Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
104
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 247

madridist
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la madridist » 13 feb 2014, 09:13

Ma kakav crni :mrgreen: Makelele,problem je riješen sa prvim pravim trenerom,čim je don Fabio došao stvari su legle na svoje mjesto,jedina zamjerka koju ja imam na taj period Perezovog rada je što je eksperimentirao sa Quierozima i sličnom gamadi umjesto da je ostavio brku ili doveo trenera koji zna šta radi i sa onakvom ekipom pokorio svijet, možeš Ferari dat meni da vozim i rezultati će biti tako tako,to isto auto u rukama Fernanda Alonsa će činiti čuda,kakav Makelele i pm.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 feb 2014, 11:26

EL REAL MADRID VUELVE A SEGUIR AL MEDIO DE LA JUVENTUS
Objetivo Vidal
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 feb 2014, 11:48

suhi je napisao/la:EL REAL MADRID VUELVE A SEGUIR AL MEDIO DE LA JUVENTUS
Objetivo Vidal
To bi bilo savrseno,ovaj sistem 4-3-3 sa njim bi bio pun pogodak Xabi-Modric-Vidal 8-)
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 feb 2014, 12:55

Ja vidim 4 igrača koji mogu popunit treću poziciju u sredini.Kroos,Pogba,Vidal i Rakitić pa valjda jednog možemo na ljeto dobacit :D
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 feb 2014, 13:02

Kawhi je napisao/la:Ja vidim 4 igrača koji mogu popunit treću poziciju u sredini.Kroos,Pogba,Vidal i Rakitić pa valjda jednog možemo na ljeto dobacit :D
Gundogan je najrealnija opcija,ako poporavak bude isao po planu,a najbolje bi bilo da dovedemo Pogbu ali on je Francuz i blizi je PSG,Verratti je isto idealan bilo tko od ove trojice bi bio upgrade u odnosu na Khediru i Di Mariu.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 feb 2014, 13:07

@suhi, samo ne znam kako ti se da raspravljati sa 'strucnjacima' :roll: Od taktickih postavki na terenu pa do ovih izjava da Real nije puno toga izgubio odlaskom Makalelea :lol: Yebote, ljudi brane Peru k'o da im je otac rodjeni :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 feb 2014, 13:38

Consigliere je napisao/la:@suhi, samo ne znam kako ti se da raspravljati sa 'strucnjacima' :roll: Od taktickih postavki na terenu pa do ovih izjava da Real nije puno toga izgubio odlaskom Makalelea :lol: Yebote, ljudi brane Peru k'o da im je otac rodjeni :roll:
sjećaš li ti se uopće sezone kada je makelele otišao ili si onako negdje pročitao da je raspad počeo njegovim odlaskom?
naprijed rejal

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 feb 2014, 13:39

Mitomanije :ugeek:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 feb 2014, 14:10

emir18 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Ja vidim 4 igrača koji mogu popunit treću poziciju u sredini.Kroos,Pogba,Vidal i Rakitić pa valjda jednog možemo na ljeto dobacit :D
Gundogan je najrealnija opcija,ako poporavak bude isao po planu,a najbolje bi bilo da dovedemo Pogbu ali on je Francuz i blizi je PSG,Verratti je isto idealan bilo tko od ove trojice bi bio upgrade u odnosu na Khediru i Di Mariu.

Kross ? isti igrac kao i alonso,znaci visak na sredini

Verrati ? isti igrac kao i luka ,takodjer visak na sredini

Rakitic ? pa isto ti onda da i di maria i dalje igra cma,rakitic je vise manje beskoristan na cmu,on je dobar na poluspicu

Pogba i gundogan ,su dosta blizu alonsu i luki,znaci nisu "radnici" na terenu.

Khedira je perfektan igrac za ovaj sistem,htjeli vi to ili ne ,i to ce se vidjeti kad se vrati nakon povrede,osim ako karlo ne dobije otkaz u medjuvremenu.

Vidal takodjer odlican igrac za ovaj sistem,ovi ostali bi samo dali neki mini napredak u odnosu na di mariu,al ne ono sto je potrebno na toj poziciji.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 feb 2014, 14:15

Kroos isti igrač kao Alonso?Uredu.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 feb 2014, 14:17

Consigliere je napisao/la:@suhi, samo ne znam kako ti se da raspravljati sa 'strucnjacima' :roll: Od taktickih postavki na terenu pa do ovih izjava da Real nije puno toga izgubio odlaskom Makalelea :lol: Yebote, ljudi brane Peru k'o da im je otac rodjeni :roll:
Ubijam dosadu :mrgreen: :mrgreen:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 feb 2014, 14:19

Kawhi je napisao/la:Kroos isti igrač kao Alonso?Uredu.
Ne moras bukvalno shvatiti,ista pozicija,ista uloga,alonso je bolji dakako,ne trebaju ti 2 deep lying playmakera u ekipi koja su totalno nepokretna ,jos je kross gori sto se tice defanzive od alonsa.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 feb 2014, 14:32

Alonso je loš u defanzivi?Uredu.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 feb 2014, 15:54

Tako ti Khedire.
Kad je igra sa priucnim fucking Angelom bolja,brza cak i preciznija nego sa tim dizelasem.
Sta to govori o njemu ? da perhan koji je daleko od kvalitetnog rijesenja je cak i bolji od njega.

Kross/Gundogan su ekvivalentni Luki po nacinu igre

-----------Xabi-------

----Modric--------Gundo-----

To je sasvim dovoljno defanzivno jako , kad znas da prvo ova dvojica pivota pokrivaju ogroman prostor
dok se Balet vraca i dupla protivnickog beka..

Naravno lupam imenima , Gundo(ako je zdrav) je najblizi
al takav tip igraca je jedino potreban
mozes tu staviti i Vidala koji spanca u obja smjera brutalno , al nije realan

Angel je cak i dobar kako sam mislio , defanzivno pokriva uredu
a u napadu zadnjih par utakmica sve manje bespotrebnih driblinga(a nije isto driblati na krilu i u sredini) i malo vise opcenito cijeni loptu.
Al nije kvalitetno rijesenje i bit ce problem protiv velikih ekipa , al sa tom promjenom na lijevom pivotu momcad bi izgledala poprilicno kompletno.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 feb 2014, 16:30

suhi je napisao/la:
Ubijam dosadu :mrgreen: :mrgreen:
Jedino objasnjenje :mrgreen:
Sveti je napisao/la:
sjećaš li ti se uopće sezone kada je makelele otišao ili si onako negdje pročitao da je raspad počeo njegovim odlaskom?
Ja ti navijam za Real od sezone kad je Raul na ledjima nosio broj 17 (to nisi znao, jel da?), tako da se perioda sramocenja fudbalskog imena Real Madrid sjecam vise nego dobro.

Perez je svoj mandat poceo korektno jer njegova prva tri velika pojacanja rezultirala poboljsanjem igre i trofejom: Figo (La Liga 2001.), Zidane (LP 2002.), Ronaldo (La Liga 2003.). Naravno, najzasluzniji za sve ove uspjehe je bio maestro na klupi, legenda Reala, don Vicente.

A, zatim dolazi ljeto 2003. kada u Perez dolazi na ideju da za Real Madrid nije dovoljno da bude fudbalski klub, vec i marketinska masinerija za stampanje novca. Plan je, prije svega,proboj na azijsko trziste koje je tada bilo zaludjeno fudbalom nakon nedavno zavrsenog SP u Japanu i j Koreji, pa su bukvalno milioni azijata samo cekali da izaberu klub pa da manijakalno kupuju dresove i ostale suvenire, pa je odlucio povuci koji potez:
- neproduzenje ugovora don Vicenteu pod izgovor neuspjeha u LP (ispadanje od Juventusa u polufinalu :shock: )
- neproduzenje ugovora Hierru, legendi i dugogodisnjem kapitenu koji je bio trenerova desna ruka tokom svih uspjeha zadnjih godina
Naravno, u javnost se nije izlazilo sa razlozima, ali gotovo je sigurno da je razlog svega bilo protivljenje ove dvojice smjeru u kojem ide klub, pa del Bosque nije cak ni prihvatio ulogu sportskog direktora (ako se dobro sjecam) vec je otisao trenirati Besiktas :roll:

Makalele je bio prvi primjer sta mozemo ocekivati od Perezovog Reala. Iako je njegov zahtjev za boljim ugovorom bio sasvim razumljiv i podrzan od svih bitnih igraca u timu, Pereza to nije zanimalo. prodao ga je Chelseu i umjesto da na njegovo mjesto dovede Vieru, doveo je Davida Beckhama :lol: Jer Viera nije toliko medijski atraktivan i na njega se ne vlaze mlade japanke :mrgreen: Doveo je desno krilo u trenutku kad je za nas vec igralo najbolje desno krilo na svijetu. Beckham je, naravno, morao igrati pa je slijedece tri godine vecinom proveo na poziciji veznog igraca gdje se nije znalo kuda je manje koristan: naprijed ili nazad. :roll:

Posebna prica su treneri za koje je Perez mislio da mogu zamjeniti don Vicentea:

Carlos Queiroz ( :lol: :roll: )
José Antonio Camacho ( :roll: )
Mariano García Remón ( :? :lol: :roll: )
Vanderlei Luxemburgo ( :? :lol: :roll: )
Juan Ramón López Caro ( :? :lol: :roll: )

Rezultat svega su tri uzasne, uzasne sezone

2003/04 - 4. mjesto u Primeri, ispadanje u LP od Monaca velikom zaslugom jos jednog otjeranog- Morientesa
2004/05 - 2. mjesto u Ligi, prvo u nizu ispadanja u osmini LP, ovaj put od Juventusa
2005/06 - 2. mjesto u Ligi, jedva (ovo je sezona kad je Ronaldinho dobio aplauz na Bernabeu), osmina LP, naravno, od Arsenala

Napokon, Djavo odlazi sa mjesta predsjednika, dolazi razumni Ramon Calderon, koji, naravno, prvo sto radi dovodi odlicnog trenera- don Fabia koji je doveden da se popravi sto se da popraviti. U slijedecoj sezoni osvojena je Liga, a izlazak Beckhama sa terena u zadnjem kolu u trenutku kada je Mallorca vodila 0:1 i ulazak Reyesa koji preokrece rezultat i donosi nam titulu oznacila je kraj mracnog perioda u historiji kluba ciju cjenu i sada placamo, jer ja sam skoro siguran da je del Bosque ostao na klupi uz sva sredstva s kojima je raspolagano, uzeli bi jos najmanje 2 LP i 3-4 titule prvaka.

eto @Sveti i ostali, malo historije iz prve ruke ;)
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 feb 2014, 16:36

:lol:
Mada kombo Pereza i recimo don Fabia na klupi ili Lippia,gdje bi nam kraj bio ovako smo godinama trpili gamad koja je dobra za Malagu il Getafe.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 feb 2014, 16:50

dolazi razumni Ramon Calderon
Na stranu sto je namjestao glasove kasnije.
Al i razumni Calderon nakon sto je napravio dobar potez > Capello
napravio je uzasan potez na ljeto tj. otpustanje istog

F. Perez po rezultatima nece biti medju uspjesnijim presjedicima Reala i to znamo
al je financijski izdigao klub iznad ostalih i sa brojnim projektima od Valdebebasa pa sad novog Bernabea napravio trajni izvor finansiranja za vijekove i vijekove
Tako da ce neki drugi presidente uz malo bolju selekciju (koristeci ogromne izvore novca , a velikim djelom i zbog Pere) praviti bolje rezultate.

Poenta jest da Pero u namet ostavio ekonmski jak Madrid koji obrce profite
Al da rezultati nisu uvijek pratili
a djelom sto je i najbolja barcelona ikada , bila dio i Perinog madata.

Nije sve crno , ni bijelo-
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 feb 2014, 17:16

dalo bi se diskutovati koliko je Ramon Calderon zapravo bio razuman :mrgreen:
koliko se sjecam on je od Reala napravio pravu holandsku koloniju, bila je tona nizozemaca u timu Reala onda...glavna nebuloza je bila nogiranje Capella nakon godinu dana :? da bi potom doveo Schustera kojeg opet nogira nakon jedne sezone (premda je covjek donio titulu Realu)....to nisu potezi razumnog covjeka

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 feb 2014, 17:20

let3 je napisao/la:dalo bi se diskutovati koliko je Ramon Calderon zapravo bio razuman :mrgreen:
koliko se sjecam on je od Reala napravio pravu holandsku koloniju, bila je tona nizozemaca u timu Reala onda...glavna nebuloza je bila nogiranje Capella nakon godinu dana :? da bi potom doveo Schuster kojeg opet nogira nakon jedne sezone (premda je covjek donio titulu Realu)....to nisu potezi razumnog covjeka
Huntelaar,Drenthe,Robben,Sneijder...
Al posto je on dogovorio transfer Ronalda sve mu je oprosteno.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 feb 2014, 18:11

Raul_64 je napisao/la:
dolazi razumni Ramon Calderon
Na stranu sto je namjestao glasove kasnije.
Al i razumni Calderon nakon sto je napravio dobar potez > Capello
napravio je uzasan potez na ljeto tj. otpustanje istog

F. Perez po rezultatima nece biti medju uspjesnijim presjedicima Reala i to znamo
al je financijski izdigao klub iznad ostalih i sa brojnim projektima od Valdebebasa pa sad novog Bernabea napravio trajni izvor finansiranja za vijekove i vijekove
Tako da ce neki drugi presidente uz malo bolju selekciju (koristeci ogromne izvore novca , a velikim djelom i zbog Pere) praviti bolje rezultate.

Poenta jest da Pero u namet ostavio ekonmski jak Madrid koji obrce profite
Al da rezultati nisu uvijek pratili
a djelom sto je i najbolja barcelona ikada , bila dio i Perinog madata.

Nije sve crno , ni bijelo-
Kada sam napisao razumni, to se prije svega odnosilo na usporedbu sa Perezom koji je izgledao kao pijani milijarder prema njemu. Daleko je i Calderon bio od idealmog, ali barem je vratio klub na pravi put koliko-toliko, barem rezultatski.
I on nije otpustio Capella. Dogovor je bio da Capello preuzme klub samo do ljeta 2007. bez obzira na rezultata, a i angazovanje Schustera je bilo korektno, po meni.

Ma, yebes ekonomski jak Real, ako nema rezultata, gleda se u ledja Barceloni, a klub sa 9 titula LP sebi nabio kompleks osmine finala.
Finansijski jaki, a Barcelona nam pravi dinastije po domacoj ligi... nidje veze s vezom.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []