Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Virtu4l
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Virtu4l » 22 nov 2013, 15:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ne znam, meni onaj Semir djeluje kao obični diletant, neko ko želi privući pozornost i prodati priču ne bi li našao kakvu financijsku korist, tako da nisam uvjeren u te njegove priče :)
Evo i Zenit ga optužuje za malverzacije,

[youtube][/youtube]

Ma sve u svemu, potrebno je dosta novca da se sve to istraži i provjeri. Jedno je sigurno, Semir je dobio svojih pet minuta slave i dobro se potrudio da to potraje malo duže.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 22 nov 2013, 15:19

slika

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 22 nov 2013, 15:25

bagrcavi je napisao/la:
Lik je napisao/la:@bagrcavi
Nemožeš praviti biznis na historijskoj laži niko nije toliko glup. Međugorje je drugo jer je stvar apstraktna nije opipljiva i može se pravit biznis.
Sad pročitajte prvo ovaj tekst koje je klix izvalio zajedno sa "naučnikom" koji je usput ekonomista, a ne historičar ili arheolog pa pročitaj dole šta ću napisati. http://m.klix.ba/scitech/nauka/visoko-p ... /131009119" onclick="window.open(this.href);return false;

Za neupućene, proto-runsko pismo NE POSTOJI... "proto" znači prvobitno, i nigdje ne postoji proto-latinica, proto-ćirilica, proto-arapsko pismo... Runsko pismo je svojstveno starogermanskim, posebno skandinavskim narodima i to tek u vrijeme nove ere, a nipošto prije 27 000 godina.
Ne možeš biti isključiv. Jesi li bio u Visokom? Jesi li makar obišao okolna brda? Ja jesam, i vidio sam neke stvari. Ne kažem da je tamo piramida, ali treba istražiti šta je. I tek nakon izvršenih istraživanja reći tamo NEMA PIRAMIDA, ili tamo IMA PIRAMIDA.
Ako Osmanagić nije dovoljno stručan, imamo stručnjake u našoj zemlji. A ja sam u postu iznad rekao kako se ponaša jedan od tih stručnjaka prema ovome.
Nisam isključiv, ali kako objasniti baljezganje da će se otvoriti tajni prolazi u piramidu na određeni datum ( koji je prošao prije par godina ) i to uz pomoć sunčevih zraka? Kako objasniti da on spominje neka "proto pisma" stara 27 000 godina, a svi stručnjaci na svijetu se slažu da je najstarije pismo ono iz sumera klinasto staro oko 3500 pr.n.e. ? Znači svi stručnjaci na zemaljskoj kugli su napravili grešku otprilike 21 000 godina, opet ponavljam SVI samo je S.O. najpametniji i dao je svoju procjenu. U vrijeme o kojem on govori da potječe pismo imamo tek pojave Homo sapiensa, čovjek prelazi na sjedilački način života i pripitomljava životinje. A on govori kako je eto u to vrijeme postojalo pismo i to baš kod nas i kako je dolina rijeke Bosne i današnje Visoko kolijevka civilizacije.
Što se tiče odlaska bio sam tamo i ništa me nije fasciniralo, nakon odlaska iz Visokog na svojim slijedećim proputovanjima kroz BiH zagledao sam razna brda i planine i gle čuda, laik bi rekao da je čitava Bosna od piramida, svako 3 brdo izgleda kao ono u Visokom.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 22 nov 2013, 15:34

Bosna kao zemlja je jedna velika misterija. Ima jedna zaista čudna izjava, vezana za Bosnu i bosanski narod,
koju je na javnoj tribini u Teheranu izjavio nekadašnji duhovni vođa Irana, Ajatollah Homeini..
Neću vam je reći. Ne pitajte zašto.
F.K.SARAJEVO

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 22 nov 2013, 15:36

James Randi, milioner, je ponudio milion dolara u kesu onoj osobi koja dokaze postojanje bilo cega paranormalnog ili neku paranormalnu osobinu ili vjestinu. Novac je, naravno, ostao gdje je i bio.
Nadnaravno jednostavno ne postoji. Zar ne mislite da bi do sada vec postojao neki dokaz?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 22 nov 2013, 15:40

Naravno da postoji, zamisli ti samo kakav bi ovo svijet bio kad bi to bila potpuno normalna stvar i kad bi svi znali za to ko što znaju za Mek Donalds ili Messija.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 22 nov 2013, 15:42

neurofunk je napisao/la:Naravno da postoji, zamisli ti samo kakav bi ovo svijet bio kad bi to bila potpuno normalna stvar i kad bi svi znali za to ko što znaju za Mek Donalds ili Messija.
Dosad bi se pojavio dokaz bilo cega sto smatramo nemogucim.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 22 nov 2013, 15:47

Kako dokazati nešto što je izvan granica razmišljanja ljudskog mozga ? Shvati da je to druga dimenzija, drugi svijet, meni je to glupo razmišljanje isto ko kad neko kaže kako smo sami u svemiru. Heeeej ? Mi smo samo jedna kap u okeanu, jedna mala planeta i da budemo sami ?

