FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jug-onostalgicar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jug-onostalgicar » 18 nov 2013, 14:41

Astren je napisao/la:Evo jutarnji prenosi da bi Bazdarevic mogao postati sportski direktor Hajduka, bila bi velika steta kad bi vec dosao ovdje u regiju, a da ne bude na neki nacin involviran u rad Zelje

nema sanse da se on izbori sa nasim kriminalcima koji su i u i oko kluba....

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 18 nov 2013, 14:45

A mogao bi dosta pomoci oko promocije, mozda ponovo nagnati ljude da prate Zelju koji su se u skorijoj historiji identifikovali sa Zeljom, a sada im je entuzijazam splasnuo, na kraju krajeva on je sinonim za Zelju.. Ako nista iskoristiti veze pa dovuci kakvog tamnoputog igraca u Zelju

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2013, 14:46

darkangel54 je napisao/la:Ljudi Amar se ošišo vidio ga ja jutros sa kerom vamo na malti
jesul brkovi bar jos tu ? :D
=\_1921_/=

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 18 nov 2013, 14:50

bob je napisao/la:
vincenttan je napisao/la:klasika je bila:
cujem da se amar ne vraca na klupu....
cujem da je bila tuca na treningu
cujem da nema plate

sad cujem da su nadjene stvari ispred stana.... pa ti skontaj klasiku
fulao si poentu posta, "cujem" je klasika u sarajevu jer i ja smatram da je grad jedna velika mahala, odnosno grad u kojem svako zeli da zna o svakom a ako zelimo da nam se klubovi dignu na veci nivo treba se distancirati od takve mahale tj. klubovi trebaju svoje stvari rjesavati interno, to sto si naveo cujem nema plata - a hajmo realno nije se tu topla voda otkrila ko danas ima plate na vrijeme, a koliko se sjecam sutradan ili u dan dva se rjesila stvar prepostavljam donekle i to nije cuo sam neko preostavka moja, incident se desio na treningu koji je javan i to nije cuo sam a i sam klub je obavjestio javnost... cujem da se amar ne vraca na klupu je prvo izgledalo cujem da se amar ne vraca u klub itd. nije poenta posta jel istina ili nije to sto si napisao ako je istina rjesavat ce klub sa igracem, sto da navijaci znaju takve stvari, meni nije ok da igrac izadje u javnost i kaze kako nema za virsli a vidim gore u postu da je tebi to ok sto postujem svako ima svoje vidjenje, ako je klub duzan igracima to igraci trebaju rjesavati sa klubom a 100% sam na njihovoj strani al kao sto je i kapiten nas rekao nije za javnost, interna stvar nas i kluba i rijesit ce se... mislim da je jedan od razloga ovako slabih posjeta na kosevu i na grbavici upravo to "cujem" ...
znam ja sta si ti htio reci :)
ista ta mahala je pljuvala i ovu sadasnju upravu sarajeva...

ja ti pricam o onome sto se stvarno ddesava jer lik koji mi je ovo rekao je navijac zeljeznicara...
uopsteno pricam, sramota je da do ovoga uopste i dolazi, ali kad dodje, u pravu si, treba da ostane izmedju igraca i kluba... ALI

kada se "procuje" mahalska, eto novinarčića koji pucaju npr. tekst pod naslovom "RAK RANA" bla bla bla O PENALU za koji NIKO ne može reci je li bio ili nije... snimak ni jedan ne pokazuje to sto ovaj novinar tvrdi... taj isti novinar je pisao jako puno mahalskih tekstova koji su na kraju bili propuh ili vjetar... svadje u svlacionici i tribini ovo ono... a kada sam ja rekao "zasto se ne pise o svadji meše i amara, kojoj su svjedocili svi koji su bili na zapadu kada je meša rekao amaru "sa viriš iz tog tunela itd." mene banuju... sta hocu reci

PRVO moramo biti ljudi koji ce ARGUMENTOVANO pisati... ako meni NAIJAČ želje kaze da jje to vidio ja mu vjerujem i to je argumentovano jer nebi sam sebi u stomak skakao... ali kad mi dodje navijac sarajeva i kaze "zeljo se raspada" ja mu ne vjerujem ni 3% ... jer mjesa zelju sa realnoscu ili sl.
tako vrijedi i obrnuto...

ista stvar je i za novinare koji ne pisu o tome kako klubovi iz sarajeva dobivaju po 30 000 maraka od grada i kantona! SRAMOTA! to treba svaki dan pisati, da se grbavica i kosevo nisu dotakli skoro od rata, da su tereni ko livade poslije oranja... o tome ne pisu, al za 50 maraka se pisu tekstovi o "rak ranama bh fudbala"

jos smjesniji je tekst o U21 repki i igracima koji ne igraju... ok, jasno je da jagodic nije za tog posla, al nabrajati igrace iz zelje i Atajica iz celtica kao jedine, pa ak o vec hoces ispasti informisan, uzmes 20 imena iz evrope, nasih momaka pa nabroj i njih a ne 3 igraca...
ako ces pricati o sudjenju vrati se sezonu dvije u nazad... sto tad nije bilo "rak rana" ?
tendencijozno, neargumentovano itd...

mogu ja reci da je zeljo nastimao par tekmi, al nemam dokaza i dok se ne dokaze, mmogu svirat ....
imao sam npr tekmu MVO-zrinjski 3+ i da ce biti dvica, tj zrinjski dobiva..3 sata prije tekme... al dzaba t i je to kad nase tuzilastvo, inspekcije, policija itd ne rade svoj posao... nije samo zrinjski, ima tu skoro 90% ekipa nase lige, da se ne lazemo, znale su se i plate podjeliti preko kladare ;)

sto se tice odgovora na pitanja ja sam rekao tada da se amar nece vratiti na klupu, razloge sam znao vec tada, a znam ih i sada....
sto se tice plate, amar je rekao da su podjeljene, a onda je jedan igrac rekao da nije tacno nego da je pola plate podjeljeno a pola ce biti.. poslije te "druge polovice poslije bajrama" plate nije bilo...nesto sitno da se prezivi...ovo su rijeci igraca vaseg...
isto tako je vas igrac rekao kome se i koliko duguje... al to nije tema ovog posta, samo kazem, mali je grad i kad cujes nesto od nekoga kome se moze vjerovati onda je to to...

oko virsli, meni su se tad ZGADILI ljudi iz kluba ali i igraci koji su na taj nacin nanijeli jednu crnu mrlju klubu... uprava je odlepršala, a i ti igraci, stanje se od tad drasticno poboljsalo... detektovan problem----rijesen...
o tome pisem cijelo vrijeme... a lagati samog sebe i zavaravati se je najgora stvar...

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 18 nov 2013, 14:53

Astren je napisao/la:A mogao bi dosta pomoci oko promocije, mozda ponovo nagnati ljude da prate Zelju koji su se u skorijoj historiji identifikovali sa Zeljom, a sada im je entuzijazam splasnuo, na kraju krajeva on je sinonim za Zelju.. Ako nista iskoristiti veze pa dovuci kakvog tamnoputog igraca u Zelju
Ma strašno druže majke mi, šta radimo tom čovjeku koji mnogo voli klub, sa kojim je odrastao, i u kojem je postao najbolji svih vremena, čovjek dvije godine za redom najbolji igrač Jugoslavije bio, 1985. godine ušao u 11. najboljih igrača UEFE za tu godinu, 1989. godine najbolji strani igrač Francuske! 54. nastupa za Jugoslaviju.PRVI KAPITEN reprezentacije Bosne i Hercegovine!Majko draga!Gospodine Baždareviću oprosti nam, i našoj retardiranoj upravi :(
Grbavica naš je Hram!!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 18 nov 2013, 15:28

@vincenttan druže sve si ti to fino napisao (mislim na ovaj veliki post) ali gledam te tamo na temi Saraejva prepucavas se oko sudijskihi grešaka. Poenta naših likovanja je da se četiri godine pisalo na sve strane kako Željo kupuje i sl. Kako se sudi za Želju i sl., a realnost je bila sasvim drugačija tj. kad se sve oduzme i sabere (šteta i dobit) Željo je bio u plusu par bodova. Ove godine je u minusu i više od par bodova. Ove godine se Želji sudi katastrofalno. Govorim kad se sve ukupno gleda a ne samo ovi neki detalji dok je Sarajevo u plusu. Prošlih godina je također bilo novinara o koji su blatili Želju i sl pa ste to svi podržavali. Niko nije došao da napiše tad ovakav post kao ti. U sportu Avazovom se blate juniorski i kadetski reprezentativci iz Želje dok se nameću mladi iz Sarajeva. Znači ima toga na sve strane. Evo ja znam i tekme koje je Sarajevo štimalo zadnjih godina (rekli mi ljudi koji su bliski vašoj upravi) i vi to svi dobro znate ali šutite i ne kritikujete. Nego na sve strane napravili hajku na Želju. Hajd dobro jbg i logično je uvijek su svi protiv prvog i najboljeg u tom momentu ali sad svi dolazite sa nekom relanom pričom. Pa što nisi imao tu realnu priču prošlihi godina. Ne, nego sada kad se vas napada da štimate. Čovjek napravi temu uspjeh kluba ili poštenje (ili kako se već zove) a vi svi napadnete što nije otvorio prošle godine. Hoćeš da ti kažem što? Zato što se tada Željo napadao i samo Željo, a sada kad svi sebe pravdaju čovjek stavio da vidi i sl. jer svi svakog okrivljuju pa i Želju opet. Mislim da je naao pravi momenat.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 18 nov 2013, 15:45

Ja neznam samo sta se pravdate samo cu ovo napisati kako je nastalo sarajevo i sta su sve radili kroz historiju od otimanja igraca zelje do prosirivanja lige a da nepisem dalje pametnom dosta.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2013, 15:58

ma ne znam sto se uopste rasprvljate sa ljudima koji su 15 kola priclai da je konacno sve regularno(a na njihvou stranu se navlaci toliko da je to vec komicno postalo) a sad odjednom kada se vidi da ce zeljo bit prvi sve postaje nastimano :? pricali su kupice tan sve ,ali cak im ni to ne moze pomoc protiv zelje :lol: JAO KAKO SU MALENI 8-)
=\_1921_/=

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 18 nov 2013, 15:59

@vincenttan Jedan clan sudijske komisije je javno priznao da ste Skakicu dali 7000KM prije tekme sa Zrinjskim.. Vjerovatno toliko kosta da se zazmiri kod onog nedosudjenog penala i crvenog kartona protiv vas u toj tekmi.. Mozes ti pisati toliko toga o vasem prljavom vesu ali si dosao ovdje da, toboze, ti nekom oci otvaras i glumis nekog dobronamjernog postenjacinu..

Idi broji Tanove pare a nas "kokuze" pusti da brojimo titule i kupove.. Svakom njegovo..
BUDI ŽELJO !!!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 18 nov 2013, 16:13

Ma pustite pitice nemogu oni protiv Željine masine.Bolje da im na dresovima pise "Visit Sedam brace" nego "Visit Malaysia" :lol: :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 nov 2013, 16:17

Ja ne mogu zamisliti zeljovca koji ne bi volio vidjeti Mesu Bazdarevica u Zelji,na bilo kakvoj funciji.
S druge strane,ne moze se niko osudjivati zbog toga sto Mesa nije tu.Ne moze, jer ne znamo(ili mozda neko zna)da li je Mesa uopce zainteresovan raditi nesta u Zelji ili covjek ima druge planove i ambicije.
Ja mislim da Mesa u ovom momentu ne bi prihvatio raditi nista u Zelji ito iz sljedecih razloga:
-mislim da ima vece ambicije,a prije svega mislim da mu je cilj prva francuska liga(ovo sam licno cuo od njega,na utakmici protiv Radnika,slusao sam njegov razgovor sa Amarom,na zapadu ispred vip ulaza),
-drugi razlog zbog kojeg on ne bi radio u Zelji u ovom momentu je finansijska situacija u klubu.Budite sigurni da se Mesa ne bi patio u ovakvim uvjetima. Treba da znamo da je onaj svedjanin sto je bio sportski direktor Hajduka imao platu ne manje od 5000 eura.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 18 nov 2013, 16:18

tan i lavMuto smrdi na jednu te istu osobu. Isti levatska prica
NO PYRO NO PARTY

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 nov 2013, 16:23

Ti su bili vec banovani par puta ne znam samo kako administracija to trpi.

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 18 nov 2013, 16:25

zaboljisportuBiH je napisao/la:@vincenttan druže sve si ti to fino napisao (mislim na ovaj veliki post) ali gledam te tamo na temi Saraejva prepucavas se oko sudijskihi grešaka. Poenta naših likovanja je da se četiri godine pisalo na sve strane kako Željo kupuje i sl. Kako se sudi za Želju i sl., a realnost je bila sasvim drugačija tj. kad se sve oduzme i sabere (šteta i dobit) Željo je bio u plusu par bodova. Ove godine je u minusu i više od par bodova. Ove godine se Želji sudi katastrofalno. Govorim kad se sve ukupno gleda a ne samo ovi neki detalji dok je Sarajevo u plusu. Prošlih godina je također bilo novinara o koji su blatili Želju i sl pa ste to svi podržavali. Niko nije došao da napiše tad ovakav post kao ti. U sportu Avazovom se blate juniorski i kadetski reprezentativci iz Želje dok se nameću mladi iz Sarajeva. Znači ima toga na sve strane. Evo ja znam i tekme koje je Sarajevo štimalo zadnjih godina (rekli mi ljudi koji su bliski vašoj upravi) i vi to svi dobro znate ali šutite i ne kritikujete. Nego na sve strane napravili hajku na Želju. Hajd dobro jbg i logično je uvijek su svi protiv prvog i najboljeg u tom momentu ali sad svi dolazite sa nekom relanom pričom. Pa što nisi imao tu realnu priču prošlihi godina. Ne, nego sada kad se vas napada da štimate. Čovjek napravi temu uspjeh kluba ili poštenje (ili kako se već zove) a vi svi napadnete što nije otvorio prošle godine. Hoćeš da ti kažem što? Zato što se tada Željo napadao i samo Željo, a sada kad svi sebe pravdaju čovjek stavio da vidi i sl. jer svi svakog okrivljuju pa i Želju opet. Mislim da je naao pravi momenat.
samo mi reci gdje se to sarajevu navlacilo? u mostaru?????? u bijeljini ne postoji ni jedan dokaz da nije bio penal, a psolije toga sudija je pustao da radnik radi sta hoce po terenu!
dobro, argumentovano mi pokazi sudijsko "navlacenje" sarajevu... samo nemoj zrisnjski pominjati kao sto neko spomenu....
da, napadao se zeljo, ocito sa nekim razlogom... i ja cu uvijek staviti napredak lige prije lopovluka kluba... al mi od lopovluka NI JEDNE TITULE NISMO UZELI... a vi tri... dal posteno ili ne, sud, neko nekad ce dokazatii i pokazati, ako nista ima neko gore ko sve vidi.... dok se ne dokaze ja kazem da su POŠTENE!!!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 18 nov 2013, 16:32

@vincenttan

Penal nad Hodzicem na derbiju te desetine faulova za vas oko naseg sestesterca.. Bukvalno svaki kontakt je svirao..

