BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 jan 2014, 13:52

Meanwhile....

Dok Džumhur igra trece kolo AO...

Mirza Bašić completed a level in Candy Crush Saga.

:mrgreen:

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 15 jan 2014, 13:52

pisac je napisao/la:Nisam ni ocekivao da ce malogradjani i dijasporski papci reci da je ovo papanluk i primitivizam. Pa ovo je za njih svakodnevnica i cak pozeljna sitiacija. Vecina vas i ne zna drugacije. I da, nije stvar odlaska na utakmice i slicno. Pratim Sarajevo na tribinama od prije rata. Ima na istocnoj tribini svega, ali nema papanluka. Ima primitivizma i psovki, ali od mahalasa i mangupa. Razlika je papanluk i tradicija. Ako neko smatra da je tradicija u st luisu igrati kolo uz kalesijske zvuke, onda se vara. Nasa tradicija je Hasanaginica, sevdalinke i jos puno lijepih stvari.
A to za zenicu, poznajem ogroman broj lkudi iz Sarajeva koji ne idu na utakmice reprezentacije cisto radi primitivizma ljudi na tribinama.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Pratim FK Sarajevo od prije rata, citava mi porodica - i od starog i od stare generacijama zivi u Sarajevu. Rodjen, zivim i umrijecu aBd na Carsiji. Proputovao svijeta koliko ti zasigurno neces u zivotu (sto poslom - takve prirode, sto privatno), bio na cetiri kontinenta. Fakultetski obrazovan - magistar. Oba mi roditelja fakultetski obrazovana. Dede sa obje strane fakultetski obrazovani.
Treba li jos?

I sve sto mogu uraditi jeste:
MostaracVelezovac je napisao/la:Prvo i osnovno bio sam na teniskim terenima odavno i poznata mi je "ustirkana kultura" teniskih starosjedilaca. Ali zasto ja moram prihvatiti kulturu drugih? Zasto oni ne prihvate moju? Gdje to stoji da se ja trebam asimilirati Engleskom pogledu na zivot, da moram pratiti sport kako ga oni prate?

Zasto Englezi ne nauce svirat harmoniku pa ga prate kako ga mi pratimo?
Zasto da se ja povinjavam njihovim obicajima i mentalitetu - sto se oni ne povinjavaju mom, to jest nasem?

Ne stidim se harmonikasa, niti navijanja, niti nase kulture, niti deranja, niti zajebancije, niti supanja. Nikog niko nije udario, uvrijedio, povrijedio - samo podrska svome. I nakon ovog svega - ponosan sam na BH dijasporu svugdje po svijetu. Nasi sportisti imaju najjacu i najbolju podrsku svugdje i to je nesto sto malo koja zemlja moze reci za svoje sportiste. Bolan, da igramo kuglanje mi bi skupili 50,000 navijaca za kuglanje i napravili spektakl. Ja se ponosim s tim i ne razumijem zasto to ikome smeta?
Kralju, beze, padisahu - objasnio si!

Pun mi je **** ovih koje pucaju kompleksi nize vrijednosti. Nismo Skandinavci, nismo iz baltickih zemalja. Nas temperament, nasa stvar. Nasa kultura, nekultura - nasa stvar. I koji cu se ja **** prilagodjavati pravilima ponasanja **** britanskih lordova?

Drago mi je samo sto vidim da apsolutna vecina ljudi brani nase navijace u Melbournu. Pun mi je **** pljuvanja po nasoj dijaspori a oni su glavni motor nasim sportistima. Jbt iz zemlje sa manje od 4 000 000 stanovnika nijedna reprezentacija, sportista ili klub ne moze nastupiti u nekom selu u Africi a da nema nasih ljudi koji ce ih podrzavati.
Dijaspora nije moj svijet, moj mentalitet. Podsmijavacu se uvijek nekim njihovim furkama. Isto kao sto se podsmijavam pankerima, reperima - nije moja furka. Ali se nikada necu smatrati boljim od njih.

Samo radi ovih pacenika bih volio da dijaspora napravi bakljadu i polupa pola Melbourna ako Dzumi prodje Ceha. Pa neka onda imaju razloga da kukaju, a ja cu dijasporce i u tom slucaju podrzati.

