AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 12 dec 2013, 12:40

Danas ce imati pretrage. Neki kazu da je obnovio povredu, drugi da je samo udarac u pitanju. Ne zna se. Ali jedno je sigurno, ako se stvarno vratila fraktura stopala, onda su tu krivi, ko drugi, nego MilanLab. :roll:

Sto se mene tice, ja bih stvarno volio da dovedemo Coentraa, a Siljo neka igra na svojoj pravoj poziciji. Jos jedan kvalitetan stoper je neminovan, mada cisto sumnjam da ce u januaru napraviti neki strasan transfer.
Dolaskom Honde ce sredina biti kompletna, a i napad je za desetku ( kad su zdravi :P ). Dakle, fale tu jos dva igraca da bi upotpunili slagalicu plus golman, ali nam nije prpa za njega.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2013, 12:44

Zadnja linija je uzrok svih problema, zajedno sa Allegrijem. Jer ekipa se gradi od odbrane, to je temelj i najvažniji dio ekipe. Kad vezni igrači imaju vjere u zadnju liniju onda i oni igraju rasterećenije, a ovako, moraju da strahuju šta će se desiti ako slučajno pogriješe.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 12 dec 2013, 13:23

Ma Allegri je utusio ovu ekipu do bola,tacno je utusio i tu je kraj price.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2013, 15:44

slika :lol:
-Rui Costa-

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 12 dec 2013, 15:46

Neuzubilah :lol: :lol:
Jos gledaj vozaca jbt :lol:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2013, 15:48

Constant je gigant. :mrgreen:
-Rui Costa-

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 12 dec 2013, 15:48

u ocima mu se vidi da je mahmuran, haman se i potegne nekad :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2013, 15:55

Ovakvog majka dvaput ne rađa. :lol:
-Rui Costa-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 dec 2013, 15:57

Uprkos mojoj velikoj (neostvarenoj) želji da Allegri ide, ipak sam zadovoljan što je ostvaren plasman u osminu finala. Nekako ne mogu protiv ovog takmičenja, čak i pod cijenu da idiot ode s klupe Milana. :mrgreen:

Sreća pa glupost Montoliva nije koštala Rossonere, inače bi mu teško mogao oprostiti. Previše je agresivan i nepromišljen u zadnje vrijeme. On je kapiten i predstavlja autoritet i primjer svima na terenu. Ne smije rizikovati da izgubi poštovanje i bude opasnost po tim. Inače, Riccardo je igrač kojeg neizmjerno gotivim i zato mi je teško pisati protiv njega, no ovo nisam mogao prešutjeti. Kaki se ovakve stvari ne bi dešavale.

De Sciglio odigrao jako dobro i na desnom beku, premda sam ja i dalje za to da igra lijevog beka jer je istog teže pronaći. Desno ima kakav-takav Abate, a i lakše je pronaći zamjenu. Nadam se da će se prestati povrjeđivati, i on i SES, ali izgleda da ćemo teško dočekati da nanizaju nekoliko dobrih mečeva.

Ništa, očekujem da će s Hondom i Ramom biti bolje. Smjenu trenera nije realno očekivati u skorije vrijeme, Mister je pustio korijenje.

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 12 dec 2013, 15:58

Calcimercato donosi informacije da će Milan za sada zaraditi nekih 10-tak mil ovim prolaskom, što se tiče samo Lige Prvaka, a da ne govorimo sva ostala TV prava i marketing koji će nakon ispadanja Juventusa i Napolija biti okrenuti prema Milanu.

Milan ima u vidu 3 igrača kojima ističu ugovori na ljeto, prvi je na listi Vidić, drugi je Alonso a treći Song. Iskreno po meni nisam ni za jednog, imamo Ramija sada Vidic nam je nepotreban, sklon je povredama ima i godina, također i Alonso ima godina, imamo mi naših mlađih igrača za sredinu terena, plus Song, prije bi Santona doveo ako već hoće nekoga nego njega.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 12 dec 2013, 16:00

Nosi ga dzavo sto dalje od Milana, vala da se Abate hoce oporavit pa da se Sciglio vrati na svoje mjesto. Uhh valja prezivjet zrijeb u ponedeljak, mislim da cemo PSG izvuc. Onda u 19:45h protiv Rome, da je kako izvuc dobar rezultat.. al tesko :oops:

edit: - Nessuna nuova frattura per El Shaarawy, sono un edema! Una buona notizia.. dobro je.
Zadnja izmjena: muha milanez, dana/u 12 dec 2013, 16:03, ukupno mijenjano 1 put.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2013, 16:00

Apsolutno sam protiv dolaska Songa, jer dosta je destruktivaca na sredini. Radije bi Alonsa gledao, jeste da ima 32 godine, ali bio bi od velike pomoći Milanu. Uz Ramija obavezno tražiti još jednog stopera, jer ni Mexes ni Zapata ne ulijevaju neko povjerenje ili sigurnost.
-Rui Costa-

