PAR PRIJEDLOGA:
17:00 Kometa Brno-Litvinov - kp1 @1,35
> Zanimljivo je svakako u češkom hokejaškom prvenstvu. Domaćin Brno, zabilježio je 6 uzastopnih pobjeda kao domaćin, dok su gosti imali niz od 7 poraza vani, kojeg su teškom mukom prekinuli prošlo kolo. Međusobni, statistike, kvalitet, sve je na strani domaćina, očekujem otpor Litvinova na početku, ali kasnije će to domaćini rutinski odraditi.
17:00 Nitra-Martin - 1 @1,35
> Gosti su redovne mušterije Nitre za poboljšavanje gol razlike i redovno ih kući šalju sa po 5, 6, 7, pa čak i 8 golova u mreži. Imperativ više je što pobjedom skaču na prvu mjesto, i zaista ne vidim način da ekipa Martina, koja je najlošija gostujuća ekipa lige ovdje može ugroziti domaćine.
18:30 Znojmo-Dornbir - 1 @1,40
> U svih do sada odigranih 7 međusobnih duela ovih timova, svaki put je neupitno slavila ekipa Znojma. Pobjedom ovdje idu na 6. poziciju, što je cilj svake ekipe, tih top 6, koje vode u grupu pobjednika i dalje razigravanje. Gosti su i u očajnoj formi, i očekujem ovdje laganu pobjedu Znojma.
19:30 Nurnberg-Dusseldorf - 1 @1,30
> Duel 2. ekipe na tabeli Nurberga i posljednje ekipa Duseldorfa. Duseldorf je nizao 8 uzastopnih poraza, a danas im slijedi i 9. Nurnberg ovo "mora" dobiti, s obzirom da su kiksali u zadnjih par tekmi, pa bi gosti vrlo lako mogli otići kući sa punom mrežom.
19:45 Bern-Biel - 1 @1,45
> U 16 duela ove dvije ekipe kada je Bern bio domaćin, 13 puta su slavili domaćini. Zadnje 2 utakmice su nesretno izgubli u produžecima, i mislim da je danas vrijeme da to isprave i konačno briljiraju. A uz to u goste im dolazi definitivno najlošija gostujuća ekipa lige, koja vani ima skor 1-10.
20:15 Strasbourg-Brose B. - 1 @1,90
> Strasbourgu je ovo posljednja šansa ako se žele nadati kakvom takvom prolazku dalje, prošlo kolo su odigrali dobar meč u Italiju protiv Milana, i pokazali da ipak vrijede. Ne vidim koga mogu dobiti ako ne Brosea, meni definitivno najmržu ekipu.
20:45 Milano-Efes - kp1 @1,50
> Derbi grupe B, pobjednik ovog meča je korak više prolazku dalje među 16 najboljih. Milano je ufatio formu, i vidi se da podižu nivo igre. Po meni su u ovom trenutku sigurno kvalitetnija ekipa od protivnika i očekujem zanimljiv meč, i na kraju pobjedu talijana'.