Ne brukaju nas ili sebe. Ti ocito ni u kom pogledu ne pripadas ovom podneblju, ovoj zemlji i ovom narodu. Jbg, necemo se mi tebi prilagodjavati. Kada ti stvari postanu nesnosljive - spakuj kofere (siguran sam da ce ti dosta ljudi sa foruma pomoci) i pravac Skandinavija. Ovdje nikada nista neces promjeniti jer, kao sto mozes vidjeti, vecina nas podrzava NASE ljude u Melbournu.

P.S. Spominjes Istok. Pa frajeru deset puta veci primitivci dolaze na tu tribinu (ne svi ali Boga mi dobrim dijelom) nego sto su ovi dijasporci u Melbournu. Dolaze ljudi da istresu svoje frustracije, psovanje mrtvih oceva, mrtve djece, nerodjene djece - to je tebi urbano, cool, pozitivno? A podrska koja nikoga ne vrijedja primitivna i seljacka? To najvise govori o tvojim vrijednostima. I onda ti imas obraza nekome da kazes da je primitivac.
Zadnja izmjena: Megaloman, dana/u 15 jan 2014, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 jan 2014, 13:53

pisac je napisao/la:Nisam ni ocekivao da ce malogradjani i dijasporski papci reci da je ovo papanluk i primitivizam. Pa ovo je za njih svakodnevnica i cak pozeljna sitiacija. Vecina vas i ne zna drugacije. I da, nije stvar odlaska na utakmice i slicno. Pratim Sarajevo na tribinama od prije rata. Ima na istocnoj tribini svega, ali nema papanluka. Ima primitivizma i psovki, ali od mahalasa i mangupa. Razlika je papanluk i tradicija. Ako neko smatra da je tradicija u st luisu igrati kolo uz kalesijske zvuke, onda se vara. Nasa tradicija je Hasanaginica, sevdalinke i jos puno lijepih stvari.
A to za zenicu, poznajem ogroman broj lkudi iz Sarajeva koji ne idu na utakmice reprezentacije cisto radi primitivizma ljudi na tribinama.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Prijatelju, ovaj dijasporski papak se školovao i radio u više država nego što si ti zaseoka obišao u svom zatucanom i primitivnom zapadanjački furanom jadnom životu. Možda jednog dana kada i ti obiđeš svijeta i naučiš o životu van BiH, i ti svatiš napokon da ono što jesi je upravo ono što i trebaš biti.

A do tada, Bog ti dao bolju pamet.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 15 jan 2014, 14:09, ukupno mijenjano 2 puta.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 15 jan 2014, 13:53

SlevinKelevra je napisao/la:Meanwhile....

To je Enverov mali. :mrgreen:

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 15 jan 2014, 13:53

" onclick="window.open(this.href);return false;

Mozda ce nekim biti interesantna slika s Đokovicem prije 4-5 godina; svaka cast momak na svemu. Vidi se da je fizicki beton, jedan od vecih talenate, kes ce dobro doci, nek drzava u izbornoj godini malo pogura i bit ce jos radosti....

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 15 jan 2014, 13:54

Neki se furaju na engleze i francuze..jbg ja sam Bosanac ..sta cu kad sam takav :lol:

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 15 jan 2014, 13:54

fedeltafrotta je napisao/la:ovo je sad najpopularnija tema na forumu :mrgreen:
Ma pao je i Mirza Teletović... :mrgreen:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 jan 2014, 13:55

Edin TM87 je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Edin je odlično primijetio da je Damir osvojio servis gem za treći set isključivo sa drugim servisom, to je pokazatelj klase.

