Pa prvu titulu smo osvojili 1946. godine, bili bolji od Borca u dvije tekme, i onda UDBA osniva Torpedo i natjera igrače da pređu, ako nas je UDBA nagradila igračima, zašto nam ih je oduzela kada smo titulu osvojili i osnovala vaš komunistički klub?veteran II je napisao/la:UDBA vas je i poslala da špijunirate po Albaniji. Cinkarili ste i ovdje naajerno ljude iz ostalih sarajevskih klubova i UDBA vas je nagradila time da vas je, obzirom da ste bili kita od kluba, pojačala sa igračima iz tih klubova a njima zabranila rad.RiverPlate je napisao/la:Ko kaže da je naš izdanak, on je naš heroj koji je odbio UDBAŠKI KLUB i ostao u Željezničaru!Šta je problem?
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Grbavica naš je Hram!!!
Mene samo brine sta ce biti na proljece 2014. kada Sarajevo opet ne osvaja trofej ko ce im tada biti kriv ? Sta li ce tada izmisliti.
Pocelo je sa "Mi smo najbolj klub u drzavi ali svi su protiv nas", potom "Grad je nas, gitanti", pa do "Neka crknu dusmani" ... a svi znamo da je proljece plave boje - sto se puno puta pokazalo.

Pocelo je sa "Mi smo najbolj klub u drzavi ali svi su protiv nas", potom "Grad je nas, gitanti", pa do "Neka crknu dusmani" ... a svi znamo da je proljece plave boje - sto se puno puta pokazalo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Vec ti lik objasni da to nisu bili vasi igraci...RiverPlate je napisao/la:Pa prvu titulu smo osvojili 1946. godine, bili bolji od Borca u dvije tekme, i onda UDBA osniva Torpedo i natjera igrače da pređu, ako nas je UDBA nagradila igračima, zašto nam ih je oduzela kada smo titulu osvojili i osnovala vaš komunistički klub?veteran II je napisao/la:UDBA vas je i poslala da špijunirate po Albaniji. Cinkarili ste i ovdje naajerno ljude iz ostalih sarajevskih klubova i UDBA vas je nagradila time da vas je, obzirom da ste bili kita od kluba, pojačala sa igračima iz tih klubova a njima zabranila rad.RiverPlate je napisao/la:Ko kaže da je naš izdanak, on je naš heroj koji je odbio UDBAŠKI KLUB i ostao u Željezničaru!Šta je problem?
Ali svakako pare cine cuda, evo sad ako se TAN-u digne mogli bi vam opet uzeti 5-6 igraca a ostaviti Svraku nek bude novi Josko

Zadnja izmjena: 1L8F9C2, dana/u 27 dec 2013, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Kad porasteš objasniću ti. Ti si još mali, isprali su ti mozak lažnom istorijom vašeg kluba.RiverPlate je napisao/la:Pa prvu titulu smo osvojili 1946. godine, bili bolji od Borca u dvije tekme, i onda UDBA osniva Torpedo i natjera igrače da pređu, ako nas je UDBA nagradila igračima, zašto nam ih je oduzela kada smo titulu osvojili i osnovala vaš komunistički klub?veteran II je napisao/la:UDBA vas je i poslala da špijunirate po Albaniji. Cinkarili ste i ovdje naajerno ljude iz ostalih sarajevskih klubova i UDBA vas je nagradila time da vas je, obzirom da ste bili kita od kluba, pojačala sa igračima iz tih klubova a njima zabranila rad.RiverPlate je napisao/la:Ko kaže da je naš izdanak, on je naš heroj koji je odbio UDBAŠKI KLUB i ostao u Željezničaru!Šta je problem?
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom
Dzaba je coravu namigivati,gluhom saptati i pitaru objasnjavati.
-
- Kontakt:
A vaši su bili koji su iz Željezničara prešli?Vec ti lik objasni da to nisu bili vasi igraci...

Nije nego si paglu, objasni mi,mi nagrađeni od UDBE igračima iz drugih klubova, osvojimo titulu 1946. godine, postanemo najjači klub u državi, UDBA osniva vas, dekretom naredi da ti igrači koje nam je "poklonila" pređu u vaš komunistički klub?Zašto je prestala ljubav između UDBE i Željezničara?Kad porasteš objasniću ti. Ti si još mali, isprali su ti mozak lažnom istorijom vašeg kluba.
Grbavica naš je Hram!!!
-
- Kontakt:
Taj dekret postoji samo u vašim glavama. I nigdje više. Lažovi, falsifikatori, cinkaroši, kradljivci....RiverPlate je napisao/la:A vaši su bili koji su iz Željezničara prešli?Vec ti lik objasni da to nisu bili vasi igraci...![]()
Nije nego si paglu, objasni mi,mi nagrađeni od UDBE igračima iz drugih klubova, osvojimo titulu 1946. godine, postanemo najjači klub u državi, UDBA osniva vas, dekretom naredi da ti igrači koje nam je "poklonila" pređu u vaš komunistički klub?Zašto je prestala ljubav između UDBE i Željezničara?Kad porasteš objasniću ti. Ti si još mali, isprali su ti mozak lažnom istorijom vašeg kluba.
A za ovo boldirano šta da ti kažem, tvoja stara se nije žalila da sam glup. Mada je nju nešto drugo interesovalo.
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom
-
- Kontakt:
Zašto je ljubav prestala između UDBE i Željezničara, nemaš argumenata pa pišeš gluposti?Čuj cinkaroši, kradljivci, samo mi još reci da igrači Željezničara nisu prešli u FK Torpedo, da mi ispuniš dan, a ako su prešli, jel to znači da vas je UDBA nagradila?Ovo vrijeđanje majke neću ni komentarisati, ja se na taj nivo ne spuštam, nego tebi direktno kažem da si paglu!Taj dekret postoji samo u vašim glavama. I nigdje više. Lažovi, falsifikatori, cinkaroši, kradljivci....
A za ovo boldirano šta da ti kažem, tvoja stara se nije žalila da sam glup. Mada je nju nešto drugo interesovalo.
Grbavica naš je Hram!!!
Vi ste ospstali cisto iz razloga jer ste bili pogodni tadasnjoj vlasti, to jeste radili ste u njihovom intresu. Reci da smo mi komunisticki klub a vi ne, vise nego smijesno. U doba kad su se ugasili najveci JU klubovi tog vremena, BSK, Jugoslvija, HASK, kao i najveci sarajevski SASK, Slavija, opstali su samo oni komunizmu prihvatljivi i napravljeni su novi CZ, Dinamo, Sarajevo, Partizan.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
- Kontakt:
Po zadatku otišli u Albaniju. Cinkarili ljude iz ostalih klubova kako bi stekli korist. Ukrali tribinu sa Slavijinog stadiona. Igrači su prešli kod nas, niko ih nije natjerao. Ljubav između UDBE i vas nije nikad prestala, prva ljubav zaborava nema.RiverPlate je napisao/la:Zašto je ljubav prestala između UDBE i Željezničara, nemaš argumenata pa pišeš gluposti?Čuj cinkaroši, kradljivci, samo mi još reci da igrači Željezničara nisu prešli u FK Torpedo, da mi ispuniš dan, a ako su prešli, jel to znači da vas je UDBA nagradila?Ovo vrijeđanje majke neću ni komentarisati, ja se na taj nivo ne spuštam, nego tebi direktno kažem da si paglu!Taj dekret postoji samo u vašim glavama. I nigdje više. Lažovi, falsifikatori, cinkaroši, kradljivci....
Pogase klubove u Sarajevu koji imaju najviše uspjeha i za koje navija 99% stanovništva (ne u smislu današnjeg navijanja). Ostave u životu jedan beznačajan klub kakav je tada bio željezničar. Daju mu igrače tih klubova da bi ovaj bio prvak BiH. Ima neka tajna veza..... Vi bi bili tako beznačajan klub da nije bilo UDBE i komunista.... kakvi tse i bili dok se UDBA nije pojavila
-
- Kontakt:
Kakve li ironije, ljudi tj, momci od 20 do 30 godina znaju tacno sta se desavalo prije 60, 70 ili 80 godina. Pih.
Jel j. Domorocki bio u zatvoru zbog ne prelsaska ?
-
- Kontakt:
Po zadatku otišli u Albaniju. Cinkarili ljude iz ostalih klubova kako bi stekli korist. Ukrali tribinu sa Slavijinog stadiona. Igrači su prešli kod nas, niko ih nije natjerao. Ljubav između UDBE i vas nije nikad prestala, prva ljubav zaborava nema.
Pogase klubove u Sarajevu koji imaju najviše uspjeha i za koje navija 95% stanovništva (ne u smislu današnjeg navijanja). Ostave u životu jedan beznačajan klub kakav je tada bio željezničar. Daju mu igrače tih klubova da bi ovaj bio prvak BiH. Ima neka tajna veza..... Vi bi bili tako beznačajan klub da nije bilo UDBE i komunista.... kakvi tse i bili dok se UDBA nije pojavila

