Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

RickBlaine
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la RickBlaine » 17 dec 2013, 19:26

"Bio je veoma , veoma impresivan.Stojimo pred jednim igracem koji je neverovatan, fenomenalan, koji je ove godine bio bolji od svih ostalih. Pricao sam sa Zidanom i rekao mi je da je Cristiano jedan fantastican profesionalac, zaista.Izmedju njega, Messija i Riberya, ostajem pri tome da je portugalac no.1" - Djorkaeff.

"Cristiano je bio daleko najbolji, zasluzuje Zlatnu loptu" - Falcao.

[Saurman] Djorkaeff i Falcao, gospoda [Saurman]slika
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 dec 2013, 19:27

Monolog je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Postoji li slucajno kakva odredba u zakonu po kojoj Messi mora biti u konkurenciji za ovu nagradu? Po cemu je im'o bolju sezonu od recimo Robbena?
Pa, po čemu je Ronaldo bio bolji od Riberyja? :? :? Ili se ta odredba u zakonu odnosi samo na Messija? :?
O cemu ti? Pa i Ronaldo i Ribery su u konkurenciji. Robben, koji je to vise zasluzio i od jednog i od drugog, nije.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 dec 2013, 19:29

Pa onda ubaci Riberyja, Robbena i Schweinsteigera, a izbaci Ronalda i Messija. Ti se pitaš šta će Messi pored Robbena, a ne pitaš se šta će tu Ronaldo. Jer, ako ćemo gledati to što ti gledaš, onda Ronalda sigurno ne bi trebalo biti u užem krugu (sezona bez trofeja).

ZL je spoj svega - individualne statistike + trofeja. Dokle god Messi i Ronaldo zabijaju 50+ golova po sezoni, bit će u užem izboru, taman da ne osvoje trofej u sezoni (ne računam godinu SP-a). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 dec 2013, 19:33

Monolog je napisao/la:Jer, ako ćemo gledati to što ti gledaš, onda Ronalda sigurno ne bi trebalo biti u užem krugu (sezona bez trofeja).
Monolog je napisao/la:ZL je spoj svega - individualne statistike + trofeja.

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 17 dec 2013, 19:35

Oj brate sirovine :lol:
Pa znaš ti čitati? :lol: :lol:
Keep walking.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 dec 2013, 19:37

Pazi, ja sam napisao: Po cemu je Messi vise zasluzio nominaciju od Robbena?.. jer je jedan ima a drugi ne, dok si ti napisao Po cemu Ribery vise od Ronalda... sto nema smisla jer obojica imaju nominaciju.
Ja sam pisao o kandidatima, a ne o pobjedniku...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 dec 2013, 19:39

@Saurman,

A kafom si naglasio...? :oops:

Čovječe, moraš znati da je ZL individualna nagrada. Al' isto tako, neće je sigurno dobiti neko ko zabije bruku golova, a njegova ekipa ispadne. S druge strane, ne mora značiti da će je dobiti neko ko osvoji sve trofeje, a ne podeblja to statistikom. Dakle, jasno je k'o dan da je ista spoj ovih faktora (statistika + trofeji).

Kad neko "podere" konkurenciju golovima; zabija više od jednog gola po meču, nosi svoj tim (Real + Portugal), onda je sasvim logično da će biti u užem izboru. Ne znam šta je tu nejasno?! :?

Ja sam na prvim stranicama ove teme rekao da bih je dao Riberyju, al' ukoliko je dobije Ronaldo - neće biti nezasluženo. Tu sva priča staje. Messi nije dugo igrao, a upravo to ga je koštalo (uz sjajnu formu Ronalda). Recimo da je Messi imao sezonu k'o Ronaldo (statistički, naglašavam), Ribery ne bi imao ni 1% šanse da uzme nagradu. Zašto? Zato što Messi u džepu ima i titulu prvaka Španije. Ovako Ribery ima kakvu-takvu šansu, mada sam ubijeđen da na kraju neće dobiti ZL i da je vitrinu počistio kako bi tamo mogao držati Zagorove stripove. :mrgreen:

@Consigliere,

Pa eto, zašto Ronaldo a ne Robben? Poenta je ista, kako god da okreneš.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 dec 2013, 19:40

Ali, najaca je fora sto 3 navijacke grupe drukaju svako za svog igraca, sa samo nekoliko objektivnijih forumasa. Iscitah ovih 16-17 stranica patnje i muke i tuzno je gledati dokle vodi klasicna navijacka ostrascenost.

Jasno je ko dan da je u ovoj kalendarskoj godini najbolji individualac bio CR, jer je Messi dosta vise izbijao van terena (BTW Barcelona>Real), a Ribery jednostavno nije taj nivo (i ima ubedljivo najjaci tim uz sebe).

