Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

MElloo
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la MElloo » 05 jan 2010, 17:25

daffy je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:KAd kreće F1 ?!
:lol: :lol: :lol:

moj botu.. hahaha taj datum slavim umjesto rodjendana..!! :lol:
taman na moj rodjendan 14 mart :D :D :D

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 05 jan 2010, 17:29

daffy je napisao/la:

Ma ti si puko odavno patkice... Al eto... opraštam ti pošto si mlad i neiskusan :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Cesc Fabregas 4
Kontakt:

Post Postao/la Cesc Fabregas 4 » 05 jan 2010, 18:45

MElloo je napisao/la:
daffy je napisao/la:

taman na moj rodjendan 14 mart :D :D :D
Pa i meni je rodjendan 14. marta... ;) :D :D
Question: "Why do you shoot so many Threes?"

Antoine Walker: "Because there are no Fours."

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 06 jan 2010, 00:14

GunnerS je napisao/la:
daffy je napisao/la:

Ma ti si puko odavno patkice... Al eto... opraštam ti pošto si mlad i neiskusan :D
e hvala ti na oprostu.. ne znam sta bi bez njega :lol: :lol: :lol:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 08 jan 2010, 10:14

Sto se mene tice Formula 1 je pocela da gubi na svojoj drazi kada su joj otkinuli yaya izbacivanjem TAG motora.

A definitivno joj je poceo neki lagani silaz sa nikad razjasnjenom pogibijom Ayrtona Senne.

Skoro sve detalje podatke i informacije sam imao u glavi jos kao klinac sa jednogodisnjom cifrom godina.

Sad je samo - cista komercijala bez dushe...
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 19 jan 2010, 14:19

Pedro de la Rosa s 38 godina na leđima kreće u novu pustolovinu u Formuli 1. U utorak je potvrdio svoju suradnju s momčadi Saubera te će nakon sedam godina provedenih u ulozi McLarenovog test-vozača promijeniti sredinu kako bi se redovito borio za bodove.

Švicarska je momčad De la Rosu pridružila talentiranom Japancu Kamuiju Kobayashiju, koji je u samoj završnici prošle sezone hrabrom i ambicioznom vožnjom stekao nemali broj poklonika.

De la Rosu je u njegovim najboljim danima također pratio sličan ugled te se nove prezentacije vozača Petera Saubera nestrpljivo iščekuju.

"Kombinacija iskustva i mladosti često se pokazuje vrlo plodnom. Ne vjerujem da će me Pedro i Kamui razočarati", istaknuo je Peter Sauber, naglasivši da će De la Rosino iskustvo igrati važnu ulogu unutar cijele momčadi.

"Naravno, moramo im pružiti i solidan bolid", dodao je Sauber.

Posljednju je natjecateljsku utrku Pedro de la Rosa odvozio 2006. godine u Brazilu, kada je zamijenio Kolumbijca Juana Pabla Montoyu. "Uvijek sam vjerovao da ću dobiti novu priliku. Uzbuđen sam zbog suradnje sa Sauberom, koji je još od 1993. godine neprestano prisutan u Formuli 1", izjavio je španjolski vozač.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 19 jan 2010, 20:02

Ferrari:Fellipe Massa Fernando Alonso
McLaren :Jenson Button Lewis Hamilton
Mercedes GP:Nico Rosberg Michael Schumacher
Red Bull: Sebastian Vettel Mark Webber
Williams:Rubens Barrichelo Nicko Hulkenberg
Renault:Robert Kubica Roman Grosejan??
Force India:Adrian Sutil Vitantonio Liuzzi
Torro Rosso:Sebastien Buemi Jaime Alguersuari
Lotus:Jarno Trulli Heiki Kovalainen
Campos Meta :Bruno Senna Nelon Piquet??
Virgin:Timo Glock Luca di Grassi
US F1 Team:Jack Villanueve ?? Scot Speed??
Sauber F1 : Kamui Kobayashi Pedro de la Rosa

Slobodni vozaci:Giancarlo Fisichella, Kazuki Nakajima, Nelson Piquet, Christian Klien, Alex Wurz, Anthony Davidson, Takuma Sato, Franck Montagny,

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jan 2010, 23:31

Evo Jeson Button je dao interviju za jedne dnevne novine i izjavio je sljedeca na dva pitanja sta misli o Schumacherovom povratku i ekipi Brawn GP-a, odnosno sada Mercedes GP-a.

1. Vezano za Schumachera je reako da Schumacher svoje ime stavlja pod veliki rizik jer napustio je F1 kao kralj, sada kada bude napustao moze napustiti kao najveci glupan, i da svako zeli pobjediti Schumachera pa onda sve ostale vozace.

Moje je misljenje da se Button prepao jer ce nakon jedne odlicne sezone doci na mjesto koje je i prije imao, tj. prosjecan vozac F1. Njegov zemljak Jecky Stewart je za njega rekao da on nema kvalitet da vozi za Mercedes GP i da je postao svjetski prvak radi rupe u zakonu. Svi znamo sta se s tim istim Buttonom desavalo nakon sedme utrke, tj. nije ni primirisao pobjedi ni pobjednickom postolju.

2. Vezano za svoj bivsi tim je izjavio da ima kvalitet kao neka kompjuterska igrica ste se svih djelova tice.

Samo je Button zaboravio da mu je ta kompjuterska igrica donijela titulu prvaka na celu s mozgom F1 Rossa Brawna. Kako ljudi mogu biti nezahvalni kad postanu nesto to je neopisivo. Za celnike FIA-e i njihove ljude koje donose one glupe zakone nek je stid da ce u hitoriji pored svijetskih prvaka F1 i svih legendi biti upisano ime Jansona Buttona. Izjava Niki Laude nakon njegove titule za mene dovoljno govori: "On je svjetski prvak i ja mu cestitam na tome, ali je li zasluzeno o tome stvarno ne bih komentarisao".

Isto je Alonso za Marcu da interviju gdje kaze da nevjeruje da ce Schumacher se boriti za titulu i da ce on i Massa do zadnje utrke voditi bitku o tome ko ce biti novi prvak F1. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ja njih u potpunosti razumjem sto toliko kritikuju Schumachera i Brawna. Nisu ni oni toliko glupi, znaju ukoliko Schumacher bude ostvarivao pobjede mediji i navijaci ce odmah poceti pisati da ostali vozaci nemaju kvaliteta, kad jedan covijek koji tri godine nije vozio F1 njih pobjedi koji su tu cijelo vrijeme. Sto se tice kritike Brawnu, dovoljno govori osam titula u u konkurenciji vozaca i osam titula u poredku konstrukotora, takodjer drzi rekord od 115 pobjeda u F1 kao direktor neke ekipe itd itd. Dakle sta time zelim reci je sljedece, da je Brawn dobio ono sto je trazio jedinog covijeka koji mu zna prenijeti sta je potrebno doraditi na autu ili ne, i ovi ostali vozaci znaju da je to dobitna kombinacija pa sada udaraju po kritikama. Meni je drago sto Mercedes GP i njegovi celnici se ne ukljucuju u tu raspravu nego zele sve dokazati djelima na ne rijecima kako neki rade.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 19 jan 2010, 23:36

samo je jedan michael schumaher ostalo su kante sem onog kosatog pede.rcica
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 21 jan 2010, 02:50

prije nego je nastao Brawn GP stvarno Button mi je bio drag vozac.. uvijek kada sam ga gledao da se bori oko 14-15 pozicije ja navijao za njega, reko sevap je.. ali prosle sezone sam ga mrzio nevjerovatno.. jos pogotovo sada kada je napustio tu istu ekipu.. drago mi je sto je napustio i ustupio mjesto nekom bolje, ali tako se ponasati prema nekome ko je tvoje ime stavio u historiju F1 je smijesno.. za Buttona bi se znalo onoliko koliko i za Verstapena, dobar vozac bez ikakvog bolida.. a sada je svjetski sampion i to potpuno ne zasluzeno..

ni ja ne ocekujem od Schumija da bude prvak, jer nisam njegov ljubitelj.. ali da ce pomesti ove sve sto ne voze u Mercedesu GP-u sam siguran.. jedino Red Bull bi mogao nesto da uradi.. Rosberga tipujem za prvaka.. jer momak ima skill i sa onakvim sranjem od Williamsa zavrsio je prosle sezone na 7 poziciji, odma iza Kimija i Lewisa.. a sad kada vozi u formuli koju sklaplja doktor F1 on ce ubjedljivo biti najbolji.. Alonso ce da se tako obruka, da to nije normalno.. uvjeren sam u to!!

jedina dobra stvar, Red Bull sljedece godine ostaje bez Webbera, koja steta :lol: , i na to mjesto ce da dodje Iceman!!

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

dosta84
Kontakt:

Post Postao/la dosta84 » 22 jan 2010, 18:39

amerosm je napisao/la:Evo Jeson Button je dao interviju za jedne dnevne novine i izjavio je sljedeca na dva pitanja sta misli o Schumacherovom povratku i ekipi Brawn GP-a, odnosno sada Mercedes GP-a.

1. Vezano za Schumachera je reako da Schumacher svoje ime stavlja pod veliki rizik jer napustio je F1 kao kralj, sada kada bude napustao moze napustiti kao najveci glupan, i da svako zeli pobjediti Schumachera pa onda sve ostale vozace.

Moje je misljenje da se Button prepao jer ce nakon jedne odlicne sezone doci na mjesto koje je i prije imao, tj. prosjecan vozac F1. Njegov zemljak Jecky Stewart je za njega rekao da on nema kvalitet da vozi za Mercedes GP i da je postao svjetski prvak radi rupe u zakonu. Svi znamo sta se s tim istim Buttonom desavalo nakon sedme utrke, tj. nije ni primirisao pobjedi ni pobjednickom postolju.

2. Vezano za svoj bivsi tim je izjavio da ima kvalitet kao neka kompjuterska igrica ste se svih djelova tice.

Samo je Button zaboravio da mu je ta kompjuterska igrica donijela titulu prvaka na celu s mozgom F1 Rossa Brawna. Kako ljudi mogu biti nezahvalni kad postanu nesto to je neopisivo. Za celnike FIA-e i njihove ljude koje donose one glupe zakone nek je stid da ce u hitoriji pored svijetskih prvaka F1 i svih legendi biti upisano ime Jansona Buttona. Izjava Niki Laude nakon njegove titule za mene dovoljno govori: "On je svjetski prvak i ja mu cestitam na tome, ali je li zasluzeno o tome stvarno ne bih komentarisao".

Isto je Alonso za Marcu da interviju gdje kaze da nevjeruje da ce Schumacher se boriti za titulu i da ce on i Massa do zadnje utrke voditi bitku o tome ko ce biti novi prvak F1. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ja njih u potpunosti razumjem sto toliko kritikuju Schumachera i Brawna. Nisu ni oni toliko glupi, znaju ukoliko Schumacher bude ostvarivao pobjede mediji i navijaci ce odmah poceti pisati da ostali vozaci nemaju kvaliteta, kad jedan covijek koji tri godine nije vozio F1 njih pobjedi koji su tu cijelo vrijeme. Sto se tice kritike Brawnu, dovoljno govori osam titula u u konkurenciji vozaca i osam titula u poredku konstrukotora, takodjer drzi rekord od 115 pobjeda u F1 kao direktor neke ekipe itd itd. Dakle sta time zelim reci je sljedece, da je Brawn dobio ono sto je trazio jedinog covijeka koji mu zna prenijeti sta je potrebno doraditi na autu ili ne, i ovi ostali vozaci znaju da je to dobitna kombinacija pa sada udaraju po kritikama. Meni je drago sto Mercedes GP i njegovi celnici se ne ukljucuju u tu raspravu nego zele sve dokazati djelima na ne rijecima kako neki rade.
mene uopse ne cudi sto je taj glupan tako govorio o Schumiju i Brawnu jer je on jedno umisljeno gov.o ... Prosle godine je na pitanje neke novinarke "Ko je po Vama najbolji vozac u istoriji F1" mrtav hladan, odgovorio "Ja sam"...do tad sam zivjela u neznanju :S Glupan...uglavnom kazu da je pravo ufuran, da ne pozdravlja navijece itd., ma on je faca postao prosle i najbolji na svijetu, naravno :S

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 jan 2010, 19:17

Toro Rosso u petak je izašao u javnost s imenima vozača za 2010. godinu. Promjena nema, za upravljačem mlađeg Red Bullovog brata sjedit će Švicarac Sebastien Buemi i Španjolac Jaime Alguersuari.

Buemijevo je mjesto bilo sigurno i ranije, ali se o Alguersuarijevoj budućnosti očito dosta raspravljalo. S obzirom na proširivanje formata natjecanja, odnosno brojne nove momčadi, u optjecaju su se našla razna imena zainteresiranih bivših i sadašnjih vozača.

Ipak, uprava Toro Rossa naposljetku se odlučila za kontinuitet. "S obzirom na sve okolnosti, Alguersuari je prošle godine odradio dobar posao. Zreo je za svoje godine, ali i ove ga sezone čeka učenje jer će mu staze u prvom dijelu prvenstva opet biti nepoznanica", istaknuo je šef momčadi Franz Tost.

19-godišnji Alguersuari svojim je nastupom na Velikoj nagradi Mađarske, nakon što je uskočio umjesto otpuštenog Francuza Sebastiena Bourdaisa, postao najmlađi vozač koji je ikada sjeo u bolid Formule 1.

Španjolska će tako ove godine po prvi puta u povijesti imati čak trojicu vozača na startu: osim Alguersuarija u Toro Rossu, tu će još biti Fernando Alonso u Ferrariju i Pedro de la Rosa u Sauberu.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 23 jan 2010, 02:08

pametani su ovi iz Red Bulla.. u Scuderiji testiraju mlade i ko se dobro pokaze ( Vettel ) u prvi tim tj. u Red Bull.. :D

djaba komentarisete Buttona.. poznate je svima da je pravi seljak..

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 23 jan 2010, 02:23

licno navijam za lotus, drago mi je vidjeti njihov povratak u f1..

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 23 jan 2010, 11:36

daffy je napisao/la:pametani su ovi iz Red Bulla.. u Scuderiji testiraju mlade i ko se dobro pokaze ( Vettel ) u prvi tim tj. u Red Bull.. :D

djaba komentarisete Buttona.. poznate je svima da je pravi seljak..
Seljak koji je milioner, koji je promjenio 10000 žena, manekenki te studentica. Ko ne bi volio biti takav seljak. Usput je čovjek i svjetski prvak i tako to.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 23 jan 2010, 13:24

Pastuh je napisao/la:
Seljak koji je milioner, koji je promjenio 10000 žena, manekenki te studentica. Ko ne bi volio biti takav seljak. Usput je čovjek i svjetski prvak i tako to.
Imaju oni Fizikelu, on je pravi dingospo.

Button+Moc=Dream team
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 23 jan 2010, 14:16

hahahahahaah

jel to gledas ko je englez pa navijas za njega?? u najmanju ruku, jadno.. :lol: :lol:

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 23 jan 2010, 17:17

daffy je napisao/la:hahahahahaah

jel to gledas ko je englez pa navijas za njega?? u najmanju ruku, jadno.. :lol: :lol:
Sta je tu cudno?

Bi li ti navijao za nekog Bosanca da vozi F1?

Medutim, Moc ne samo da je Englez, on je najbolji vozac svih vremena.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 23 jan 2010, 17:21

on je najbolji vozac svih vremena
Argument?
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Johnny_Blaze
Kontakt:

Post Postao/la Johnny_Blaze » 23 jan 2010, 17:23

rob do bagro, sta ce ti argument? pa covjek je englez. vjerovatno sa hamiltonom cini najbolji dvojac u historiji formule.
LONG LIVE THE KING KENNY!

Wo-ow here we go
Nothing gonna stop us now.
We've got the world at our feet,
And with Dalglish in the seat,
We'll do it all again somehow.

RIP Haris Arapović, YNWA!

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.