Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la samo_lijevo » 04 nov 2013, 15:13

DukeOfWellington je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Prvo vi mladji balavci se upoznajte sa historijom rukometa iz Bosne i Hercegovine. Drugo, onda kada se rukometni savez pun idiota reformise, kao savezi u kosarci i fudbalu, onda ce i do rezultata doci. BIH je uvijek bila poznata po rukometu, a to se ne moze iskorijeniti. Imamo prilicno jaku ligu u BIH. U savez moraju doci sposobni ljudi, koji ce gledati interes ovog sporta, a ne vlastiti.
Kad se sve to poslozi, imacemo uspjeh u to ne sumnjam ni sekunde.
:lol:

Poznata po rukometu bila je Jugoslavija, BiH nije. Hrvatska nije tako razmišljala nego je sama odlučila da stvori brend u rukometu kakav je njihova reprezentacija. Nisu rekli, hej balavci znate li vi da je Partizan Bjelovar prije 40 godina bio neko i nešto. Znali su oni da od prizivanja prošlosti nema ništa. Ko se danas sjeća Partizana iz Bjelovara i ko bi danas te događaje povezao sa reputacijom Hrvatske u rukometu? Da li jedan prosječan ljubitelj rukometa u Europi zna da je Borac bio prvak Europe? Ne zna. Za prosječnog ljubitelja rukometa Europe BiH je u rukometnom smislu niko i ništa i tvoje prizivanje duhova neće pomoći u afirmaciji BiH kao rukometne sile.

Jaka liga :lol: Naš nominalno najbolji klub (Borac) služi kao kanta za nabijanje u šega ligi. Od klupskog rukometa nakon sticanja nezavisnosti vrijedi pomenuti onih nekoliko godina kada je Bosna ostvarivala vrhunske rezultate, ali ni to nije bio odraz jake lige nego isključivo jake Bosne.

Slažem se da u savez trebaju doći sposobni ljudi. Ali kad dođu onda će se tek stvoriti pretpostavke da mi postanemo neko i nešto u rukometu. Sad smo niko i ništa.
Nemoj zaboraviti i Medvescak.Ja nisam tih godina ali znam kroz price da su bili sila.

adn_sah je napisao/la:
totasef1 je napisao/la:Pa i mi smo prosjek i normalno da cemo se " patiti "sa prosjek ekipama

Kako glupi komentari, sta ste vi mislili da cemo dobiti Portugal 10 razlike ?

Pa o tome i govorim. Patimo se protiv ovakvih ekipa, a mnogi nakon jucerasnje pobjede govore da osvajamo svjetsko prvenstvo. Treba se spustit na zemlju malo. Kvaliteta ima, ali nema dovoljno
Ne znam na osnovu cega neko zakljucuje da smo mi nesto iole bitni u rukometu.
Sto valja igraca od malih nogu ide u Hrvatsku,nama ostane sto ostane.Ako nekada Hrvatska pogrijesi u procjeni nama dobro dodje.Nemamo trenera koji ce od talenata,kojih imamo dosta,napraviti igraca.Jedini ozbiljan klub po pitanju mladih je Izvidjac,ma koliko nekome to smetalo ili ne.Ima tu jos klubova sa mozda vecim potencijalom ali se slabo radi u njima.
Liga nam je :lol: Mladim se ne daje sansa,sjede na klupi,izgube volju da treniraju.Dok je bila Bosna S. mozda je i bilo nade da neko napreduje i to iskljucivo zahvaljujuci Irfanu.Medjutim i to nije dugo trajalo.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 nov 2013, 16:12

@samo_lijevo

Ne zaboravljam naravno, nego navedoh primjer Bjelovara koji je nekad bio na krovu Europe i harao u Jugoslaviji, a danas niko ne zna za njega.

Glavno mi je kad dođe xy osoba i hoće sad da nama balavcima (a od mene stariji 8 godina) objasni kako smo mi nekad bili velesila. To što smo mi u vlastitim očima velesila ne znači apsolutno ništa, bitno je šta ostali misle o nama. A ne misle ništa dobro jer se svega iz perioda '45-'91 sjećaju kao jugoslovenskog, ne kao našeg.

