AA23 je napisao/la:I mene ce razocarati ako ne dodje novo pojacanje, ali da malo provedrimo temu sa dobrim statistikama
Ozil - 5 golova - 9 asistencija ukupno
Ramsey - 10 golova

- 7 asistencija ukupno
Giroud - 11 golova i - 6 asistencija
Wilshere - 5 golova i - 4 asistencije
Ovo su nam nekako najpresudniji igraci, uz Cazorlu i Rosickog, Walcott je bio dobro poceo al nemamo sad pravo krilo da ga ****, 3 veznjaka su nas drzala i timski napadac, eh sad da je Giroud znao bolje iskoristiti sanse bilo bi vise golova, nista samo srece puno u nastavku sezone nam treba..
Citam jucer kako je u BiH prosjecna plata nesto preko 800 maraka. Statistika tako kaze ali ono sto svako imalo pametan zna, to je da mali broj ljudi nabija taj prosjek. Pa tako jedan politicar koji ima hiljade maraka platu, nabija prosjek 20 radnika koji imaju platu od 300 maraka (nisam racunao, ovo je onako ugrubo).
Tako je i tvoja statistika o igracima Arsenala. Protiv jacih klubova se nisu bas proslavili ali protiv slabijih jesu, pa su na njima i nabili tu statistiku. Dolazi tezak raspored, dolaze klubovi protiv kojih ti igraci Arsenala koje si nabrojao nisu dali vise od par golova.
Jedino sto je sigurno tacno pokazala ta statistika je upravo to da Arsenalu treba napadac jer medju spomenutim je samo jedan napadac. I taj jedan nema tako sjajnu statistiku, pogotovo ako u obzir uzmemo da je vecinu utakmica igrao kao jedini napadac i iza sebe imao ponajbolju sredinu lige.
Arsenalu treba napadac i to mnoogo mnoogo. Zvijer neka, a ako se nema para ili nece da plati, onda rizikovati i dovesti nekog npr. iz Ajaxa. Ja cesto spominjem igrace Ajaxa i inace igrace iz holandske lige jer pratim tu ligu vec duugo godina i znam da je npr. Ajax najveci rasadnik igraca u cijeloj Evropi. Njihova skola je dala najveci broj igraca i opet je izabrana za najbolju u Evropi, a ako tome dodamo jos igrace koji su prosli kroz Ajax a nisu iz njihove skole, onda je taj broj mnogo veci.
Arsene, dovedi kakvu zvijer, nesto kao Hulk, Cavani, Suarez... Ili rizikuj sa igracima kao sto je npr. Fisher iz Ajaxa. U svakom slucaju dovedi velikog igraca ili velikog talenta.