FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
odlican izbor foruma za pricu o navijacima i imenima istih.. perfektan izbor ! aferim !
-
Treba naci emisiju Face to Face (Senad Hadzifejzovic, BHTV 1998.) gdje su gostovali vodje navijaca Želje i Sarajeva, sa jedne strane Keno a sa druge Džine, bude ponekad na Face TV, cisto onako da ova mladja raja vidi i osjete neke stvari, a ova slika je svakako old school, slike je iz 1998., dakle prije 15.godina ...
-
- Kontakt:
@boccaccio
Stvarno nisam shvatio kao repliku, i napisao sam u jednom djelu da sam uvijek zelio to napisati jer se stvarno pretjeruje s tim losim pojimanjem sjevera, kao legla pljuvaca i psovaca. Kada sam vec pisao osjetio sam da moram i to "objasniti"
Shvatio sam jako dobro o cemu ti pises i vjerovatno si upravu. Zeljo kao Zeljo uvijek treba teziti ka tituli, to je jednostavno tako. Ime kluba i tradicija sama od sebe namece taj pritisak.
Pisao sam prije da smo izgubili jedan ciklus zbog loseg administrativnog djela kluba. Amar i igraci su redali uspjehe i trofeje, ali uprava ih nije pratila, uslijedila je smjena generacija, a mi smo ostali "finansijski sakati." Otisli su nam ponajbolji igraci, mora se sada sve ponovo. Druga ekipa, drugi trener, sve drugacije i ja mislim da je ispravno sto se pritisak sklonio s ove sasvim nove ekipe. Nekako su ovi momci pokazali da mogu i prvi su, sada se samo mozemo nadati da ce uprava uraditi svoj dio posla, i da konacno napravimo taj krupan korak ka stabilizaciji u svakom smislu.
Znam da sve ovo nekog "obicnog" simpatizere kluba ne bi trebalo uopste zanimati, njih zanimaju rezultati. Slozio bih se za ovo krpljenje, i primjetio sam da ti evo vec dvije-tri godine pises o tome, a mi se i dalje krpimo. Sreca pa imamo Stanica, bukvalno nam je pola ekipe, jos sada i igra odlicno. Moramo svi svhatiti da su momci dali sve od sebe i donjeli nam mnoge trofeje, i ovi sada daju sve od sebe i prvi su, a klub im nije osigurao normalne uvijete za rad. Tako da bih ja, nraravno samo u svoje ime govorim, oprostio i 4. ili 5. mjesto na kraju sezone. Moramo rizikovati, moramo napraviti nekog igraca od ovih mladica da bi ga prodali.
Opet ja tebi repliciram, ali ne jer se ne slazem, samo jer mi je drago da procitam tvoje misljenje. Nekako te tjeram da pises da se ima sta citati osim ovih padobranaca sa svih strana.
Stvarno nisam shvatio kao repliku, i napisao sam u jednom djelu da sam uvijek zelio to napisati jer se stvarno pretjeruje s tim losim pojimanjem sjevera, kao legla pljuvaca i psovaca. Kada sam vec pisao osjetio sam da moram i to "objasniti"
Shvatio sam jako dobro o cemu ti pises i vjerovatno si upravu. Zeljo kao Zeljo uvijek treba teziti ka tituli, to je jednostavno tako. Ime kluba i tradicija sama od sebe namece taj pritisak.
Pisao sam prije da smo izgubili jedan ciklus zbog loseg administrativnog djela kluba. Amar i igraci su redali uspjehe i trofeje, ali uprava ih nije pratila, uslijedila je smjena generacija, a mi smo ostali "finansijski sakati." Otisli su nam ponajbolji igraci, mora se sada sve ponovo. Druga ekipa, drugi trener, sve drugacije i ja mislim da je ispravno sto se pritisak sklonio s ove sasvim nove ekipe. Nekako su ovi momci pokazali da mogu i prvi su, sada se samo mozemo nadati da ce uprava uraditi svoj dio posla, i da konacno napravimo taj krupan korak ka stabilizaciji u svakom smislu.
Znam da sve ovo nekog "obicnog" simpatizere kluba ne bi trebalo uopste zanimati, njih zanimaju rezultati. Slozio bih se za ovo krpljenje, i primjetio sam da ti evo vec dvije-tri godine pises o tome, a mi se i dalje krpimo. Sreca pa imamo Stanica, bukvalno nam je pola ekipe, jos sada i igra odlicno. Moramo svi svhatiti da su momci dali sve od sebe i donjeli nam mnoge trofeje, i ovi sada daju sve od sebe i prvi su, a klub im nije osigurao normalne uvijete za rad. Tako da bih ja, nraravno samo u svoje ime govorim, oprostio i 4. ili 5. mjesto na kraju sezone. Moramo rizikovati, moramo napraviti nekog igraca od ovih mladica da bi ga prodali.
Opet ja tebi repliciram, ali ne jer se ne slazem, samo jer mi je drago da procitam tvoje misljenje. Nekako te tjeram da pises da se ima sta citati osim ovih padobranaca sa svih strana.

Interesuje me kako to sad da mozemo potpisivati ugovore sa mladim igracima na duzi period 3-5god. a bilo je price i to ne bas tako davno da je to zakonski zabranjeno?? Sta se to promjenilo?? Ili je mozda samo suplja od strane forumasa bila? Ako ima neko da je upucen u ovo zamolio bih ga/nju da mi to malo pojasni.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Mozes potpisati ugovor uz pristanak i potpis roditelja ili amaterski koji je bas lako raskinuti od strane bilo koga pa dodje isto imao ga ili ne.zeljocity je napisao/la:Interesuje me kako to sad da mozemo potpisivati ugovore sa mladim igracima na duzi period 3-5god. a bilo je price i to ne bas tako davno da je to zakonski zabranjeno?? Sta se to promjenilo?? Ili je mozda samo suplja od strane forumasa bila? Ako ima neko da je upucen u ovo zamolio bih ga/nju da mi to malo pojasni.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ti nama reče Kajkut dogovorio sa Amarom 100% , šta bi ?super je napisao/la:ne znam zasto se zamarate bezveze citav dan sa Gojakom,ja cak mislim da je mali Sadikovic veci potencijal od njega,Damir se vec pokazao u juniorima a i u prvom timu da sam prosto odusevljen s malim kako igra,tako lako prima loptu i na prvu je dodaje,jos samo malo da se oslobodi i vidjet ce te da je posle Stile nas najjaci igrac koji je iz juniora zaigrao za prvi tim..........pozz

Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!
Sad sam nesto citao na stranici saveza i izgleda da amaterski ugovor mozes potpisati sa 14god. naravno uz pristanak staratelja ali samo na godinu dana i pod usloom da s eugovor potpisuje u ljetnom prelaznom roku.pile87 je napisao/la:Mozes potpisati ugovor uz pristanak i potpis roditelja ili amaterski koji je bas lako raskinuti od strane bilo koga pa dodje isto imao ga ili ne.zeljocity je napisao/la:Interesuje me kako to sad da mozemo potpisivati ugovore sa mladim igracima na duzi period 3-5god. a bilo je price i to ne bas tako davno da je to zakonski zabranjeno?? Sta se to promjenilo?? Ili je mozda samo suplja od strane forumasa bila? Ako ima neko da je upucen u ovo zamolio bih ga/nju da mi to malo pojasni.
Ako je igrac mladzi od 16god. ne moze se potpisati profesionalni ugovor ni pod kojim uslovima.
Sa igracem mladzim od 18god. profesionalni ugovor se moze potpisati na max 3god. znaci Memija je potpisao amaterski ugovor.
Pile@ sto se tice raskida amaterskih ugovora ista je procedura kao i sa profesionalnim.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Nije vjeruj mi znam kako je ih amaterskih par raskinuto u sekundi i bez ikakvih problema.zeljocity je napisao/la:
Pile@ sto se tice raskida amaterskih ugovora ista je procedura kao i sa profesionalnim.
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
posto nemam inace obicaj ulaziti sa ljudima koji su glupi ili se prave glupi samo cu reci jedno,kajkut je bio dogovoren i dosao bi kod nas da mu nije preko noci gurnuto za pola godine 120k $ pa sada ti skontaj zasto nije dosao ,a ako to nemozes skontati onda ti je buraz moj savjet da se javis u http://mjedenica.com/" onclick="window.open(this.href);return false; toliko od mene pozzzTimeLine je napisao/la:Ti nama reče Kajkut dogovorio sa Amarom 100% , šta bi ?super je napisao/la:ne znam zasto se zamarate bezveze citav dan sa Gojakom,ja cak mislim da je mali Sadikovic veci potencijal od njega,Damir se vec pokazao u juniorima a i u prvom timu da sam prosto odusevljen s malim kako igra,tako lako prima loptu i na prvu je dodaje,jos samo malo da se oslobodi i vidjet ce te da je posle Stile nas najjaci igrac koji je iz juniora zaigrao za prvi tim..........pozz
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
- champions1921
Pa Memija je 96. godište i može potpisati profesionalni ugovor na pet godina.. Hoće li on i sljedeće sezone imati pravo nastupa za juniore?
BUDI ŽELJO !!!
Šta sad dogovorio već, a onda mu neko gurnuo, znaći imamo obeštečenje ? HAHAHHAsuper je napisao/la:posto nemam inace obicaj ulaziti sa ljudima koji su glupi ili se prave glupi samo cu reci jedno,kajkut je bio dogovoren i dosao bi kod nas da mu nije preko noci gurnuto za pola godine 120k $ pa sada ti skontaj zasto nije dosao ,a ako to nemozes skontati onda ti je buraz moj savjet da se javis u http://mjedenica.com/" onclick="window.open(this.href);return false; toliko od mene pozzzTimeLine je napisao/la:Ti nama reče Kajkut dogovorio sa Amarom 100% , šta bi ?super je napisao/la:ne znam zasto se zamarate bezveze citav dan sa Gojakom,ja cak mislim da je mali Sadikovic veci potencijal od njega,Damir se vec pokazao u juniorima a i u prvom timu da sam prosto odusevljen s malim kako igra,tako lako prima loptu i na prvu je dodaje,jos samo malo da se oslobodi i vidjet ce te da je posle Stile nas najjaci igrac koji je iz juniora zaigrao za prvi tim..........pozz

- super
- Kontakt:
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Skontao sam ja, nego ti nemaš blage veze.super je napisao/la:nisi skontao![]()
![]()
![]()
ipak se javi u http://mjedenica.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zadnja izmjena: TimeLine, dana/u 12 jan 2014, 17:45, ukupno mijenjano 1 put.
Re: Odg: FK Željezničar
Hoće, znam po sebi, igraam za juniore i mogu još jednu godinu.champions1921 je napisao/la:Pa Memija je 96. godište i može potpisati profesionalni ugovor na pet godina.. Hoće li on i sljedeće sezone imati pravo nastupa za juniore?

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
- super
- Kontakt:
ok,mislim da nisam napisao da je potpisao nego da je dogovorio a dogovor moze biti i vjerovanje na rijecTimeLine je napisao/la:Skontao sam, nego ti nemaš blage veze.super je napisao/la:nisi skontao![]()
![]()
![]()
ipak se javi u http://mjedenica.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
mojne dalje nisam za dalju diskusiju...pozzz
- champions1921
Ma sve dok igrač ne potpiše ugovor sa klubom ja ga ne smatram članom tima pa da i Amar kaže da je sve dogovoreno sa njim..
BUDI ŽELJO !!!
- champions1921
Re: Odg: FK Željezničar
Lijepo za promjenu imati info iz prve ruke.. Koju poziciju igrašAsharaK je napisao/la:Hoće, znam po sebi, igraam za juniore i mogu još jednu godinu.champions1921 je napisao/la:Pa Memija je 96. godište i može potpisati profesionalni ugovor na pet godina.. Hoće li on i sljedeće sezone imati pravo nastupa za juniore?

BUDI ŽELJO !!!
Ako je igrac ispod 18god. onda zakonski ne moze potpisati profesionalni ugovor na duze od 3god. imas na stranici saveza clan 60 i nesto ako se ne varam. Jedino sad ako je on rodjen pocetkom januara e onda je moguce i da je profesionalni.champions1921 je napisao/la:Pa Memija je 96. godište i može potpisati profesionalni ugovor na pet godina.. Hoće li on i sljedeće sezone imati pravo nastupa za juniore?
@Pile nemam pojma sta se radi pri raskidu ugovora i kako to ide ali po onome napisanom na stranici saveza ista je procedura

Who is your čampion??
Who is your čampion??
Ne znam ni ja nisam pravnik ali znam da je ta prica bila oko amaterskih ugovora.zeljocity je napisao/la:@Pile nemam pojma sta se radi pri raskidu ugovora i kako to ide ali po onome napisanom na stranici saveza ista je procedura
-
- Kontakt:
Intervju sa predsjednikom Almirom Gredićem (drugi dio)
http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-pre ... -dio/7757/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-pre ... -dio/7757/" onclick="window.open(this.href);return false;
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 44 gosta.