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 12 dec 2013, 16:06

moje misljenje jest da bi morali mijenjati abatea za van der Wiela ili Richardsa (u slucaju neuspjeha uzet Coentraa). zatim u vezu ako je ikako moguce matuidi (ugovor mu istice 2014.), a kao alternative postaviti Jorginha i Nainggolana. Golmana nebi sad dovodio posto je abbiati pokazao da jos ima baruta u njemu (cak bi mu ponudio i produzenje, ali pod uvjetom da dovedu Perina na ljeto). Od stopera moze neka posudba Astoria i da nadodam odmah da bi jako pametan potez bio potpisati Murrua(18 godišni lijevi bek Cagliaria) što je i ujedno razlog da nebi dovodio lijevog vec desnog beka (u tom slucaju lijevi bek pokrivaju murru, emanuelson i De Sciglio koji moze tamo odigrati)......

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2013, 16:09

Van der Wiel i Matuidi su nedostižni za Milan, jer igraju u ekipi koja ima zastrašujući projekat, i nepresušan izvor finansija. Richards je odličan izbor, ali u zadnje vrijeme konstantno povrijeđen. Nainggolan i Jorginho su odličan izbor, ali se zavisi koliko je Milan spreman potrošiti.

Edit: El Shaarawy only received a knock during yesterday's match vs. Ajax. The tests he underwent today didn't reveal any type of fracture. Znači ništa ozbiljno.
-Rui Costa-

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 12 dec 2013, 16:14

nikad se nezna sa nasim celom. matuidiju ugovor istice na kraju sezone i ne produzi li ima pravo otici bez otkupnine tako da ce biti primoreni prodati ga ne produzi li do kraja 1. mjeseca. sto se tice wiela spominjalo se prije nekih mjesec dana da bi mogao otici jer je loran blan nezadovoljan njegovim igrama i trazi novog beka. za richardsa znam da je povrijeden puno u zadnje vrijeme, ali mozda bi bilo pametno pokusati sa posudbom pa vidjeti kako ce se situacija razvijati. Za nainggolana i jorginga ne vjerujem da bi postali preko 15 miljuna (svaki posebno).

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 12 dec 2013, 16:17

Hvala Bogu za Faraona,koja bi to tragedija za njega bila ne smijem ni pomisliti ;)
Today there's a special guest at ‪#‎CasaMilan‬, Nelson Dida!

slika

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2013, 16:20

Galliani je imao Jorginha praktički pred potpisom, ali nije htio iskeširati nešto više od 4 miliona € ako se ne varam.

Šteta, jer radi se o odličnom mladom igraču. Koji se odlično snašao u prvoj sezoni Serie A.
-Rui Costa-

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 12 dec 2013, 16:23

francobaresi je napisao/la:Galliani je imao Jorginha praktički pred potpisom, ali nije htio iskeširati nešto više od 4 miliona € ako se ne varam.

Šteta, jer radi se o odličnom mladom igraču. Koji se odlično snašao u prvoj sezoni Serie A.
bilo je govora o kupnji 50% ugovora prosli prelazni rok. pritom bi on odigrao jos jednu sezonu u hellasu i sljedece ljeto bi mi otkupili drugih 50% ugovora. modutim to je sve propalo i sad mozemo samo plakati.

da se nadodam. jos jedan igrač kojeg bi volio vidjeti u milanu jest fernando iz porta. zadnji vezni igrač mogao bi poslužiti kao odlično rješenje u rotaciji sa de jongom. inače ima 26 godina i vrlo je jak u duel igri. nama u prilog ide činjenica da mu ugovor ističe na kraju sezone pa je to odlična prilika....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 12 dec 2013, 16:29

Ma vala, vise mi je dosta tih polutalenata iz pi.cke materine. :roll:
Daj mi dovedi kvalitetu i klasu od igraca, odvoji 20-30 miliona kako bog zapovijeda, a ne da za sicu dovodimo svakakve likove iz svakakvih liga i klubova. Nema hljeba od toga, nadam se da su to dosad skontali.

Uh drago mi je za faraona, posteno me uplasio. Mada me predosjecaj nije zajebao, od pocetka sam znao da nije novi lom, ali svejedno, nasikira se covjek. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2013, 16:33

Jorginho je sve samo ne polutalenat, a njegova cijena trenutno nije ispod 15 miliona €.

Volio bi i ja da Milan dovodi igrače u skladu sa imenom i reputacijom kluba. Ali toga trenutno nema.
Gotov proizvod i kvalitet je trenutno 30-40 miliona €. Ali za tu cijenu dobiješ igrača koji skoro pa sam riješava utakmice, odnosno pravi tu potrebnu prevagu na terenu.
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.