Grbavica naš je Hram!!!
Jeste ali u mitovima s Grbavice.terabajt je napisao/la:Jel j. Domorocki bio u zatvoru zbog ne prelsaska ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
Ne samo da je bio u zatvoru već je i ubijen. Više puta. Tri puta ga strijeljali.terabajt je napisao/la:Jel j. Domorocki bio u zatvoru zbog ne prelsaska ?
-
- Kontakt:
veteran II je napisao/la:Ne samo da je bio u zatvoru već je i ubijen. Više puta. Tri puta ga strijeljali.terabajt je napisao/la:Jel j. Domorocki bio u zatvoru zbog ne prelsaska ?

- SarajlijaTM
Aj veteran ne rise, to nisi mogao cuti ni od mavog hordasa, dobro pijanog
Mavi aka. Zuban-glava-stanja, tim redoslijedom..
Mavi aka. Zuban-glava-stanja, tim redoslijedom..
http://sp" onclick="window.open(this.href);return false; ortal.rs/news.php?news=116530
Jest malo off al ovaj lik mi je prejak

Jest malo off al ovaj lik mi je prejak

Nije daleko od istine!Elem, malezijski milijarder Vincent Tan na rasprodaji kupio FK Sarajevo, pa okupio upravu kluba da ih pita što mu valja uraditi da Sarajevo bude šampion BiH. "Šampion BiH?!", iznenadili se na Koševu ambicioznošću novog vlasnika. "Da bi Sarajevo bilo šampion, morali biste napraviti isto što i s Cardiff Cityjem u Engleskoj: uložiti sto miliona eura, pa promijeniti klupski grb, boje, i na kraju ime kluba." "Pare nisu problem", odmahnuo je Vincent Tan, "šta s bojama?" "Pa, u Cardiffu ste tradicionalnu plavu klupsku boju promijenili u crvenu, ovdje znači obrnuto", odgovorili mu u upravi, "promijenite bordo u plavu." "A ime kluba?", pitao na kraju novi vlasnik. "****", rekli mu domaćini, "Željezničar."
NAPRIJED NARODE!
Zvuci k'o pocetak jednog vica o Muji i Sulji.Zeman je napisao/la:Nije daleko od istine!Elem, malezijski milijarder Vincent Tan na rasprodaji kupio FK Sarajevo, pa okupio upravu kluba da ih pita što mu valja uraditi da Sarajevo bude šampion BiH. "Šampion BiH?!", iznenadili se na Koševu ambicioznošću novog vlasnika. "Da bi Sarajevo bilo šampion, morali biste napraviti isto što i s Cardiff Cityjem u Engleskoj: uložiti sto miliona eura, pa promijeniti klupski grb, boje, i na kraju ime kluba." "Pare nisu problem", odmahnuo je Vincent Tan, "šta s bojama?" "Pa, u Cardiffu ste tradicionalnu plavu klupsku boju promijenili u crvenu, ovdje znači obrnuto", odgovorili mu u upravi, "promijenite bordo u plavu." "A ime kluba?", pitao na kraju novi vlasnik. "****", rekli mu domaćini, "Željezničar."
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Dave, laszlo, MostarReds22 i 26 gostiju.