Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2014, 22:36

BeyKopites je napisao/la:Vidio sam da si spomenuo Safinu.Živo me interesuje šta je s tom lujkom :mrgreen: Čak je bila i No.1 neko vrijeme...
One of the WTA Tour's favorite personalities has announced that she will officially retire in 2014, even though her playing days have long been over.
2012. godine je tražila WC za neke turnire, pa je onda otkazala učešća, vjerovatno je više nećemo gledati. Još jedan u nizu bivših nr.1 u ženskom tenisu bez Grand Slama. Mada su ona i Marat zanimljivi po tome da su po prvi put u istoriji brat i sestra došli na prvo mjesto ATP/WTA liste.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 jan 2014, 22:51

Ne znam šta sutra očekivat. Nadal igra vrlo dobro i Wawrinka igra ali bojim se da Nadalovih vrlo dobrv i Wawrinkini nisu na istom nivou. Bojim se da će Wawrinka podleći pritisku, nije on na ovo navikao i da će Rafa vrlo brzo ovo riješiti u svoju korist. Bojim se da ovj meč neće biti dostojan finala. Ali kako god želims vu sreću Stanu i da dođe do prve GS titule.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 jan 2014, 22:55

3:0 za nadala koeficijent 2.00
svi ostali rezultati koeficijent 1.65

:mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 25 jan 2014, 22:55

Volio bih da ujutro gledam dobar meč u 5 setova i nek pobijedi Wawrinka.... 8-) u svakom slucaju, nema šta izgubiti....treba krenuti na sve ili nista....maksimalno pritiskati i napadati Nadalov servis (prvi i drugi), sto duzim loptama drzati ga min.1,5-2 m iza osnovne linije i igrati što jače i ravnije udarce.....i naravno, Stanov servis mora biti na nivou kakvom je bio protiv Berdycha i Djokovica.....i mora biti u glavi jak k'o stijena...
Uz Nadalovu razvaljenu ruku, to bi trebalo biti dovoljno....jbg, kad ce osvojiti neki GS ako ne sada....vec je poprilicno zreo igrac :mrgreen:
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2014, 23:31

prvi set Rafa dobija u nekom gemu možda tb sa par volšebnih fh pasinga... ono stena ga pritisne a Rafa iz trka pogodi..... nakon toga Rafa drugi dobija 6:1, treći 6:2...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 25 jan 2014, 23:45

DANTES je napisao/la:prvi set Rafa dobija u nekom gemu možda tb sa par volšebnih fh pasinga... ono stena ga pritisne a Rafa iz trka pogodi..... nakon toga Rafa drugi dobija 6:1, treći 6:2...
Pa definicija Rafine pobjede nad svim opicenim protivnicima koji se drže dobro u prvom setu i kada tako tijesno izgube, Rafa nanjuši krv i sastavi ih sa podlogom u preostala 2 seta.
Baby Fed mu je uzeo prvi set al' je izgubio naredna 2 u tiebreaku i to ga je dotuklo.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jan 2014, 23:50

Ma prvi set sve odlučuje, ako ga Rafa dobije to će do kraja biti jednosmjerna ulica, ako ga pak Stan dobije biće malo teže :mrgreen: :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2014, 00:18

legenda reala je napisao/la:Ma prvi set sve odlučuje, ako ga Rafa dobije to će do kraja biti jednosmjerna ulica, ako ga pak Stan dobije biće malo teže :mrgreen: :P
Da posle sata i 50 minuta igre bude bilo 2:0 i 5:3 u trecem setu, opet bi on nashao nachin da izgubi i prospe sve. ;)
Nadal apsolutni favorit sutra, kao i Danci protiv Francuza. 8-)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jan 2014, 01:18

MaGiCa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ma prvi set sve odlučuje, ako ga Rafa dobije to će do kraja biti jednosmjerna ulica, ako ga pak Stan dobije biće malo teže :mrgreen: :P
Da posle sata i 50 minuta igre bude bilo 2:0 i 5:3 u trecem setu, opet bi on nashao nachin da izgubi i prospe sve. ;)
Nadal apsolutni favorit sutra, kao i Danci protiv Francuza. 8-)
za dance ce da izvines...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 26 jan 2014, 01:44

Ne kažem da će Wawrinka dobiti Nadala,ali mislim da Rafa neće imati tek tako lak posao.
Wawrinka je igrač u godinama i neće tek tako lako podleći pritisku.Nije on baš neiskusan.Ako nešto nije,to nije.
Nadam se meču u 5 setova,a onda nek bolji pobijedi. :)
You'll never walk alone.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 26 jan 2014, 01:56

Zasto ovoliko podcjenjivanje Stana ?

Pise se da je ovo jedno od slabijih finala u posljednje vrijeme...

Po cemu ?

Stan je tu jer je definitivno zasluzio da igra finale.Covjek je igrom pokazao najvise na turniru i definitivno nece biti "rjesavanje posla" za Nadala.Igrom je samljeo Novaka i na njegov zestok ritam odgovorio jos jace, zasto pisati nebuloze i govoriti o tome kako ce ga Nadal pomesti sa terena.Zanimljivo da vecinu takvih stvari pisu fanovi Rogera i Novaka.

Kao bilo bi zanimljivije da je Roger tu ili pak' Novak :lol:

Ocekujem tesku pobjedu Nadala , prvenstveno na iskustvo i rutinu velikih finala 8-)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 26 jan 2014, 02:32

adnan24 je napisao/la:
jestamaji je napisao/la: nije u životu pokušala riskantan udarac :
Tebi je ocigledno ovo finale prvi mec Cibulkove koji si gledao...djevojka je unistila i Halep i Radwansku sa cisto ofanzivnim tenisom...nisam gledao ali je vjerovatno tako dobila i Sarapovu.
nisam gledao polufinale, a Halep ne gledam otkako je smanjila bitne argumente :mrgreen:
ali gledao sam prvi set protiv Šarapove i bila je ista stvar, nije udarila nijednu loptu na liniju, servirala je otprilike kako i ja serviram, dakle nikako, i samo je čekala da Šarapova pogriješi. pogledaj statistiku winnera i unforced errorsa iz tog meča i sve će ti biti jasno

da se razumijemo, možda igra Čibulkova nešto agresivnije protiv nekih igračica protiv kojih misli da može tako igrati, ali to ne mijenja ni jedan posto moju trvdnju da je ovakav uspjeh Čibulkove na jednom Grand Slamu nepodnošljiva sramota za (ženski) tenis
Virtu4l je napisao/la:Cibulkova je uvijek igrala maksimalno ofanzivan tenis, zato je puno griješila i nikad se nije vadila iz ponora. Željko Krajan je svojevremeno proglasio 'psihički nestabilnom', tj. nakon što ga je otpustila, a prije toga je to izjavio za još jednu lujku koju je trenirao - Dinaru Safinu.
onda ona tako igra samo kad ja ne gledam :mrgreen:
ma ja ne mogu zamisliti da je ona u stanju tako igrati i pobjedjivati, ona ništa ne zna pravo dobro, osim vraćati lopte metar unutar terena, nema nijedan poseban udarac, sve je kod nje 'nako, jednostavno neintersantna bezbojna igračica za koju neće nikad niko navijati, zbog koje niko nikad neće zavoljeti tenis ili otići gledati isti!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2014, 03:36

Drug, upravo si opisao 90% WTA Toura. Trenutno ne postoji ništa (niko) što će te privući da ih gledaš.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2014, 08:54

On Sunday, the top seed enters the final as the overwhelming favorite to equal Sampras’ mark of 14 Grand Slam titles, and to join Laver and fellow Aussie Roy Emerson as the third man to win each of the four majors twice.
Veliki ulog je u igri za Nadala. Ovo je stvarno jedan od ključnih slamova za njega.
“It's totally different playing Rafa over anybody else. Playing Murray or Rafa is day and night,” Federer said after falling for the ninth time in 11 major meetings to Nadal.
:lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 jan 2014, 09:23

ostali te pobjede dok te nadal rasturi :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jan 2014, 09:33

Bem ti dreambox, bas si sad nas'o ne radit :evil: :evil:

Umjesto da gledam na velikom TV-u ja moram gledat na malom :evil:

Damir Dzumhur!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2014, 09:35

Unofficialpage je napisao/la:Umjesto da gledam na velikom TV-u ja moram gledat na malom :evil:
Na malom Rafo neće biti tako ubojit kao na velikom, tako da će tebi kao RF fanu biti dosta lakše :P
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jan 2014, 09:37

Virtu4l je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Umjesto da gledam na velikom TV-u ja moram gledat na malom :evil:
Na malom Rafo neće biti tako ubojit kao na velikom, tako da će tebi kao RF fanu biti dosta lakše :P
Hahaha dobar. :lol:

Damir Dzumhur!!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 jan 2014, 09:38

pitanje je samo hoce li i ovaj svicarac na pocetku pokusati se malo drzati ili ce odmah skinuti gace :mrgreen:

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 26 jan 2014, 10:06

Stan igra pametno za sada malo grijesi,Nadal los iz FH,puno grijesi mogao bi Stan uzeti set konacno :mrgreen:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.