljir'o, što jes' jes', inače nezapamćena generacija.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 nov 2013, 22:24

Kad se samo sjetim reakcije Hasana kad je Barbarez pogodio a bgm i meni je knedla stala u grlu :mrgreen: al' kad je Patrik (noga mu se pozlatila) zakucao onu loptu odvrnuo samo Mitra Mirića do daske zgradom se orilo ne može nam niko ništa jači smo od sudbine. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 16 nov 2013, 23:21

geronimo je napisao/la:
ceze je napisao/la: Ako se ne varam, može biti da sam to zamijenio sa sezonom poslije, ali ja mislim da je Bayernu tu Unteraching izašao u susret i uzeo bodove nekom iako je bio ispao u drugu ligu ?
Možda Ballack-ovom Kusenu. :mrgreen:

Edit: Sjeća li se ko meča protiv Zvezde (osim secera :D )?
Kako da ne. Taj datum stoji mi u potpisu. Iz mržnje prema cz rodila se ljubav prema Istinskoj Fudbalskoj Instituciji koja evo traje preko dvadeset lijepih godina.

Iz nekog čudnog razloga finale protiv Čelzija mi je palo teže od onog 99. Kao da je komadić mene umro te noći, NIKAD se nisam vratio na tu utakmicu više, i od pomisli da pogledam highlightse prevrne mi se želudac i osjetim mučninu.

Juppov šampionski 4-2-3-1 s kraja prošle sezone je za mene vrhunac fudbalskog savršenstva, muška igra, presing, disciplina, kreativnost... Sve.
24.04.1991.
Stern des südens

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 nov 2013, 23:31

10.12. nas petero ide na City, troje iz istre i dvoje iz slavonije,meeting u ljubljani. Ako je jos tko zainteresiran moze nam se pridruziti. Karte, ako ne nabavimo prije,cemo na dan utakmice u minhenu. Rent a car,nafta,cestarina i 1 nocenje oko 500kn po glavi +ulaznica!
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 16 nov 2013, 23:42

gorstak je napisao/la:Iz nekog čudnog razloga finale protiv Čelzija mi je palo teže od onog 99.
Meni nije. 99 godine nisam spavao nekoliko noci uzastopno. :D
Bio sam u vojsci i dobrovoljno sam se javljao na nocna dezurstva u jedinici. Nikada mi niti jedan poraz nije teze pao. Imam mnogo starih utakmica na DVD-ovima, al tu nisam mogao da sacuvam niti da je odgledam posle :D

Zvijezde se i ja sjecam, imali su dobru generaciju, i slagati cu ako kazem da mi nije bilo drago sto su osvojili Kup prvaka te godine.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 17 nov 2013, 01:57

Kad ste već kod 2001. te sezone naravno uz finale u Mailandu i ludnicu u Hamburgu mi je najviše u sjećanju ostala utakmica drugoj grupnoj fazi u Lyonu kad nas je čini mi se Govou zavio u crno.Nakon te utakmice je Kaiser popizdio :lol: i uporedio igru Bayerna sa "uwe seeler traditionsmannschaft"" :lol: .
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 nov 2013, 06:19

Neki kažu da je upravo taj poraz i "rede" von Kaiser Franz doprinijelo da Bayern bude još jači. Gledao sam davno neke izjave igača i spominjali su taj govor.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 17 nov 2013, 09:31

geronimo je napisao/la:Edit: Sjeća li se ko meča protiv Zvezde (osim secera :D )?
mene izuzeo vjerujuci da se sjecam, a ja sam haman jedini koji se ne sjeca. :mrgreen:
iskrenda budem, sjeti se insan nekih scena i to je to.
ako cemo iskreno, ne sjecam se ni finala protiv valensije.

sto se tice tekme protiv celzija, meni je taj poraz ravan pobjedi.
toliko smo ih igracki izdominirali da mi ona nj. sretna pobjeda ne predstavlja problemos.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 nov 2013, 12:20

