Mozambik je napisao/la:Nisam poredio kvalitete Zahirovica i Khedire nego nacin igre Khedire, upravo onaj koji nama treba. Jak, Cvrst igrac, dobar u odbrani, puno trci, prekida napade, a ima i tehniku i moze odigrati dobro i prema naprijed.
To je prototip igraca koji nama treba, naravno da mi nemamo igraca njegove kvalitete, ali imamo Besica koji je slican po nacinu igre na DM, naravno puno manje kvalitetan, zasad.
Ako pratis tekme Reala i Njemacke onda ces znati da Khedira cesto znao otici naprijed i naci se u sesnestercu. Zasto: Pa ima jos jednog takvog jakog igraca kraj sebe (Modrica/Alonso/Schweinsteigera..) koji u tom slucaju ostaje. Kod nas to nepostoji, mi imamo samo ofenzivne vezne koji ili se nevracaju ili kad se vrate nisu dovoljno cvrsti u dvoboju, tako da nama treba iskljucivo defenzivac koji znao odigrati siguran pas i koji igra vaoma disciplinovano (znaci ostaje pozadi i zacepljava rupe). Tako smi uvjek i igrali, ali posto Zahirovic nije u formi, Rahimic ostario i nije za 90 min a mi smo morali sve pobjediti, igrali smo na RISIKO - sve ili nista - i bez destruktivca. Eh dali ce sad tako biti na SP, neznam. To strucni stab zajedno sa igracima znao valjda najbolje ocjeniti, sta odgovara i kako zalimo igrati.
Price oko Besica ovdje se duze vrte. Neznam u cemu je stvar, ali po mom i Besic nije klasicni DM a i nema u trenutku veci kvalitet od igraca koji su tu + mozda njegov pristup neodgovara ekipi i selektoru. Sto njega krasi je da ima ogroman potencijal da napreduje, ali dali ce se to desiti vidjecemo tek. Do njega ja da se nametne kroz igre za klub i nepredovanje u bolju ligu.