Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Dex » 21 nov 2013, 21:30

Otelo je napisao/la:To nisam znao :oops:
Zato što je Apollo 20 javna tajna :mrgreen:

@Neutral jesu 100 % 8-)

Ovog ria što mi ukrade rečenicu :mrgreen: , Moral je subjektivan, baš kao i religija
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 nov 2013, 21:31

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:s tim da bi moral bio kako treba da se ljudi drže religije.
E vidiš tu se ne slažem sa tobom, opet :mrgreen:

Mislim da i ateisti mogu biti moralni ljudi (odnosno jesu), dakle nije nužno potrebna religija da bi ljudi bili moralni, neki ljudi se jednostavno pridržavaju nekih svojih načela koja su slična tim religijskim normama :)
Moral je skup pravila ponasanja (def. iz sociologije).
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 nov 2013, 21:32

Potpisujem @Ria.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 nov 2013, 21:33

moral i religija nemaju nikakve veze, ako vjerujes ne znaci da si moralan i ako si moralan ne znaci da vjerujes, to dvoje bas nikakve dodirne tacke nemaju, svejedno NEMOJTE O RELIGIJI :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 21:34

ja ne vidim da je neutral gdje iskljucio mogucnost imanja morala bez vjere. jednostavno da se svi STRIKTNO drže religije svi bi ga imali , ovako ga nemaju svi, ni ateisti ni vjernici :mrgreen: .

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 nov 2013, 21:36

ekonomist je napisao/la:ja ne vidim da je neutral gdje iskljucio mogucnost imanja morala bez vjere. jednostavno da se svi STRIKTNO drže religije svi bi ga imali , ovako ga nemaju svi, ni ateisti ni vjernici :mrgreen: .
Baš suprotno. :geek: Ali, nećemo više o tome, u pravu su pojedinci što nas "upozoravaju". :mrgreen:

Vratimo se temi. :ugeek:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 nov 2013, 21:37

Hocemo razbacit malo suplje o Area 51?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 21:37

Kompleksna je to tema. Svako živo biće je posebno za sebe, ali ako se držiš nečega što je ispravno (u ovom slučaju moral) onda nije pogrešno. Običan primjer neki film, pošto ih voliš. U pitanju je film gdje su u ratu, svi su silovali onu jadnu djevojku osim jednoga, jednostavno njegov moral je presudio, nebitno koje je religije (zaboravih ime filma). Svako živo biće odlučuje za sebe, bio musliman, krščanin ili ateista, ali samo kažem da je osoba sigurno moralna ako se drži religije, tj. ako se drži svih pravila.

Vjerovanje ili ne je duga tema i zabranjena.

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 21:38

Claus je napisao/la:
ekonomist je napisao/la:ja ne vidim da je neutral gdje iskljucio mogucnost imanja morala bez vjere. jednostavno da se svi STRIKTNO drže religije svi bi ga imali , ovako ga nemaju svi, ni ateisti ni vjernici :mrgreen: .
Baš suprotno. :geek: Ali, nećemo više o tome, u pravu su pojedinci što nas "upozoravaju". :mrgreen:

Vratimo se temi. :ugeek:
sazvježđe orion su ti one tri zvijezde koje stoje jedna ispod druge nakošene na desnu stranu, ako te zanima. nije ih teško primijetit jer su jedine u nekom smislenom pravom obliku :P :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 21:38

Neko je spomenuo i smrt, ne znam jeste li znali da je težina "duše", 21 gram, barem prema istrživanjima Dr. MacDougalla, koji je mjerio težinu ljudi pred smrt i nakon smrti, i utvrdio da je većina njih bila lakša za otprilike 21 gram nakon smrti :)

E sad neki su osporili to njegovo istraživanje :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 nov 2013, 21:38

rio_Ferdy88 je napisao/la:Neko je spomenuo i smrt, ne znam jeste li znali da je težina "duše", 21 gram, barem prema istrživanjima Dr. MacDougalla, koji je mjerio težinu ljudi pred smrt i nakon smrti, i utvrdio da je većina njih bila lakša za otprilike 21 gram nakon smrti :)

http://www.imdb.com/title/tt0315733/" onclick="window.open(this.href);return false;

8-) 8-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 21:39

rio_Ferdy88 je napisao/la:Neko je spomenuo i smrt, ne znam jeste li znali da je težina "duše", 21 gram, barem prema istrživanjima Dr. MacDougalla, koji je mjerio težinu ljudi pred smrt i nakon smrti, i utvrdio da je većina njih bila lakša za otprilike 21 gram nakon smrti :)

Odmah se sjetim Dan-a Brown-a i njegove knjige Anđeli i Demoni :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 nov 2013, 21:41

Zanimljivo, ovo nisam znao. Nova informacija dobro dođe. Ništa, možda će biti jasnije kada saznamo više o Higgsovoj čestici. 8-)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 nov 2013, 21:42

Otelo je napisao/la:Hocemo razbacit malo suplje o Area 51?
Izbačena šuplja priča bivših zaposlenika kako je to baza za testiranje stealth aviona, a bazu skoro nemoguće nać, znači da tu ima nešto što oni moraju zataškat, a to su vjerovatno stvari nađena sa pokusa Apollo 18, 19 i 20
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 21:44

Uh, o Area 51 i NLO-ima bi se moglo do sutra pisati, a i Nessie je zanimljiva :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 21 nov 2013, 21:45

A sta mislite o CERN-u i tzv. otkrivanje Bozije cestice ?
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 nov 2013, 21:45

Dex je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Hocemo razbacit malo suplje o Area 51?
Izbačena šuplja priča bivših zaposlenika kako je to baza za testiranje stealth aviona, a bazu skoro nemoguće nać, znači da tu ima nešto što oni moraju zataškat, a to su vjerovatno stvari nađena sa pokusa Apollo 18, 19 i 20
To i jest.

Nessie postoji.

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 21:45

bazu je lahko nać samo je nemoguće prići , ima jedno milijardu kameru u zemlji, ko gljive oko baze :D. mislim da se najblize moze prici 40 kilometara.
bila je emisija o njoj. uposlenici dolaze i odlaze neoznačenim avionima na posao, i oni uglavnom sami ne znaju šta rade jer svi rade na posebnim dijelovima. AKo lazu oni sa NG lažem i ja :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 nov 2013, 21:46

rob do bagro je napisao/la:A sta mislite o CERN-u i tzv. otkrivanje Bozije cestice ?
najgluplje bacanje novca svih vremena sto se mene tice

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 21:48

LenBias je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:A sta mislite o CERN-u i tzv. otkrivanje Bozije cestice ?
najgluplje bacanje novca svih vremena sto se mene tice
šta ćeš tek reći na to što hoće da ga proširiju, ili njega ili onaj u americi što je :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca, Gunner4 i 13 gostiju.