VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Stefan Effenberg » 21 jan 2014, 14:07

Pale_Companion je napisao/la:Ja jednostavno imam averziju prema klubovima koji žele preko noći da postanu sila. Nekakav prirodan put kluba je da je potrebno određeno vrijeme i mukotrpan rad da bi se dostigle visoke stvari, kao i trošenje novaca koje si i zaradio (na prodaji igrača, ulaznicama i sl.). Sponozori su sad neka druga priča ali ovdje bih napomenuo da opet je neki normalni trend da sponozori ulažu u klub u skladu s onim što je klub na sportskom polju i ostvario. U slučaju Volfsburga imamo ogromnu kontradiktornost po ovom segmentu.

Svako ima svoje mišljenje i to treba poštovati, meni je samo u ovome bilo zanimljivo što se kao simpatizeri vukojebine pronalaze samo fanovi jednog kluba ovdje (osim ovog @lokomotiva ako je stvarno fan). To sam naglasio jer mi je bilo zanimljivo, ništa više...
Ma mislim da ovdje nitko ne prihvaća način poslovanja kakav imaju klubovi iz Premiershipa....

Što se tiče trošenja novaca Wob-a, podržavam takvu transfer politiku ako i samo ako se radi logično, pametno i racionalno. A Wolfsburg to trenutno itekako radi. Svaki potez je na mjestu. Jedino je prava šteta odlazak dvojice talenata i to nije baš dobro ali vjerujem da imaju dovoljno dobrih mladih igrača u omladinskoj koji će doći u prvu ekipu.

Bolje kupiti Gustava za 17 milijuna nego Perisica i Dosta koji zajedno vrijede 17 milijuna. Bolje kupiti De Bruynea za 20 milijuna nego Trascha, Sio-a i Jonssona za 20. Da idemo nabrajati još masu loših transfera koje je uradio ovaj klub za vrijeme nekih prošlih trenera?

Ono što su radili prošlih godina je za svaku osudu i takvo razbacivanje novcima je bilo žalosno za vidjeti.

Zato mi se sviđa ovakav put koji je Wob odabrao. Dobar trener, odličan menađer, racionalno trošenje novaca odnosno kupovanje kvalitete umjesto kvantitete, davanje prilike mladim igračima.

Za boldirano: pa normalno da ću pohvaliti odličan transfer bilo kojeg kluba u ligi jer jednostavno volim Bundesligu i drago mi je kad vidim da se radi dobar posao, nije bitno o kojem se klubu radi, bitno je da će liga takvim transferima napredovati i dizati se još više u smislu rejtinga, kvalitete i konkurencije.

DrDule je napisao/la:Neverkusen je taj treci, zbog istog prvog razloga kao i VFL, matorog jarca Holzhauser-a, delimicno Voeller-a, zbog toga sto su prihvatili da budu pogon za razvoj mladih igraca, a kao so na ranu je bio fantomski gol Kislinga.I njih prati ta reputacija za malu fan-bazu koja nije fully-commited..Ima tu jos sta da se pridoda, ali ovo ti kazem na prvu loptu. :D
Pa ko bi rekao... iskreno nisam baš na njih mislio ni približno... Ali eto, ako koga ne mogu smisliti to su oni... i to iz jedinog razloga jer nikako da se etabliraju kao velesila u njemačkom nogometu. Uvijek su baš to, pogon za razvoj mladih igrača a nikako da naprave korak više i postanu TOP klub.

Da me se ne shvati krivo, oni rade odličan posao sa tim mladim igračima koje odlično razviju ali ih onda prodaju. Sada su doveli Brandta kojeg će prodati za ogroman novac. Znači ta njhova politika kupi-prodaj im štima ali nije dobro što tako neće nikad napraviti ekipu koja će biti strah i trepet. Imaju odličan scouting ali im zamjeram to što ne mogu napraviti taj krucijalni korak. No, nije ovo njihova tema tako da stajem ovdje.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 jan 2014, 11:26

Slikanje i poruka De Bruynea :arrow: " onclick="window.open(this.href);return false;
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 25 jan 2014, 16:55

Kakav je KDB? Gledal ko?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 jan 2014, 17:32

soxx je napisao/la:Kakav je KDB? Gledal ko?
Nista posebno, barem ono sto sam ja uspio uhvatiti u kombinovanom prijenosu utakmica.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jan 2014, 19:42

Izgleda da je Wolfsburg ove sezone odlucio ekipama priustiti primjere...
Prvo su omogucili Braunschweig-u prvu pobjedu u sezoni, da bi sada Hannover-u omogucili prvu gostujucu pobjedu u istoj.

Mislim da ce ih na kraju ovi kiksevi protiv manjih ekipa kostati Evrope.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 26 jan 2014, 07:48

i svi drhtaše pred ovom silom koja preplaćuje tuđe rezerve... :lol:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 jan 2014, 15:37

Blaszczykowski je napisao/la:i svi drhtaše pred ovom silom koja preplaćuje tuđe rezerve... :lol:

Nisu svi bolan, nemoj tako :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jan 2014, 15:16

Eto, rijesise se Diega u po njih ne bas zgodno vrijeme, ali sta je tu je.
Ode jedan igrac sa velikim primanjima i ne bas bajnim predstavama u proteklom periodu.

Nova destinacija Brazilca je ponovo At. Madrid.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 jan 2014, 15:38

Nelogičan potez uprave u trenutku kad se bore za Evropu. Sta li su skontali da mi je znati? Jasno da će na ljeto ulagati jako puno, ali bitna je i ova sezona.

Na pozicijama ofanzivnih veznih igrača imaju: De Bruynea, Arnolda, Perišića, Vierinhu, Caligiuria te eventualno mladog Evseeva. Moguće da se ekipi priključe mladi Tolgay Cigerci i Philipp Muller koji briljiraju u juniorskoj ligi.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 01 feb 2014, 10:55

nikad oni neće biti neka top razina. nije mi jasno zašto su neki od vas zabrijali da hoće.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 feb 2014, 11:25

Ma nije ovo baš nelogičan potez. De Bruyne i Diego zajedno u ekipi, to nije išlo. A riješili su se igrača s velikom platom. Završit će oni sezonu među prvih 6, prilično sam uvjeren u to. Samo je pitanje da li već ove sezone mogu do LP.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 feb 2014, 17:29

Stvarno steta za ova 2 poraza Wolfsburga,mogli smo imati neizvjesnu borbu za titulu :(

SPQR
Kontakt:

Post Postao/la SPQR » 01 feb 2014, 17:32

ekipa koja plati 20mil za igraca koji nije odigrao ozbiljniju utakmicu se ne moze smatrati ozbiljnom ekipom :roll:

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 01 feb 2014, 17:35

Jel ovalj De Bruyne se pokazao imalo?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 feb 2014, 17:49

soxx je napisao/la:Jel ovalj De Bruyne se pokazao imalo?
Joj covjece ako te bas toliko zanima, pogledaj barem jednu utakmicu.
Isto k'o da Chelsea ima pravo da ga ponovo kupi ako eksplodira. :mrgreen:

Igra onoliko koliko mu trenutna forma dozvoljava. Stagnirao je na Mourinhovoj klupi, stoga i nije vise igrac kao iz Werdera.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 01 feb 2014, 18:25

jopet dobiše. a jebotepatak jesu jaki. a nije ni čudo kad imaju luisa gustava. eeej luisafakinggustava. :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 feb 2014, 18:26

Jesi se ti nakačio na Wolfsburg ko budala na onu stvar.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 01 feb 2014, 18:35

nije to zbog woba, već par buyern-ovaca po kojima ispada da i barca drhti pred vučićima.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 01 feb 2014, 18:51

Omerbavarac je napisao/la:
soxx je napisao/la:Jel ovalj De Bruyne se pokazao imalo?
Joj covjece ako te bas toliko zanima, pogledaj barem jednu utakmicu.
Isto k'o da Chelsea ima pravo da ga ponovo kupi ako eksplodira. :mrgreen:

Igra onoliko koliko mu trenutna forma dozvoljava. Stagnirao je na Mourinhovoj klupi, stoga i nije vise igrac kao iz Werdera.
Nisam bio kuci da ogledam a tek mu je druga tekma cini mi se :D Zakasnio sam cak i na premier ligu :mrgreen:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 feb 2014, 20:57

Neću da lažem i da kažem da mi je krivo što su izgubili od Schalkea, ali njih ne treba otpisati nit pod razno u borbi za mjesta koja vode u evropska takmičenja.
Ispušili su ove dvije utakmice, u narednim protiv Mainza i Herthe će se neke stvari iskristaliti.
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []