Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2014, 00:14

Virtu4l je napisao/la:Ne sjećam se da sam se nekad žalio.
:lol:
To obavezno.
Nisam napisao da mu se šanse umanjuju, već da je to jedini GS na kojem je favorit, jer Rafa uzima zalet tek u martu, vjerovatno zbog proljeća, tada se u organizmu aktivira 'hormon sreće', tj. pojačano lučenje dopamina i serotonina. Uostalom nisu bez veze izmislili pjesmicu 'Proljeće stiže, sunce lijepo grije, a u meni svaki hormon luduje i vrije'. Nije sve u forhendu i bekendu.
Prijatelju, jedino mesto gde je Nadal favorit u odnosu na Djokovica je Chatrier. Sigurno to nisu ni Centralni teren, ni Rod Laverova arena, a ni Arthur Ahse stadion.
Zar Novak u ovoj posljednjoj knjizi (Serviraj za pobedu) nije rekao da je izbacivanjem glutena iz ishrane riješio taj problem malaksalosti i svih silnih tegoba i bolesti za koje ga je Roddick svojevremeno optuživao. Ako on laže, lažem i ja.
Jedno je popraviti neki slab segment, a drugo je dominirati tim "popravljenim" segmentom.
Djokovic nikada nije uspeo da dominira Nadala fizicki, vec mu se samo priblizio koliko je to moguce, a kad je dan vreo - tada sanse Nadala rastu.

Da je Nadal izabrao fudbal umjesto tenisa, švicarci i srbijanci bi danas bili mnogo sretniji...
Posto sam vise puta boravio u Svajcarskoj, pouzdano znam da njihova sreca ne ovisi o rezultatima Federera - jednako su srecni i bez toga. Posto zivim u Srbiji, pouzdano znam da nasa sreca ne zavisi od Novakovih rezultata - podjednako smo nesrecni i sa njima i bez njih.

A posto ne zelis da ovo bude diskusija o tenisu, tebi i ovom buttpicking ostrasceniku mogu samo da pozelim da u mecu Nadal-Djokovic na RG gledate oblacno vreme i glatkih 3:0 za Srbijanca. ;)

:arrow:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2014, 00:27

Da pojednostavimo, ako nije vjetar onda je sunce?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 11 jan 2014, 00:29

Samo da se malo ubacim, pa vi nastavite
MaGiCa je napisao/la:Djokovic nikada nije uspeo da dominira Nadala fizicki, vec mu se samo priblizio koliko je to moguce, a kad je dan vreo - tada sanse Nadala rastu.
Ja se ustvari sjećam jednog, odnosno dva meča gdje je Nadal na kraju izgledao kao probušena loptica, a Novak kao fizički nadmoćniji igrač. To su IW i Miami 2011. Nadal se na kraju trećeg seta između poena na reket oslanjao kao na štaku. :mrgreen:

Ali bez sumnje, Novak ne može fizički dominirati nad Rafom u kontinuitetu, to su post 2011 godine pokazale.

Keep going gentlements. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2014, 00:38

formance je napisao/la:To su IW i Miami 2011.
Godina u kojoj su se čuda dešavala.

Nastavak slijedi 26. januara, kad idemo po treći Grand Slam.
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 jan 2014, 00:54

MaGiCa je napisao/la:
Haj ba, odmori malo.
Pre dve godine je kisa zaustavila mec, prosle godine nije bilo zaustavljanja ali je sve vreme visoka temperatura pomagala Nadalu zbog hvatanja spina. Ili mozda hoces da kazes da nije :?:
Ma sve stoji...sta ces kad i kisa i sunce vise favorizuju Nadala...valjda im simpaticniji.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2014, 00:59

formance je napisao/la:Ali bez sumnje, Novak ne može fizički dominirati nad Rafom u kontinuitetu, to su post 2011 godine pokazale.
O tome sam i govorio. 1 mec nije pokazatelj odnosa.

adnan24 je napisao/la:Ma sve stoji...sta ces kad i kisa i sunce vise favorizuju Nadala...valjda im simpaticniji.
Dvorana i brzi beton favorizuju Djokovica, mozda zato sto nema spoljnih faktora odskoka i tezine loptice. Nepravda bre: hocemo zavrsni Masters na Chatrieru, a da se ukine svaki HC brzhi od emerald claya sa Indian Wellsa. 8-)

Virtu4l je napisao/la:Godina u kojoj su se čuda dešavala.

Nastavak slijedi 26. januara, kad idemo po treći Grand Slam.

Ne samo da su se cuda deshavala u toj 2011oj, vec su nastavila da se deshavaju i kasnije, a tek ce da se dese ove godine. Da dam i 1 bold statement: vishe nego ikada (a secas se sta sam pisao 2011e nakon AO) sam siguran da ce Djokovic da postroji ceo ATP Tour ove sezone i da sigurno moze da napadne CYGS. U 2014oj ocekujem 2011. all over again, jer ne vidim coveka koji moze u kontinuitetu da ga zaustavlja. Tu i tamo ce se samoubiti na nekim turnirima, ali ovo ce, ukoliko ne bude nekakve povrede, da bude 1 brutalna dominacija.

Zivi bili, pa videli, a ti slobodno bookmarkuj ovaj post.

P.S. sve ovo govorim kao pristasha ofanzivnog tenisa, ne kao navijac NDj, a neka me puk proglasi za "velikosrbina", "mitomana", "ostrascenog djokovicevca" i sl. - boli me 1o uFce.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 jan 2014, 01:03

prije svega si mrzitelj velikog Rafe :mrgreen:

MaGiCa je napisao/la:Nepravda bre: hocemo zavrsni Masters na Chatrieru, a da se ukine svaki HC brzhi od emerald claya sa Indian Wellsa. 8-)
Nije isključeno da se i to desi, sviđa mi se tvoje razmišljanje 8-)

To je pravi navijač velikog Rafe, inače najvećeg koji je kročio zemljom ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 11 jan 2014, 01:04

:lol:
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2014, 01:09

legenda reala je napisao/la:prije svega si mrzitelj velikog Rafe :mrgreen:
legenda reala je napisao/la:To je pravi navijač velikog Rafe, inače najvećeg koji je kročio zemljom ;)

[youtube][/youtube]

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 jan 2014, 01:11

Očajan si Magični :mrgreen: Rafa će samo tebi za ljubav i ove sezone da melje sve redom 8-)

:lol: :lol: :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2014, 01:14

legenda reala je napisao/la:Očajan si Magični :mrgreen: Rafa će samo tebi za ljubav i ove sezone da melje sve redom 8-)

:lol: :lol: :lol: :lol:

[youtube][/youtube]

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 jan 2014, 01:15

MaGiCa je napisao/la: Dvorana i brzi beton favorizuju Djokovica, mozda zato sto nema spoljnih faktora odskoka i tezine loptice. Nepravda bre:
Hocemo da se svi GS-ovi prebace u dvoranu...posebno RG pa ga mozda Nole i osvoji.
MaGiCa je napisao/la:hocemo zavrsni Masters na Chatrieru, a da se ukine svaki HC brzhi od emerald claya sa Indian Wellsa. 8-)
Dobra ideja ali ne treba...i ovako grabimo ka najboljem svih vremena.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2014, 01:18

Sad sam se opet malo zbunio, ništa strašno, često mi se dešava. Prije par godina smo utvrdili da Nadalu odgovara veća vlažnost vazduha i da je vlažna šljaka dosta sporija, jeli tako? Vođeni tom logikom, možemo zaključiti da mu suha šljaka manje odgovara i loptica je brža na njoj?
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 jan 2014, 01:20

slika

jedna Magičnom za LN :mrgreen: :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2014, 01:26