Da ima pravi servis ovaj Dodig ne bi ni doček'o da se povrijedi.
Nek' je neko procit'o barem :mrgreen:
vidi edina.... znaš šta još mi je više drago zbog damira jer pošto je Feđo trsio da bar dobiješ nekog za koga ćeš moći navijati na GS... naravno nadamo se da će damir imati mnogo veća damu od RF... iskreno i ne sumnjam u to... :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 15 jan 2014, 13:59

Danas smo naucili od strucnjaka ..nesmijemo iskazivati emocije kad Damir uzme poen ..kad uzme set smijemo pokazati jedan blagi osmjeh..kad uzme mec neki lagani aplauzcic :lol:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 15 jan 2014, 14:01

Megaloman je napisao/la:tr
;) bravo za post!
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 15 jan 2014, 14:01

TMmanija2012 je napisao/la:Danas smo naucili od strucnjaka ..nesmijemo iskazivati emocije kad Damir uzme poen ..kad uzme set smijemo pokazati jedan blagi osmjeh..kad uzme mec neki lagani aplauzcic :lol:
ako ništa drugo, možemo na kraju svakog seta reci 'idemo damire' al nista vise od toga :lol:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 15 jan 2014, 14:01

nez jel bilo ali evo nema veze, intervju sa Damirom:
Damire kako se osjećaš nakon prolaska u treće kolo?
Osjećam se fenomenalno, još uvijek ne mogu da vjerujem da sam prošao. Možda tek sutra kad se probudim budem svjestan da sam se našao u trećem kolu Australian Opena.
Prva dva seta si izgubio a dobro si igrao? Jesi li tada mogao da pretpostaviš da će doći do preokreta?
Dodig je na početku jako dobro servirao, nisam mogao pročitati njegove servise, moj servis u većem dijelu meča je bio lošiji. Međutim bio sam dosta opušten. Mislim da me samo otvaranje meča i prvi gem malo sputao jer po mom mišljenju se desila sudijska greška u breaku. Ali sam se borio, vidio sam da dobro igram, samo mi neke stvari nisu išle na ruku. Nisam htio popusti..
U trećem si setu pokazao pravo lice
Pa zaista sam puno bolje igrao u trećem setu... Taj osjecaj je da mogu više, davao mi je snagu da idem dalje i napravio sam ključni break od 4:3...
Nakon toga Dodiga su uhvatili grčevi i on je predao meč
Teško je sada reći da li bih pobijedio da Dodig nije odustao, ali sam bio u sjajnom naletu..borio bih se i do kraja...Sada je najvažnije da sam prošao dalje.
Dočekao si svojih pet minuta na najvećoj pozornici
Imao sam sjajne pipreme, uspješnu operaciju nosa, i sve oko mene je bilo besprijekorno. Sportisti su potrebni dobri uslovi da bi pokazao šta može. Ja sam konačno sebi to mogao da priuštim, i kao što vidite rezultati nisu izostali.
Kako opisuješ podršku sa tribina?
Prvo pitanje na press konferenciji nakom meča je bilo o našim navijačima. Najglasniji su bili u Melbourn parku, ali toliko dostajanstveni. Reći ću vam iskreno, da nije bilo njih možda ne bi dobio treći set. Davali su mi snagu, osjetio sam njihovu podršku, te sam napravio to što sam napravio. Oni od prvog dana dolaze na sve mečeve i volio bih kada bih mogao s njima da se družim, ali sada se moram koncentrisati na daljne mečeve...
Sljedeći protivnik ti je Čeh Tomas Berdych, jedan od najboljih tenisera svijeta. Šta očekuješ u tom meču?
Očekujem dobru igru. Moram naglasiti da se osjećam i fizički i psihički fenomenalno, iako se većina tenisera žali na nesnosne vrućine, meni to apsolutno ništa ne smeta. Želim da odigram najbolje što mogu...Ne mogu reći da ću ga pobijediti ali sigurno je da ću pružiti dobar otpor.. On je jedan od najboljih igrača na svijetu. Sjajno je to što će se igrati na jednom od najvećih terena i to je izazov za mene.
Da li je neko od tvoje porodice sa tobom u Australiji?
Sa mnom je od prvog dana otac, moja najveća podrška. Otkriću vam, prvi puta sam vidio oca da je zaplakao, to se desilo nakon ovog meča.
Pozdravljam sve u Bosni i Hercegovini, u mom rodnom Sarajevu, hvala vam za veliku podršku i budite uz mene i u meču protiv Berdycha u petak ujutro.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 15 jan 2014, 14:02

Koji rajting Damirov se odprike ocekuje koja poszija atp ?

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 15 jan 2014, 14:04

vecaveca je napisao/la:Koji rajting Damirov se odprike ocekuje koja poszija atp ?
oko 143. mjesta
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 15 jan 2014, 14:06

Ne znam kome smeta ovakvo navijanje, malo podrske izmedju poena nije na odmet

[youtube][/youtube]

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 jan 2014, 14:07

sad mi prvo na pamet pao onaj badblueboylivno koji je rekao da nema nista od predaje meca jer je ovaj navikao na vrucine :mrgreen: cvrc macak :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 jan 2014, 14:07

Chuckie je napisao/la:

Ozbiljno, šta je s Mirzom?

Neku noć jedan forumaš napisa da je s njim razgovarao o Damirovoj igri, ali ne reče ništa za Mirzu kao tenisera. Je li živ? Najgori je prijelaz iz juniora u profesionalce, i izgleda da se tu nije još najbolje snašao...
Kad se samo sjetim osjećaja kad sam čitala njegove doživljaje s treninga s Rogerom. Kad ga je Kralj zvao da mu bude sparing partner, jao..
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 15 jan 2014, 14:11

MostaracVelezovac je napisao/la:Prvo i osnovno bio sam na teniskim terenima odavno i poznata mi je "ustirkana kultura" teniskih starosjedilaca. Ali zasto ja moram prihvatiti kulturu drugih? Zasto oni ne prihvate moju? Gdje to stoji da se ja trebam asimilirati Engleskom pogledu na zivot, da moram pratiti sport kako ga oni prate?

Zasto Englezi ne nauce svirat harmoniku pa ga prate kako ga mi pratimo?
Zasto da se ja povinjavam njihovim obicajima i mentalitetu - sto se oni ne povinjavaju mom, to jest nasem?

Ne stidim se harmonikasa, niti navijanja, niti nase kulture, niti deranja, niti zajebancije, niti supanja. Nikog niko nije udario, uvrijedio, povrijedio - samo podrska svome. I nakon ovog svega - ponosan sam na BH dijasporu svugdje po svijetu. Nasi sportisti imaju najjacu i najbolju podrsku svugdje i to je nesto sto malo koja zemlja moze reci za svoje sportiste. Bolan, da igramo kuglanje mi bi skupili 50,000 navijaca za kuglanje i napravili spektakl. Ja se ponosim s tim i ne razumijem zasto to ikome smeta?
Bravo, potpisujem...

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 15 jan 2014, 14:15

adnan24 je napisao/la:Uzivanje je citati hrvatske medije ovog jutra...kakvi samo pokusaji da se od Dodiga napravi najveca zrtva ovogodisnjeg AO-a...kao da je on prvi i jedini kojem je ugrijalo :)

U svakom slucaju,potvrdjuju da su majstori kukanja poslije poraza.

Sto se tice navijaca tesko je govoriti o tome samo preko ovih par klipova ali sve dok su fer prema protivniku i ostaloj publici ja nemam nemam nista protiv toga da budu glasni tokom pauze.

Istina je da nismo navikli na takve stvari u tenisu ali niko ne brani da jedan teniser ima svoje navijace i kad je god neko okupio par takvih uvijek je i bilo glasno.Druga je stvar kad gospoda dodje na Wimbledon pa neoptereceno gleda tenis,bez da favorizuje nekog od tenisera.

Sretno Damiru protiv Berdycha...prvi duel protiv top 10,nek' izadje na teren i uziva....zasluzio je.
Ovako bude kad dodo krene da trci maraton sprintom ! :lol: :lol: :lol:
Max Allegri

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jan 2014, 14:18

BaDa12 je napisao/la:
Chuckie je napisao/la:

Ozbiljno, šta je s Mirzom?

Neku noć jedan forumaš napisa da je s njim razgovarao o Damirovoj igri, ali ne reče ništa za Mirzu kao tenisera. Je li živ? Najgori je prijelaz iz juniora u profesionalce, i izgleda da se tu nije još najbolje snašao...
Kad se samo sjetim osjećaja kad sam čitala njegove doživljaje s treninga s Rogerom. Kad ga je Kralj zvao da mu bude sparing partner, jao..
Vjerovatn će sljedeće sedmice igrat challenger u Heillbronn, 31. je alternativa. Na tom CH je prijavljen i Damir, vidjećemo hoće li odustati od njega.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.