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 22 nov 2013, 15:49

neurofunk je napisao/la:Kako dokazati nešto što je izvan granica razmišljanja ljudskog mozga ? Shvati da je to druga dimenzija, drugi svijet, meni je to glupo razmišljanje isto ko kad neko kaže kako smo sami u svemiru. Heeeej ? Mi smo samo jedna kap u okeanu, jedna mala planeta i da budemo sami ?

druga dimenzija= astralna projekcija, probajte sj3baćete se
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 nov 2013, 15:49

ekonomist je napisao/la:
muXmania je napisao/la:
ekonomist je napisao/la:i šta su otkrili po tom pitanju ? otkrili su higsov bozon, a mislim da su ga nazvali Božija čestica jer im je došao kao dar od Boga, da ga nisu pronašli temelji fizike bi bili opasno poljuljani, maltene na silu su ga našli samo da bi sav materijalni svijet imao smisla, jer je falila kvaka koja povezuje to sve.
pa ti se sad zapitaj jesul ga stvarno našli.

@neutral kao i sve druge misterije :mrgreen: .
samo su me englezi razočarali kad su priznali da su oni pravili krugove u zitima :lol:
Jel ti uopste znas ista o tome ili samo onako lupas? Procitaj istrazi pa onda pametuj!

Sazvijezde Orion nisu samo one tri zvijezde koje mi vidimo u jednoj liniji.

Previse se pravis pametan za jednog ekonomistu
normalno da znam al govorim okvirno i u ostalom iznosim svoje mišljenje , šta je tu problem.
a za sazvježđe sam rekako na kojem se dijelu neba, ništa više. čisto da zna gdje da pogleda ;)
Ne sumnjam ja u tvoje opce znanje, ali drsko je reci da nazor otkrivaju neke stvari, pa sam zato posumnjao da ustvari I ne znas o cemu se radi I sta se to tamo otkriva.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 nov 2013, 15:50

A Troja u Gabeli :?: :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 nov 2013, 15:59

secer je napisao/la:.
madridist je napisao/la:slika
ovo je za mene misterija,bilo kakvo okretanje na likove što gledaju u grah il viljušku će syebat temu
odlicno. ljudi koji ´gledaju u kasike´ i sl. sr.nja, ili su sitni prevaranti, ili im je to paravan. ali, ova slika koju si okacio itekako ima veze sa temom koju pokusavam prezentirati.
sto se tice ovih letjelica, poznato je da su nijemci radili na tome (pronadjeni su planovi, vrseni probni letovi) i da ih je krah u II svj. ratu zaustavio iako su bili na domak savrsene letjelice.
ameri pokupili planove i prototipe, prebacili u ameriku i napravili perfektnu letjelicu.
Da švabe jesu radili na letjelicama koje podsjećaju na modernu verziju NLO-a ali sami pojam NLO seže dublje u istoriju nekoliko hiljada godina.

Sam treći rajh je bio okružen okultizmom i potragom za drevnim spisima pa je tako SS išao od Tibeta preko Kine do Egipta tražeći tajne spise.

Šta su našli je zagonetka, al' kasniji modeli letjelica koji su razvijani u to vrijeme su zaista izvan vremena i tehnologije u ono vrijeme poput :

slika

Mene neobično podsjeća na američki stealth B-2.

Postoje zapisi drevni Sumerana gdje opisuju te letjelice a takođe je nevjerovatno da su prije 5 000 godina znali za DNK.

U egipatskoj knjizi mrtvih prije 3 500 godina stoji opis svemira : "Tamo nema zraka, dubina tog mjesta je neizmjerna, a njegova crnina je crnja od najcrnje noći."
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 22 nov 2013, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2013, 16:00

bagrcavi je napisao/la:A Troja u Gabeli :?: :mrgreen:

Gabela je bilo poznato kao trgovačko središte, a Troja i Gabela je priča, iako je onaj Meksikanac napisao knjigu o tome. Neke stvari se ne mogu dokazati :)

