RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vm22
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la vm22 » 09 jan 2014, 14:20

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Kako ce druze uprava zadrzat djete koje nije vezano nikakvim ugovorima za klub. To je isto ti dolazis svako jutro kod mene u kafic na fuka od koje te svako jutro uhvati sracka. Normala da ces otici gdje je bolja a ja ti ne mogu zabraniti. To drugo si u pravu ali bar imamo fore s nule nabijati dugove
:D :D :D Odlična usporedba

Ne znam stvarno o čemu diskutujete. Ta djeca plaćaju članarinu da treniraju, nisu vezani nikakvim ugovorima, niko im ne može zabraniti da odu, to je tako i gotovo.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 jan 2014, 14:40

vm22 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Kako ce druze uprava zadrzat djete koje nije vezano nikakvim ugovorima za klub. To je isto ti dolazis svako jutro kod mene u kafic na fuka od koje te svako jutro uhvati sracka. Normala da ces otici gdje je bolja a ja ti ne mogu zabraniti. To drugo si u pravu ali bar imamo fore s nule nabijati dugove
:D :D :D Odlična usporedba

Ne znam stvarno o čemu diskutujete. Ta djeca plaćaju članarinu da treniraju, nisu vezani nikakvim ugovorima, niko im ne može zabraniti da odu, to je tako i gotovo.
;)
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 09 jan 2014, 15:53

Diskutujemo o tome da u svakom normalnom klubu perspektivni talenti odmah se vezu ugovorom jer to su dragulji od kojih klub egzistira.Primjer Zrinjski gdje su braca Klaric vezani ugovorom.O ovome je apsurdno raspravljati jer to je temelj kluba,a ne polovna" pojacanja"

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 jan 2014, 17:06

vfcmostar je napisao/la:Diskutujemo o tome da u svakom normalnom klubu perspektivni talenti odmah se vezu ugovorom jer to su dragulji od kojih klub egzistira.Primjer Zrinjski gdje su braca Klaric vezani ugovorom.O ovome je apsurdno raspravljati jer to je temelj kluba,a ne polovna" pojacanja"
Pa eto idi tamo na njihovu temu pa raspravljaj s njima o braci Klaric :P :P smaras glupostima.l
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 jan 2014, 17:13

vfcmostar je napisao/la:Velez iznad nule trenutno drzi samo jedan covjek NN i njemu velika hvala ali pita li se iko sta ce biti s Velezom poslije i na duge staze,sa Velezom bez ikakve podrske grada itd.?Jos jednom ponavljam da ako nisu u stanju stvoriti uslove omladinskom pogonu i zadrzati talente poput Seida i ostalih mi ne da smo na dnu nego je Velezu egzistencija bitno ugrozena.Ne gradi se kuca od krova nego od temelja,a mi ih nazalost nikako nemamo sa osobljem i uslovima u omladinskoj skoli.Pa mi u 1.timu nemamo vise od 3 igraca koje smo mi stvorili,a da nesto vrijede?!O kakvom pomaku vi pricate?Pa bolje imati dug kao Sarajevo,Zeljo itd i uslove kao oni.Taj dug svakako nikoga ne tangira,dodje Tan i sve otplati jer je taj dug kao cijena zvake za njega.
Prvo, molim te budi malo realniji. Bolan, ne zivimo u 1950im da jedan covjek moze drzat klub. Ovo je 2014a i danas 1 covjek moze drzat samo butik ili piljaru, a ne klub. Velez bi UMRO davno da ga 1 covjek drzi ili 2 covjeka ili 3 covjeka. Ovo trenutno je rezultat timskog rada veceg broja ljudi - i Velez je trenutno, nedvojbeno jedan od tri finansijski najsredjenija kluba u BiH (Sarajevo, Velez i Siroki), i uz SB jedini klub koji nema dugova (ili ih nece imati u roku od 4-5 mjeseci). A to nije mogao uraditi 1 covjek da je Tito.

U pravu si ti da je omladinska skola na niskom nivou - ali nemoze se klub zapustiti 20 godina (u svim segmentima: dugovima, igrackom kadru, stadionu, infrastrukturi, omladinskoj skoli itd...) da bi se sredio odjednom u samo 3-4 godine. To je proces koji trazi vremena. Najbitnije je bilo izvuci Velez iz zone sumraka i gasenja gdje se nalazio 2 decenije i dovest ga u ovaj, stabilan, nivo - i opet kazem, reci da je to uradio 1, 2 ili 3 covjeka, je u najmanju ruku smijesno. Jer to je nemoguce. To se nije moglo uraditi bez barem 15-20 ljudi, od kojih NN je definitivno jedan od glavnih. Ali Velez sigurno nece opast i ako NN ne bude premijer - ostat ce barem na istom nivou.

A sto se tice "kuca se gradi iz temelja" - u pravu si i tu, samo sto omladinska skola nije temelj - finansijska samostalnost je temelj. Ona je prva i osnovna stvar i na njoj se sve bazira. Sve ostalo, ukljucujuci i omladinski pogon, se gradi na tom temelju. Omladinskoj skoli treba 10 godina da izbaci dobar proizvod - a treba prezivjeti tih 10 godina cekanja da Velez napravi novog Tucu ili Baku i na njemu zaradi.

Nas najveci problem je nedostatak sabura. Mi bi sve danas. I ja bi svasta nesta...
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 jan 2014, 17:18

^^^^^ Ma ne mozes ti to brate njemu objasniti. Svezo se lik jednog djeteta i jos popljuva sve pozitivno sto se desava. Imam ja smek za ovakve likove. Mescini da je Chicago White Socks u pitanju
Zadnja izmjena: NeretvanskaPastrmka, dana/u 09 jan 2014, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 jan 2014, 17:19

Hmmmm ... svaki ugovor je napravljen na nekoj balans vagi, gdje s jedne strane imas "vrijednost igraca" a s druge strane imas trosak ugovora. I onda vagas sta ti se isplati.

Gledajuci snagu talenta koji je dosao iz omladinskog pogona u zadnjih 10 godina - ja stvarno ne vidim neku realnu vrijednost da se ulaze lova u igrace mladje od 18 godina - kad su sanse da ce to biti pare bacene u vodu.

Pa pogledaj samo Zvonica, Jazvina, Kazazica ... Sve mlade nade, ali se ne isplatise vele na kraju.

I svatam ja da je svaki igrac prica za sebe - ali valjda ljudi koji su u fudbalu 20-30 godina znaju bolje procjeniti vrijednost igraca nego ja i ti.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 jan 2014, 17:28

Ma doci ce vrijeme i na omladinsku skolu. Nisu ljudi u klubu levati da cine sve ovo a da zaborave na najvazniju stvar. Bio je Velez prije NN a bit ce i poslje njega samo sabura. Ne moze se sve preko noci zavrsit.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 jan 2014, 17:31

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma doci ce vrijeme i na omladinsku skolu. Nisu ljudi u klubu levati da cine sve ovo a da zaborave na najvazniju stvar. Bio je Velez prije NN a bit ce i poslje njega samo sabura. Ne moze se sve preko noci zavrsit. Pa nije Olena Popik :P
Frajeru, a šta ćeš Popik? :D

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 jan 2014, 17:32

Neka izofira me. Ja izbrisao :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 09 jan 2014, 17:44

"S druge strane prelazni rok je već počeo. Neka imena su već praktično dogovorena.

- Možemo potvrditi da su Dejan Janković i Aldin Isaković naši igrači već sada. Milan Purović je zatražio „stanku“ do 13. februara jer ima ponudu jednog jakog inostranog kluba. Ok, iako smo se već sve dogovorili sa njim i utanačili detalje, tako je to u fudbalu. Uvijek postoji neko sa mnogo izdašnijom novčanom ponudom, posebno u inostranstvu, tako da se ne možete, da tako kažem, „boriti“ sa tim. Pričekat ćemo, napadača takvih karakteristika ćemo pričekati do roka kojeg je i sam naveo."
Ovo je sa Velezove stranice,sta je ovo sada mozda Purke i ne dodje???:(

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 09 jan 2014, 18:00

Morat ce se malo pobrinuti i za omladinski pogon ali polako ne moze sve odjednom.Ja ne vidjoh nigdje da se pise o tim silnim talentima koje imamo :roll: .Kod nas dijete da 2 gola na utakmici i odmah talenat :roll: .Moras ti majstore raditi ko konj pa da isplivas na povrsinu.I ne mozes ti ,ako malo odskaces od ostalih,odmah traziti neke pare neke ugovore od kluba koji je prosao to sto je prosao,moras imati malo i ljubavi prema klubu.Moje dijete da je u takvoj situaciji nikad ne bi otiso iz Veleza(pa makar i ne imao nikakve karijere).Pa zna li to dijete da kad ode u drugi klub da mora biti bar 30% bolji igrac da bih upao u ekipu prije domaceg igraca,plus sto je tu konkurencija puno jaca.Ako on ista vrijedi nek vrijedno trenira i bude disciplinovan isplivat ce na povrsinu kad-tad,jer se kvalitet ne moze sakriti.Ta i Velez bi volio najvise na svijetu da dobije jednog dobrog igraca iz omladinskog pogona.Slazem se ,ima tu gresaka i u radu sa omladinskim pogonom(trebat ce tu clanarinu ukinuti sto prije jer to odvraca mlade talente)a isto tako ima i povlastene djece koji nezasluzeno ulaze u tim prije nekog ko je bolji.(to je isto zlo za nas omladinski pogon koje se mora iskorijeti)Nismo sada PSG koji ima para na bacanje pa da odjednom ulazemo u sve segmente,ali koliko se moze ono ce se ulagai.Samo apelujem na klub da se iskorijene ove stvari koje klub nista ne kostaju a pridonose poboljsanju rada sa mladom djecom.
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 jan 2014, 18:19

