Nemoj zaboraviti i Medvescak.Ja nisam tih godina ali znam kroz price da su bili sila.DukeOfWellington je napisao/la:emir79 je napisao/la:Prvo vi mladji balavci se upoznajte sa historijom rukometa iz Bosne i Hercegovine. Drugo, onda kada se rukometni savez pun idiota reformise, kao savezi u kosarci i fudbalu, onda ce i do rezultata doci. BIH je uvijek bila poznata po rukometu, a to se ne moze iskorijeniti. Imamo prilicno jaku ligu u BIH. U savez moraju doci sposobni ljudi, koji ce gledati interes ovog sporta, a ne vlastiti.
Kad se sve to poslozi, imacemo uspjeh u to ne sumnjam ni sekunde.![]()
Poznata po rukometu bila je Jugoslavija, BiH nije. Hrvatska nije tako razmišljala nego je sama odlučila da stvori brend u rukometu kakav je njihova reprezentacija. Nisu rekli, hej balavci znate li vi da je Partizan Bjelovar prije 40 godina bio neko i nešto. Znali su oni da od prizivanja prošlosti nema ništa. Ko se danas sjeća Partizana iz Bjelovara i ko bi danas te događaje povezao sa reputacijom Hrvatske u rukometu? Da li jedan prosječan ljubitelj rukometa u Europi zna da je Borac bio prvak Europe? Ne zna. Za prosječnog ljubitelja rukometa Europe BiH je u rukometnom smislu niko i ništa i tvoje prizivanje duhova neće pomoći u afirmaciji BiH kao rukometne sile.
Jaka ligaNaš nominalno najbolji klub (Borac) služi kao kanta za nabijanje u šega ligi. Od klupskog rukometa nakon sticanja nezavisnosti vrijedi pomenuti onih nekoliko godina kada je Bosna ostvarivala vrhunske rezultate, ali ni to nije bio odraz jake lige nego isključivo jake Bosne.
Slažem se da u savez trebaju doći sposobni ljudi. Ali kad dođu onda će se tek stvoriti pretpostavke da mi postanemo neko i nešto u rukometu. Sad smo niko i ništa.
Ne znam na osnovu cega neko zakljucuje da smo mi nesto iole bitni u rukometu.adn_sah je napisao/la:totasef1 je napisao/la:Pa i mi smo prosjek i normalno da cemo se " patiti "sa prosjek ekipama
Kako glupi komentari, sta ste vi mislili da cemo dobiti Portugal 10 razlike ?
Pa o tome i govorim. Patimo se protiv ovakvih ekipa, a mnogi nakon jucerasnje pobjede govore da osvajamo svjetsko prvenstvo. Treba se spustit na zemlju malo. Kvaliteta ima, ali nema dovoljno
Sto valja igraca od malih nogu ide u Hrvatsku,nama ostane sto ostane.Ako nekada Hrvatska pogrijesi u procjeni nama dobro dodje.Nemamo trenera koji ce od talenata,kojih imamo dosta,napraviti igraca.Jedini ozbiljan klub po pitanju mladih je Izvidjac,ma koliko nekome to smetalo ili ne.Ima tu jos klubova sa mozda vecim potencijalom ali se slabo radi u njima.
Liga nam je