NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

Idimidodjimi
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la Idimidodjimi » 29 jan 2014, 00:06

PlavoZuti je napisao/la:
Idimidodjimi je napisao/la:
@Plavo Zuti zaboravio si napisati na kraju svog DERANJA : VOLIM DASU i njegove dlake na juznoj strani ledja!
Interesantno je to da ti znas da u Dase imaju dlake na juznoj strani ledja...da nisi zavirivo....ima ti nesto smedje na nosu...
A da te ta tvoja slika dobro ne opisuje reko bi ti da me nisi dobro skonto...al haj ti objasni covjeku koji je ubjedjen samo u svoju rijec i svoju logiku da sam ja ustvari htjeo da kazem da su nase carsijske pomije koje glume Sarajlije i Tuzlake gore CAK I OD DASE.....i da Dasu...kakvog takvog.....ipak stavljam ispred njih jer ne glumi stranca i na bilo kakav nacin ipak ulaze u domace pa makar i iz svog interesa....dok drugi jedva cekaju da poognu tudjinu.....
Zato kazem zajebi bratske odnose u tudju korist....eto ako nas Sloboda i Tuzlaci toliko vole....sto nisu rekli evo de vi udjite prsle godine....il evo udjite viu PL ove....

A @7April....iso sam i u Gradacac i u Tuzlu i gdje jos nisam bio....i samo se sjecam Fukara da su navijale zajedno sa nama kad je rukometna repka igrala cii mi se protiv bjelorusa...mozda1998....a da se oni organizuju i nesto urade za Gracanicu...samo se sjecam kad su nas docekali ...pokrali djeci salove i pretukli nekoliko njih kad se islo navijat za kosarase.....pa se poslije Suljo i Mahr ko udruzili...
Nikad nisam vidio Fukare da maksuz dodje negdje izvan TZ i pomognu nama....samo mi njima....

Mrzim to jednostrano uvlacenje...i onda nakon toliko puta sto smo im pomogli....dodju u Gr i prave sranje na utakmici sa Bratstvom...gdje je tad bilo to toliko prijateljstvo ili kad nas pobjedise sad u TZ a tad su igrali ko racku i nisu bili ni medju prvih 5 samo bod sa strane imali...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lijepi Nusretov zetoncic :mrgreen: jos je on i duhovit, pazi molim te.....

Lijepe ovcice Nusretove :lol:

Jel vas stid navijati za klub u kojem bi SIPA imala posla na pretek?

Mene bi bilo..... a vas vidim nije. 8-)
Zadnja izmjena: Idimidodjimi, dana/u 29 jan 2014, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

Solvay1921
Kontakt:

Post Postao/la Solvay1921 » 29 jan 2014, 00:07

Za Marko Polo: Pa ja se evo spremam, sutra ću u školu.
Ali šta je tvoj izgovor?

MarcoPolo
Kontakt:

Post Postao/la MarcoPolo » 29 jan 2014, 00:20

Razmišljam evo dali da Bratstvu radi takvih kaošto ste vi iz Lukavca i onaj kreten što je bio u kantonalnom savezu Avdo Mešić koji je zajedno sa rahmetli Hodžom naštimao da u PL igra Radnički a ne Bratsvo ,ako neznaš o čemu je riječ pitaj nekog starijeg, dam premije u Čapljini i Gabeli od po 500 KM za pobjedu od onih para što smo dobili od Francuza , Italijana i drugih koji su vidjeli jednu perspektivnu sredinu.

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 29 jan 2014, 00:25

MarcoPolo je napisao/la:Razmišljam evo dali da Bratstvu radi takvih kaošto ste vi iz Lukavca i onaj kreten što je bio u kantonalnom savezu Avdo Mešić koji je zajedno sa rahmetli Hodžom naštimao da u PL igra Radnički a ne Bratsvo ,ako neznaš o čemu je riječ pitaj nekog starijeg, dam premije u Čapljini i Gabeli od po 500 KM za pobjedu od onih para što smo dobili od Francuza , Italijana i drugih koji su vidjeli jednu perspektivnu sredinu.
Buraz moj da si ti meni živ i zdrav, ali eto sad imate priliku da izborite Premier ligu, ako ne prodate kome domaću utakmicu za dobre pare ;) a ja sam stariji ljubitelj fudbala i navijač Radničkog i znam sve vrlo dobro ne sikiraj se, dobro prije se zvao FK Lukavac, igrao je i sa vaše općine jedan igrač za nas jako dobar odbrambeni igrač Cigo :) i vidim izbjegavaš temu o tome kako ste kupili sve moguće utakmice u Drugoj ligi kao bi bili prvi jer znaš da sam upravu, pozz :)

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 29 jan 2014, 00:49

MarcoPolo je napisao/la:Razmišljam evo dali da Bratstvu radi takvih kaošto ste vi iz Lukavca i onaj kreten što je bio u kantonalnom savezu Avdo Mešić koji je zajedno sa rahmetli Hodžom naštimao da u PL igra Radnički a ne Bratsvo ,ako neznaš o čemu je riječ pitaj nekog starijeg, dam premije u Čapljini i Gabeli od po 500 KM za pobjedu od onih para što smo dobili od Francuza , Italijana i drugih koji su vidjeli jednu perspektivnu sredinu.
Nemoj na Avdu Mesica. Nije ti on kriv. To je bio car!!!!
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 29 jan 2014, 08:22

samolukavac je napisao/la:
Buraz moj da si ti meni živ i zdrav, ali eto sad imate priliku da izborite Premier ligu, ako ne prodate kome domaću utakmicu za dobre pare ;) a ja sam stariji ljubitelj fudbala i navijač Radničkog i znam sve vrlo dobro ne sikiraj se, dobro prije se zvao FK Lukavac, igrao je i sa vaše općine jedan igrač za nas jako dobar odbrambeni igrač Cigo :) i vidim izbjegavaš temu o tome kako ste kupili sve moguće utakmice u Drugoj ligi kao bi bili prvi jer znaš da sam upravu, pozz :)
HAHAAAAA ja mislim da vas najvise boli sto udosmo mi te godine a vi imali ambicije hahaaaaa
jel to ista sezona gdje je bilo g.u ze .nja u po Lukavca :D
pa nije valjda da i danas dan boli :o :lol:
sta ces mi kupovali vi igrali "momacki " mi prvi vi :?: :lol: :lol: :lol:

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 10:16

ja glupavih i dječijih rasprava...

slika
Nogometaši Bratstva jutros su otputovali na pripreme na Vlašić. Na planini će se zadržati do ponedjeljka. Ekspediciju čini 30-ak članova, igrači, stručni štab i pomoćno osoblje.
U ekipi nema problema, svi igrači profesionalno ispunjavaju svoje obaveze. Na lakše povrede su se žalili Kadrić i Delić ali su i oni otputovali i očekuje se da bez problema odrade ovaj važan dio priprema.
Sa ekipom su otputovala i dosadašnja pojačanja. Osim golmana Mitrovića i napadača Šmigalovića, zadnja dva pojačanja su vezista, mladi Omer Jahić koji je stigao iz Zvijezde iz Gradačca te Muamer Nezić, odbrambeni igrač koji je stigao iz Slobode.
Prema riječima šefa struke Denisa Sadikovića, želja je da se ekipa pojača sa jednim kvalitetnim veznim igračem sa kojim bi bila završena igračka križaljka. Kako je kvalitetnih i iskusnih veznih igrača jako malo na tržištu, potraga još uvijek traje.
Dogovorene su i pripremne utakmice. Prva je planirana 5. februara protiv Zvijezde iz Gradačca a dogovoreni su i susreti sa premijerligaškim ekipama iz Bijeljine (Radnik) i Velike Obarske (Mladost).
Undici stelle - ACM 1899

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 29 jan 2014, 10:23

ALBOX je napisao/la:
samolukavac je napisao/la:
HAHAAAAA ja mislim da vas najvise boli sto udosmo mi te godine a vi imali ambicije hahaaaaa
jel to ista sezona gdje je bilo g.u ze .nja u po Lukavca :D
pa nije valjda da i danas dan boli :o :lol:
sta ces mi kupovali vi igrali "momacki " mi prvi vi :?: :lol: :lol: :lol:
Nema šta da boli kad su kod nas tih godina bili sve lopovi u klubu i prodavali se za sitnice, i ta utakmica je kupljena bila (1-2) a kupio ju je Nasko što bazene ima jer je poludio na klupi za vrijeme utakmice, nakon toga su došli normalni ljudi u klub pa nas i vratili ovdje gdje nam je relano i mjesto, ali eto opet je Lović otišao, pa valjda nam se historija opet ne ponovi :)

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 29 jan 2014, 10:24

Stojanović Jovan, novi igrač Bratstva. Pojačanje iz Vojvodine, napadač, '92 godište.

Ekipa jutros otputovala na pripreme na Vlašić.

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 29 jan 2014, 10:27

Jel kod vas branio nekad golman Baščelić pošto izgleda hoće u Lukavac da ga dovedu, jest da će biti rezerva Lugaviću, ali ako vrijedi nešto nije loše, jel može neka informacija ;)

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 10:31

NkBratstvoGracanica je napisao/la:Stojanović Jovan, novi igrač Bratstva. Pojačanje iz Vojvodine, napadač, '92 godište.

Ekipa jutros otputovala na pripreme na Vlašić.
niko meni jutros ne reče da je završeno sa njim...dakle ili nisu završili ili ga čuvaju kao tajno oružje, iznenađenje :)

utakmica protiv Zvijezde koja je planirana za 5. februar je odgođena, tražit će se novi protivnik

ostaje da se igra protiv Radnika i Mladosti a tražit će se još jedan premijerligaš

planirano je 6 utakmica a tu su još tekme sa Slogom (Doboj) i Modričom (Modriča :D )

za jednu utakmicu će se tražiti protivnik koji bi simulirao gostujući susret prvog kola nastavka prvenstva u Bugojnu protiv Iskre

generalka je planirana za 22. ili 23. februar
Undici stelle - ACM 1899

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 10:34

samolukavac je napisao/la:Jel kod vas branio nekad golman Baščelić pošto izgleda hoće u Lukavac da ga dovedu, jest da će biti rezerva Lugaviću, ali ako vrijedi nešto nije loše, jel može neka informacija ;)
jest bio kod nas pa otišao u Srebrenik...za mene lično Meša je dobar golman i što je još važnije, još bolji čovjek ;)

nije atraktivan, nije spektakularan, nije mlad i perspektivan ali je golman na kojeg se u svakom trenutku može osloniti, odradit će kvalitetno posao...
Undici stelle - ACM 1899

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 29 jan 2014, 10:40

Koliko ostajete na Vlašiću?
Pobjeda je bolja od orgazma!

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 10:48

Gorki je napisao/la:Koliko ostajete na Vlašiću?
kolko sam ja skonto 5-6 dana...na raspolaganju su teretana, dvorana, bazen i naravno ono što svi igrači najviše vole - staze za trčanje :D
Undici stelle - ACM 1899

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 29 jan 2014, 11:30

Jako mi se svida rad uprave i rad struke .... Dovedeni su dobri igraci... Prije svega Mitrovic dosta pojacava konkurenciju na golu i sada ce se sva 3 golmana morati dobro potrudit da budu prvi izbor. Odbrana nasa najjaca strana uvjek bila ,a doveden je Nezic kojeg tuzlaci hvale da je uvjek bio najborbeniji na terenu , u nas ce vjerovatno igrati kao backup buduci da moze igrati oba beka u slucaju kartona Pante ili Salke ili ako stoperi budu kartonirani Panta ide na stopera a on na beka.... Vezni red zasad su tu Jahic i Dujkovic , Jahic ce mislim biti za klupe tesko da on moze Kerima i Muju izbacit iz prve postave dok Dujkovic bi mogao startati jer je on defanzivni vezni i to cini mi se da ce to biti novi Timkov.. ;) Eh sad opet vidicemo da li ce struka uspjet dovest tog najavljenog veznog za kojeg kako sam cuo Daso ne zali pare.... Nudili su se neki igraci ali nacelnik nije htio nikog nego hoce iskusnog veznog i ne zali pare za njega.... U napadu kao sto se i ocekivalo brz igrac ,Smigalovic, vjerovatno Smajke Smigi i Moussa ce biti prvi izbori ali mozda se i Sulja nametne vidicemo :D

Prvo kolo u Bugojnu bi to moglo izgledati ovako ..... Obzirom da u prvom kolu nemamo Salke Mousse i Mevke .....

..............................................Prle/Zuka/Mitrovic ........................................................

.........Nezic..........................Susa.............................Kadija.......................Panta............

....................................Dujkovic.......................Mujo..................................................

.......................................................Kera.................................................................

.................Damce.........................Sulja.....................................Smigi..........................

Golmanska opcija je otvorena a dosta zavisi i da li ce doci jos taj jedan vezni...... :D Takode ne znam da li je istina ovo za tog momka iz Vojvodine pa bi mozda i on mogao dobiti sansu u prvoj postavi :D Ima tu i ono u-21 pravilo ali nije Denisu problem praviti izmjenu u drugoj , trecoj minuti utakmice :D
www.nkbratstvogracanica.com

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 11:43

cesc4 je napisao/la:Jako mi se svida rad uprave i rad struke ....
ovoga nema u Bratstvu ;)

sa ostalim se slažem a ne bih zapostavio ni nekog od ovih omladinaca...ti momci već 2-3 sezone rade sa prvom ekipom i ne bi bilo čudno da jedan ili dvojica iskoče u prvi plan...čak bih i volio
Undici stelle - ACM 1899

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 29 jan 2014, 11:47

baltazar1 je napisao/la:
cesc4 je napisao/la:Jako mi se svida rad uprave i rad struke ....
ovoga nema u Bratstvu ;)

sa ostalim se slažem a ne bih zapostavio ni nekog od ovih omladinaca...ti momci već 2-3 sezone rade sa prvom ekipom i ne bi bilo čudno da jedan ili dvojica iskoče u prvi plan...čak bih i volio
Haha ma dobro znam mislio sam na nacelnika :mrgreen:

Ima tu par dobrih omladinaca , prije svega Vaha ,Amir ,Poturalic...... Nekako mi je bas Poturalic najblizi prvoj postavi :D

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 12:05

ja sam od 95-96 na stadionu Luke i neću biti razmetljiv ako kažem da je po mom skromnom mišljenju Poturalić najveći talent koji se pojavio u Bratstvu u zadnjih 20-ak godina

međutim, imam jedan problem, stvarno ne vidim kako ovaj mladić može napredovati u Gračanici i ko je ta osoba koja će od njega napraviti igrača :roll:

individualni rad i posebni treninzi su za nas misaona imenica...malac je napadač, treba raditi na udarcu i sa lijevom i sa desnom nogom, glavom a da ne pričam o pravilnom i kvalitetnom pozicioniranju

da je negdje u kakvoj modernoj nogometnoj akademiji, pod uslovom da ostane zdrav, msm da je kalibar za vrhunskog igrača

P.S. da vidiš kako Ferid odrađuje treninge u Malešićima sa ovim mladićima, kretnje, ovo-ono
Undici stelle - ACM 1899

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 29 jan 2014, 12:07

baltazar1 je napisao/la:ja sam od 95-96 na stadionu Luke i neću biti razmetljiv ako kažem da je po mom skromnom mišljenju Poturalić najveći talent koji se pojavio u Bratstvu u zadnjih 20-ak godina

međutim, imam jedan problem, stvarno ne vidim kako ovaj mladić može napredovati u Gračanici i ko je ta osoba koja će od njega napraviti igrača :roll:

individualni rad i posebni treninzi su za nas misaona imenica...malac je napadač, treba raditi na udarcu i sa lijevom i sa desnom nogom, glavom a da ne pričam o pravilnom i kvalitetnom pozicioniranju

da je negdje u kakvoj modernoj nogometnoj akademiji, pod uslovom da ostane zdrav, msm da je kalibar za vrhunskog igrača

P.S. da vidiš kako Ferid odrađuje treninge u Malešićima sa ovim mladićima, kretnje, ovo-ono
Ma dobro razumijem te , treba mu dat sansu jer par sansi i po mom misljenju dobro ih je koristio :D

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 12:14

ma kakva šansa, sa kvalitenijim radom on može igrati!!!

sve dok se mi zadovoljavamo da nam ovi mladići od 17-18-19 i više godina samo dobijaju šansu, nema ništa od toga

klinci njihovih godina uz kvalitetan individualni rad treba da haraju, al eto

op.a.
- kod nas je mišljenje da u Čaršiji ima talentovane djece, dobrih igrača, vakih i nakih...a od rata naovamo napravili smo 2-3 igrača, koja čak nisu ni PL kvalitet, tipa Šuša, Kadija i Kane. Gdje je neki reprezentativac iz Gračanice, gdje je neki igrač iz Gračanice koji je ostvario zapaženu internacionalnu karijeru itd...pa iz Doboj Istoka su došla 2-3 reprezentativca (Konjić, Halilović senior i evo sada junior)
Undici stelle - ACM 1899

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.