Ma mislim da ovdje nitko ne prihvaća način poslovanja kakav imaju klubovi iz Premiershipa....Pale_Companion je napisao/la:Ja jednostavno imam averziju prema klubovima koji žele preko noći da postanu sila. Nekakav prirodan put kluba je da je potrebno određeno vrijeme i mukotrpan rad da bi se dostigle visoke stvari, kao i trošenje novaca koje si i zaradio (na prodaji igrača, ulaznicama i sl.). Sponozori su sad neka druga priča ali ovdje bih napomenuo da opet je neki normalni trend da sponozori ulažu u klub u skladu s onim što je klub na sportskom polju i ostvario. U slučaju Volfsburga imamo ogromnu kontradiktornost po ovom segmentu.
Svako ima svoje mišljenje i to treba poštovati, meni je samo u ovome bilo zanimljivo što se kao simpatizeri vukojebine pronalaze samo fanovi jednog kluba ovdje (osim ovog @lokomotiva ako je stvarno fan). To sam naglasio jer mi je bilo zanimljivo, ništa više...
Što se tiče trošenja novaca Wob-a, podržavam takvu transfer politiku ako i samo ako se radi logično, pametno i racionalno. A Wolfsburg to trenutno itekako radi. Svaki potez je na mjestu. Jedino je prava šteta odlazak dvojice talenata i to nije baš dobro ali vjerujem da imaju dovoljno dobrih mladih igrača u omladinskoj koji će doći u prvu ekipu.
Bolje kupiti Gustava za 17 milijuna nego Perisica i Dosta koji zajedno vrijede 17 milijuna. Bolje kupiti De Bruynea za 20 milijuna nego Trascha, Sio-a i Jonssona za 20. Da idemo nabrajati još masu loših transfera koje je uradio ovaj klub za vrijeme nekih prošlih trenera?
Ono što su radili prošlih godina je za svaku osudu i takvo razbacivanje novcima je bilo žalosno za vidjeti.
Zato mi se sviđa ovakav put koji je Wob odabrao. Dobar trener, odličan menađer, racionalno trošenje novaca odnosno kupovanje kvalitete umjesto kvantitete, davanje prilike mladim igračima.
Za boldirano: pa normalno da ću pohvaliti odličan transfer bilo kojeg kluba u ligi jer jednostavno volim Bundesligu i drago mi je kad vidim da se radi dobar posao, nije bitno o kojem se klubu radi, bitno je da će liga takvim transferima napredovati i dizati se još više u smislu rejtinga, kvalitete i konkurencije.
Pa ko bi rekao... iskreno nisam baš na njih mislio ni približno... Ali eto, ako koga ne mogu smisliti to su oni... i to iz jedinog razloga jer nikako da se etabliraju kao velesila u njemačkom nogometu. Uvijek su baš to, pogon za razvoj mladih igrača a nikako da naprave korak više i postanu TOP klub.DrDule je napisao/la:Neverkusen je taj treci, zbog istog prvog razloga kao i VFL, matorog jarca Holzhauser-a, delimicno Voeller-a, zbog toga sto su prihvatili da budu pogon za razvoj mladih igraca, a kao so na ranu je bio fantomski gol Kislinga.I njih prati ta reputacija za malu fan-bazu koja nije fully-commited..Ima tu jos sta da se pridoda, ali ovo ti kazem na prvu loptu.
Da me se ne shvati krivo, oni rade odličan posao sa tim mladim igračima koje odlično razviju ali ih onda prodaju. Sada su doveli Brandta kojeg će prodati za ogroman novac. Znači ta njhova politika kupi-prodaj im štima ali nije dobro što tako neće nikad napraviti ekipu koja će biti strah i trepet. Imaju odličan scouting ali im zamjeram to što ne mogu napraviti taj krucijalni korak. No, nije ovo njihova tema tako da stajem ovdje.