FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sudzuka123
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sudzuka123 » 10 dec 2013, 22:55

Rockefeller je napisao/la:Ovom Bayernu je potreban remont. Opet potvrdili moje mišljenje i pokazali da nemaju karakter velikih. Teško da će dalje od osmine finala.
siguran sam da je ovaj majstor iza sna :lol:

elem, muller ove sezone je niđe veze igrač, gubi se na terenu, a i kad dobije loptu to je kao da si je dodao sitijevim igračima..

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 dec 2013, 22:55

Rockefeller je napisao/la:Ovom Bayernu je potreban remont. Opet potvrdili moje mišljenje i pokazali da nemaju karakter velikih. Teško da će dalje od osmine finala.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
djete cuclu u usta i mirno spavaj

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 10 dec 2013, 22:56

U ovoj utakmici se vidjelo kako je Bayern ustvari jak. Stvarno super ekipa, igraju im omladinci u pola sastava i drze sredinu terena protiv ''najbolje'' Engleske ekipe bez problema. Sta da su Javi, Bastian tu igrali, pa ovo bi bilo razvaljivanje Citya i njihovih preplacenih igraca. Greske u odbrani su vas kostale pobjede, ostatak ekipe je odigrao solidno. Imali su par prilika pred kraj prvog poluvremena da ubiju utakmicu, nisu iskoristili i to je to.

Dzeko je igrao dobro uz Silvu. Ribery nikako ne zasluzuje zlatnu loptu. On nije ni treci najbolji igrac svijeta.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 10 dec 2013, 22:57

don_burza je napisao/la:Joj Bajrama kad Bayo izgubi . Kompleksi su čudo

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk
hahah fakat bajram i to hadzili bajram :)

ev samo da kazem da je ovaj poraz dosao u najbolje vrijeme,poraz bez stete,:P malo da se vadimo :),bayo pustio,mislio x a ono ode na 2.
VOLIM BAYERN

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 10 dec 2013, 22:57

Fali Schweinie na sredini da motivise igrace.
Nema kraj generala ove igre preko qrca, zalaganje na tako niskom nivou da je skupina placenika iz Manchestera veceras nadjacala nas srednji red.

Dante ocajan veceras, sto se rijetko moze reci za njega.
Izgubio skoro svaki duel sa Edinom.

Ovaj poraz ce sigurno biti korisniji od nekog nezasluzenog remija ili pobjede.
Kao sto je onaj protiv Arsenala prosle sezone dobro dosao.

Sve u svemu, neprepoznatljivo drugo poluvrijeme i zasluzena pobjeda gostiju.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 10 dec 2013, 22:57

Rece navijac ekipe koja trofeja nije vidjela od dalekee 2005 :oops: :lol:

Blago nama 8-)
Zadnja izmjena: anelbavarac, dana/u 10 dec 2013, 22:58, ukupno mijenjano 1 put.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 dec 2013, 22:57

Rockefeller je napisao/la:

Nije to ništa kako zna biti. Navrati na pdf najbolje lige na svijetu. :)

Evo sad sam bas konto da napisem nesto o Leverkuzenu na BL pdf
Thomas Müller - Fußballgott

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 10 dec 2013, 22:59

don_burza je napisao/la:
Rockefeller je napisao/la:

Nije to ništa kako zna biti. Navrati na pdf najbolje lige na svijetu. :)

Evo sad sam bas konto da napisem nesto o Leverkuzenu na BL pdf
Htio sam da kažem kako ovi odavde razbojnici uništavaju teme (dvije obično).

A tema o Leverkuzenu je otvorena samo radi Spahića, al' zato moderatori ne daju temu o Stoke-u. :roll:

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 10 dec 2013, 23:03

Ko igra za raju i zanemaruje taktiku... :)

yebi ga, nije mi tako teško pao poraz. Ponajviše kad sam vidio da niti igrači City-a ne napadaju za 2-4, niti naši se trude da izjednače na 3-3, tako da, smrdi, smrdiiiiiiiiiiiiii :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 dec 2013, 23:09

Leverkusen drugi, BvB najvjerovatnije drugi, Schalke može do drugog mjesta što je za nas veoma važno. Naime, mi ne možemo igrati protiv njih odmah u sljedećoj fazi (ako se dobro sjećam ili? :geek: ), tako da nam ostaje Galata ili Juventus, Olympiakos, Zenit ili Porto, Milan ili Ajax.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 10 dec 2013, 23:25

Fino, fino, ovaj poraz je tocno ono sto nam je trebalo, da nas malo spusti na zemlju...... nema `uber` momcadi na svijetu, pa tako to nismo ni mi niti bilo koja druga ekipa..... zadnje vrijeme smo postali prepotentni tako da nam je ovo doslo u pravo vrijeme......

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 dec 2013, 23:26

Često znam kada s prognozama treba biti oprezan, ne znam jesam li tačno šta prognozirao za ovu utakmicu, ali iskreno ja sam ovde očekivao pobjedu od nekih 2-3 gola razlike. Mislim jednostavno da je to ta razlika između ova dva tima. Individualno znamo da Man. City ima vrhunskih igrača, ali jednostavno u cjelini je Bayern mnogo jači što je u prvom susretu protiv ovog protivnika dokazao.

Nije mi se nimalo svidjela igra nakon vodstva od 2:0, počeli smo igrati nekako čudno, previše se pritisnulo na kočnicu. Presing je oslabio. Možda se prežustro krenulo u susret, a brojne su utakmice u nogama igrača i onda izgubiš snagu. Protivnik ti onda i sretno i spretno zabije golove i utakmica ide u pogrešnom smjeru. Jednostavno mora ovakvih čudnih utakmica tokom sezone biti. Mislim da City na kraju ne zna kako je pobijedi. Ovakve stvari se ne smiju dešavati.
A eto Boateng npr igra sjajno u zadnje vrijeme i skoro da nema ovakvih grešaka, a onda mu se desi večeras katastrofalna pogreška. Dante mora imati po koju ovakvu utakmicu, u kojoj napravi par ovako glupih grešaka (odličan stoper, ali s vremena na vrijeme naleti mu ovakva utakmica). Ostali su u napadu počeli previše komplikovati.

Ribery sada od želje da svima dokaže da je najbolji, previše se forsira. Troši se on trčeći i nazad a naprijed onda previše toga hoće sam da odradi. A nema on potrebe se dalje dokazivat, svi znamo šta može, koliko može i koliko je za klub učinio. Treba da bude dalje hladne glave i da kupi trofeje s timom, to je najbitnije, to ubija one koji ga ne vole i koji žele da mu ospore klasu. A podršku navijača Bayerna u potpunosti ima.
I drugi su solirali previše, išlo se na komplikovan način. Jednostavnijom igrom je sve moglo biti bolje.
Opuštanje, kompliciranje, teške noge, velika istrošenost te druge gore spomenute stvari su uzrok ovakvog večerašnjeg poraza.

Opet se mora priznati da se ljudski i opustiti, pogotovo u ovakvim susretima. I oni su ljudi i ne mogu stalno biti našpanovani. Samo je za kritiku to što utakmica koja je skroz pod kontrolom se naprasno skroz izgubi....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 dec 2013, 23:34

Završiš prvi u grupi, prvi si u ligi, dobas si u kupu, a u drugom dijelu sezone se vraćaju ako Bog da Schweinsteiger i Robben (igrač koji je najviše pokazao u novoj sezoni). Dodajte na to 100% Thiaga i Gotze poslije čega će ako Bog da Bayern pokazati svoju poznatu igru. Treba uzeti u obzir i činjenicu da je Javi totalno van forme.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 dec 2013, 23:38

Guardiola : „Es ist nie gut, ein Spiel zu verlieren. Aber vielleicht brauchen dieser Verein, der Trainer und die Mannschaft eine Niederlage, um zu wissen, wie schwierig es ist, ein Spiel zu gewinnen. Vielleicht tut uns diese Niederlage ganz gut, denn sie zeigt, dass die Champions League schwierig ist. Und auch die Bundesliga ist schwierig. Insgesamt können wir diese Niederlage ja verkraften. Ich bin zufrieden, dass wir nach einem Spiel gegen einen großen Gegner Gruppenerster sind.”
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 10 dec 2013, 23:39

Ne treba se odmah tovariti igracima i pisati po njima,desi se svakome pad,to je normalna stvar nakon fenomenalnog niza,budimo realni,ovaj poraz bi prije ili kasnije dosao,bolje da je sada tu,nego u uzvratnoj utakmici polufinala protiv Reala za primjer,međutim ono sto treba naglasiti da nezalaganje koje se desilo u 2 poluvremenu mora da se kritizara jer je bilo ocigledno da su igraci pali mentalno i to je jedna od gresaka Pepa ako se tako moze nazvati.
Ne mogu se oteti dojmu da je tu bio jedan od "galamdzija" strucnjaka da jednostavno zagalami na igrace i j.ebe im sve po spisku da bi tekma drugacije zavrsila.
I jos bi napomenuo,ne znam to je moje misljenje da se mora svakom igracu cini mi se pojedinacno reci(a pogotovo jer igraju za Bayern Munchen) da nema j.ebenog kur.cevog zadrzavanja lopte kada gubis i to na svom stadionu pred 69 000 insana...volio bih da Pep procita ovaj post ako ovo sam ne shvati...
p.s Jerome Boateng moze biti zamjena u klubu ali standardni prvotimac nikako! pod hitno traziti drugog partnera Danteu u zadnjoj liniji.
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 dec 2013, 23:42

Neutral je napisao/la:Završiš prvi u grupi, prvi si u ligi, dobas si u kupu, a u drugom dijelu sezone se vraćaju ako Bog da Schweinsteiger i Robben (igrač koji je najviše pokazao u novoj sezoni). Dodajte na to 100% Thiaga i Gotze poslije čega će ako Bog da Bayern pokazati svoju poznatu igru. Treba uzeti u obzir i činjenicu da je Javi totalno van forme.
Sve je to ok i ti dobro znaš da ja prvi ne volim glupe kritike, ono tipa traženja dlake u jajetu i kritika loše igre kad se pobjeđuje.
Kod mene je glavno pravilo: Pobijedi , pobijedi, pa makar na guzove uvijek pobijedi.
Ako možeš pobijedit, a igrat dopadljivo, tim bolje. Zato me oduševljava (kao i ostale) ova ekipa koja igra dopadljivo, elegantno, ali i borbeno i uspješno.
Ali ne volim eleganciju nauštrb uspjeha te isto tako ne volim kada se ispušta vodstvo od 2:0.

Malo se zato te neke stvari moraju kritikovati, a da je sezona do sad super, to svakako jeste.
I ne smiju svakako zabrljat na Svjetskom klubskom prvenstvu, taj trofej treba sada staviti u vitrine. Rijetke su ekipe uz triple uzimale i evropski Superkup i Svjetsko klubsko prvenstvo... 8-)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 dec 2013, 23:55

I ja sam perfektcionista, to si svakako vidio po mojim stalnim kritikama iako smo pobjeđivali neke utakmice.

Ne pamtim kada je Bayern prokockao 2:0, tako da sada neću nikad biti siguran kada budu vodili sa tih dva razlike. Da su nastavili sa presingom i ozbiljnom igrom mogli su im uvaliti petardu a ovako smo izgubili meč na kojem smo u petnaestoj minuti upisali već tri boda.

Dante mi još od prošle sezone ide na živce. Odličan stopera, strašan pregled, odličan u skoku ali on se doslovno igra na terenu. Upravo večeras je izgubio tu loptu od Negreda, a vrhunski stoperi ne gube tako jednostavno loptu. Nešto slično sa golmanima kada ulaze u dribling, sve do jednom.
Boateng mi nikad neće biti jasan. Odigrao strašno deset mečeva i onda mu se dogodi greška koja se ne viđa i na našim fudbalskim terenima.

Ja stojim uvijek iza toga da vrhunski igrači moraju igrati za Bayern. Greške se događaju, ljudi smo, ali treba ih smanjiti maksimalno.

Mulle trpa, dijeli asistencije ali nema tu prodornost kao Arjen koji mnogo fali. Siguran sam da će Shaqiri igrati bolje na poziciji desnog krila od Muller-a koji se usput rečeno ne snalazi nikako u napadu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 dec 2013, 00:03

@Neutral: Nije problem večeras bio u izostanku Robbena, nego samo u ovom što navodiš što se stalo sa presingom.
Dobro opet ponavljam da je uzrok toga bio donekle i umor, zbog velikog niza utakmica, igra se u zadnje vrijeme često i 2 puta sedmično. Ali stalo se, opuštanje je nastupilo isto tako...
Više je igrača u drugom poluvremenu zakazalo i u vezi, a odbrana je večeras bila kriminalna. To se dešava. Možda je večeras trebao Van Buyten zamijenit Dantea, jer Brazilac nije imao svoje veče. A Belgijanac bi možda i naprijed zabio neki gol....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 11 dec 2013, 00:22

SAd vidjoh golove, i misljenja sam da smo ovde sami sebe pobijedili..Penal smijesan..ne mozes ono covjece sudit, takvih duela na utakmici ima mali milion, a jos gol Milera, pa kud prodje majku joj yebem kroz sumu nogu..Zao mi samo..ustvari prezalit ne mogu uzese mi 150 na kladji, mogao sam se fino provest s tom lovom al ajd..posto je Bayo u pitanju halalim im to :lol:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 dec 2013, 01:00

Za Dantea sam vam uvijek govorio, odličan stoper ali s vremena na vrijem napravi neke kikseve koje je teško objasnit...

Večeras je imao fenomenalnu asistenciju za prvi gol, a i kod drugog je učestvovao... Što se tiče otvaranja igre jedan je od najboljih stopera na svijetu po tom parametru... Tu i tamo ga je dobro ostaviti na klupi, nek se malo hladi...

Ovaj poraz je došao u pravo vrijeme za Bayern, da se malo spuste na zemlju i vide da nisu nepobjedivi... Na sreću po naviječe poraz bez posljedica...
Agieren statt reagieren

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.