Penal i crveni u istoj situaciji protiv Zrinjskog..

Gol iz ofsajda jucer protiv Slavije..

Bijeljina (al izgleda da ti nemas obraza to priznati)

Protiv Travnika dva crvena i penal..

Jeli ti dosta ili imas obraza i dalje prosipati nebuloze??
BUDI ŽELJO !!!

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 18 nov 2013, 16:40

@vincenttan

Boli nas cuna za upravom fks isto me tako boli cuna za upravom fkz. Za prve me nista ne veze osim toga sto znam Selimovica zapravo burazov skolski jaran i to najbolji pa eto nekad se sretnemo i cuje se poneka. A ovi iz Zelje me neinteresuju jer su levati.

Imaju li igraci za kiriju, imaju li plate, imaju li sta jesti to mene ne interesuje. Mene interesuju rezultati. Ja sam jednom prilikom rekao da nikad prije rata nisam blage veze imao ni koliko raje dolazi na stadion, ni koliko Nikic ima platu, koliki je Mesi bonus. Koliko kostaju pripreme, koliki je budzet Zelje. Mene je samo interesovao Zeljo. I zato je Zeljo bio najomiljeniji uz Velez u bivsvoj Jugoslaviji. **** me ako znam ko je generalni sponzor bio.

A eh sad da Zeljo nema titule, kupove, zanimljive igrace vani i u klubu, najvise reprezentativaca, mozda bih se i ja bavio ekonomijom kluba i koliko je ko para klubu dao. Meni to kad zele da kazu ovi "upuceni" ja ne zelim da cujem. Kriza dodje i prodje, pare dodju i potrose se. Doce od Dzeke, doce nekad i od Sehe i sve se vrti u krug.

A vidjelo se u derbiju da ipak ne igra uprava nego igraci na terenu. I najveci uspjeh ce biti kad Zeljo sa svojom djecom uzme titulu bez skupih pojacanja. A moguce i kup. A vi cete i dalje od huje pricati samo o nekoj financijskoj situaciji a necete shvatiti da su i Zeljo i Sarajevo rupa bez dna koju ne moze napuniti ni 20 miliona.

Kad je izvlacenje kupa? Sad nekad je li tako?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 18 nov 2013, 16:51

champions1921 je napisao/la:@vincenttan

Penal nad Hodzicem na derbiju te desetine faulova za vas oko naseg sestesterca.. Bukvalno svaki kontakt je svirao..

Penal i crveni u istoj situaciji protiv Zrinjskog..

Gol iz ofsajda jucer protiv Slavije..

Bijeljina (al izgleda da ti nemas obraza to priznati)

Protiv Travnika dva crvena i penal..

Jeli ti dosta ili imas obraza i dalje prosipati nebuloze??
Za sve to ima logicna rjesenja.

Hodzic sam sebe vukao za majicu i bacio na zemlju, sudija sasvim ispravno odlucio

Sinoc su metri odlucivali, svaki bi sudija u toj situaciji pogrijesio

Ono u bijeljini je bilo za crveni, pa jesi vidio koliko je covjek poletio. Onako da ga prepadne, mogla ga je srcka strefiti.

Travnik i Zrinjski nisam gledao, ali vjerujem da i za te utakmice ima logicna rjesenja.
NO PYRO NO PARTY

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 18 nov 2013, 17:09

Kadeti slavili u Prijedoru uz het-trik Gojaka, juniori remizirali

http://fkzeljeznicar.ba/kadeti-slavili- ... rali/7249/" onclick="window.open(this.href);return false;

Čestitke omladinskim selekcijama

http://fkzeljeznicar.ba/cestitke-omladi ... jama/7255/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 18 nov 2013, 17:20

Bravo za omladince :D
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 18 nov 2013, 17:55

@PL BIH

Ja mislim da je zdrijeb za kup na proljece.. Nekad pocetkom marta..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.