suhi je napisao/la:Consigliere je napisao/la:@suhi, samo ne znam kako ti se da raspravljati sa 'strucnjacima'

Od taktickih postavki na terenu pa do ovih izjava da Real nije puno toga izgubio odlaskom Makalelea

Yebote, ljudi brane Peru k'o da im je otac rodjeni

Ubijam dosadu

Jedino objasnjenje
Sveti je napisao/la:Consigliere je napisao/la:@suhi, samo ne znam kako ti se da raspravljati sa 'strucnjacima'

Od taktickih postavki na terenu pa do ovih izjava da Real nije puno toga izgubio odlaskom Makalelea

Yebote, ljudi brane Peru k'o da im je otac rodjeni

sjećaš li ti se uopće sezone kada je makelele otišao ili si onako negdje pročitao da je raspad počeo njegovim odlaskom?
Ja ti navijam za Real od sezone kad je Raul na ledjima nosio broj 17 (to nisi znao, jel da?), tako da se perioda sramocenja fudbalskog imena Real Madrid sjecam vise nego dobro.
Perez je svoj mandat poceo korektno jer njegova prva tri velika pojacanja rezultirala poboljsanjem igre i trofejom: Figo (La Liga 2001.), Zidane (LP 2002.), Ronaldo (La Liga 2003.). Naravno, najzasluzniji za sve ove uspjehe je bio maestro na klupi, legenda Reala, don Vicente.
A, zatim dolazi ljeto 2003. kada u Perez dolazi na ideju da za Real Madrid nije dovoljno da bude fudbalski klub, vec i marketinska masinerija za stampanje novca. Plan je, prije svega,proboj na azijsko trziste koje je tada bilo zaludjeno fudbalom nakon nedavno zavrsenog SP u Japanu i j Koreji, pa su bukvalno milioni azijata samo cekali da izaberu klub pa da manijakalno kupuju dresove i ostale suvenire, pa je odlucio povuci koji potez:
- neproduzenje ugovora don Vicenteu pod izgovor neuspjeha u LP (ispadanje od Juventusa u polufinalu

)
- neproduzenje ugovora Hierru, legendi i dugogodisnjem kapitenu koji je bio trenerova desna ruka tokom svih uspjeha zadnjih godina
Naravno, u javnost se nije izlazilo sa razlozima, ali gotovo je sigurno da je razlog svega bilo protivljenje ove dvojice smjeru u kojem ide klub, pa del Bosque nije cak ni prihvatio ulogu sportskog direktora (ako se dobro sjecam) vec je otisao trenirati Besiktas
Makalele je bio prvi primjer sta mozemo ocekivati od Perezovog Reala. Iako je njegov zahtjev za boljim ugovorom bio sasvim razumljiv i podrzan od svih bitnih igraca u timu, Pereza to nije zanimalo. prodao ga je Chelseu i umjesto da na njegovo mjesto dovede Vieru, doveo je Davida Beckhama

Jer Viera nije toliko medijski atraktivan i na njega se ne vlaze mlade japanke

Doveo je desno krilo u trenutku kad je za nas vec igralo najbolje desno krilo na svijetu. Beckham je, naravno, morao igrati pa je slijedece tri godine vecinom proveo na poziciji veznog igraca gdje se nije znalo kuda je manje koristan: naprijed ili nazad.
Posebna prica su treneri za koje je Perez mislio da mogu zamjeniti don Vicentea:
Carlos Queiroz (

)
José Antonio Camacho (

)
Mariano García Remón (

)
Vanderlei Luxemburgo (

)
Juan Ramón López Caro (

)
Rezultat svega su tri uzasne, uzasne sezone
2003/04 - 4. mjesto u Primeri, ispadanje u LP od Monaca velikom zaslugom jos jednog otjeranog- Morientesa
2004/05 - 2. mjesto u Ligi, prvo u nizu ispadanja u osmini LP, ovaj put od Juventusa
2005/06 - 2. mjesto u Ligi, jedva (ovo je sezona kad je Ronaldinho dobio aplauz na Bernabeu), osmina LP, naravno, od Arsenala
Napokon, Djavo odlazi sa mjesta predsjednika, dolazi razumni Ramon Calderon, koji, naravno, prvo sto radi dovodi odlicnog trenera- don Fabia koji je doveden da se popravi sto se da popraviti. U slijedecoj sezoni osvojena je Liga, a izlazak Beckhama sa terena u zadnjem kolu u trenutku kada je Mallorca vodila 0:1 i ulazak Reyesa koji preokrece rezultat i donosi nam titulu oznacila je kraj mracnog perioda u historiji kluba ciju cjenu i sada placamo, jer ja sam skoro siguran da je del Bosque ostao na klupi uz sva sredstva s kojima je raspolagano, uzeli bi jos najmanje 2 LP i 3-4 titule prvaka.
eto @Sveti i ostali, malo historije iz prve ruke

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!