Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
legenda reala je napisao/la:prije svega si mrzitelj velikog Rafe![]()
legenda reala je napisao/la:To je pravi navijač velikog Rafe, inače najvećeg koji je kročio zemljom
[youtube][/youtube]
- legenda reala
- Kontakt:
Očajan si Magični
Rafa će samo tebi za ljubav i ove sezone da melje sve redom

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
legenda reala je napisao/la:Očajan si MagičniRafa će samo tebi za ljubav i ove sezone da melje sve redom
![]()
![]()
![]()
![]()
[youtube][/youtube]
Hocemo da se svi GS-ovi prebace u dvoranu...posebno RG pa ga mozda Nole i osvoji.MaGiCa je napisao/la: Dvorana i brzi beton favorizuju Djokovica, mozda zato sto nema spoljnih faktora odskoka i tezine loptice. Nepravda bre:
Dobra ideja ali ne treba...i ovako grabimo ka najboljem svih vremena.MaGiCa je napisao/la:hocemo zavrsni Masters na Chatrieru, a da se ukine svaki HC brzhi od emerald claya sa Indian Wellsa.![]()
Sad sam se opet malo zbunio, ništa strašno, često mi se dešava. Prije par godina smo utvrdili da Nadalu odgovara veća vlažnost vazduha i da je vlažna šljaka dosta sporija, jeli tako? Vođeni tom logikom, možemo zaključiti da mu suha šljaka manje odgovara i loptica je brža na njoj?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- legenda reala
- Kontakt:

jedna Magičnom za LN
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Nije nemoguće, ali normalno je da će se i Endi nešto pitati.MaGiCa je napisao/la: Ne samo da su se cuda deshavala u toj 2011oj, vec su nastavila da se deshavaju i kasnije, a tek ce da se dese ove godine. Da dam i 1 bold statement: vishe nego ikada (a secas se sta sam pisao 2011e nakon AO) sam siguran da ce Djokovic da postroji ceo ATP Tour ove sezone i da sigurno moze da napadne CYGS. U 2014oj ocekujem 2011. all over again, jer ne vidim coveka koji moze u kontinuitetu da ga zaustavlja. Tu i tamo ce se samoubiti na nekim turnirima, ali ovo ce, ukoliko ne bude nekakve povrede, da bude 1 brutalna dominacija.
Ne znam za puk, ali ja tako daleko nikad nisam išao. Dobro, možda jesam za ovo boldirano.MaGiCa je napisao/la:a neka me puk proglasi za "velikosrbina", "mitomana", "ostrascenog djokovicevca"
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ludilo ludilo ludilo, Virtual je poludio.
A pogledajte ovo.Rafi na sljaci odgovaraju uvijeti koji bi trebali svakome odgovarati.Sljaka se i igra u tom periodu radi sunca.Ako nisi primjetio kompletan kalendar je napravljen da se igra kad je lijepo vrijeme.Australija u januaru, europa i US serija kompletna za vrijeme kasnog proljeca i ljeta.Izmedju toga ima i Miami i IW gdje je isto haman uvijek toplo.
Cim zavrsi US selimo se u dvoranu.
Sve je to s razlogom.
Ja bi cak smio reci da Rafi nije problem ni hladno vrijeme,oblaci ili bilo sta.(bolje sto je toplije radi boljeg spina ali msm da to ne igra preveliku ulogu)
Kljucno je samo da nema kiše koja sjebe teren i to je to.I uvijek ce se prekidati meč kad pocne kiša, u finalu ,jos ako je gurav mec,cak i najmanja kiša.Ne zato sto to pogoduje Rafi vec sto tako treba.
A pogledajte ovo.Rafi na sljaci odgovaraju uvijeti koji bi trebali svakome odgovarati.Sljaka se i igra u tom periodu radi sunca.Ako nisi primjetio kompletan kalendar je napravljen da se igra kad je lijepo vrijeme.Australija u januaru, europa i US serija kompletna za vrijeme kasnog proljeca i ljeta.Izmedju toga ima i Miami i IW gdje je isto haman uvijek toplo.
Cim zavrsi US selimo se u dvoranu.
Sve je to s razlogom.
Ja bi cak smio reci da Rafi nije problem ni hladno vrijeme,oblaci ili bilo sta.(bolje sto je toplije radi boljeg spina ali msm da to ne igra preveliku ulogu)
Kljucno je samo da nema kiše koja sjebe teren i to je to.I uvijek ce se prekidati meč kad pocne kiša, u finalu ,jos ako je gurav mec,cak i najmanja kiša.Ne zato sto to pogoduje Rafi vec sto tako treba.
Slobodno reci da bi on i po snijegu mogao igrati, nemoj da ti je neugodno.samosarajvo je napisao/la:Ja bi cak smio reci da Rafi nije problem ni hladno vrijeme,oblaci ili bilo sta.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Indoor sljaku ne priznajem. Samo indoor hard.adnan24 je napisao/la: Hocemo da se svi GS-ovi prebace u dvoranu...posebno RG pa ga mozda Nole i osvoji.
Ti mozes da grabis samo pivo, u tatinom i maminom frizideru.Dobra ideja ali ne treba...i ovako grabimo ka najboljem svih vremena.
Ne znam sa kim si to utvrdio, ali bice da je Nadal taj koji zivi i umire od spina, a spin se bolje prima na izrazito toplom i suvom vremenu.Virtu4l je napisao/la:Prije par godina smo utvrdili da Nadalu odgovara veća vlažnost vazduha i da je vlažna šljaka dosta sporija, jeli tako? Vođeni tom logikom, možemo zaključiti da mu suha šljaka manje odgovara i loptica je brža na njoj?
Bookmarkuj i sa Skotom i bez njega. Ovo je ta godina.Nije nemoguće, ali normalno je da će se i Endi nešto pitati.
Naravno da si isao, samo si recitiji, pa lepse uvijes u oblande...Ne znam za puk, ali ja tako daleko nikad nisam išao. Dobro, možda jesam za ovo boldirano.
A kad je pa bio u vinklisamosarajvo je napisao/la:Ludilo ludilo ludilo, Virtual je poludio.
MislisJa bi cak smio reci da Rafi nije problem ni hladno vrijeme,oblaci ili bilo sta.(bolje sto je toplije radi boljeg spina ali msm da to ne igra preveliku ulogu)
Sad je već postalo gutavo. Prebacujemo se na Brooklyn Netse.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da prekinem ove gluposti dominantnom izjavom:
FEDERER JE NAJBOLJI SVIH VREMENA I FEDERER JE TENIS
Tenis nije postojao prije Federera a nece postajoti ni poslije
go out haters
FEDERER JE NAJBOLJI SVIH VREMENA I FEDERER JE TENIS
Tenis nije postojao prije Federera a nece postajoti ni poslije
go out haters
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
-
samosarajvo
- Kontakt:
@magica - da ti ne quoatam cijeli post
Siguran dovoljno da znam da bi ga pravi Rafa na bilo kakvoj SUHOJ šljaci pobjedio
Siguran dovoljno da znam da bi ga pravi Rafa na bilo kakvoj SUHOJ šljaci pobjedio
Ma ne priznajes ti nista sto ima veze sa Nadalom pobjedom protiv Novaka...od podloge,temperature,vlaznosti,biometeoroloske prognoze itd.MaGiCa je napisao/la:Indoor sljaku ne priznajem. Samo indoor hard.![]()
E nek' si mi rek'o...MaGiCa je napisao/la: Ti mozes da grabis samo pivo, u tatinom i maminom frizideru.![]()
P.S. Sve cestitke Damiru na odlicnim kvalifikacijama...bilo je i vrijeme za ovaj iskorak.
Koju to pobedu Nadala nad Djokovicem/Federerom/insert random name ja to nisam "priznao"adnan24 je napisao/la: Ma ne priznajes ti nista sto ima veze sa Nadalom pobjedom protiv Novaka...od podloge,temperature,vlaznosti,biometeoroloske prognoze itd.
I sta uopste mi to imamo da priznajemo ili ne priznajemo pobede ili poraze nekih tamo tenisera
To sto se ti identifikujes sa nekim igracem, ne mora da znaci da svako ko ima kriticki stav prema tom igracu predstavlja nekoga ko "ne priznaje nista dobro bas tom igracu".
Naterao si me.E nek' si mi rek'o...
Kakve to veze ima sa ovom pricom?samosarajvo je napisao/la: Siguran dovoljno da znam da bi ga pravi Rafa na bilo kakvoj SUHOJ šljaci pobjedio
Govorimo o realnim dogadjajima.Nadal je uvek bio bolji sljakas od Djokovica i ne vidim da se to moze promeniti. Tu i tamo, Djokovic moze da pobedi Nadala, ali to su izuzeci, a ne pravilo. U poslednja dva poraza Djokovica od Nadala na sljaci, vremenski uslovi su dobrano uticali na ishod tih meceva. Sta ce biti sledeci put - to ne znamo, ali ako opet bude jako vruce - prednost Nadalu, a ako bude bilo oblacno i sa nesto nizom temperaturom - prednost je na strani Djokovica. Govorim sa stanovista aktualnog momenta.
I da: zalosno je sto je clayfield nikad jadniji, da svaki turnir na sljaci na kome Djodal igraju rezultira pobedom nekog od njih dvojice unazad 3 sezone, sem Madrida na plavoj sljaci.
Napisao si da Nadal ne bi uzeo set u proslosezonskom polufinalu da je vrijeme bilo nesto drugacijeMaGiCa je napisao/la:To sto se ti identifikujes sa nekim igracem, ne mora da znaci da svako ko ima kriticki stav prema tom igracu predstavlja nekoga ko "ne priznaje nista dobro bas tom igracu".
Al' nema veze,samo pisi sta god ti je volja...i ja se bezveze upecam svaki put.
vi se stvarno raspravljate oko besmislica .. ali neka, samo tako dalje, oživljava temu
inače, na prošlogodišnjem RG finalu je padala kiša najmanje dva seta od tri, ako ne i više, i opet je nadal uzeo lijevom. ok, nije novaka nego ferrera ali meni se nije ni sekunde činilo da kiša ima uticaja na njegovu igru. kad god je zatrebalo malo je dodao gas i to je bilo to.
kod nadala je puno bitnije da njegove flašice stoje pod ispravnim uglom, da ne nagazi liniju kad ne treba i da mu je šorc dovoljno uvučen u zicugu da bi ga mogao kvalitetno izvući prije svake serve, nego protiv koga i gdje igra
inače, na prošlogodišnjem RG finalu je padala kiša najmanje dva seta od tri, ako ne i više, i opet je nadal uzeo lijevom. ok, nije novaka nego ferrera ali meni se nije ni sekunde činilo da kiša ima uticaja na njegovu igru. kad god je zatrebalo malo je dodao gas i to je bilo to.
kod nadala je puno bitnije da njegove flašice stoje pod ispravnim uglom, da ne nagazi liniju kad ne treba i da mu je šorc dovoljno uvučen u zicugu da bi ga mogao kvalitetno izvući prije svake serve, nego protiv koga i gdje igra
Napisao sam da bi u slucaju da vremenske okolnosti u mecu Djokovic-Nadal budu bile kao u mecu Ferrer-Nadal, da bi Novak glat slavio. E, to sam napisao. Nisam ni kmecao, ni kukao, to su tvoja ucitavanja, prijatelju.adnan24 je napisao/la: Napisao si da Nadal ne bi uzeo set u proslosezonskom polufinalu da je vrijeme bilo nesto drugacijePrije 2 sezone ste "plakali" zbog kise koja je po DRUGI put prekinula mec...to po meni nisu kriticki stavovi nego je trazenje dlake u jajetu po ko zna koji put.Kao da su kisa,sunce neke vanredne okolnosti koje je Nadal iskoristio na dati dan a ne nesto sto je sastavni dio tih turnira.
Al' nema veze,samo pisi sta god ti je volja...i ja se bezveze upecam svaki put.
Daj, pa od Ferrera ce Nadal izgubiti samo ako bude hteo. Cim odluci da dobije mec - to je reseno, makar i na ledu. Ferrer je najveci mentalni midget, koji je ikada okupirao poziciju #3.jestamaji je napisao/la:inače, na prošlogodišnjem RG finalu je padala kiša najmanje dva seta od tri, ako ne i više, i opet je nadal uzeo lijevom. ok, nije novaka nego ferrera ali meni se nije ni sekunde činilo da kiša ima uticaja na njegovu igru. kad god je zatrebalo malo je dodao gas i to je bilo to.
Ali, to govori nesto o Nadalu.
2012 je dao sve od sebe da prekine mec u kome jeste bilo elemenata za prekid, bas u momentima kad ga je Djokovic lomio. Prosle godine nije dozvolio u njihovom mecu da se nakvasi sljaka i tako smanji uticaj vetra na podlogu, cak ni onda kad je dobijao taj mec. A o ilegalnom coachingu&zadrzavanju vremena prolongiranim serviranjem da ne govorimo, to je vec nadaleko poznato i javno priznato. Fair play, how yes no....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.