a da nije jednostrana kružnica?LenBias je napisao/la:cetverostrani trokut
Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Na ovoj drugoj isto trokut u prostoru 
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
I sta se sad desava u tom trokutu? Ponekad se izgubi avion ili brod? Pa to se desava svugdje. Ako se tu desava malo cesce nego na drugim mjestima, onda sigurno postoji neki prirodan razlog, kao sto sam objasnio za bermudski trougao.
Losa vidljivost, jaki vjetrovi, zemljotresi, cunamiji, gasovi, pirati,...
Losa vidljivost, jaki vjetrovi, zemljotresi, cunamiji, gasovi, pirati,...
ustvari ti je sve manje više poznato i očigledno...Cautinho je napisao/la:Amerika je najveća misterija ovoga Svijeta.
Mnogo stvari kriju,mnogo stvari znaju.
amerika kao i većina zapadnog svijeta živi ideologiju neoliberalizma i potrošačkog društva... svrha takvog društva je da se radi i zaradi da bi se trošilo... stvaraju se tzv vještačke potrebe koje treba zadovoljiti kreditnim karticama... inače neki sociolozi, zapadni poput Fukijame su američki sistem proglasili za najbolji, pričalo se o minalnoj državi, kraju istorije čemu sve ne... onda puf šamarčina... kuku lele minimalna državo spasavaj slobodno tržište i potrošačko društvo... ništa od kraja istorije, bar ne one koju oni opisase...
svako potrosacko društvo treba ogromno tržište... globalno... SAD imaju ogromne potrebe svoje privrede koju velikim dijelom čini vojna industrija... veliki dio ljudi koju su vlasnici najvećih kompanija za proizvodnju oružja ujedno je i vlasnik brojnih medija... u suštini kada bi se skupili svi vlasnici medija iznenadio bi se njihovom malobrojnoscu... zato američki.mediji često kada treba napasti neku zemlju( gdje.odmah dođe do povećanje proizvodnje oružja) masovno manipulišu istinom i činjenicama iz prostog razloga jer to odgovara gazdama... ratovi možda jesu skupi ali pomažu privredu i donose veliko bogatstvo... da ne spominjem da obično.preuzmu resurse države u koju bombama uvezu demokratiju i da po pravilu narod tih zemalja lošije živi u demokratiji nego u diktaturi što je živio... tamo gdje oni udare trava više ne niče, ili u prevodu nakon njihove intervencije dotične zemlje više nikad ne dosegnu stabilnost ili finansijski napredak... takođe unište se najveće domaće firme koje se ili kupe za sicu ili se unište a njihovo mjesto na tržištu zauzimu američki proizvodi...
to nije nikako teorija niti misterija već spoljna politika SAD...
šta misliš zašto su se toliko trudili da napadnu siriju? da im je zaista stalo do naroda? ne, htjeli su da zeznu ruse, i da preuzmu veliki posao sa naftovodima i plinovodima u tom dijelu svijeta....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rob do bagro
- Kontakt:
Sta imate reci o Vatikanu, pomalo msm da i oni nesto znaju sto mi ne znamo ?
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
U Vatikanu je također jedan od najvećih lobija, ljudi upravljaju trećinom svijeta
Vatikan se u posljednjih nekoliki godina smirio, ali kroz historiju se vidi tačno kakve su njihove ambicije. Oni su incijatori krstaških ratova, papa je prodavao "oproštajnice", htjeli su voditi glavnu riječ što se tiče novca na svijetu itd. Uglavnom, postali su sada oni "dobri" jer su se dovoljno nakrali kroz sami historiju. Daj ti meni par zlatnika da ti oprostim grijeh.
Ne smije se također zaboraviti ni Konstantinova darovnica kojom je navodno Konstantin Veliki dao papi vrhovnu političku i vjersku vlast nad čitavim Zapadnim dijelom Rimskog carstva. U doba humanizma je dokazano da je ta darovnica bila obični falsifikat (Lorenco Vala).
