bob je napisao/la:vincenttan je napisao/la:klasika je bila:
cujem da se amar ne vraca na klupu....
cujem da je bila tuca na treningu
cujem da nema plate
sad cujem da su nadjene stvari ispred stana.... pa ti skontaj klasiku
fulao si poentu posta, "cujem" je klasika u sarajevu jer i ja smatram da je grad jedna velika mahala, odnosno grad u kojem svako zeli da zna o svakom a ako zelimo da nam se klubovi dignu na veci nivo treba se distancirati od takve mahale tj. klubovi trebaju svoje stvari rjesavati interno, to sto si naveo cujem nema plata - a hajmo realno nije se tu topla voda otkrila ko danas ima plate na vrijeme, a koliko se sjecam sutradan ili u dan dva se rjesila stvar prepostavljam donekle i to nije cuo sam neko preostavka moja, incident se desio na treningu koji je javan i to nije cuo sam a i sam klub je obavjestio javnost... cujem da se amar ne vraca na klupu je prvo izgledalo cujem da se amar ne vraca u klub itd. nije poenta posta jel istina ili nije to sto si napisao ako je istina rjesavat ce klub sa igracem, sto da navijaci znaju takve stvari, meni nije ok da igrac izadje u javnost i kaze kako nema za virsli a vidim gore u postu da je tebi to ok sto postujem svako ima svoje vidjenje, ako je klub duzan igracima to igraci trebaju rjesavati sa klubom a 100% sam na njihovoj strani al kao sto je i kapiten nas rekao nije za javnost, interna stvar nas i kluba i rijesit ce se... mislim da je jedan od razloga ovako slabih posjeta na kosevu i na grbavici upravo to "cujem" ...
znam ja sta si ti htio reci
ista ta mahala je pljuvala i ovu sadasnju upravu sarajeva...
ja ti pricam o onome sto se stvarno ddesava jer lik koji mi je ovo rekao je navijac zeljeznicara...
uopsteno pricam, sramota je da do ovoga uopste i dolazi, ali kad dodje, u pravu si, treba da ostane izmedju igraca i kluba... ALI
kada se "procuje" mahalska, eto novinarčića koji pucaju npr. tekst pod naslovom "RAK RANA" bla bla bla O PENALU za koji NIKO ne može reci je li bio ili nije... snimak ni jedan ne pokazuje to sto ovaj novinar tvrdi... taj isti novinar je pisao jako puno mahalskih tekstova koji su na kraju bili propuh ili vjetar... svadje u svlacionici i tribini ovo ono... a kada sam ja rekao "zasto se ne pise o svadji meše i amara, kojoj su svjedocili svi koji su bili na zapadu kada je meša rekao amaru "sa viriš iz tog tunela itd." mene banuju... sta hocu reci
PRVO moramo biti ljudi koji ce ARGUMENTOVANO pisati... ako meni NAIJAČ želje kaze da jje to vidio ja mu vjerujem i to je argumentovano jer nebi sam sebi u stomak skakao... ali kad mi dodje navijac sarajeva i kaze "zeljo se raspada" ja mu ne vjerujem ni 3% ... jer mjesa zelju sa realnoscu ili sl.
tako vrijedi i obrnuto...
ista stvar je i za novinare koji ne pisu o tome kako klubovi iz sarajeva dobivaju po 30 000 maraka od grada i kantona! SRAMOTA! to treba svaki dan pisati, da se grbavica i kosevo nisu dotakli skoro od rata, da su tereni ko livade poslije oranja... o tome ne pisu, al za 50 maraka se pisu tekstovi o "rak ranama bh fudbala"
jos smjesniji je tekst o U21 repki i igracima koji ne igraju... ok, jasno je da jagodic nije za tog posla, al nabrajati igrace iz zelje i Atajica iz celtica kao jedine, pa ak o vec hoces ispasti informisan, uzmes 20 imena iz evrope, nasih momaka pa nabroj i njih a ne 3 igraca...
ako ces pricati o sudjenju vrati se sezonu dvije u nazad... sto tad nije bilo "rak rana" ?
tendencijozno, neargumentovano itd...
mogu ja reci da je zeljo nastimao par tekmi, al nemam dokaza i dok se ne dokaze, mmogu svirat ....
imao sam npr tekmu MVO-zrinjski 3+ i da ce biti dvica, tj zrinjski dobiva..3 sata prije tekme... al dzaba t i je to kad nase tuzilastvo, inspekcije, policija itd ne rade svoj posao... nije samo zrinjski, ima tu skoro 90% ekipa nase lige, da se ne lazemo, znale su se i plate podjeliti preko kladare
sto se tice odgovora na pitanja ja sam rekao tada da se amar nece vratiti na klupu, razloge sam znao vec tada, a znam ih i sada....
sto se tice plate, amar je rekao da su podjeljene, a onda je jedan igrac rekao da nije tacno nego da je pola plate podjeljeno a pola ce biti.. poslije te "druge polovice poslije bajrama" plate nije bilo...nesto sitno da se prezivi...ovo su rijeci igraca vaseg...
isto tako je vas igrac rekao kome se i koliko duguje... al to nije tema ovog posta, samo kazem, mali je grad i kad cujes nesto od nekoga kome se moze vjerovati onda je to to...
oko virsli, meni su se tad ZGADILI ljudi iz kluba ali i igraci koji su na taj nacin nanijeli jednu crnu mrlju klubu... uprava je odlepršala, a i ti igraci, stanje se od tad drasticno poboljsalo... detektovan problem----rijesen...
o tome pisem cijelo vrijeme... a lagati samog sebe i zavaravati se je najgora stvar...