rodjak je napisao/la:Morat ce se malo pobrinuti i za omladinski pogon ali polako ne moze sve odjednom.Ja ne vidjoh nigdje da se pise o tim silnim talentima koje imamo :roll: .Kod nas dijete da 2 gola na utakmici i odmah talenat :roll: .Moras ti majstore raditi ko konj pa da isplivas na povrsinu.I ne mozes ti ,ako malo odskaces od ostalih,odmah traziti neke pare neke ugovore od kluba koji je prosao to sto je prosao,moras imati malo i ljubavi prema klubu.Moje dijete da je u takvoj situaciji nikad ne bi otiso iz Veleza(pa makar i ne imao nikakve karijere).Pa zna li to dijete da kad ode u drugi klub da mora biti bar 30% bolji igrac da bih upao u ekipu prije domaceg igraca,plus sto je tu konkurencija puno jaca.Ako on ista vrijedi nek vrijedno trenira i bude disciplinovan isplivat ce na povrsinu kad-tad,jer se kvalitet ne moze sakriti.Ta i Velez bi volio najvise na svijetu da dobije jednog dobrog igraca iz omladinskog pogona.Slazem se ,ima tu gresaka i u radu sa omladinskim pogonom(trebat ce tu clanarinu ukinuti sto prije jer to odvraca mlade talente)a isto tako ima i povlastene djece koji nezasluzeno ulaze u tim prije nekog ko je bolji.(to je isto zlo za nas omladinski pogon koje se mora iskorijeti)Nismo sada PSG koji ima para na bacanje pa da odjednom ulazemo u sve segmente,ali koliko se moze ono ce se ulagai.Samo apelujem na klub da se iskorijene ove stvari koje klub nista ne kostaju a pridonose poboljsanju rada sa mladom djecom.
FORZA VELEZ
Ma bas tako - ako dijete imalo valja - imat ce priliku u Velezu prije nego bilo gdje drugo. Sve ostalo su suplje. Da se rodi jedan Tuce, ne brini ti, igro bi on i dobio 5 godina ugovor odma.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 09 jan 2014, 20:10

Što se tiče ovih omladinaca Veležovih.Mi nismo ničija filijala,pa tako ni sarajevskih klubova,Želje i Sarajeva.
Jednostavno,to je normalan slijed događaja,s obzirom na stanje u kojem rade i treniraju naši omladinci.
Životni vijek nogometaša je kratak i važno je što prije osigurati egzinstenciju,i to je tako.A Željo i Sarajevo trenutno nude bolje uvjete.Sve dok ne bude adekvatan teren i ostali popratni sadržaji za naše omladince,ne trebamo se čuditi odlasku.Rijetko gdje je veći animozitet kao što je onaj između Hajduka i Dinama,pa sve više hajdukove djece ide kod Mamića,koji im nudi uvjete,koji ih može prodati.I to je tako.Gleda se vlastiti prosperitet,gleda se ono od čega živiš.
Ono što u srcu nosiš,nosićeš uvijek(ovdje ne računam jazavca i seljobera Čolića)bez obzira gdje igrao.
Vladavić,bez obzira gdje nastupao,100% je uz Velež,i to je bit.
Dakle,pod hitno osigirati uvjete za naš omladinski pogon...pa ćemo kao nekad,biti pojam za mlade talente.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 09 jan 2014, 20:35

Pastrmka je u pravu što se talenata tiče, mi ih apsolutno nemožemo zadržati, to je jedina činjenica.Bilo bi teško u ovakvim uslovima i sa ovakvom školom iznjedriti dobrog fudbalera na kojeme bi se profitiralo!Trebalo bi se još puno para uložiti u uslove a da o budžetu kluba nepričamo pa da se o takvim stvarima počne pričati.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 jan 2014, 21:01

