Dok Džumhur igra trece kolo AO...
Mirza Bašić completed a level in Candy Crush Saga.
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Pratim FK Sarajevo od prije rata, citava mi porodica - i od starog i od stare generacijama zivi u Sarajevu. Rodjen, zivim i umrijecu aBd na Carsiji. Proputovao svijeta koliko ti zasigurno neces u zivotu (sto poslom - takve prirode, sto privatno), bio na cetiri kontinenta. Fakultetski obrazovan - magistar. Oba mi roditelja fakultetski obrazovana. Dede sa obje strane fakultetski obrazovani.pisac je napisao/la:Nisam ni ocekivao da ce malogradjani i dijasporski papci reci da je ovo papanluk i primitivizam. Pa ovo je za njih svakodnevnica i cak pozeljna sitiacija. Vecina vas i ne zna drugacije. I da, nije stvar odlaska na utakmice i slicno. Pratim Sarajevo na tribinama od prije rata. Ima na istocnoj tribini svega, ali nema papanluka. Ima primitivizma i psovki, ali od mahalasa i mangupa. Razlika je papanluk i tradicija. Ako neko smatra da je tradicija u st luisu igrati kolo uz kalesijske zvuke, onda se vara. Nasa tradicija je Hasanaginica, sevdalinke i jos puno lijepih stvari.
A to za zenicu, poznajem ogroman broj lkudi iz Sarajeva koji ne idu na utakmice reprezentacije cisto radi primitivizma ljudi na tribinama.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Kralju, beze, padisahu - objasnio si!MostaracVelezovac je napisao/la:Prvo i osnovno bio sam na teniskim terenima odavno i poznata mi je "ustirkana kultura" teniskih starosjedilaca. Ali zasto ja moram prihvatiti kulturu drugih? Zasto oni ne prihvate moju? Gdje to stoji da se ja trebam asimilirati Engleskom pogledu na zivot, da moram pratiti sport kako ga oni prate?
Zasto Englezi ne nauce svirat harmoniku pa ga prate kako ga mi pratimo?
Zasto da se ja povinjavam njihovim obicajima i mentalitetu - sto se oni ne povinjavaju mom, to jest nasem?
Ne stidim se harmonikasa, niti navijanja, niti nase kulture, niti deranja, niti zajebancije, niti supanja. Nikog niko nije udario, uvrijedio, povrijedio - samo podrska svome. I nakon ovog svega - ponosan sam na BH dijasporu svugdje po svijetu. Nasi sportisti imaju najjacu i najbolju podrsku svugdje i to je nesto sto malo koja zemlja moze reci za svoje sportiste. Bolan, da igramo kuglanje mi bi skupili 50,000 navijaca za kuglanje i napravili spektakl. Ja se ponosim s tim i ne razumijem zasto to ikome smeta?
Prijatelju, ovaj dijasporski papak se školovao i radio u više država nego što si ti zaseoka obišao u svom zatucanom i primitivnom zapadanjački furanom jadnom životu. Možda jednog dana kada i ti obiđeš svijeta i naučiš o životu van BiH, i ti svatiš napokon da ono što jesi je upravo ono što i trebaš biti.pisac je napisao/la:Nisam ni ocekivao da ce malogradjani i dijasporski papci reci da je ovo papanluk i primitivizam. Pa ovo je za njih svakodnevnica i cak pozeljna sitiacija. Vecina vas i ne zna drugacije. I da, nije stvar odlaska na utakmice i slicno. Pratim Sarajevo na tribinama od prije rata. Ima na istocnoj tribini svega, ali nema papanluka. Ima primitivizma i psovki, ali od mahalasa i mangupa. Razlika je papanluk i tradicija. Ako neko smatra da je tradicija u st luisu igrati kolo uz kalesijske zvuke, onda se vara. Nasa tradicija je Hasanaginica, sevdalinke i jos puno lijepih stvari.
A to za zenicu, poznajem ogroman broj lkudi iz Sarajeva koji ne idu na utakmice reprezentacije cisto radi primitivizma ljudi na tribinama.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
To je Enverov mali.SlevinKelevra je napisao/la:Meanwhile....
Ma pao je i Mirza Teletović...fedeltafrotta je napisao/la:ovo je sad najpopularnija tema na forumu
vidi edina.... znaš šta još mi je više drago zbog damira jer pošto je Feđo trsio da bar dobiješ nekog za koga ćeš moći navijati na GS... naravno nadamo se da će damir imati mnogo veća damu od RF... iskreno i ne sumnjam u to...Edin TM87 je napisao/la:Nek' je neko procit'o baremDukeOfWellington je napisao/la:Edin je odlično primijetio da je Damir osvojio servis gem za treći set isključivo sa drugim servisom, to je pokazatelj klase.
Da ima pravi servis ovaj Dodig ne bi ni doček'o da se povrijedi.
Megaloman je napisao/la:tr
ako ništa drugo, možemo na kraju svakog seta reci 'idemo damire' al nista vise od togaTMmanija2012 je napisao/la:Danas smo naucili od strucnjaka ..nesmijemo iskazivati emocije kad Damir uzme poen ..kad uzme set smijemo pokazati jedan blagi osmjeh..kad uzme mec neki lagani aplauzcic
oko 143. mjestavecaveca je napisao/la:Koji rajting Damirov se odprike ocekuje koja poszija atp ?
Ozbiljno, šta je s Mirzom?Chuckie je napisao/la:To je Enverov mali.SlevinKelevra je napisao/la:Meanwhile....
Bravo, potpisujem...MostaracVelezovac je napisao/la:Prvo i osnovno bio sam na teniskim terenima odavno i poznata mi je "ustirkana kultura" teniskih starosjedilaca. Ali zasto ja moram prihvatiti kulturu drugih? Zasto oni ne prihvate moju? Gdje to stoji da se ja trebam asimilirati Engleskom pogledu na zivot, da moram pratiti sport kako ga oni prate?
Zasto Englezi ne nauce svirat harmoniku pa ga prate kako ga mi pratimo?
Zasto da se ja povinjavam njihovim obicajima i mentalitetu - sto se oni ne povinjavaju mom, to jest nasem?
Ne stidim se harmonikasa, niti navijanja, niti nase kulture, niti deranja, niti zajebancije, niti supanja. Nikog niko nije udario, uvrijedio, povrijedio - samo podrska svome. I nakon ovog svega - ponosan sam na BH dijasporu svugdje po svijetu. Nasi sportisti imaju najjacu i najbolju podrsku svugdje i to je nesto sto malo koja zemlja moze reci za svoje sportiste. Bolan, da igramo kuglanje mi bi skupili 50,000 navijaca za kuglanje i napravili spektakl. Ja se ponosim s tim i ne razumijem zasto to ikome smeta?
Ovako bude kad dodo krene da trci maraton sprintom !adnan24 je napisao/la:Uzivanje je citati hrvatske medije ovog jutra...kakvi samo pokusaji da se od Dodiga napravi najveca zrtva ovogodisnjeg AO-a...kao da je on prvi i jedini kojem je ugrijalo
U svakom slucaju,potvrdjuju da su majstori kukanja poslije poraza.
Sto se tice navijaca tesko je govoriti o tome samo preko ovih par klipova ali sve dok su fer prema protivniku i ostaloj publici ja nemam nemam nista protiv toga da budu glasni tokom pauze.
Istina je da nismo navikli na takve stvari u tenisu ali niko ne brani da jedan teniser ima svoje navijace i kad je god neko okupio par takvih uvijek je i bilo glasno.Druga je stvar kad gospoda dodje na Wimbledon pa neoptereceno gleda tenis,bez da favorizuje nekog od tenisera.
Sretno Damiru protiv Berdycha...prvi duel protiv top 10,nek' izadje na teren i uziva....zasluzio je.
Vjerovatn će sljedeće sedmice igrat challenger u Heillbronn, 31. je alternativa. Na tom CH je prijavljen i Damir, vidjećemo hoće li odustati od njega.BaDa12 je napisao/la:Ozbiljno, šta je s Mirzom?Chuckie je napisao/la:To je Enverov mali.SlevinKelevra je napisao/la:Meanwhile....
Neku noć jedan forumaš napisa da je s njim razgovarao o Damirovoj igri, ali ne reče ništa za Mirzu kao tenisera. Je li živ? Najgori je prijelaz iz juniora u profesionalce, i izgleda da se tu nije još najbolje snašao...
Kad se samo sjetim osjećaja kad sam čitala njegove doživljaje s treninga s Rogerom. Kad ga je Kralj zvao da mu bude sparing partner, jao..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.