Voljeli ga ili mrzili, sputavali mu rezultate, turnire, pobjede.....TENIS CE UVIJEK BITI ROGER FEDERER!AA23 je napisao/la:Nevjerojatno je koliko se Roger potcjenjuje, kao prvo pricamo o " TRENUTNOJ " situaciji, onda Wawrinka ima bolji FH od Nadala, zar ne? Zar mu taj FH zajedno sa najboljim BH-om nije donio titulu? Servis isto?? Krenuli ste o trenutnoj situaciji a niste realni sekunde, Rogera samo u slajs nabrojati, covjeka koji je sad na AO pomeo Tsongu, Murraya i njih ce cak neko staviti ispred njega, ali to su Glumčevi fanovi, Rafa ima sve " najbolje " i najbolji je, moš mislit.
Covjek koji je oborio toliko rekorda da se ne mogu ni procitati, osvojio sve sto neko moze sanjatii, bio i ostao ikona koju ce svaki prijasnji, sadasnji ili buduci teniser spominjati... Uzor mnogim ljudimaa.... Covjek kojeg ce tesko ko zasjeniti.....
Samo ovdje kad dodjem vidim da kada pobijedi : protivnik je bolestan, povrijedjen, protivnik je sam sebe pobijedio....
Sve turnire koje je osvojio: ma to je zbog lose konkurencije, to je zato sto ima nemogucu srecu...
Ma pomislio bi da pojma nema o tenisu!
A onda pogledas njegove meceve, njegove udarce, ponasanje, fanove sirom svijeta.... Pogledas da u sred Londona protiv domaceg igraca publika navija za njega sve ti bude jasno.... Od kako je uzeo reket u ruke s njim pravi magiju..... NIKAD nije predao mec.... Ne preskace turnire, dodje na turnir i osvoji i turnir i publiku....
Mozda njegov servis nije najbolji, ni slajs, ni retern, ni forehand.....ali njegova igra je neprevazidjena, jednostavno najbolja. Ovo ljeto puni 33 godine i i dalje je tu, u vrhu!
Ova prica o Nadalu i njihovim medjusobnim susretima, i rezultatima jasna je onim teniskim znalcima koji poznaju igru i stil obojice, i mislim da se tu svaka rasprava zavrsava!
Imas nekog idola... volis nesto zbog nekogaa..... NE PODCJENJUJ I NE OMALOVAZAVAJ DRUGE! Njegov uspjeh valjda ti je dovoljan da o drugima i ne pricas......
Nista odavno ne napisah, al ovo sam jednostavno morao!