Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
Oko svake osobe je kreiran paralelni univerzum jer svaka naša odluka stvara novi svijet, vođeni logikom po teoriji paralelnih svemira
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Šta mislite da malo porazgovaramo o smrti i životu poslije smrti?!
Šta je uopće za vas smrt, šta poslije toga, kako definirate dušu, da li se bojite iste
Naravno, bez vjerskih teorija, odnosno barem pozivanja na iste. Čini mi se da to nije dozvoljeno.

Onda teorija ne valja.Neutral je napisao/la:U teoriji je mnogo toga moguće ali nikad neće biti izvodljivo u praksi.
stvari se inače ponavljaju u čitavom svemiru jer je tako "napravljen". u ljudskom tijelu ima oko 70 biliona biliona atoma, uzmi obzir da zvijezda nije ništa manje u svemiru a kamoli potencijalnih planeta. mogućnost da postoji neko apsulutno indetičan tebi nije nimalo mala , a kamoli da postoji više svemira, onda bi 99% bilo na hiljade kao osoba indentičnih tebi.LenBias je napisao/la:paralelni univerzumi su mi nepojmljivi, ne mogu prihvatiti to da svako od nas nije na neki nacin poseban sam za sebe na ovom svijetu, jedan, jedini, jedinstven, da tamo, nekako, negdje u nekom univerzumu postoji neki drugi ja, ne bi to volio, zbog istog razloga sam protiv kloniranja ljudi, kloniranje organa svaka cast, to nam je potrebno sto prije da sto manje ljudi umire od gluposti kakve sada imamo (istina to bi u konacnici bilo strasno pogubno po planet zemlju jer bi se smrt svela na apsolutni minimum pa bi populacija rapidno rasla i sve gore bi bilo)
to je filozofija, ovaj drugi paralelni univerzum na koji ja mislim je nesto skroz drugoDex je napisao/la:Oko svake osobe je kreiran paralelni univerzum jer svaka naša odluka stvara novi svijet, vođeni logikom po teoriji paralelnih svemira
@claus
smrt nastaje u trenutku kada se tijelo gasi jer je tijelo potrosna roba (bar trenutno), plain and simple
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Bilo bi logicno da nesto postoji da ispunimo svrhu naseg postojanja.Claus je napisao/la:Šta mislite da malo porazgovaramo o smrti i životu poslije smrti?!Šta je uopće za vas smrt, šta poslije toga, kako definirate dušu, da li se bojite iste
Naravno, bez vjerskih teorija, odnosno barem pozivanja na iste. Čini mi se da to nije dozvoljeno.
Onda teorija ne valja.Neutral je napisao/la:U teoriji je mnogo toga moguće ali nikad neće biti izvodljivo u praksi.
Zivot bez tog neceg poslije mi ne bi imao previse smisla.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Teoretski Lihtenštajn može pobijediti u deset utakmica u kvalifikacijama za neko prvenstvo, ali u praksi je to nemoguće. Ovo sam samo aludirao na putovanje kroz vrijeme koje je za mene čisti apsurd. Odlična ideja za neki film, ali u realnosti impossible.
Što se tiče duše i život poslije smrti. Tema je odlična, ali je povezana sa religijom, tako da ja neću ništa napisati u vezi toga. Jednostavno ne možeš pisati o takvoj temi a da ne spomeneš religiju.
Uglavnom, nismo tek tako nastali da jedemo milku i da gledamo serije.
Što se tiče duše i život poslije smrti. Tema je odlična, ali je povezana sa religijom, tako da ja neću ništa napisati u vezi toga. Jednostavno ne možeš pisati o takvoj temi a da ne spomeneš religiju.
Uglavnom, nismo tek tako nastali da jedemo milku i da gledamo serije.
Pa dobro, ljudi dragi, nećemo pisati u ovoj knjizi je ovako rečenu, u onoj onako. Moral je također povezan s religijom, ali se o tome raspravlja. Ostavimo se malo dogmi i vjerovanja, pokušajmo potkrijepiti tvrdnje nekim činjenicama ili logičnim razmišljanjima. To je valjda i smisao teme.
o svakoj temi se moze pisati bez ikakvog uplitanja religije zato molim vas preskacite to (isto tako u svaku temu se moze uplesti religija tako da jos jedan razlog vise da se ne uplice
)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Ako je tijelo samo maska, roba, onda mora nešto postojati što to pokreće, a to bi najlogičnije bilo duša, a sad ta duša koja bi trebala bit vječna, šta s njom bude, da l ona umire il nastavi da živi kao nešto što čeka taj trenutak ili jednostavno se nastani u drugu robu, mislim ipak ovo prvo jer čemu onda svrha ovog života
Mi smo na zemlji sa razlogom, imamo tu čast i privilegiju doživjeti i proživjeti nešto kao što je život. Neki kažu da je život težak, da, ali uvijek se sjeti da je nekima još teže. Smrt je samo početak pravog života, i da, onda počinje tek prava istina da li smo opravdali činjenicu da smo bili svih tih godina na zemlji. Carpe diem nije tek tako nastao.
Da, priča se o moralu iako je povezan sa religijom, s tim da bi moral bio kako treba da se ljudi drže religije. Živimo u vremenu obrnutih vrijednosti, gdje je bolje biti ološ, nego dobar čovjek, jer si ti kao čudan, izdvajaš se u masi.
Da, priča se o moralu iako je povezan sa religijom, s tim da bi moral bio kako treba da se ljudi drže religije. Živimo u vremenu obrnutih vrijednosti, gdje je bolje biti ološ, nego dobar čovjek, jer si ti kao čudan, izdvajaš se u masi.
ne mora se uplitat religija da bi se pričalo o tome.
naučnici tvrde da u velikom mozgu postoji trajna kvantna informacija za koju se pretpostavlja da je "duša" . tema za razmišljanje
naučnici tvrde da u velikom mozgu postoji trajna kvantna informacija za koju se pretpostavlja da je "duša" . tema za razmišljanje
Ovim poričeš mogućnost života van zemljeNeutral je napisao/la:Mi smo na zemlji sa razlogom, imamo tu čast i privilegiju doživjeti i proživjeti nešto kao što je život.
Problem kod zivota van Zemlje je sto su ljudi napunili mozak malim zelenima koji su super razvijeni.
Da se igdje van zemlje pronadje i ameba to bi promjenilo svijet.
99% je da postoji ali je mi nismo pronasli.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Sedam nebesaDex je napisao/la:Ovim poričeš mogućnost života van zemljeNeutral je napisao/la:Mi smo na zemlji sa razlogom, imamo tu čast i privilegiju doživjeti i proživjeti nešto kao što je život.
Jesu, na tamnoj strani mjeseca, misija Apollo 20, amebe su također pronađeneOtelo je napisao/la:Problem kod zivota van Zemlje je sto su ljudi napunili mozak malim zelenima koji su super razvijeni.
To nisam znaoDex je napisao/la:Jesu, na tamnoj strani mjeseca, misija Apollo 20, amebe su također pronađeneOtelo je napisao/la:Problem kod zivota van Zemlje je sto su ljudi napunili mozak malim zelenima koji su super razvijeni.
Zar su ljudi bili na mjesecu? 
Ima teorija od sazvježđu Orion, gdje se navodno "duše" vraćaju po izlasku iz tijela. Ono se dovodi u kontekst s mnogim stvarima, googlajte ako vas zanima.
Problem što se tiče svemira je što smo otkrili tek mali dio pomenutog, a teško da će tehnologija toliko napredovati da u skorije vrijeme očekujemo neke veće rezultate. Osim ako nas neko ili nešto ne odluči posjetiti.
Problem što se tiče svemira je što smo otkrili tek mali dio pomenutog, a teško da će tehnologija toliko napredovati da u skorije vrijeme očekujemo neke veće rezultate. Osim ako nas neko ili nešto ne odluči posjetiti.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
E vidiš tu se ne slažem sa tobom, opetNeutral je napisao/la:s tim da bi moral bio kako treba da se ljudi drže religije.
Mislim da i ateisti mogu biti moralni ljudi (odnosno jesu), dakle nije nužno potrebna religija da bi ljudi bili moralni, neki ljudi se jednostavno pridržavaju nekih svojih načela koja su slična tim religijskim normama
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.