FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bagrcavi » 11 feb 2014, 19:31

I onda mi kompleksaši a oni zvezdašu pričaju o Želji :lol: :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 feb 2014, 19:56

Predlažem Savezu da nam dodjeli šampionski pehar za ovu i za narednih deset sezona
FK SARAJEVO ĆE BITI BEZ KONKURENCIJE
Počinje nova era Premijer lige, era Galacticosa sa Koševa.

Dolaskom malezijskog milijardera Vincenta Tana u Bosnu i Hercegovinu počinje se mijenjati fudbalska karta naše države.

FK Sarajevo nakon godina letargija, da ne kažemo anarhije, stvara ekipu koju s punim pravom možemo nazvati “Galacticosima sa Koševa”.

Malezijac je na Koševo donio ono što je najviše bilo potrebno, novac, a uprava bordo tima krenula je po pojačanja.

Dva najzvučnija, iako samo na posudbi, svakako su golman Chelseaja Matej Delač i iskusni Mato Jajalo.

Za prilike u Premijer ligi, ovi su igrači superkvalitetni i iskusni, a njima se priključio ove sedmice i Germain Kouadio, krilni fudbaler iz Obale Slonovače koji je potpisao trogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.

Od ranije je tu Makedonac Krsto Velkoski, kao i trener Robert Jarni, pa se s punim pravom može reći kako je Sarajevo sada preuzelo od Željezničara titulu najboljeg kluba u državi.

Naravno, taj će se epitet morati opravdati na terenu, ali kada se pogledaju imena igračkog kadra s kojim Jarni raspolaže, jasno je svima kako Sarajevu niko u državi neće biti ravan.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 11 feb 2014, 19:57

hahah..spor.t.ba garant
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 11 feb 2014, 20:27

marconato je napisao/la:
Želim reci da je Partizan igrao sa drugom postavom, a Sarajevo sa kombinovanom i to sa svih 20 + igraca, dok je Partizanu falila cijela prva postava, koja je vec manje vise iskristalisana, jer ovaj sastav igrao i protiv Ružomberoka (izuzev Stankovića i Pantića) dan prije meca sa Sarajevom... ;)

Poenta cijele price jeste da se ne zavaravate sa onim minimalnim porazom i da ne uzimate taj mec kao neki parametar, jer je ovaj tim Partizana za klasu jaci od onog koji je igrao protiv vas i da bi prosli isto kao i Maribor u slucaju da je taj tim igrao... ;)
previše stvari u tvom postu je netačno,
ukratko , nebitno , niko ne uzima rezultate prijateljskih tekmi kao relevantne,
baš kao što je i taj s Mariborom nebitan, jer je u prijateljskoj,
igrači se totalno drugačije ponašaju u prvenstvenoj tekmi

i sad budi faca pa odgovori pastoreu :lol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 11 feb 2014, 20:35

hilmo je napisao/la:Predlažem Savezu da nam dodjeli šampionski pehar za ovu i za narednih deset sezona
FK SARAJEVO ĆE BITI BEZ KONKURENCIJE
Počinje nova era Premijer lige, era Galacticosa sa Koševa.

Dolaskom malezijskog milijardera Vincenta Tana u Bosnu i Hercegovinu počinje se mijenjati fudbalska karta naše države.

FK Sarajevo nakon godina letargija, da ne kažemo anarhije, stvara ekipu koju s punim pravom možemo nazvati “Galacticosima sa Koševa”.

Malezijac je na Koševo donio ono što je najviše bilo potrebno, novac, a uprava bordo tima krenula je po pojačanja.

Dva najzvučnija, iako samo na posudbi, svakako su golman Chelseaja Matej Delač i iskusni Mato Jajalo.

Za prilike u Premijer ligi, ovi su igrači superkvalitetni i iskusni, a njima se priključio ove sedmice i Germain Kouadio, krilni fudbaler iz Obale Slonovače koji je potpisao trogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.

Od ranije je tu Makedonac Krsto Velkoski, kao i trener Robert Jarni, pa se s punim pravom može reći kako je Sarajevo sada preuzelo od Željezničara titulu najboljeg kluba u državi.

Naravno, taj će se epitet morati opravdati na terenu, ali kada se pogledaju imena igračkog kadra s kojim Jarni raspolaže, jasno je svima kako Sarajevu niko u državi neće biti ravan.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Galacticosi
Imamo fakat dobru ekipu,za ovu nasu Premijer ligu. :o

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 11 feb 2014, 20:46

ih kad bi se tek tako uzimala titula najboljeg tima u drzavi... napisa novinar glupost nije ga sekunde stid

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 11 feb 2014, 20:52

Još napadac,i Premijer liga moze da pocne. :D

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 feb 2014, 20:58

pastore je napisao/la:
Zamolio bih gospodina marconata da se pozabavi malo stanjem u svom klubu . Neka nam napiše i prosvjetli nas o ugovorima Kvesića Tomića i Antolovića, zašto ne igra Jamak prijateljske utakmice, ko je tražio papire za odlazak iz kluba, ima li istine u tome da Selimović ne namjerava igrati dok mu se ne isplate pare, sta je sa gazdama kojima se duguju kirije gdje igraci zive,i kako su irhana smajica nazvali i pokusali da posude od olimpica pa sta se sve izdesavalo u samo par sati,a mi smo ugovorili sve prijateljske utakmice da ekipe igraju sa rezervnim sastavima kako se nebi obrukali...
Nemam ja nikakve veze sa Željom, jer ja navijam za Zvezdu! Valjda sam i vise nego realan bio u svojim prethodnim postovima kada sam pozitivno pisao o nasem najvecem rivalu, jer da nisam, odnosno da sam zaslijepljen i kompleksas, ja bih pljuvao po Partizanu... ;)

Ovde sam pisao iskljucivo zbog vas, odnosno da vas informisem, jer sigurno poznajem mnogo bolje od svih ovde siuaciju u JSL i uopsteno u srpskom fudbalu!

Necu vise da spamam, jer je mec sa Partizanom proslost! Sarajevu zelim sve najbolje, ne mogu bas reci i da uzmete titulu, da se vasi rivali ne bi naljutili, pa cu u toj situaciji zauzeti potpuno nepristrasan stav :)

poz
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 feb 2014, 21:02

amypitar je napisao/la:
Galacticosi
Imamo fakat dobru ekipu,za ovu nasu Premijer ligu. :o
Ja ću reći da je odlična, ne dobra, kada postignemo neki dobar rezultat.. ;)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 feb 2014, 21:03

Idemo korak po korak. Ne trebamo ih okivati u zvijezde nit' ih predstavljati kao kojekakve igracine, dok to ne pokazu na terenu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 11 feb 2014, 21:14

Mozel neko da mi napise idealni sastav sarajeva s kojim ce titula doc na kosevo u maju
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

harisfcb
Kontakt:

Post Postao/la harisfcb » 11 feb 2014, 21:15

KEC je napisao/la:Mozel neko da mi napise idealni sastav sarajeva s kojim ce titula doc na kosevo u maju
Delac

Baric - Dupovac - Trivunovic - Puzigaca
Radovac - Jajalo
Travancic - Stojcev - Velkoski
Bilbija

moje neko misljenje
Biti srcem vezan u tome lezi snaga...
Mes que un club ....
FKS
FCB

koala
Kontakt:

Post Postao/la koala » 11 feb 2014, 21:18

harisfcb je napisao/la:
KEC je napisao/la:Mozel neko da mi napise idealni sastav sarajeva s kojim ce titula doc na kosevo u maju
Delac

Radovac - Jajalo
Bilbija

moje neko misljenje
Ako mene pitaš, Tadejević MORA u prvih 11. Napad još nije završen.

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 11 feb 2014, 21:32

Da je sada napadač pod moranjem, nije.

Mene više brine višak igrača na ofanzivnoj poziciji.

Lijevo krilo : Velkoski, Todorović, Vusljanin
Ofanzivni vezni : Stojčev, Osmanagić, Fare
Desno krilo : Travančić, Purić, Kouadio

Realno 3 igrača viška. Nema toliko puno utakmica da se dovodi napadač, jer smo do sada doveli dosta igrača, i treba čekati ljeto gdje će biti kvalitetnije tržište. Subjektivno bih volio vidjeti Hadžiju, nije puno skup, nije ni mlad da traži neki INO angažman, vjerujem da bi kod nas imao pristojnu cifru. Zašto ne. Bio je najbolji igrač i strelac lige. Ionako situacija u našem fudbalu toliko loša da se baš i ne isplati imati duplo skuplji tim od drugog najskupljeg tima u PL. Zbog tih uslova ne bi ni imali neku zapaženu ulogu u EU bar u bližoj budućnosti.

Kad smo kod 2. napadača, povremeno, planski, davati priliku Aganspahicu. Uostalom tu je i Velkoski, u slučaju povrede ili kartona Bilibije. Svakako ih vidim zajedno u prvih 11. Više bih volio vidjeti na djelu Plakala, ali on je na posudbi ( ? ).

mujo205
Kontakt:

Post Postao/la mujo205 » 11 feb 2014, 22:11

Znal neko sta je s Alemom Plakalom, gdje otisao na posudbu, trebalo bi petrovica i kouadia 6 mjeseci negdje poslat nek se kale

HZSA1991
Kontakt:

Post Postao/la HZSA1991 » 11 feb 2014, 22:14

mujo205 je napisao/la:Znal neko sta je s Alemom Plakalom, gdje otisao na posudbu, trebalo bi petrovica i kouadia 6 mjeseci negdje poslat nek se kale
Ja mislim da Petrović još nije potpisao ..na probi je ..

koala
Kontakt:

Post Postao/la koala » 11 feb 2014, 22:42

Ako je napadač dobar, onda nije višak :)
Nije pod moranje, ali bolje ne zavisiti od pojedinca(čitaj Komazec). Svaka čast Krsti, ali on se tek mora dokazati. A ako dovedu još jednog napadača, nadam se da će biti pojačanje.

A na kraju krajeva, taj idealni sastav. Imamo toliko dobrih igrača, da je glupo sad praviti neki sastav. Jarni sam mislim da nije siguran ko će u prvu.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 feb 2014, 02:19

Sabinho je napisao/la:Idemo korak po korak. Ne trebamo ih okivati u zvijezde nit' ih predstavljati kao kojekakve igracine, dok to ne pokazu na terenu.
upravo tako. Ljudi ne shvataju da ovo u pravom zivotu nije soker
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 12 feb 2014, 10:28

Price o Galacticosima i slicno su novinarski senzacionalizam koji nam nikako ne treba i steti nam.
Cim se potegnu price "Prosetacemo se ligom" i "titula je nasa" mi po pravilu zijanimo 2-3 tekme i nakon toga predjemo na "Da nam je bar Evropa". Cinjenica je da slabo podnosimo pritisak i ocekivanja i da smo i zbog toga postizali slabije rezultate (osim nekvalitete).

Mozda je to bio cilj ovog novinarskog clanka ali nama to ne treba.

Niko ne spominje kako ce se uigrati puno dovedenih igraca. Nije to lako uopste. Zato ne treba ocekivati previse, Evropu definitivno a za ostalo - ako se ukaze prilika. Bez srkleta.

Takodje da li cemo se morati rjesiti bar 1-2 igraca iz ove postave, jer valja to sve poplacati.

Ja bih licno najvise volio da dovedemo nekog Svabu koji je ekspert za rad sa mladima u Akademiji. To nam je najveca buducnost a titule ce doci nakon toga.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 12 feb 2014, 11:03

harisfcb je napisao/la:
Delac

Radovac - Jajalo
Bilbija

moje neko misljenje
po meni ovo je vrh nemoze bolje ovaj sto kaze tadejevic puzigaca ma njima obojci se treba i moze dati prostora sve zavisi od ekipa tadejevic je bolji u defanzivi ali zato je puzigaca jaci u ofanzivi tako da bi moglo zavisiti ko ce od njih dvojce igrati i postavka protivnicke ekipe
Samo Sarajevo

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Pena, Proximic i 67 gostiju.