tigar77

Post Postao/la tigar77 » 22 nov 2013, 16:00

Zanimljiva tema o kojoj se sigurno dosta toga može napisati.Prije svega vidim da se često poistovjećuju termini vjere i religije, što je potpuno pogrešno, jer je vjera individualna stvar svakog pojedinca i dok on time ne ugrožava druge, niko nema pravo da mu prigovara na tome u šta i na koji način vjeruje, dok je religija institucionalizirani mehanizam koji nameće decidno određena pravila i sisteme ponašanja i igra bitnu ulogu u društvu, te je kao takva podložna kritici i raspravi o tome, ali naravno uzimajući u obzir mentalni sklop većine balkanskog stanovništva, koji se jasno zasniva na sistemu ''mi'' i ''oni'' , gdje su ''oni'' ti koji nisu u pravu, koji su zabludjeli i koji su uzrok naše nesreće i gdje se ljudi slijepo drže određenih dogmi bez kritičkog promišljanja, što opet ima svoje uzroke i posljedice.
Administracija je prinuđena da koristi mehanizam cenzure koji nas opet odvodi u slijepu ulicu, jer bez dijaloga, koji je složenica grčkih riječi dia što znači 2 i logos=govor, predstavlja razmjenu mišljenja 2 ili više strana sa različitim stavovima i argumentima, u suprotnom to nije dijalog, nego obični razgovor, mi smo osuđeni da živimo ovako kako to trenutno radimo, po principu tolerancije, koja je opet grčka riječ tolerare i znači trpjeti,podnositi, što znači da živimo pored ljudi drugačijeg svjetonazara i etničkog porijekla ili neke druge različitosti u odnosu na nas, samo zato što moramo i najsretniji bi bili kada bi ''oni'' nekako nestali.

To nas dovodi do najveće misterije, ljudskog uma, koji s jedne strane može biti nevjerovatno kreativan i konstruktivan, a s druge strane fatalno destruktivan.Mislim,dakle postojim ili jesam, reče Dekart, prije njega i još neki ljudi, u malo drugačijem obliku, ali sa istom suštinom,misao je osnova i dokaz našeg postojanja, a sumnja osnovni korak u spoznaji istine.To bi bio moj uvodni post na ovu temu, a u narednim ću, kada mi vrijeme dozvoli, iznijeti neke misterije koje su meni zanimljive, ali i dotaći se ovih postavljenih postova tipa džinna,demona,duhova,vanzemaljaca,piramida s moje tačke gledišta.
Oni koji nikada ne mijenjaju mišljenje, vole sebe više nego istinu.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 nov 2013, 16:00

Consigliere je napisao/la:James Randi, milioner, je ponudio milion dolara u kesu onoj osobi koja dokaze postojanje bilo cega paranormalnog ili neku paranormalnu osobinu ili vjestinu. Novac je, naravno, ostao gdje je i bio.
Nadnaravno jednostavno ne postoji. Zar ne mislite da bi do sada vec postojao neki dokaz?
vazi li ta njegova ponuda za ono o cemu sam pisao?
ako vazi, onda bismo trebali kontaktirati rendija, pa neka dodje u bosnu, uvjeri se i ostavi milionce.
ustvari, posto si i ti od onih koji ne vjeruju, zelis li da odes i provjeris?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 22 nov 2013, 16:08

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 nov 2013, 16:14

Autobusi dolaze u Visoko,a vi pricajte sta hocete.Naravno u vrlo malom broju,ali opet se ima neke koristi.
On ode u Bugarsku na predavanje i za mjesec dana dodje 50 autobusa.Sada je bio kod Arapa.Kada bi oni povjerovali u tu pricu valjalo bi pravo.
On nista ne moze kopati jer je sve drzavno,na Visocici(piramida mjeseca) imamo kraljevski grad tako da on ne smije tu kopati.Zadnjih godina kopaju tunel za koji tvrdi da je povezan sa piramidama.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 22 nov 2013, 16:16

muXmania je napisao/la:
Ne sumnjam ja u tvoje opce znanje, ali drsko je reci da nazor otkrivaju neke stvari, pa sam zato posumnjao da ustvari I ne znas o cemu se radi I sta se to tamo otkriva.
pa dobro nije da mogu promijenit tvoje mišljenje, al pošto ja volim fiziku inače, pratio sam radnje u cernu čitao novosti, naučne članke stalno, kad su u CERNU rekli da su neutrini brzi od svjetlosti to je za mene bio kao praznik :D. Uglavnom hoću reć moje mišljenje o čuvenoj "božijoj" čestici, sve mi nekako djeluje "na silu". nemoj me pogrešno shvatit, ne ubjedjujem ja sad nikog da oni njega nisu stvarno pronasli. :)

@molotovljev de brati kaži nam :mrgreen:

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 nov 2013, 16:44

@ekonomist

U tom I jeste ljepota fizike koja je experimentalna nauka I sve je podlozno testiranju. Razumijem ja sta ti zelis reci, ako zelis mogu ti poslati neke knjige kad stignem kuci ako te to toliko zanima.

Citav taj experiment I milioni koji su ulozeni imaju glavni zadatak da otkriju desavanja jednu sekundu poslije velikog praska, da bi se ta teorija smatrala tacnom.

Mislim da ovo nije tema koja bi se trebala ovdje obradivati, dosta ste zanimljivih stvari pomenuli ali puno skacete s teme na temu, ali svejedno cautinho svaka cast.

Pisem s mobitela oprostite na eventualnim greskama.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 22 nov 2013, 16:52

Ko ono spomenu nešto oko slavenske mitologije?Volio bih pročitati šta o tome :)
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], jasmin10 i 12 gostiju.