Postao/la zli mrkvić » 11 jan 2010, 17:56
Ermin Dedukić, nekada uspješni fudbaler nekoliko banjolučkih klubova, odlukom Upravnog odbora Fudbalskog kluba BSK imenovan je za generalnog menadžera popularnih "romantičara". Donedavno on je bio član najužeg klupskog rukovodstva Borca, a sada će se na novom zadatku okušati u prvoligašu Republike Srpske sa Čaira, čiji su igrači jesenju sezonu završili na drugom mjestu s bodom zaostatka u odnosu na vodeću Sutjesku iz Foče.
- Ugovor s klubom potpisao sam ne četiri godine i imam ovlaštenja da imenujem novog direktora i sportskog direktora. Moja briga je stručni štab, potom dovođenje fudbalera, kao i transfer-lista igrača na koje se neće računati u nastavku šampionata. U svakom slučaju, želimo da napravimo banjolučku priču, jer na ovim prostorima ima dosta talentovane djece, koji mogu uspješno nositi dres BSK-a. Upravo i iz toga razloga još ćemo se više posvetiti radu s omladinskim pogonom, iz kojeg svake godine mora izaći jedan do dva igrača za prvi tim, ili se moraju naći iz druge sredine - rekao je Dedukić.
Generalni menadžer "plavih", koji je istovremeno kooptiran u Upravni odbor prvoligaša Republike Srpske sa Čaira, ističe kako želi klub postaviti na čvršće osnove.
- Želimo da se, između ostalog, ojačamo u upravljačkom kadru. Tako će nekoliko mojih poslovnih saradnika biti imenovano u Upravni odbor. Na taj način hoćemo još više da ojačamo stabilnost kluba, a isto tako imamo namjeru da s Borcem potpišemo poslovno-tehničku saradnju - napomenuo je generalni menadžer "plavih".
On napominje da će biti igračkih pojačanja, jer se ne odustaje od borbe za plasman u Premijer ligu BiH.
- Sigurno je da ću dovesti šest kvalitetnih fudbalera. Tačno je da nismo odustali od bitke zvana elita BiH i da će nam Sutjeska biti glavni kandidat za titulu. Moram istaći da nam to nije pod moranje, ali da ćemo sve učiniti da stignemo do premijerligaške konkurenciji. Kada Sarajevo može imati četiri kluba u najvišem rangu, ili Mostar dva, pa onda i Banja Luka zaslužuje da ima dva člana u društvu najboljih - optimistički je poručio Ermin Dedukić.
Pripreme za nastavk prvoligaške sezone fudbaleri BSK-a trebalo bi da počnu 15. januara.
Skupština 18. januara
Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba BSK biće održana 18. januara, najvjerovatnije u prostorjima Fudbalskog saveza Republike Srpske. Kako smo saznali, dužnost predsjednika Upravnog odbora i dalje će obavljati Predrag Damjanović.
Počelo je!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRB GRADA GRB KLUBA- B-anjalučki S-portski K-lub