Ne smije se također zaboraviti ni Konstantinova darovnica kojom je navodno Konstantin Veliki dao papi vrhovnu političku i vjersku vlast nad čitavim Zapadnim dijelom Rimskog carstva. U doba humanizma je dokazano da je ta darovnica bila obični falsifikat (Lorenco Vala).
Jedna od najstarijih organizacija na svijetu... iako vjerska ona je imala političke ambicije i moć... raskol 1054.godine nije toliko zbog razlika u učenju istoka i zapada nego oko podjele moći i love... težili su da jedni druge potčine... u igrama su ovi iz vatikana bili vjestiji jer su u rimu kroz vijekove naučili kako se igraju političke igre... bilo je tu svega i svačega... ne znam da li oni posjeduju neke tajne, vrlo je moguće jer 17 vijekova rimske biskupije je puno... ne vjerujem da čuvaju neke velike tajne... ako ista kriju to su neke prljave igre, politička ubistva, povezanost sa nacistima(ako je bilo), skandali i slično... samo pogledaj seriju Bordzije i vidjećeš djelic onoga što se dešavalo... danas su zauzeti zataškavanjem pedofilije, ali novi papa okreće list... jako je gotivan i poštovanja vrijedan lik...rob do bagro je napisao/la:Sta imate reci o Vatikanu, pomalo msm da i oni nesto znaju sto mi ne znamo ?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Bravo DANTES
, imam slično mišljenje kao ti, posebno kad se govori o SAD-u, demokratiji i neoliberalizmu.
Samo me interesuje šta misliš koliko dugo će trajati ovo potrošačko društvo, tržište je sve veće a prirodnih resursa je sve manje(ili je i to njihova laž
)
Samo me interesuje šta misliš koliko dugo će trajati ovo potrošačko društvo, tržište je sve veće a prirodnih resursa je sve manje(ili je i to njihova laž
Pustiću sunce da topi ljubav!
jos malo pa ce opet nastajati kolonije 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
ma već ih imamo, ovo je klasični neokolonijalizam. Države se zadužuju i kad nemaju načina da vrate dugove onda daju svoje resurse. Samo što je današnji način stvaranja kolonija i robova od država suptilan i licemjeran, misliš da ti pomažu a oni te ustvari uništavaju.LenBias je napisao/la:jos malo pa ce opet nastajati kolonije
Prije je osvajanje neke države bilo otvoreno i iskreno
- samo_lijevo
- Kontakt:
One nisu nikada ni prestale da postoje.Sada su samo lijepo upakovane.LenBias je napisao/la:jos malo pa ce opet nastajati kolonije
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
u pravom smislu rijeci drugovi, mozda mi to necemo doziviti ali ponoviti ce se to sigurno 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
urušiće se sam od sebe... već je to počelo... pitanje je koliko će taj proces trajati... uostalom kina samo što nije postala vlasnik SAD... komunistička kina kapitalističke amerike... ima li većeg apsurda?hoshafka je napisao/la:Bravo DANTES, imam slično mišljenje kao ti, posebno kad se govori o SAD-u, demokratiji i neoliberalizmu.
Samo me interesuje šta misliš koliko dugo će trajati ovo potrošačko društvo, tržište je sve veće a prirodnih resursa je sve manje(ili je i to njihova laž)
i u pravu si za neokolonijalizam... mada ne bi me iznenadilo da se vrate starinskom stilu ko što reče lenbias... šta je irak, avganistan, pa i mi i kosovo nego kolonije i protektorati...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Šta mislite o ovome
@Dex
zato kanabis majka, nema šta ne liječi
Zapali mozak zatotruts je napisao/la:@Dex
Meni je posebno interesantna veza Vatikana sa Jezuitima, koji slijepo rade sve što se od njih traži.rob do bagro je napisao/la:Sta imate reci o Vatikanu, pomalo msm da i oni nesto znaju sto mi ne znamo ?
Pogledajte samo jedan dio zakletve koju polažu Jezuiti, preporučio bi da pročitate i cijelu jer je stvarno interesantna, a meni lično čudna jer se na otvoren način otkrivaju svi njihovi ciljevi.

Pročitajte Ime ruže, Eko maestralno opisuje licemjerstvo monaha i ostalih