Te utakmice protiv Zvezde se sjećam pomalo. Ko što secer kaže nalete određene scene.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 nov 2013, 12:38

effe_sa je napisao/la:Te utakmice protiv Zvezde se sjećam pomalo. Ko što secer kaže nalete određene scene.
Sjecam se ja svega. Sjecam se i Zvijezdine utakmice u finalu Interkontinentalnog kupa protiv ekipe koja se zvala Kolo-Kolo :D . Za tu tekmu sam sebi morao naviti sat da me probudi u neka doba noci pa da je gledam. Navijao sam tada za Zvijezdu jer se to smatrao domacim klubom :oops: ,a i igrao je nas Refik.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 nov 2013, 12:49

Bilall je napisao/la: Sjecam se ja svega. Sjecam se i Zvijezdine utakmice u finalu Interkontinentalnog kupa protiv ekipe koja se zvala Kolo-Kolo :D . Za tu tekmu sam sebi morao naviti sat da me probudi u neka doba noci pa da je gledam. Navijao sam tada za Zvijezdu jer se to smatrao domacim klubom :oops: ,a i igrao je nas Refik.
Svakako da su zbog sličnih razloga i moje simpatije tada u Kupu šampiona bile na strani Zvezde (a naravno da sam navijao i tada za Želju.... :) ). A posebno mi je bio drag Veliki žuti, velika institucija jugoslovenskog fudbala Robert Prosinečki..... 8-)

Ljubav prema Bayernu, ona prava se malo poslije javila (sama simpatija prema njemačkom fudbalu zbog susreta s Njemačkom u ranom djetinjstvu je postojala oduvijek), pa danas nekako dođe da mi je Željo kao žena, a Bayern ko ljubavnica. Pa sad nešto ne znam ko bi tu trebao biti draži...... :lol: Svako na svoj način može prosuditi, šta je slađe...... :mrgreen:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 17 nov 2013, 13:50

[youtube][/youtube]
:mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 17 nov 2013, 16:29

secer je napisao/la: sto se tice tekme protiv celzija, meni je taj poraz ravan pobjedi.
toliko smo ih igracki izdominirali da mi ona nj. sretna pobjeda ne predstavlja problemos.
E vidiš meni baš zbog toga što je Bayern u svim segmentima bio bolja ekipa taj poraz još teže pada.
Da je Čelzi nadigrao Bayern i dobio 2:0 ne bi mi tako tako teško palo.

Za 10 godina ćemo se samo mi sjećati kako je to izgledalo, a za ostale će to finale samo značiti da je Ligu prvaka osvojio Čelzi.

Nisam nikad pogledao reprizu finala, kad nalete kadrovi na TV-u prebacim. Jače od mene, jbg.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 17 nov 2013, 16:53

ma u redu je, svako ima svoje.
recimo da je meni najteze pao finalni poraz od zabara.
uh, bio sam bolestan.
za razliku od tog finala do kojeg smo dosli ulozivsi velike napore i kojem sam se nadao kao nikad, osvajanje lp protiv dortmunda mi nije znacilo nista osim cifra. ono, imas trofej vise i to je to.
valjda zbog toga sto se bayo prosetao do finala.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 nov 2013, 21:15

secer je napisao/la:ma u redu je, svako ima svoje.
recimo da je meni najteze pao finalni poraz od zabara.
uh, bio sam bolestan.
za razliku od tog finala do kojeg smo dosli ulozivsi velike napore i kojem sam se nadao kao nikad, osvajanje lp protiv dortmunda mi nije znacilo nista osim cifra. ono, imas trofej vise i to je to.
valjda zbog toga sto se bayo prosetao do finala.
Prosetao se jeste,ali protiv kojih ekipa?
Valencia,slabasni Arsenal,Juventus,Barcelona i BvB.
Ne znam da li je iko ikad tako izdominirao knockout fazu.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []