Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2014, 12:39

gringobih je napisao/la:
Krivaja je napisao/la:[img]file:///C:/Documents%20and%20Settings/bojan/Desktop/Bosnia_and_Herzegovina.jpg[/img]
Bojane zaboravo si nam dati brojeve od "teamviewer-a" ;)
Dobar :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 24 jan 2014, 12:43

Mlada zvijezda Standarda nema dileme: Samo BIH!

Deni Milošević rođen je 9. marta 1995. godine i jedna je od najvećih nada trenutnog lidera belgijskog prvenstva Stadandarda iz Liegea.

Milošević je debitovao za prvi tim Standarda u susretu belgijske Jupiler lige protiv Oostendea, i sa 18 godina jedan je od najmlađih igrača koji su igrali za ekipu Standarda ove sezone.

"Bio sam malo nerovozan prije početka utakmice, a poslije kad je sudija svirao početak ta nerovoza je prošla. Očekujem ove sezone da ću nastaviti dobijati šansu u prvom timu“ rekao je za portal **** Milošević.

Prvi zvanični nastup za Standard upisao je u okviru Europske lige protiv Elfsborga 12. decembra 2013. godine kada je u igru ušao u 76. minuti.

slika

Ekipa Standarda ove sezone igra fantastično i trenutno je lider belgijske Jupiler Lige sa sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Anderlechta. Trener tima iz Liegea je mladi izraelski stručnjak Guy Luzon.

"Imamo mladu ali talentovanu ekipu i mislim da ako ovako nastavimo igrati možemo biti šampioni. Moje pozicija je ofanzivni vezni ali mogu i igrati i po strani. Svi su zadovoljni sa zadnjom utakmicom, a ja sam asitirao za prvi gol. Zahvaljujem se treneru što mi je dao priliku da se pokažem. – kazao je Milošević.

Deni Milošević je sin bivšeg igrača tuzlanske Slobode Cvijana Miloševića, koji trenutno radi kao menadžer u Belgiji. Deni je ubilježio i osam nastupa za U17 selekciju Belgije i postigao tri gola.

Također Denija smo upitali i da li je pratio nastupe naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, te ima li želju da zaigra jednog dana za naš nacionalni tim.

"Naravno da sam pratio susrete i navijao za Bosnu i Hercegovinu! Nisam još nikakav kontakt imao sa savezom, ali ako me zovnu naravno da ću pozitivno odgovoriti na poziv.“- rekao je za kraj razgovora jedan od najtalentovanijih igrača Standarda i nadamo se budući reprezentativac Bosne i Hercegovine.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 24 jan 2014, 13:04

Ovaj mali ce biti zvijerka, teba se odma kaparisati za U21.... 8-)

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 24 jan 2014, 13:09

Coach22 je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la:
Krivaja je napisao/la:slika

Smatram da je ovih trinaest igrača najbitnije za uspjeh na SP u Brazilu (Ćiro je npr. na SP 1998. koristio samo 14 igrača, a igrao polufinale). Samo se moliti Bogu da ih zaobiću povrede i da zdravi dođu na pripreme i samo prvenstvo. Pogledajte npr. šta se desilo Falkau ili Rosiju! U tom slučaju svih drugih deset igrača je manje bitno ili totalno nebitno i onda nema veze što Vršajević i Šunjić ili još neki nemaju kvalitet za reprezentaciju.
Slazem se u potpunosti sa tvojom postavkom ;)
Hahaha pojma vi nemate ,Salihović centralni vezni ,OMG ....
Salihovicu nije prirodna pozicija centalni vezni ali zna jako dobro odigrat na toj poziciji.Igrao je nekoliko puta u Hoffenheimu tu poziciju i cak mislim da je u reprezentaciji odigrao jednu ili dvije utakmice na toj poziciji.Pa samo se sjetite Barbareza covjek bio centarfor a koliko je puta za repku igrao stopera,i to bio jedan od najboljih na toj poziciji,tako da ova pozicija nije strana Salihovicu,i sigurno je trenutno najbolje rjesenje na toj poziciji,i ako i Pjanic moze preci na zadnjeg veznog ;)
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 jan 2014, 13:13

Bihac96 je napisao/la: Salihovicu nije prirodna pozicija centalni vezni ali zna jako dobro odigrat na toj poziciji.Igrao je nekoliko puta u Hoffenheimu tu poziciju i cak mislim da je u reprezentaciji odigrao jednu ili dvije utakmice na toj poziciji.Pa samo se sjetite Barbareza covjek bio centarfor a koliko je puta za repku igrao stopera,i to bio jedan od najboljih na toj poziciji,tako da ova pozicija nije strana Salihovicu,i sigurno je trenutno najbolje rjesenje na toj poziciji,i ako i Pjanic moze preci na zadnjeg veznog ;)
Igrao je libera, nikad stopera.
Par puta je to licilo na nesto, poput tekme u Spaniji kada smo pokradeni.
Kako je to dobro bilo vidjeli smo na Marakani. Kada je bio pasivni posmatrac kod gola.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 24 jan 2014, 13:41

Boskvalitet je napisao/la:volio bi da vidim sve ove potencijale sto govorimo protiv naseg najaceg sastava.... i onda odluciti koga treba zvati... za pravi poziv pozvat ih sve !!!

Ovo je bas nas problem! Donosimo neke prebrze odluke nakon jedne tekme u kojoj najgori igrac moze imati dobar dan i biti najbolji na terenu. Isto se ovo svodi i na kritiziranje nekih igraca u repki zbog klubova, nekih greski koje su se desile i slicno a to ustvari i nije najvaznije....

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 24 jan 2014, 13:45

Mozambik je napisao/la:Baksuz nastavlja po svome. Ljudi ga ubiju argumentima, a onda on pocne pisati kilometarske postove koji veze sa vezom nemaju i prosipati iz supljeg u prazno.

NE POSTOJI NI JEDAN ARGUMENT KOJI BI DOKAZAO DA JE SUSICU JUNIORU MJESTO U REPREZENTACIJI.

Neka bilo ko izvoli argumentovano dokazati da je tom igracu mjesto u reprezentaciji.

Na zalost svih ljubitelja nogometa u BiH, i svih iskrenih navijaca reprezentacije Susic jr. ce u Brazil 90%, Hadzicu se izgleda pravi put, agencija, ipak, mora biti zadovoljna ;)
Eh sto te volim, samo zato sto neznas citati kako treba i sto koristis rijec argumenat za svaku suplju. Jedini argumenat koji si izjavio je da nam netreba jos jedan kreator u sredini, ja sam ti dao odgovor ali ti neznas izvuci pouku iz toga. Pito sam te gdje si steko tako profundno nogometno znanje jednom, osto si mi duzan odgovora.

A volim i sto znas sta ce se desiti, daj mi molim te brojeve za loto da dobijem ovaj vikend.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 24 jan 2014, 13:53

Chinaglia je napisao/la:Burić je davno trebao dobiti poziv, a ne Avdukić ;) da se mene pita, Burić bi bio drugi golman, a Fejzić treći, Avdukić uopšte ne bi bio na spisku, kao što ni ne treba biti

Hvala bogu da se nijedan forumas nepita ... :mrgreen:

Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la Krivaja » 24 jan 2014, 13:56

Coach22 je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la:
Krivaja je napisao/la:slika

Smatram da je ovih trinaest igrača najbitnije za uspjeh na SP u Brazilu (Ćiro je npr. na SP 1998. koristio samo 14 igrača, a igrao polufinale). Samo se moliti Bogu da ih zaobiću povrede i da zdravi dođu na pripreme i samo prvenstvo. Pogledajte npr. šta se desilo Falkau ili Rosiju! U tom slučaju svih drugih deset igrača je manje bitno ili totalno nebitno i onda nema veze što Vršajević i Šunjić ili još neki nemaju kvalitet za reprezentaciju.
Slazem se u potpunosti sa tvojom postavkom ;)
Hahaha pojma vi nemate ,Salihović centralni vezni ,OMG ....
Bolje Salihović nego "djed Rahimić" (uz svo poštovanje za njegovu karijeru) ili Zahirović. Mada, ne mora Salihović biti CM, može kao LM ili kao LB, Pjanić kao CM ili OM, a onda Hajrović na RM ili Ibišević uz Džeku u napadu. Ti sa ovih 13 igrača možeš napraviti nekoliko kombinacija i promeniti nekoliko formacija. Možeš Bičakčića na RB gdje je bolji od Vršajevića tri puta, a Kolašinca na CB, a onda nazad Lulića ili pomenutog Salihovića. U svakom slučaju sam siguran da će Pape izvesti ovakvu formaciju protiv Argentine jer se vidjelo da im se sa formacijom 4-4-2 u rombu ne može parirati. Tek kad je Hajrović ušao umjesto Ibiševića igra je počela ličiti na nešto. Ta dva CM koja god da budu će mnogo morati pomagati odbrani u zaustavljanju Mesija odnosno Aguera koji će napadati kao polušpicevi iz drugog plana, a ujedno će morati započinjati naše napade. Za Papeta će to biti pretežak zadatak!

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 24 jan 2014, 14:01

19sioux89 je napisao/la:Ako tu dodas jos Besica i Dilavera uz solidnog Viscu vec imas 16-17 odlicnih igraca s kojim bi se mogao napraviti veliki rezultat u Brazilu..
Salis se? Besic, Visca a pogotovo Dilaver ni blizu nije jednih od ovih na listi. Besic ima potencijal da bude jako vazan i kvaliteta ovih nabrojanih 13, ali nisam siguran da on taj potencijal moze u momentu iskoristiti. Volio bi da dobije ponova sansu u repki i da takodje ode u jacu ligu gdje ce moci dalje napredovati (iskreno Madjarka liga je teska rupa, pa njihovi igraci dolaze u trecu austrisku ligu da zaradjuju pare). Visca isto ima potencijal ali trebace i on jos da napreduje, tek je na pocetku uspona. Za Dilavera sam vec nekoliko puta piso da je jos daleko toga da nam moze donjeti neko povecanje kvaliteta u repki (mislim da nije toliki potencijal ko Besic ili Visca .... volio bi da me uvjeru u suprotno ali nevjerujem).

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 24 jan 2014, 14:04

iskreno Madjarka liga je teska rupa, pa njihovi igraci dolaze u trecu austrisku ligu da zaradjuju pare
Laz.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 24 jan 2014, 14:07

ZutiMrav je napisao/la:
iskreno Madjarka liga je teska rupa, pa njihovi igraci dolaze u trecu austrisku ligu da zaradjuju pare
Laz.
Ma poznajem ih koji igraju i u 4toj ligi! Nekazem sad da su to najbolji igraci te lige, ali neki losiji ili prosjecni igrac moze u Austriji u trecoj ligi (gdje je jedan od glavnih igraca) vise zaraditi nego u Madjarskoj u prvoj (gdje mozda nije glavna karika).

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 24 jan 2014, 15:19

MaksuzBaksuz je napisao/la:
ZutiMrav je napisao/la:
Laz.
Ma poznajem ih koji igraju i u 4toj ligi! Nekazem sad da su to najbolji igraci te lige, ali neki losiji ili prosjecni igrac moze u Austriji u trecoj ligi (gdje je jedan od glavnih igraca) vise zaraditi nego u Madjarskoj u prvoj (gdje mozda nije glavna karika).
Sigurno je rijec o mladim talentima itd..
Pa poznajes li ove starulje iz spanske lige sto odu u Madjarsku prvu ligu :?:
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 24 jan 2014, 15:42

ZutiMrav je napisao/la:Sigurno je rijec o mladim talentima itd..
Pa poznajes li ove starulje iz spanske lige sto odu u Madjarsku prvu ligu :?:
Poznajem licno Brazilca (ima Spanski pasos) koji je otiso u Madjarsku, igro u Rapidu ali nisu mu produzili ugovor (nije zadovoljavo, pravio previse greski itd)! Igro prije toga u Kapfenbergu. Igro sa Besicom pa je otiso dalje u Rumuniju! Eto otidji na google pa pogledaj o kome se radi.

Reko sam da je Madjarska liga rupa!

Naveo sam licna iskustva u vezi sa njihovim igracima (i indirektno klubovima). Nisam nista reko o njihovim talentima. Ima naravno i mladih igraca koji dolaze u austrisku bundesligu. Pogledjami statistike, vrjednosti igraca, uspjese u evropskim takmicenjima, transfere iz te lige .... Kad poredimo Austrijsku ligu sa Madjarskom onda cemo znati da je Madjerska rupa.

za uporediti:
Evi ima i slucajeva gdje igraci sa BiH korjenima iz Austriske trece lige ili podmladnka nekih prvo i drugologasa idu u BiH da igraju (mladi igraci koji nedobiju sansu u Austriji) jer je tamo konkurencija slabija. Pogledjami statistike, vrjednosti igraca, uspjese u evropskim takmicenjima, transfere iz te lige ....Znaci poredimo nasu ligu sa Austrijskom onda je nasa rupa.

Austrijska liga je zadnjih deset godina bila ispod prosjeka, malo su ove godine Austria Wien i RB Salzburg su osvjetlili obraz.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 24 jan 2014, 15:43

MaksuzBaksuz je napisao/la:
Eh sto te volim, samo zato sto neznas citati kako treba i sto koristis rijec argumenat za svaku suplju. Jedini argumenat koji si izjavio je da nam netreba jos jedan kreator u sredini, ja sam ti dao odgovor ali ti neznas izvuci pouku iz toga. Pito sam te gdje si steko tako profundno nogometno znanje jednom, osto si mi duzan odgovora.

A volim i sto znas sta ce se desiti, daj mi molim te brojeve za loto da dobijem ovaj vikend.
Argument nije suplja i nikad nece biti. Suplja je to sto ti pokusavas dokazati da je Susicu jr. mjesto u avionu za Brazil, suplja je sto danas opravdavas Papeta sto ne zove ove potencijalne reprezentativce, a sutra kad/ako ih pozove prvi ces reci: Tako je, pape je upravu i polizat ono sto si mjesecima ovdje tvrdio.

Susic ako nastavi pruzati dobre partije u Ajduku, te ako se proda u inozemstvo moze biti itekako koristan za kvalifikacije za EP, kao i za EP, ali sada za svjetsko prvenstvo, jednostavno ce biti beskoristan, pozicija mu je pretrpana i nema dovoljno kvalitete i to je argument.

S druge strane Arslanagic, Dilaver i Besic ce biti potrebni na SP, jer su njihove pozicije deficitarne i oni su ono sto nam treba u ovom trenutku (Dilaver kao zamjena za Mujdzu, Arslanagic kao potencijalni prvotimac koji vec sad ima kvalitetu za prvi tim) i Besic kao najozbiljnije rjesenje na DM jer smo na toj poziciji suplji.

Za ovo sto sam sad napisao ne treba ogromno nogometno znanje, to i corav covjek vidi.

Zar je toliko tesko priznati kad nisi u pravu, Ja kad bi rekao da Susic nema pojma i da ga treba otpustit, ljdi bi dosli sa argumentima u uvjerili me da nisam u pravu, jer nisam u pravu. Susic radi dobar posao i sto se mene tice treba ostati i za EP, ali kad bi prestao za pozivanjem kojekakvih fudbalskih analfabeta i polufudbalera tipa Vrsajevic, Sunjic, Ibricic i Zahirovic i umjesto njih pozvao Dilavera, Arslanagica, Besica i Prcica sad za SP. Onda bi jednostavno Susic ispravio sve svoje greske i niko ga ne bi imao za sta kritikovat.

Dok nije tako, ja argumentovano tvrdim i niko me ne moze uvjeriti u suprotno. Susiceve jedine greske su Vrsajevic, Sunjic, Ibricic i Zahirovic...... i šuškavac :lol:
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 24 jan 2014, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.

Coach22
Kontakt:

Post Postao/la Coach22 » 24 jan 2014, 15:44

slika
Armin Pašića za Avazov Sport ...
Zadnja izmjena: Coach22, dana/u 24 jan 2014, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
SRUSICE HORDE SVE KORDONE,SJEVER GINE ZA SAMPIONE
U BOJ SVI ZNAJTE DA SMO JACI,RUSE SVE VASI NAVIJACI
KAD JE TESKO TI NEMOJ STATI,DOBRO ZNAJ SVE CU TEBI DATI
DUSU,PONOS ZIVOT SVOJ,VJECNO S TOBOM SJEVER TVOJ
NA NA NA NA ....

Coach22
Kontakt:

Post Postao/la Coach22 » 24 jan 2014, 15:49

slika
Vrijedi mu dati priliku ,možda dobijemo novog Muratovića aBd ;) :)
SRUSICE HORDE SVE KORDONE,SJEVER GINE ZA SAMPIONE
U BOJ SVI ZNAJTE DA SMO JACI,RUSE SVE VASI NAVIJACI
KAD JE TESKO TI NEMOJ STATI,DOBRO ZNAJ SVE CU TEBI DATI
DUSU,PONOS ZIVOT SVOJ,VJECNO S TOBOM SJEVER TVOJ
NA NA NA NA ....

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 24 jan 2014, 15:56

Mozambik je napisao/la: Argument nije suplja i nikad nece biti. Suplja je to sto ti pokusavas dokazati da je Susicu jr. mjesto u avionu za Brazil, suplja je sto danas opravdavas Papeta sto ne zove ove potencijalne reprezentativce, a sutra kad/ako ih pozove prvi ces reci: Tako je, pape je upravu i polizat ono sto si mjesecima ovdje tvrdio.
Evo dovde sam procito i vidim koliko si ti smjesan!! Procitaj jos jedno 10 puta sta sam napiso dosad pa ces mozda vidjeti gdje pise da u momentu nevidim Susica juniora u kadru za Brazil, jedino ako pokaze neke izvanredne kvalitete na probi (u sto licno nevjerujem). Ako ga Pape ipak pozove u Brazil valjda je jasno svima da je to nepotizam. Nemoramo o tome ni diskutirati, pa niko nije corav covjece. I ovo za argumenat nisi svatio!

Smiri strasti i cekaj sta ce se desiti. Samo beze nabijas SBBKBB i "Sta ce biti u slucaju da" i onda pocnes na osnovu toga pljuvati. Polako, pusti malo da vrijeme prodje pa da vidimo sta se stvarno biti, a nemoj suditi na osnovu nekih tvojih strasti. Sudi se samo na osnovu onoga sto je dosad bilo, a dosad nemas argumenate da ga **** jer smo se kvalifikovali planski, u prvom smo sesiru za Euro2016, najvise pobjedjenih tekmi, najbolji FIFA raiting ikad, najjaca ekipa ikad koju smo imali itd.... to su fakti, ne tvoje SBBKBB i "Sta ce biti u slucaju da"!!

Pape valjda najbolje zna kad i kako koga mora pozvati a ne ti! Nikad nista nisam imo da pozove nekog novog, naprotiv! Isto tako nebrusim se na njega ako saceka malo sa pozivom. Samo lupetas i nerviras me!
Zadnja izmjena: MaksuzBaksuz, dana/u 24 jan 2014, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 24 jan 2014, 16:00

Mozambik je napisao/la:Susic ako nastavi pruzati dobre partije u Ajduku, te ako se proda u inozemstvo moze biti itekako koristan za kvalifikacije za EP, kao i za EP, ali sada za svjetsko prvenstvo, jednostavno ce biti beskoristan, pozicija mu je pretrpana i nema dovoljno kvalitete i to je argument.
Po cemo ovo boldirano sudis??? Odkud ti to znas?? Odakle ti toliko znanji???

(nemoj sad svatiti da ga branim, mislim i ja tek da ce nam MOZDA trebati za sljedeci ciklus za Euro ili tej za SP --- tu se slazem sa tobom, ali neznam zasto donosis prepane odluke ---- neznamo jos dali ce uopste dobiti poziv od Susica ---> vidi slucaj Hazica koliko ceka)

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 24 jan 2014, 16:04

Prethodni post ti je prijavljen zbog uvrede. Ja nikad nikog ovdje nisam uvrijedio i nikad nisam dobio ni jednu opomenu. Ne zelim se spustati na tvoj nivo i komunicirati sa osobama koje ne mogu/ne znaju civilizirano raspravljati, nego moraju vrijedzati.

Dovidjenja i prijatno.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.