La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la Monolog » 02 feb 2014, 23:13

@Pogba,

To svakako. Al' nije potrebno mijenjati cijelu ekipu - dovoljno je samo podmazati neke kotačiće. :mrgreen: Da bi parirao Bayernu (uzimam Bavarce za primjer, jer su u ovom trenutku najbolja ekipa na dunjaluku), moraš im prići sa nečim novim. Tata, uz dužno poštovanje, mi ne djeluje kao neko ko ima hrabrosti (to je ona smjelost koju spomenuh) da isproba nešto novo. Vjerujem da je taktički potkovan (ne bi tek tako ni došao u Barcelonu), ali sam ubijeđen da neke stvari ne može (čitaj ne smije) uraditi. Eh, možda bi to bilo sve na mjestu da je on njihov; da je neko ko je cijelog života živio za Barcelonu. Možda bi mu se tad više toga dopuštalo i vjerujem da bi bilo manje pritiska od trećih strana. No, ako išta znači - ova Barcelona je bolja od prošlogodišnje. Taktički, ako ništa. Ali, opet daleko od prave Barcelone; Barcelone čiju ćemo igru prepričavati.

Lično bih se zahvalio Alvesu (doveo bih Vitinha koji je isti tip igrača, samo 10-ak godina mlađi :mrgreen: ), doveo stopera (samo da nije Luiz i njemu sličan) i na sve načine "vabio" trkača koji zna igrat' lopte (naveo si najboljeg - Vidala). Činjenica je da ništa od ovog neće biti. :mrgreen: Ako dođe stoper - biće Luiz, ako dođe desni bek - biće neki levat, ako dođe veznjak - biće to golobradi mladić prekomandovan iz B tima.

Ono što je dobro za Barcelonu je Neymar. Dobro i za Messija i za sve. Svi taktički nedostaci ekipe će pasti u vodu kada njih dvojica budu u pravim formama. Tada se odbrane neće fokusirati na jednog, tada će pucati po šavovima, tada ćemo gledati Barcelonu koja zabija k'o od šale. Al', problem je što sam ubijeđen da od toga neće biti ništa ove sezone; ili barem dok se Iniesta ne probudi iz zimskog sna. Padom Inieste i Xavija (gle'aj, Messi je ostao isti -> štaviše, izgleda bolje nego ikad... Ne računam ove povrede, da ne bi bilo zabune) uslijedio je pad Barcelone. Koliko god dobro igrao lopte - moraš to raditi i defanzivno. Moderni fudbal ne trpi zabušavanje. A, oni "moraju" zabušavati. Tijelo ne sluša. Noge ne slušaju.

Cesc je u reprezentaciji Španije 2008. godine donosio prevagu kada uđe umjesto Xavija. Ali, i taj Cesc je bio ofanzivniji. Nije Xavi. To je problem.

Inače, odlazak Thiaga nije ništa poremetio ovu ekipu. Ništa. Dobar je igrač (vjerujem da će u budućnosti biti sve bolji i bolji), al' i on je više "vickast" negoli defanzivno odgovoran.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 feb 2014, 23:16

let3 je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Smiji se koliko želiš, ali i sam si svjestan zašto je otišao Bayern. Vjerujem da je imao i mnoštvo drugih ponuda, ali izabrao je onu najsigurniju. Međutim, nema potrebe da se raspravljam sa tobom i da idem u daleko od teme.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/pep-gu ... /130118005" onclick="window.open(this.href);return false;

pa evo nauci zbog cega je otišao u Bayern ;) nije zbog para nikako :D :P

17 miliona po sezoni :o (ja sam pogriješio, pa rekao 14....ispravka 17 miliona)
E našao si izvor,Klitors.ba

Guardiola ima 12 mil u Bayernu,ostalo su špekulacije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 feb 2014, 23:18

Saurman je napisao/la:
let3 je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Smiji se koliko želiš, ali i sam si svjestan zašto je otišao Bayern. Vjerujem da je imao i mnoštvo drugih ponuda, ali izabrao je onu najsigurniju. Međutim, nema potrebe da se raspravljam sa tobom i da idem u daleko od teme.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/pep-gu ... /130118005" onclick="window.open(this.href);return false;

pa evo nauci zbog cega je otišao u Bayern ;) nije zbog para nikako :D :P

17 miliona po sezoni :o (ja sam pogriješio, pa rekao 14....ispravka 17 miliona)
E našao si izvor,Klitors.ba

Guardiola ima 12 mil u Bayernu,ostalo su špekulacije.
ko da ga ti placas :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 feb 2014, 23:19

Independent i espn kažu skoro 17. S tim da su vjerovatno tu uključeni bonusi za osvajanje LP-a i domaćeg prvenstva.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 feb 2014, 23:36

Monolog je napisao/la:Independent i espn kažu skoro 17. S tim da su vjerovatno tu uključeni bonusi za osvajanje LP-a i domaćeg prvenstva.
Tu je vijest o 17 mil prvi plasirao u javnost španski Sport a kasnije je preuzeli svi portali.

Btw da se ne radi samo o novcu govori i činjenica da je odbio ponudu 22 mil od Abramovića.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 feb 2014, 00:05

Bilbao je danas igrao presing kao nekada Barsa. Razlika je u tome sto Bilbao imao daleko slabije individualce. I pored toga, Real u prvom poluvremenu nije mogao trepnuti kako treba.

Dakle, Barsi treba najbolji motivator i psiholog na 'pijaci trenera'. Trebaju im na sredini mladi i borbeni igraci poput ovih iz Bilbao. Treba im mali grbavi centarfor sa dobrom tehnikom, koji se puno krece i igra na liniji ofsajda. Nesto kao sto je bio mali Rosi dok je igrao za Viljareal. Moze Barsa iscackati takvog igraca... Ili jednostavno kesirati za Suareza. :mrgreen:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 feb 2014, 00:09

ma ja, dovesti Suareza....ima se para, ima se s cim, pogotovu u Barci gdje cvjetaju dugovi...ali prije toga primjeniti pravila fudbala, jer bi trebale 3 lopte na terenu - za njega, Neymara i Messija.

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 03 feb 2014, 00:46

@Valencia Bielsa je takav .. Nego ja bih i sada dao Alexisa za Eto'oa :mrgreen:
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 03 feb 2014, 02:15

francobaresi je napisao/la:Barca je sama sebi presudila. Već dvije godine nemaju 2 kvalitetna stopera, također Alves nije ni sjenka onog igrača od prije 2-3 sezone.Doduše Pique nikad nije ni bio kvalitetan stoper, već obični profiter.Međutim, Barca više nema tu igru koja je odgovara igračima poput Pique a nema više ni Puyola koji je često ispravljao njegove propuste.Što je najčudnije, uprava nije ništa napravila po tom pitanju, već vezni igrači glume stopere, a to nikad ne može biti dobar potez. Također Xavi-a su godine stigle i prestigle, Messi pomalo zasićen,i usporen učestalim povredama.

Guardiola je sve ovo jako dobro predvidio, pa se samo prebacio u ekipu koja je također na vrhuncu. Znao da će tu lagano pokupiti nekoliko trofeja i tako nastaviti uspješan niz.
+10 ne +1 ispunilo se ono .... Barcelonu moze zaustaviti samo Barcelona. Glavom kroz zid i evo dokle su dogurali.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 feb 2014, 12:37

let3 je napisao/la:ma ja, dovesti Suareza....ima se para, ima se s cim, pogotovu u Barci gdje cvjetaju dugovi...ali prije toga primjeniti pravila fudbala, jer bi trebale 3 lopte na terenu - za njega, Neymara i Messija.
Ima jedan dobar primer u fudbalu. Brazil sa Ronaldom, Rivaldom i Ronaldinjom. :mrgreen: Doduse, takva fuzija ne daje uvijek prave rezultate.

Kada je u pitanju Nejmar, skeptican sam bio i ostao. Nisam siguran da je prijeko potreban. Pogotovo ne vjerujem da moze razdrmati i znacajno poboljsati igru tima.

Mozda se mogu sloziti sa tvojom pretpostavkom. Nejmar je igrac koji voli da se sve vrti oko njega. Za sada ne izgleda da je kompatibilan sa Mesijem. Vidjet cemo mogu li se usteliti na pravi nacin.

Ono sto mi se svidja kod njega je osjecaj za pas igru. Ima lucidna dodavanja prema naprijed. Da ispred sebe ima pravog napadaca bilo bi bolje. Da li je to dovoljno? Apsolutno ne! I Pedro je sasvim dobar igrac, racionalan. Uzima tacno onoliko koliko mu Mesi dozvoli. :mrgreen:

Suarez uopste nije skrt igrac. Nije kao recimo Aguero s kojim se Mesi ne slaze najbolje. Ne moze se nista tvrditi, ali nekako imam osjecaj da bi sa Mesijem nesebicno saradjivao, da bi bili **** ucinkoviti. Suarez ima strasnu tehniku i osjecaj za gol. Direktan igrac koji uvijek trazi loptu u prazan prostor. To treba Barsi. Imaju previse igraca koji pretjeruju sa dodovanjima, treba im neko ko stalno razmislja kako se probiti do gola. Suarez je takav igrac.

U Ateltiku ima zanimljivih igraca za Barsu. Stil igre je skorz slican. Ne bi trebalo puno vremena da se adaptiraju. Herera je odlican u sredini, de Marcos jede na beku. I Susaeta je dobar. Samo, **** iz Bilbaa dovesti igraca. :mrgreen:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 03 feb 2014, 13:49

Slicnog sam misljenja za Suareza, mada sada kada je Ney tu nema sanse da dodje a i bilo bi previse njih trojica. Herreru su trazili prosle sezone, odmah bi ga potpisao ali novi trener sa novim zamislima. Vidjecemo na ljeto. Tu ako ne dovedu 2-3 exra pojacanja sljedeca sezona ce propasti ..
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 feb 2014, 14:08

Ma kakvo zasicenje kakvi bakraci, moglo se reci i za Bayern da ce se zasititi nakon sto su prosle sezone osvojili sve ali ljudi su nastavili tamo gdje su stali. Barcelonin najveci problem je sto im je cjelokupni tim daleko od forme kakvu su imali u zlatnoj eri, a jos jedna velika boljka je sto oni nemaju TIM kao takav. Sada se previse stvari svodi na individualnu kvalitetu pojedinih igraca nesto slicno kao u Realu. Barcelona dok ne shvati da treba vratiti staro jedinstvo u znacaj tima nece dodi do progresa. A taj isti tim se mora osvjeziti novim igracima koji ce se uklopiti u koncepciju Barcelone. Xavi, Busquets i jos par igraca vise ne mogu igrati na najvisem nivou, pored toga Barceloni nijedan trener nece biti dovoljno dobar kao sto bi to bio Guardiola. Jedino Guardiola im moze pomoci, ali izvjesno je da se nece vratiti, barem ne u blizoj buducnosti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 03 feb 2014, 14:14

I Barcelona je 1 sezonu pod vodstvom Guardiola uzela 6 trofeja.Jer su igraci bili zeljni da osvajaju.Dominacija je trajala jos 2 sezona,a onda igraci su se jednostavno zasitili trofeja.Oborili sve moguce rekorde sto se tice kluba i igraca.Znaci sada Barceloni treba neko ko ce im opet podici motivaciju da se vrate na stare staze.

Bayernu je tek prva sezona.I on ce trajati jos 2 ili 3 sezone maksimalno.I onda ce se isto desiti ko sto se desilo Barceloni.Tako da Bayern ima jos volje za osvjajanjem tofeja.
Zadnja izmjena: DesimaL, dana/u 03 feb 2014, 14:17, ukupno mijenjano 3 puta.
Visca el Barça ! Mes que un club !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 03 feb 2014, 14:15

S tim da je večina Barcinih igrača osvojila 4-5 Liga, 2 neki i 3 LP te SP i dva Eura i ti ih porediš sa Bayernom.
Busquets više ne može igrati na najvišem nivou? Daleko najkonstantniji i drugi najbolji igrač ove ekipe zadnje tri sezone. Brat bratu ove godine ste pogledali tri utakmice i nađete za shodno pametovati.
Don't hate what you don't understand.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 03 feb 2014, 14:21

@Bundesliga

Mislim stvarno za Busketsa to reci :D

Jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji. A pep je samo trener koji se nasao na pravom mjestu u pravo vrijeme,tu sve zavrsava. On da je htio dokazivati svoje trenerske sposobnosti ne bi otisao u Bayern nego bi ostao u barci ,eventualno u neki klub koji treba sagraditi ,a ne na gotovo :)
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 feb 2014, 14:25

DesimaL je napisao/la:I Barcelona je 3 sezone osvojila 14 tofeja.

Bayernu je tek prva sezona.I on ce trajati jos 2 ili 3 sezone maksimalno.I onda ce se isto desiti ko sto se desilo Barceloni.Tako da Bayern ima jos volje za osvjajanjem tofeja.
Poenta je da to nema veze s voljom, ako gledate objektivno Barcelona nakon odlaska Guardiole nije ni sjena nekadasnje. Vi mislite da rodeni pobjednici kao Messi, Xavi itd mogu izgubiti volju za osvajanjem trofeja. Tim ljudima je u krvi da pobjedjuju i osvajaju trofeje i sve dok budu imali snage za takvo nesto to ce i raditi. Poenta je da Barcelona ne moze biti ni blizu jaka s ovakvim timom gdje su mnogi kljucni igraci dosta stariji, a u Barci nemaju adekvatne zamjene. Ja sam rekao da Barcelona nece biti ista sve dok ili ako se Guardiola eventualno vrati u taj tim.
Nema to veze s zasicenjem, ali dobro to je vase misljenje ;)
suhi je napisao/la:On da je htio dokazivati svoje trenerske sposobnosti ne bi otisao u Bayern nego bi ostao u barci
Pa covjek se uhvatio vruceg krompira, jer nakon onakvog proslogodisnjeg Bayerna od Guardiole se ocekuje da napravi i jaci Bayern. Ako to nije dokazivanje trenerskih sposobnosti ne znam sta je. Drugo je sto vi mislite da svako moze voditi Bayern,a to je daleko od istine.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 03 feb 2014, 14:31

@Bundesliga

Ti si sam sebi kontradiktoran,normalno da je problem sto je xavi star,sto pojedinci nisu u istoj formi,sto ima problema s povredama,sto nema adekvatne zamjene.

Upravo so to razlozi zbog kojih je PEP otisao,jer ni on nije imao zamjenu,ni plan B ni nista.

Napraviti jaci Bayern ?

smijesno,ekipa je sve osvojila ,kraj price,jace od toga ne moze.
Imao je gotov tim ,dobio 2-3 pojacanja jos ,i nema konkurencije u ligi.

Odlicno za osvajanje trofeja i dizanja svoje reputacije .
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2014, 14:40

Osjeti li se to neka doza spočitavanja Guardiolinog znanja? :oops: :? Mislim, kome se on treba dokazati? Kako? To spada u istu ravan sa Messijevim odlaskom (jah) u Premiership kako pojedinci ne bi pisali/pričali/ priče tipa "Lako je protiv Uniteda, haj' protiv Stokea". :mrgreen:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 03 feb 2014, 14:47

Monolog je napisao/la:Osjeti li se to neka doza spočitavanja Guardiolinog znanja? :oops: :? Mislim, kome se on treba dokazati? Kako? To spada u istu ravan sa Messijevim odlaskom (jah) u Premiership kako pojedinci ne bi pisali/pričali/ priče tipa "Lako je protiv Uniteda, haj' protiv Stokea". :mrgreen:
Ma ne treba se on nikome dokazivati,uradio je pametan potez za sebe i svoju karijeru.

Samo ga ne treba uzdisati toliko da je on izmislio totalni fudball i to da je barca zahvaljujuci njemu bila onako dobra.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 03 feb 2014, 14:52

suhi je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Osjeti li se to neka doza spočitavanja Guardiolinog znanja? :oops: :? Mislim, kome se on treba dokazati? Kako? To spada u istu ravan sa Messijevim odlaskom (jah) u Premiership kako pojedinci ne bi pisali/pričali/ priče tipa "Lako je protiv Uniteda, haj' protiv Stokea". :mrgreen:
Ma ne treba se on nikome dokazivati,uradio je pametan potez za sebe i svoju karijeru.

Samo ga ne treba uzdisati toliko da je on izmislio totalni fudball i to da je barca zahvaljujuci njemu bila onako dobra.
Pa da zahvaljujuci kome je bila onako dobra?

Pep je stvarao momcad, uz njega su izrasli najbolji igraci svijeta i zato je on zasluzan. Kao i za sve rezultate u vecini.
RIP CITY!

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.