Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Dex » 21 nov 2013, 21:05

Oko svake osobe je kreiran paralelni univerzum jer svaka naša odluka stvara novi svijet, vođeni logikom po teoriji paralelnih svemira
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 nov 2013, 21:05

Šta mislite da malo porazgovaramo o smrti i životu poslije smrti?! :mrgreen: Šta je uopće za vas smrt, šta poslije toga, kako definirate dušu, da li se bojite iste :?: Naravno, bez vjerskih teorija, odnosno barem pozivanja na iste. Čini mi se da to nije dozvoljeno.
Neutral je napisao/la:U teoriji je mnogo toga moguće ali nikad neće biti izvodljivo u praksi.
Onda teorija ne valja. :P

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 21:08

LenBias je napisao/la:paralelni univerzumi su mi nepojmljivi, ne mogu prihvatiti to da svako od nas nije na neki nacin poseban sam za sebe na ovom svijetu, jedan, jedini, jedinstven, da tamo, nekako, negdje u nekom univerzumu postoji neki drugi ja, ne bi to volio, zbog istog razloga sam protiv kloniranja ljudi, kloniranje organa svaka cast, to nam je potrebno sto prije da sto manje ljudi umire od gluposti kakve sada imamo (istina to bi u konacnici bilo strasno pogubno po planet zemlju jer bi se smrt svela na apsolutni minimum pa bi populacija rapidno rasla i sve gore bi bilo)
stvari se inače ponavljaju u čitavom svemiru jer je tako "napravljen". u ljudskom tijelu ima oko 70 biliona biliona atoma, uzmi obzir da zvijezda nije ništa manje u svemiru a kamoli potencijalnih planeta. mogućnost da postoji neko apsulutno indetičan tebi nije nimalo mala , a kamoli da postoji više svemira, onda bi 99% bilo na hiljade kao osoba indentičnih tebi.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 nov 2013, 21:10

Dex je napisao/la:Oko svake osobe je kreiran paralelni univerzum jer svaka naša odluka stvara novi svijet, vođeni logikom po teoriji paralelnih svemira
to je filozofija, ovaj drugi paralelni univerzum na koji ja mislim je nesto skroz drugo

@claus
smrt nastaje u trenutku kada se tijelo gasi jer je tijelo potrosna roba (bar trenutno), plain and simple :D o dusi ne znam sta bi rekao, iskreno, mislim da je sva ta prica precjenjena i da smo individualni svi prilicno nebitni jer kako nestajemo tako novi dolaze, sumnjam da samo idemo iz tijela u tijelo (doduse postoje slucajevi gdje se ljudi kunu i navodno sjecaju sta su bili u proslom zivotu ali nekako ne vjerujem u to, nema mi smisla kada sve uzmem u obzir)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 nov 2013, 21:10

Claus je napisao/la:Šta mislite da malo porazgovaramo o smrti i životu poslije smrti?! :mrgreen: Šta je uopće za vas smrt, šta poslije toga, kako definirate dušu, da li se bojite iste :?: Naravno, bez vjerskih teorija, odnosno barem pozivanja na iste. Čini mi se da to nije dozvoljeno.
Neutral je napisao/la:U teoriji je mnogo toga moguće ali nikad neće biti izvodljivo u praksi.
Onda teorija ne valja. :P
Bilo bi logicno da nesto postoji da ispunimo svrhu naseg postojanja.

Zivot bez tog neceg poslije mi ne bi imao previse smisla.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 21:11

Teoretski Lihtenštajn može pobijediti u deset utakmica u kvalifikacijama za neko prvenstvo, ali u praksi je to nemoguće. Ovo sam samo aludirao na putovanje kroz vrijeme koje je za mene čisti apsurd. Odlična ideja za neki film, ali u realnosti impossible.

Što se tiče duše i život poslije smrti. Tema je odlična, ali je povezana sa religijom, tako da ja neću ništa napisati u vezi toga. Jednostavno ne možeš pisati o takvoj temi a da ne spomeneš religiju.

Uglavnom, nismo tek tako nastali da jedemo milku i da gledamo serije.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 nov 2013, 21:16

Pa dobro, ljudi dragi, nećemo pisati u ovoj knjizi je ovako rečenu, u onoj onako. Moral je također povezan s religijom, ali se o tome raspravlja. Ostavimo se malo dogmi i vjerovanja, pokušajmo potkrijepiti tvrdnje nekim činjenicama ili logičnim razmišljanjima. To je valjda i smisao teme.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 nov 2013, 21:17

o svakoj temi se moze pisati bez ikakvog uplitanja religije zato molim vas preskacite to (isto tako u svaku temu se moze uplesti religija tako da jos jedan razlog vise da se ne uplice :mrgreen: )
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 nov 2013, 21:19

Ako je tijelo samo maska, roba, onda mora nešto postojati što to pokreće, a to bi najlogičnije bilo duša, a sad ta duša koja bi trebala bit vječna, šta s njom bude, da l ona umire il nastavi da živi kao nešto što čeka taj trenutak ili jednostavno se nastani u drugu robu, mislim ipak ovo prvo jer čemu onda svrha ovog života

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 21:21

Mi smo na zemlji sa razlogom, imamo tu čast i privilegiju doživjeti i proživjeti nešto kao što je život. Neki kažu da je život težak, da, ali uvijek se sjeti da je nekima još teže. Smrt je samo početak pravog života, i da, onda počinje tek prava istina da li smo opravdali činjenicu da smo bili svih tih godina na zemlji. Carpe diem nije tek tako nastao.

Da, priča se o moralu iako je povezan sa religijom, s tim da bi moral bio kako treba da se ljudi drže religije. Živimo u vremenu obrnutih vrijednosti, gdje je bolje biti ološ, nego dobar čovjek, jer si ti kao čudan, izdvajaš se u masi.

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 21:22

ne mora se uplitat religija da bi se pričalo o tome.

naučnici tvrde da u velikom mozgu postoji trajna kvantna informacija za koju se pretpostavlja da je "duša" . tema za razmišljanje

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 nov 2013, 21:23

Neutral je napisao/la:Mi smo na zemlji sa razlogom, imamo tu čast i privilegiju doživjeti i proživjeti nešto kao što je život.
Ovim poričeš mogućnost života van zemlje

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 21 nov 2013, 21:23

Izdominirao sam temom :cool:
Keep walking.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 nov 2013, 21:25

Problem kod zivota van Zemlje je sto su ljudi napunili mozak malim zelenima koji su super razvijeni.
Da se igdje van zemlje pronadje i ameba to bi promjenilo svijet.

99% je da postoji ali je mi nismo pronasli.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 21:25

Dex je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Mi smo na zemlji sa razlogom, imamo tu čast i privilegiju doživjeti i proživjeti nešto kao što je život.
Ovim poričeš mogućnost života van zemlje
Sedam nebesa :)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 nov 2013, 21:26

Otelo je napisao/la:Problem kod zivota van Zemlje je sto su ljudi napunili mozak malim zelenima koji su super razvijeni.

Jesu, na tamnoj strani mjeseca, misija Apollo 20, amebe su također pronađene 8-)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 nov 2013, 21:28

Dex je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Problem kod zivota van Zemlje je sto su ljudi napunili mozak malim zelenima koji su super razvijeni.

Jesu, na tamnoj strani mjeseca, misija Apollo 20, amebe su također pronađene 8-)
To nisam znao :oops:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 21:28

Zar su ljudi bili na mjesecu? :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 nov 2013, 21:29

Ima teorija od sazvježđu Orion, gdje se navodno "duše" vraćaju po izlasku iz tijela. Ono se dovodi u kontekst s mnogim stvarima, googlajte ako vas zanima.

Problem što se tiče svemira je što smo otkrili tek mali dio pomenutog, a teško da će tehnologija toliko napredovati da u skorije vrijeme očekujemo neke veće rezultate. Osim ako nas neko ili nešto ne odluči posjetiti. :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 21:29

Neutral je napisao/la:s tim da bi moral bio kako treba da se ljudi drže religije.
E vidiš tu se ne slažem sa tobom, opet :mrgreen:

Mislim da i ateisti mogu biti moralni ljudi (odnosno jesu), dakle nije nužno potrebna religija da bi ljudi bili moralni, neki ljudi se jednostavno pridržavaju nekih svojih načela koja su slična tim religijskim normama :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 4 gosta.