Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LenBias
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la LenBias » 27 jan 2014, 17:28

koja je inace svrha tog tapatalka, zasto ne koristiti obicno forum u browseru? :D stvarno me zanima (mozda manje koristi mb kada se ucitava), ima li neke prednosti, da li je tezak za baratanje itd, ne pokusava mi se sam to, ako su male prednosti pogotovo :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 27 jan 2014, 17:34

LenBias je napisao/la:koja je inace svrha tog tapatalka, zasto ne koristiti obicno forum u browseru? :D stvarno me zanima (mozda manje koristi mb kada se ucitava), ima li neke prednosti, da li je tezak za baratanje itd, ne pokusava mi se sam to, ako su male prednosti pogotovo :mrgreen:
Milion puta je preglednije, plus sto ima notifikacija kad te neko citira, sto mi se jako svidja. 8-)
#divovi

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 jan 2014, 17:36

rijesio sam, hvala svima na nepomoci..
Sveti je napisao/la:pa na google storeu imaš tu najnoviju verziju.
Meni nije trebala najnovija verzija, puno je komplikovanija od "dvojke"

LenBias je napisao/la:koja je inace svrha tog tapatalka, zasto ne koristiti obicno forum u browseru? :D stvarno me zanima (mozda manje koristi mb kada se ucitava), ima li neke prednosti, da li je tezak za baratanje itd, ne pokusava mi se sam to, ako su male prednosti pogotovo :mrgreen:
Na forumu preko browsera nemas opciju citiranja (bar do sad nije bilo), kud ces dalje..instaliraj tapatalk pa ces vidjeti sta je bolje..ne moze se porediti to dvoje
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 jan 2014, 17:36

pola foruma koristi tapatalk :mrgreen:

preglednije, brže i jednostavno lakše za upotrebu od standardne desktop verzije na ekranu od mobitela, a mobile verzija ima pun kurrac nedostataka.
naprijed rejal

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 27 jan 2014, 19:01

Ljepše i ugodnije na tapatalku nego na računaru.
Keep walking.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 jan 2014, 19:37

Cautinho je napisao/la:Ljepše i ugodnije na tapatalku nego na računaru.
da, i tapatalk na iphoneu radi najbolje

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 jan 2014, 19:38

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
nemoj tako, dižeš kompaniju bezveze.
naprijed rejal

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Cautinho » 27 jan 2014, 20:08

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Pa sigurno da je tako,pričali smo o toj fluidnosti.
Keep walking.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 jan 2014, 20:16

Sveti je napisao/la:
pola foruma koristi tapatalk :mrgreen:

preglednije, brže i jednostavno lakše za upotrebu od standardne desktop verzije na ekranu od mobitela, a mobile verzija ima pun kurrac nedostataka.
instalirao sam, strasno je tesko snaci se na prvu i odma sam izbrisao :lol: IE koji dodje na ovom mom mobitelu je vise nego odlican za te stvari, mogu sve raditi sto mogu i ovako na forumu inace :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 jan 2014, 20:23

za wp8 je malo neobican tapatalk, zbog metro ui, no cim otvoris tapatalk udjesu odredjeni forum imas one plocice na startu, i svaka ti je zasebna kategorija, ja najvise gledam preko timelinea

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 28 jan 2014, 03:01

Ovo su neki pocetnicki savjeti koje duzi korisnici androida sigurno vec znaju :)

Na task manager nikako ne smijete zaboraviti na androidu (na vecini mobitela mu se pristupa tako sto drzite home button) svaki dan otvarajte task manager i zatvarajte aplikacije.Vecina misli kada izadje iz neke aplikacije,programa da je aplikacija i ugasena,medjutim ona u pozadini jos uvijek radi,te crpi bateriju i usporava mobitel.

Brightness ekrana podesite na najnizu vrijednost,pogotovo ako imate veci ekran mobitela,nevjerovatno koliko brightness crpi bateriju.

Bateriju nikada nemojte "dopunjavati",npr. ostalo vam je 50% baterije i da je napunite do kraja.Ovakve stvari ubijaju bateriju mobitela,uvijek cekajte da dodje barem do 20%.
Jednom sedmicno je preporuceno da je totalno iscrpite do 1% i napunite mobitel do kraja.

*#0228# je kombinacija koju ako ukucate u dial pad kod samsungovih uredjaja (ne znam da li radi na drugim androidima) koja vam pokaze tacno stanje baterije,koliko je napunjena,cak koliko volti jos ima na raspolaganju,te i temperaturu.Idealna temperatura baterije je oko 23 stepena.

Wi-fi nikada nemojte ostavljati ukljucen cijelo vrijeme,jos jedna stvar koja crpi bateriju.Iako niste u dometu mreze,mobitel stalno pretrazuje nove mreze i trosi bateriju,tako da cim zavrsite s koristenjem neta iskljucite wi-fi.

Da biste malo ubrzali mobitel otidjite u developer options (kod onih kod kojih nema u settings da pise developer options,otidjite u settings,pa otvorite About device/phone onda nadjite Build number i iako kad kliknete jednom nece se nista pojaviti,kliknite par puta brzo,onda otidjite nazad i ispod About device ce vam se pojaviti developer options).Oni koji ne znaju puno o ovome neka i ne cackaju,ono sto je bitno jeste da sljedece iskljucite :
-window animation scale, -transition animation scale i -animator during scale.

Iskljucite mobile data na mobitelu,pogotovo ako ste pretplatnik!Pomocu ovoga ulazite na net,ali placate kreditom potrosene megabajte.Cak iako uvijek se konektujete na wi-fi,a ovo vam je ukljuceno,mogu vam se aplikacije apdejtova i tako cete gubiti kredit bezveze.

Kada koristite neki browser,obavezno zatvarajte tabove.Moze vam se nakupiti po 20ak tabova i browser ce raditi znatno sporije.

Posto na androidu pored stock browsera imate i chrome ja preporucujem da koristite chrome,brz je,pregledan,bookmarks mozete lijepo organizovati na pocetnom ekranu,a ionako ga ne mozete obrisati.

Neke aplikacije kao sto su chaton,chrome,musichub,itd. ne mozete obrisati s mobitela nikako i ako ne koristite,nekako se nekad aktiviraju i u pozadini rade.Jedino sto mozete uraditi jeste da odete u app manager,odaberete active applications i forsirate prekid rada,medjutim one se nekad opet aktiviraju (uvijek se aktiviraju kada iskljucite-ukljucite mob).
Na 4.3 androidu su uveli opciju disable.Naime,odete u app manager,odaberete aplikaciju i kliknete disable.Aplikacija ce jos uvijek postojati na mobitelu,ali bice iskljucena cijelo vrijeme i nece se apdejtovati.

Na google storeu ukljucite opciju da vam se aplikacije apdejtuju samo kada vi to dozvolite,jer postoje neke koje skidaju apdejt cim izadje,pa vam velicina aplikacije moze skociti sa 10ak mb na 20ak.

Kada brisete aplikaciju,prije nego sto je obrisete (ako ste sigurni da je vise necete koristiti) prvo kliknite na clear data/clear cache,jer kad obrisete aplikaciju one podatke koje ste unijeli u nju (npr.snimljeni napredak u nekoj igrici vam se pamti u mobitelu,iako aplikacije nema) i tek onda obrisite aplikaciju.Razlog za ovo je sto moze vam se desiti da dodjete do toga da vam pise da vam je zauzeto i po 200 mb u mobitelu,ali nigdje ne pise gdje je ta memorija,ustvari je to pohranjeno u "sistemu" mobitela.

I na kraju nesto "manje" legalno :mrgreen:
Kada hocete da instalirate aplikaciju koja se placa,ali vi ne zelite da platite,nadjete preko kompjutera tu aplikaciju na netu.Ekstenzija za aplikacije je ".apk",npr. tapatalk.apk
Da biste instalirali aplikaciju na mobitel,trebate samo prikljuciti mobitel na kompjuter preko usba,kopirate taj .apk file na mobitel i onda preko file managera (svaki mobitel ima stock file manager) nadjete taj .apk file u folderu gdje ste snimili file,pokrenete ga i aplikacija je instalirana :)
#miasanmia

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 28 jan 2014, 09:51

Samo sto je ovo za task manager jedna od najvecih zabluda na androidu. Citirat cu ti neke dijelove iz jednog clanka, a na netu ih imas bezbroj o toj temi.
Većina uporabu RAM-a na Androidu smatra istim kao i na Windowsu. Ako ti se komp uspori, izađeš iz aplikacija, zatvoriš prozore, pogasiš šta ti radi i generalno to na kompu uvijek pomaže. Android funkcionira malo drugačije.
Vjerovali ili ne, prazan RAM je zapravo beskorisan na Androidu. Ukoliko je RAM pun, i otvarate aplikaciju koja nije već u RAM-u, Android će instantno zatvoriti i maknuti neke nekorištene aplikacije kako bi oslobodio mjesto za novu. Bio RAM pun ili prazan, on će koristiti jednako baterije.
Oni miču te aplikacije iz RAM-a, i kada ih otvarate ponovno, to zahtjeva više snage, troši bateriju i sporije je jer se otvara iz interne/externe memorije. Što je još gore, neke aplikacije se same od sebe ponovno restartaju čim ih prisilno zatvorite sa Task Killerom.

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 28 jan 2014, 10:03

Zna li iko gdje mogu nabaviti maticnu plocu za galaxy s3, i oko kolko im se krece cijena?
Republika Zenica

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 28 jan 2014, 14:25

pozdrav zanima me Asus google Nexus 7, ako ima neko iskusniji da mi kaze misljenje o njemu, ili ako ima neki bolji uredjaj slican ili nesto u tom cjenovnom rangu... inace se ne razumijem u ovaj dio mobitela jbg

kakve su mu funkcije, jel moze sluziti ko mobitel i ko sve ostalo, nije mi bas jasno ovo sto citam po netu, eto hvala svima koji mi odgovore :D
iskreno sam malo preglao njega na netu i zanima me ako mi ko moze reci sta mu znaci ovo da nema alert types? uopste mi to nije jasno...
http://www.gsmarena.com/asus_google_nex ... )-5600.php

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 jan 2014, 15:08

Sta je sa ovi RAM boosterom? Da li je stvarno efiksan?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 28 jan 2014, 15:51

treci je napisao/la:pozdrav zanima me Asus google Nexus 7, ako ima neko iskusniji da mi kaze misljenje o njemu, ili ako ima neki bolji uredjaj slican ili nesto u tom cjenovnom rangu... inace se ne razumijem u ovaj dio mobitela jbg

kakve su mu funkcije, jel moze sluziti ko mobitel i ko sve ostalo, nije mi bas jasno ovo sto citam po netu, eto hvala svima koji mi odgovore :D
iskreno sam malo preglao njega na netu i zanima me ako mi ko moze reci sta mu znaci ovo da nema alert types? uopste mi to nije jasno...
odlican tablet sa izvornim androidom. imas verziju u koju se moze ubacit sim kartica i verziju bez. kod nas ces pretezno naci samo ovaj bez kartice. ima poprilicno dobar procesor. kameru od 5mpx. eto ukratko ako te zanima jos sta pitaj :D
*La Roma non si tifa, si AMA!*

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 28 jan 2014, 15:54

ElLoco7 je napisao/la:
treci je napisao/la:pozdrav zanima me Asus google Nexus 7, ako ima neko iskusniji da mi kaze misljenje o njemu, ili ako ima neki bolji uredjaj slican ili nesto u tom cjenovnom rangu... inace se ne razumijem u ovaj dio mobitela jbg

odlican tablet sa izvornim androidom. imas verziju u koju se moze ubacit sim kartica i verziju bez. kod nas ces pretezno naci samo ovaj bez kartice. ima poprilicno dobar procesor. kameru od 5mpx. eto ukratko ako te zanima jos sta pitaj :D
e hvala ti otpr sve si rekao sto mi treba, zanima me samo ovo sto sam gledao kao nema zvona, to je koliko sam ja skontao, nije mi jasno :D

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 28 jan 2014, 17:39

treci je napisao/la:
ElLoco7 je napisao/la:

e hvala ti otpr sve si rekao sto mi treba, zanima me samo ovo sto sam gledao kao nema zvona, to je koliko sam ja skontao, nije mi jasno :D
javi iskustva, zainteresovan sam za isti samo nemam kesa :D

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 28 jan 2014, 18:33

Desole je napisao/la:]javi iskustva, zainteresovan sam za isti samo nemam kesa :D

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
i ja pokusavam preklopiti nesto, pa zamijeni ga za taj s kojeg saljes ovo, mislim da mozes neki swap odraditi :mrgreen: bosna je ovo

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 jan 2014, 18:56

nema tu sta iskustva, ako trazis 7 inchni tablet tesko da ces boljeg od Nexus 7 (2013) naci

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 12 gostiju.