MaGiCa je napisao/la: Ne samo da su se cuda deshavala u toj 2011oj, vec su nastavila da se deshavaju i kasnije, a tek ce da se dese ove godine. Da dam i 1 bold statement: vishe nego ikada (a secas se sta sam pisao 2011e nakon AO) sam siguran da ce Djokovic da postroji ceo ATP Tour ove sezone i da sigurno moze da napadne CYGS. U 2014oj ocekujem 2011. all over again, jer ne vidim coveka koji moze u kontinuitetu da ga zaustavlja. Tu i tamo ce se samoubiti na nekim turnirima, ali ovo ce, ukoliko ne bude nekakve povrede, da bude 1 brutalna dominacija.
Nije nemoguće, ali normalno je da će se i Endi nešto pitati.
MaGiCa je napisao/la:a neka me puk proglasi za "velikosrbina", "mitomana", "ostrascenog djokovicevca"
Ne znam za puk, ali ja tako daleko nikad nisam išao. Dobro, možda jesam za ovo boldirano.
Voli te tvoje Sarajevo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 11 jan 2014, 01:35

Ludilo ludilo ludilo, Virtual je poludio.

A pogledajte ovo.Rafi na sljaci odgovaraju uvijeti koji bi trebali svakome odgovarati.Sljaka se i igra u tom periodu radi sunca.Ako nisi primjetio kompletan kalendar je napravljen da se igra kad je lijepo vrijeme.Australija u januaru, europa i US serija kompletna za vrijeme kasnog proljeca i ljeta.Izmedju toga ima i Miami i IW gdje je isto haman uvijek toplo.
Cim zavrsi US selimo se u dvoranu.
Sve je to s razlogom.

Ja bi cak smio reci da Rafi nije problem ni hladno vrijeme,oblaci ili bilo sta.(bolje sto je toplije radi boljeg spina ali msm da to ne igra preveliku ulogu)
Kljucno je samo da nema kiše koja sjebe teren i to je to.I uvijek ce se prekidati meč kad pocne kiša, u finalu ,jos ako je gurav mec,cak i najmanja kiša.Ne zato sto to pogoduje Rafi vec sto tako treba.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2014, 01:39

samosarajvo je napisao/la:Ja bi cak smio reci da Rafi nije problem ni hladno vrijeme,oblaci ili bilo sta.
Slobodno reci da bi on i po snijegu mogao igrati, nemoj da ti je neugodno.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2014, 01:47

adnan24 je napisao/la: Hocemo da se svi GS-ovi prebace u dvoranu...posebno RG pa ga mozda Nole i osvoji.
Indoor sljaku ne priznajem. Samo indoor hard. :roll:
Dobra ideja ali ne treba...i ovako grabimo ka najboljem svih vremena.
Ti mozes da grabis samo pivo, u tatinom i maminom frizideru. ;)

Virtu4l je napisao/la:Prije par godina smo utvrdili da Nadalu odgovara veća vlažnost vazduha i da je vlažna šljaka dosta sporija, jeli tako? Vođeni tom logikom, možemo zaključiti da mu suha šljaka manje odgovara i loptica je brža na njoj?
Ne znam sa kim si to utvrdio, ali bice da je Nadal taj koji zivi i umire od spina, a spin se bolje prima na izrazito toplom i suvom vremenu.
Nije nemoguće, ali normalno je da će se i Endi nešto pitati.
Bookmarkuj i sa Skotom i bez njega. Ovo je ta godina.
Ne znam za puk, ali ja tako daleko nikad nisam išao. Dobro, možda jesam za ovo boldirano.
Naravno da si isao, samo si recitiji, pa lepse uvijes u oblande... ;)

samosarajvo je napisao/la:Ludilo ludilo ludilo, Virtual je poludio.
A kad je pa bio u vinkli :?: :roll:
Ja bi cak smio reci da Rafi nije problem ni hladno vrijeme,oblaci ili bilo sta.(bolje sto je toplije radi boljeg spina ali msm da to ne igra preveliku ulogu)
Mislis :?: Ono: siguran si :?: :roll:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2014, 01:54

Sad je već postalo gutavo. Prebacujemo se na Brooklyn Netse.
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jan 2014, 02:03

Da prekinem ove gluposti dominantnom izjavom:

FEDERER JE NAJBOLJI SVIH VREMENA I FEDERER JE TENIS

Tenis nije postojao prije Federera a nece postajoti ni poslije :lol: :lol: :lol:

go out haters :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.