Maniacs87
Kontakt:

Post Postao/la Maniacs87 » 05 nov 2013, 08:51

bordobijeli je napisao/la:ova reprezentacija nema neki extra kvalitet al pokazali su zelju i borbu za drzavni dres i na tome im treba cetitati .prije smo imali i bolje igrace al jednostavno nisu nnikad bili tim i nisu ostavljali srce na terenu.ne treba se nesto zanositi ovim pobjedama jer su por i est osrednje reprezentacije kao i mi ,puno vise treba da bi se otišlo na neko veliko takmicenje al da ponovim ovi momci zasluzuju podrsku
Mladi su,željni dokazivanja ali sa ovakvim pobjedama dolazi i iskustvo koje nam je potrebno i sa ovom reprezentacijom i uz možda malo boljeg selektora mi možemo na neko EP ili SP (na ovo teško ali na neko od narednih svakako)
Željo tebi pjevam ja!
Ljubav si mi jedina!
Samo hrabro bori se!
Naša pjesma ori se!

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 05 nov 2013, 23:14

Mnogi podcjenjuju Portugalce.

Oni su bili na 3 svjetska prvenstva u zadnjih 10ak godina. Nije da su velesila, ali jednostavno nisu ekipa koju se moze gledati s neke visine.
Ova ekipa im ima dobrih igraca, Porto je hit sezone, prosli su kvalifikacije i usli u CL, a tamo Porto pruza dosta dobar otpor svima, cak su pobjedili 3. plasiranu ekipu Francuske.. I u ostalim utakmicama su bili dobri, protiv Kiela vodili na poluvremenu, tek ih je Kielce visoko porazio, ali visok rezultat nije realan i stvoren je u zavrsnici utakmice.

KIF Kolding (DEN) vs FC Porto (POR) 25 : 20 (15 : 10)
KS Kielce (POL) vs FC Porto (POR) 35 : 23 (16 : 13)
FC Porto (POR) vs THW Kiel (GER) 27 : 31 (17 : 16)
FC Porto (POR) vs Dunkerque HB (FRA) 22 : 21 (13 : 11)

Ovo su rezultati za svaki respekt, jer u Portu igraju vecinom Portugalci koji igraju i u reprezentaciji. Imaju jos 2 Spanjolca, Kubanca i jednog Danca.

OT
Ako netko ima volje, ovo je snimka cijele utakmice Porto - Dunkerque, i Porto - Kiel
http://www.laola1.tv/en-int/video/fc-po ... 39866.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.laola1.tv/en-int/video/fc-po ... 38080.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Cisto da vidite koliko portugalski klupski rukomet napreduje.

radeon
Kontakt:

Post Postao/la radeon » 06 nov 2013, 14:45

Razbojnik je napisao/la:Mnogi podcjenjuju Portugalce.

Oni su bili na 3 svjetska prvenstva u zadnjih 10ak godina. Nije da su velesila, ali jednostavno nisu ekipa koju se moze gledati s neke visine.
Ova ekipa im ima dobrih igraca, Porto je hit sezone, prosli su kvalifikacije i usli u CL, a tamo Porto pruza dosta dobar otpor svima, cak su pobjedili 3. plasiranu ekipu Francuske.. I u ostalim utakmicama su bili dobri, protiv Kiela vodili na poluvremenu, tek ih je Kielce visoko porazio, ali visok rezultat nije realan i stvoren je u zavrsnici utakmice.

KIF Kolding (DEN) vs FC Porto (POR) 25 : 20 (15 : 10)
KS Kielce (POL) vs FC Porto (POR) 35 : 23 (16 : 13)
FC Porto (POR) vs THW Kiel (GER) 27 : 31 (17 : 16)
FC Porto (POR) vs Dunkerque HB (FRA) 22 : 21 (13 : 11)

Ovo su rezultati za svaki respekt, jer u Portu igraju vecinom Portugalci koji igraju i u reprezentaciji. Imaju jos 2 Spanjolca, Kubanca i jednog Danca.

OT
Ako netko ima volje, ovo je snimka cijele utakmice Porto - Dunkerque, i Porto - Kiel
http://www.laola1.tv/en-int/video/fc-po ... 39866.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.laola1.tv/en-int/video/fc-po ... 38080.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Cisto da vidite koliko portugalski klupski rukomet napreduje.
Samo me interesuje gdje si ovo pročitao,išto izvaljuješ gluposti.
Jesu bili na tri svjetska prvenstva ali u :
-Japan 1997 ,zauzeli 19 mjesto,
-Francuska 2001,zauzeli 16 mjesto,
-Portugal 2003,zauzeli 12 mjesto (napomena,bili su domaćini,pa su se tako i kvalifikovali).
Spominješ da su pobijedili Dunkerque , ovaj klub jeste drugi u Francuskom prvenstvu,ali koga je pobijedio autsajdere,čim mu je došao Nant izgubio je kući. Koliko bodova imaju u Ligi prvaka(mislim na Dunkerque). Nemoj ba pričat gluposti. Porto se kažeš držao,pa da kad bi se utakmice igrale po 20-30 minuta možda bi i bilo šta od njih. I opet da ti kažem,nikad ne veži klupski i reprezentativni rukomet,jer očiti ti je primjer Švedska,Danska,Hrvatska...itd. Klubovi u ku.... a reprezentacije razvaljuju,a ima ih i obrnuto...

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 23 nov 2013, 12:56

gledam evo barcelona-dinamo minsk, skoro pa odlicna igra naseg doborca, mislim da je steta ga nema u reprezentaciji, siguran sam da nam moze biti od koristi, nesto kao prce...
Volim te Bosno!!!

handballspieler
Kontakt:

Post Postao/la handballspieler » 23 nov 2013, 13:06

xavi26 je napisao/la:gledam evo barcelona-dinamo minsk, skoro pa odlicna igra naseg doborca, mislim da je steta ga nema u reprezentaciji, siguran sam da nam moze biti od koristi, nesto kao prce...
Čovjek nosi Dinamo...ma hajd valjat će Bjelorusima,kad ga Marković izostavlja sa spiska...ne bi me čudilo da zaigra za Bjelorusiju.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 23 nov 2013, 13:20

handballspieler je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:gledam evo barcelona-dinamo minsk, skoro pa odlicna igra naseg doborca, mislim da je steta ga nema u reprezentaciji, siguran sam da nam moze biti od koristi, nesto kao prce...
Čovjek nosi Dinamo...ma hajd valjat će Bjelorusima,kad ga Marković izostavlja sa spiska...ne bi me čudilo da zaigra za Bjelorusiju.
ocito, hvali ga komentator na areni, jos je i najbolji strijelac dinama u ligi prvaka..
Volim te Bosno!!!

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 23 nov 2013, 16:17

A nikad nije odbio poziv Markovica, proljetos dok je igro u Gradaccu nije dosao na okupljanje jer je imao slomljenu ruku, a inace je uvijek dolazio... i zadnju utakmicu koju je igro protiv Srbije je najbolji bio, ne znam zastp ga Markovic ne zove, jer je jos uvijek najbolji srednji bek drzave.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 30 nov 2013, 23:43

radeon je napisao/la:
Samo me interesuje gdje si ovo pročitao,išto izvaljuješ gluposti.
Jesu bili na tri svjetska prvenstva ali u :
-Japan 1997 ,zauzeli 19 mjesto,
-Francuska 2001,zauzeli 16 mjesto,
-Portugal 2003,zauzeli 12 mjesto (napomena,bili su domaćini,pa su se tako i kvalifikovali).
Spominješ da su pobijedili Dunkerque , ovaj klub jeste drugi u Francuskom prvenstvu,ali koga je pobijedio autsajdere,čim mu je došao Nant izgubio je kući. Koliko bodova imaju u Ligi prvaka(mislim na Dunkerque). Nemoj ba pričat gluposti. Porto se kažeš držao,pa da kad bi se utakmice igrale po 20-30 minuta možda bi i bilo šta od njih. I opet da ti kažem,nikad ne veži klupski i reprezentativni rukomet,jer očiti ti je primjer Švedska,Danska,Hrvatska...itd. Klubovi u ku.... a reprezentacije razvaljuju,a ima ih i obrnuto...
No, bili su na 3 prvenstva. Bolje i to nego nista.

Nije ti dobra paralela, razlika između Portugala i npr. Svedske ili Hrvatske je cinjenici da Hrvatska ima igrace u velikim klubovima i njih uzima u reprezentaciju, a iz RK Zagreba su mozda 1 ili 2 igraca i sluze kao rezerve..
Dok Portugalci svoje reprezentativce crpe iz Porta...

A Porto je sve samo ne neozbiljna ekipa.

Evo ga, danasnji rezultat!

FC Porto Vitalis 27 : 24 KIF Kolding Kobenhavn

Ako ne znas tko igra za Kolding? Pola danske reprezentacije i ostalih Skandinavaca... Prije nekoliko dana skinuli su Kielce u sred Poljske...

Hvidt, Spellerberg, Boldsen, Jepesen, Rocas, Andersson, Karlsson, Jorgensen itd..

Eto, skinuo ih taj Porto u kojem igra vecina reprezentativaca Portugala. Pa ti podcjenjuj...

BTW vidim i Dunkerque podcjenjujes.. kazes imaju 2 boda.
A ne kazes da je ovo najjaca grupa u Ligi Prvaka i jedina gdje nema niti jedne slabe ekipe.

handballspieler
Kontakt:

Post Postao/la handballspieler » 02 dec 2013, 16:06

Ko nam je sve vodio reprezentaciju...čitam sad na nekom portalu da je uhapšen Vojislav Rađa za pronevjeru 1,2 mil KM...o Bože...baci kamen i budi precizan!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 dec 2013, 16:38

Ko radi taj i griješi.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 05 dec 2013, 20:06

Evo sad procita da ce nasa repka zadnje dvije kvalifikacione tekme protiv Latvije i Estonije igrati u Vitezu.
Super za grad Vitez, inace mislim da je ovo prvi put da bilo koji nacionalni tim igra u Vitezu izuzev stonog tenisa. Nadati je se kada se stadion napravi da ce makar mlada repka odigrati koju utakmicu na njemu.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 dec 2013, 00:21

Cepi1981 je napisao/la:Evo sad procita da ce nasa repka zadnje dvije kvalifikacione tekme protiv Latvije i Estonije igrati u Vitezu.
Super za grad Vitez, inace mislim da je ovo prvi put da bilo koji nacionalni tim igra u Vitezu izuzev stonog tenisa. Nadati je se kada se stadion napravi da ce makar mlada repka odigrati koju utakmicu na njemu.
Igrali su rukometasi u Vitezu vec.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 06 dec 2013, 02:54

Sabinho je napisao/la:
Cepi1981 je napisao/la:Evo sad procita da ce nasa repka zadnje dvije kvalifikacione tekme protiv Latvije i Estonije igrati u Vitezu.

Super, nisam znao. Fina je ona dvorana u Vitezu, nadam se da ce biti puna kada repka bude igrala.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 06 dec 2013, 15:02

Sabinho je napisao/la:

Kada ... :?:

celiksampion
Kontakt:

Post Postao/la celiksampion » 06 dec 2013, 20:19

Dvorana u Vitezu je dobra izvana ali je unutra losa, ne znam zasto reprezentacija ne odigra neku utakmicu u Zenici koja realno ima najbolju dvoranu u BiH trenutno.

Maniacs87
Kontakt:

Post Postao/la Maniacs87 » 06 dec 2013, 22:48

celiksampion je napisao/la:Dvorana u Vitezu je dobra izvana ali je unutra losa, ne znam zasto reprezentacija ne odigra neku utakmicu u Zenici koja realno ima najbolju dvoranu u BiH trenutno.
Po mom mišljenju dvorana u Zenici je prevelika,ne mogu je napuniti pa im se ne isplati.Atmosfera je bolja kad je puna dvorana manjeg kapaciteta.
Željo tebi pjevam ja!
Ljubav si mi jedina!
Samo hrabro bori se!
Naša pjesma ori se!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 08 dec 2013, 16:32

Vrazalic postigao 7 golova Flensburgu. :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 dec 2013, 15:46

Hajde bolan selektore izbaci spisak,svakako si poslao pozivnice.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.