Mozemo mi da pricamo ovde o Ronaldu kao sminkeru, kmecavcu, folirantu, manekenu...jeste sve to on.
Takodje, jeste lep i zgodan lik na koga se lozi zenski deo populacije i masa ljudi ga zato ne voli, zbog klasicnih muskih kompleksa. Ima i mocan klub iza sebe, koji mnogi ovde preziru.
Ali, dajte ljudi: decko je trpao i unistavao skoro svakog protivnika. Skoro pa uvaljuje 50% golova svojih ekipa; Svedjane sam resio u barazu za SP sa sva 4 komada za svoj tim u tom dvomecu; bez njega je Real osetno slabiji, ne samo u broju golova, vec i u kreaciji gol sansi, a Portugal je ekipa koja ne zabija gol u vaznim mecevima.
Barcelona bez Messija igra dosta u ovoj sezoni - a glat je prva u Primeri; Neymar zabija jos malo pa k'o u Brazilu - a dobar deo strucnjaka mu je prognozirao krah usled fizickih slabosti; ekipa suvereno resila grupu u LS i ide na prolece kao favorit u svim takmicenjima...
Bayern je stroj, retko vidjen u istoriji fudbala. Svakoga nadigraju, skoro svakoga ponize, poigravaju se sa konkurencijom kao onomad sa BvBom ili Cityjem u gostima...sigurno da je bas to uglavnom zbog Riberyja. How yes no... :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 dec 2013, 19:44

Monolog je napisao/la:@Saurman,

A kafom si naglasio...? :oops:
Samo to da se slažem sa napisanim.

Ako imaš sezonu bez trofeja ne možeš ući u top tri za ZL pa makar postigao 200 golova.

Simple as that.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 dec 2013, 23:05

Zlatna lopta ide Ronaldu, 100%, i nije ni to nezasluzeno po mom misljenju ali opet se ne mogu oteti dojmu da je ove sezone trebala pripasti prvom medju jednakima u Bayernu.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 18 dec 2013, 00:11

Stvarno su smijesni likovi koji ovu nagradu nazivaju lakrdijom. Pa ko je npr. nezasluzeno uzeo ovu nagradu? Eto racunat cemo od 2007-e , necu da me ko citira zbog Cannavara . Messi je svoje zaradio , prvenstveno zbog individualnih dostignuca. Mislim da bi i bez trofeja Messi uzeo sve 4 lopte , jedino bi bilo cupavo da je Ronaldo kojim slucajem uzeo La decimu. Sto puta sazvakana tema , Ronaldo je bio najbolji na individualnom nivou ove godine i to je ono sto ce odluciti.
Ako neko smatra da je Ribery bolje odigrao ovu godinu od Ronalda , onda ima ozbiljan problem. Cak mislim da i ovi glasači ne jeebu toliko trofeje , sto se vidi i po glasovima ove godine. Ne bi me cudilo da Ribery zavrsi treci.
Jedan Iniesta je 2012-te , imao dva trofeja , od toga jedan EURO+ najbolji igrac istog, a zavrsio je treci s 10% glasova u odnosu na debelih Messijevih 51% . Doduse , i Messi je imao trofej al' Kup kralja.

Saurman je napisao/la:
Ako imaš sezonu bez trofeja ne možeš ući u top tri za ZL pa makar postigao 200 golova.

Simple as that.
Misliš?

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 18 dec 2013, 10:22

Pa Ribery i hoce zavrsiti treci.

:mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 18 dec 2013, 19:31

Robben: "Because it's an individual award, I think it [Ballon D'Or] will go to Ronaldo. He really deserves it."

Posteno :kava:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 dec 2013, 19:42

Očigledno Robben nije zaboravio šaku na oko od Bilala.

Ova me izjava uopšte ne iznenađuje.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 18 dec 2013, 19:53

Saurman je napisao/la:Očigledno Robben nije zaboravio šaku na oko od Bilala.

Je, to je razlog....

Svatko ima svoje misljenje, a Robbenovo je apsolutno ispravno :mrgreen: .
RIP CITY!

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 18 dec 2013, 20:48

RickBlaine je napisao/la:Robben: "Because it's an individual award, I think it [Ballon D'Or] will go to Ronaldo. He really deserves it."

Posteno :kava:
Sad ce Ribery da se javi onako kukajuci ko do sad mon Dieu mon Dieu sta da radim sa onom vitrinom za trofej a zena mi i prasinu pobrisala.Dajte mi na nagradu Allah vas nagradio.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 dec 2013, 20:52

Svako normalan ce reci da je Ronaldo bolji od Riberya i da apsolutno zasluzuje nagradu.

Ima li neko ovdje da nije Bauernovac a da misli da Ribery treba da ju osvoji?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 18 dec 2013, 20:59

Greivis je napisao/la:Svako normalan ce reci da je Ronaldo bolji od Riberya i da apsolutno zasluzuje nagradu.

Ima li neko ovdje da nije Bauernovac a da misli da Ribery treba da ju osvoji?
Ja mislim da Ribery treba da je osvoji, a ne volim Bayern sekunde.Mada mislim da vam je @Monolog sve objasnio i da je dalja rasprava suvišna.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 dec 2013, 16:04

Arjen Robben:

"Nikada nisam rekao da želim da Cristiano Ronaldo osvoji Zlatnu loptu. Nadam se svim srcem da Franck pobjeđuje - to je posve jasno. On to zaslužuje!"

"Ja sam samo rekao da je suludo koliko je Real Madrid ovisan o Ronaldu i da je on postigao više golova od Riberya. Obojica su vrhunski igrači, ali ja se nadam da će 1000 posto Franck pobjediti
.

slika

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 19 dec 2013, 17:46

Saurman je napisao/la:Arjen Robben...]
Saurman je napisao/la:Očigledno Robben nije zaboravio šaku na oko od Bilala.

slika

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.