Vozdra , raja vidim ,uveliko se razvelazlo o zlatnim i teskim trenutcima nasega baye,reko red je i da ja koju prozborim.Sta reci licno sto se mene tice ,meni je najteze palo finale 1999,teze i od samoga finala sa celsijem, cjelu utakmicu vodis imas kontrolu pogadjas,sative, precke,taman kada mislis da to to 90 sekundi pre kraja , ,ko munja iz vedra neba sjevnuse 2 sudbonosna gola davolskog ,sejtanskog,sotonskog,baltazarskog mancestera.Odmah tu je finale sa celsijom,sudbina je po drugi put bila itek kako surova po nas najdrazi klub ,tu se kao i 99 nije moglo nista uciniti visa sila je presudila,veoma blizu po jednakosti kao finale 99 u svojoj kuci ,i to na kakav nacin.
Finale protiv intera ,nemam sta posebno reci,zao mi je bilo sto smo izgubili finale ,ali bar smo izgubili od momcadi koja je objektivno bila bolja,casno i posteno.
Dosla je famozna 2013 i dan obracuna i naplate za surovu ne tako davnu proslost i nemilost sudbine prema mocnom bayernu.Sezona u kojoj je Bayern tako dominantno uzduz i porijeko pregazio i njemacku i evropu i zagospodario tronom sa kojeg ne namjerava odstupiti,u naredno vreme .EKipa koja je tako bila dominantna,kakva nije vidjena u zadnjih 20 pa i vise godina ,cast barci od 2009 do 2011,ali ovaj bayern je nadmasio i barcu mozda ne ljepotom igre kao barca kao u pomenutome razdoblju , ali mnogo mnogo dominantnije ,sto je demonstirano i na samoj "neprikoslovenoj barci".
Ovaj bayern je sposoban uraditi sto mnogim klubovima nije poslo od modernog osnivanja lige sampiona ,ovaj bayo ima sve predispozicije ,da i ove sezone ode u samo finale pa i da trofej odbrani , kao i u narednih nekoliko sezona,uli je uradio nesto na cemu nam mnogi veliki klubovi zavide ,spoj vrhunskih igraca koji su na vrhuncu karijere,svajni,lam ,roben ,ribery ,,dante ,te mladih vrhunskih igraca ,u prvome redu gecea,tiaaga ,javia ,,alabe ,boatenga i ostalih .Sigurno je jedno da ova ekipa moze jos puno toga ,sa pepom smo dibili novu dimenziju ,nebo je granica.Samo pametno i hrabro.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .