Uprkos mojoj velikoj (neostvarenoj) želji da Allegri ide, ipak sam zadovoljan što je ostvaren plasman u osminu finala. Nekako ne mogu protiv ovog takmičenja, čak i pod cijenu da idiot ode s klupe Milana.
Sreća pa glupost Montoliva nije koštala Rossonere, inače bi mu teško mogao oprostiti. Previše je agresivan i nepromišljen u zadnje vrijeme. On je kapiten i predstavlja autoritet i primjer svima na terenu. Ne smije rizikovati da izgubi poštovanje i bude opasnost po tim. Inače, Riccardo je igrač kojeg neizmjerno gotivim i zato mi je teško pisati protiv njega, no ovo nisam mogao prešutjeti. Kaki se ovakve stvari ne bi dešavale.
De Sciglio odigrao jako dobro i na desnom beku, premda sam ja i dalje za to da igra lijevog beka jer je istog teže pronaći. Desno ima kakav-takav Abate, a i lakše je pronaći zamjenu. Nadam se da će se prestati povrjeđivati, i on i SES, ali izgleda da ćemo teško dočekati da nanizaju nekoliko dobrih mečeva.
Ništa, očekujem da će s Hondom i Ramom biti bolje. Smjenu trenera nije realno očekivati u skorije vrijeme, Mister je pustio korijenje.