Ova moja dva sakataje prave a pastrmka birvaktile razvaljivo na kantarevcu :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 jan 2014, 21:22

ne znam zbog čega ovolika halabuka oko ovog momka Behrama :roll: . Nek ide, sretno mu bilo. niko se ne može silom zadržati.

znam da postoje anomalije u radu omladinske škole, ali ljudi moji, svi mi znamo da je Velež krenuo od nule, kao što neko reče, bez ičega, ali hvala uzvišenom, klub se vraća u normalu. @MostaracVelezovac je rekao pravu istinu, zašto se trenutno ne okreće ka omladinskoj školi, zato što je cilj da se konačno klub finansijski stabilizira, i da mu ne prijeti ne dobivanje licenci zbog dugovanja, što se i uspjelo. Tek nakon toga se napada najveći problem mostarskog giganta - OMLADINSKA ŠKOLA. Tako je i sam Tanović jednom rekao, da je uz infrastrukturu glavni i prioritetni cilj upravo omladinska škola koja je dosta zapuštena. Reći da će se sve urušiti ako oda NN je nigdje veze, iz razloga što je klub konačno prodisao punim plućima zahvaljujući timu ljudi (tu je i pomenuti Tanović, bez obzira kakvo mišljenje mi imali), koji su se očigledno maksimalno žrtvovali da ovo uspije, a naravno i sam NN je dio tima, koji je to uradio.

Pa kako ne kontate jednu stvar. Dolazak na saldo 0 je konačni cilj, za daljnja ozbiljnja ulaganja u klub. Ako mislite da nema ljudi, koji bi htjeli ulagati u klub, kao što je TAN uradio, varate se, jer je upravo ovo jedna od inicijalnih kapsila koja će sigurno odjeknuti ovim prostorima, da je konačno i Velež postao ozbiljan klub. Pa šta mislite da ona saopštenja koja se napišu nakon skupština kluba, da je to to. Ne, nevjerujem, iz razloga što mi ne znamo koje planove UO prave za jačanje kluba, i koje su smjernice donešene, jer bi to bilo smiješno da se sve objelodani javnosti. To vrijeme curenja informacija konačno je prošlo. Samo polako i treba sabura, nije bilo lako oživiti mrtvaca koji je 20 godina bio u komi.
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 09 jan 2014, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 09 jan 2014, 21:24

Ne brinite za malog u dobrim je rukama
NO PYRO NO PARTY

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 09 jan 2014, 21:59

AlemC85 je napisao/la:ne znam zbog čega ovolika halabuka oko ovog momka Behrama :roll: . Nek ide, sretno mu bilo. niko se ne može silom zadržati.

znam da postoje anomalije u radu omladinske škole, ali ljudi moji, svi mi znamo da je Velež krenuo od nule, kao što neko reče, bez ičega, ali hvala uzvišenom, klub se vraća u normalu. @MostaracVelezovac je rekao pravu istinu, zašto se trenutno ne okreće ka omladinskoj školi, zato što je cilj da se konačno klub finansijski stabilizira, i da mu ne prijeti ne dobivanje licenci zbog dugovanja, što se i uspjelo. Tek nakon toga se napada najveći problem mostarskog giganta - OMLADINSKA ŠKOLA. Tako je i sam Tanović jednom rekao, da je uz infrastrukturu glavni i prioritetni cilj upravo omladinska škola koja je dosta zapuštena. Reći da će se sve urušiti ako oda NN je nigdje veze, iz razloga što je klub konačno prodisao punim plućima zahvaljujući timu ljudi (tu je i pomenuti Tanović, bez obzira kakvo mišljenje mi imali), koji su se očigledno maksimalno žrtvovali da ovo uspije, a naravno i sam NN je dio tima, koji je to uradio.

Pa kako ne kontate jednu stvar. Dolazak na saldo 0 je konačni cilj, za daljnja ozbiljnja ulaganja u klub. Ako mislite da nema ljudi, koji bi htjeli ulagati u klub, kao što je TAN uradio, varate se, jer je upravo ovo jedna od inicijalnih kapsila koja će sigurno odjeknuti ovim prostorima, da je konačno i Velež postao ozbiljan klub. Pa šta mislite da ona saopštenja koja se napišu nakon skupština kluba, da je to to. Ne, nevjerujem, iz razloga što mi ne znamo koje planove UO prave za jačanje kluba, i koje su smjernice donešene, jer bi to bilo smiješno da se sve objelodani javnosti. To vrijeme curenja informacija konačno je prošlo. Samo polako i treba sabura, nije bilo lako oživiti mrtvaca koji je 20 godina bio u komi.
100%
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 jan 2014, 22:04

Buu je napisao/la:Ne brinite za malog u dobrim je rukama
Ajd ne rise.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []