ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

samosarajvo
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la samosarajvo » 17 feb 2014, 02:37

AA23 je napisao/la:Top Roger je iznad Top Rafe, sad krećemo u drugu diskusiju :mrgreen:
Mozda je Rogerov top tenis na vecem nivou iznad Rafinog gledajuci generalno, u vidu ostatka igraca sa toura i partijama protiv njih ali Rafa ima tu srecu da nema manu u igri, ne moze ga niko iskoristavati,pobjedices ga ako si bolji taj dan a ne zato sto ti protivnik ne zna udarit bekhend na lopticu visociju od kukova :lol: :D
Tako je rezultat jasan kad se sastanu Top Rafa vs Top Federer, to što će Rafa do tog meča izgubiti 4-5 gemova više je nebitno :lol: :lol:

A naravno i to pod velikim mozda :D

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 17 feb 2014, 05:08

AA23 je napisao/la:Nevjerojatno je koliko se Roger potcjenjuje, kao prvo pricamo o " TRENUTNOJ " situaciji, onda Wawrinka ima bolji FH od Nadala, zar ne? Zar mu taj FH zajedno sa najboljim BH-om nije donio titulu? Servis isto?? Krenuli ste o trenutnoj situaciji a niste realni sekunde, Rogera samo u slajs nabrojati, covjeka koji je sad na AO pomeo Tsongu, Murraya i njih ce cak neko staviti ispred njega, ali to su Glumčevi fanovi, Rafa ima sve " najbolje " i najbolji je, moš mislit.
Voljeli ga ili mrzili, sputavali mu rezultate, turnire, pobjede.....TENIS CE UVIJEK BITI ROGER FEDERER!
Covjek koji je oborio toliko rekorda da se ne mogu ni procitati, osvojio sve sto neko moze sanjatii, bio i ostao ikona koju ce svaki prijasnji, sadasnji ili buduci teniser spominjati... Uzor mnogim ljudimaa.... Covjek kojeg ce tesko ko zasjeniti.....
Samo ovdje kad dodjem vidim da kada pobijedi : protivnik je bolestan, povrijedjen, protivnik je sam sebe pobijedio....
Sve turnire koje je osvojio: ma to je zbog lose konkurencije, to je zato sto ima nemogucu srecu...
Ma pomislio bi da pojma nema o tenisu!

A onda pogledas njegove meceve, njegove udarce, ponasanje, fanove sirom svijeta.... Pogledas da u sred Londona protiv domaceg igraca publika navija za njega sve ti bude jasno.... Od kako je uzeo reket u ruke s njim pravi magiju..... NIKAD nije predao mec.... Ne preskace turnire, dodje na turnir i osvoji i turnir i publiku....
Mozda njegov servis nije najbolji, ni slajs, ni retern, ni forehand.....ali njegova igra je neprevazidjena, jednostavno najbolja. Ovo ljeto puni 33 godine i i dalje je tu, u vrhu!
Ova prica o Nadalu i njihovim medjusobnim susretima, i rezultatima jasna je onim teniskim znalcima koji poznaju igru i stil obojice, i mislim da se tu svaka rasprava zavrsava!

Imas nekog idola... volis nesto zbog nekogaa..... NE PODCJENJUJ I NE OMALOVAZAVAJ DRUGE! Njegov uspjeh valjda ti je dovoljan da o drugima i ne pricas......
Nista odavno ne napisah, al ovo sam jednostavno morao! ;)
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 feb 2014, 13:35

BARNYCLE je napisao/la:
AA23 je napisao/la:Nevjerojatno je koliko se Roger potcjenjuje, kao prvo pricamo o " TRENUTNOJ " situaciji, onda Wawrinka ima bolji FH od Nadala, zar ne? Zar mu taj FH zajedno sa najboljim BH-om nije donio titulu? Servis isto?? Krenuli ste o trenutnoj situaciji a niste realni sekunde, Rogera samo u slajs nabrojati, covjeka koji je sad na AO pomeo Tsongu, Murraya i njih ce cak neko staviti ispred njega, ali to su Glumčevi fanovi, Rafa ima sve " najbolje " i najbolji je, moš mislit.
Voljeli ga ili mrzili, sputavali mu rezultate, turnire, pobjede.....TENIS CE UVIJEK BITI ROGER FEDERER!
Covjek koji je oborio toliko rekorda da se ne mogu ni procitati, osvojio sve sto neko moze sanjatii, bio i ostao ikona koju ce svaki prijasnji, sadasnji ili buduci teniser spominjati... Uzor mnogim ljudimaa.... Covjek kojeg ce tesko ko zasjeniti.....
Samo ovdje kad dodjem vidim da kada pobijedi : protivnik je bolestan, povrijedjen, protivnik je sam sebe pobijedio....
Sve turnire koje je osvojio: ma to je zbog lose konkurencije, to je zato sto ima nemogucu srecu...
Ma pomislio bi da pojma nema o tenisu!

A onda pogledas njegove meceve, njegove udarce, ponasanje, fanove sirom svijeta.... Pogledas da u sred Londona protiv domaceg igraca publika navija za njega sve ti bude jasno.... Od kako je uzeo reket u ruke s njim pravi magiju..... NIKAD nije predao mec.... Ne preskace turnire, dodje na turnir i osvoji i turnir i publiku....
Mozda njegov servis nije najbolji, ni slajs, ni retern, ni forehand.....ali njegova igra je neprevazidjena, jednostavno najbolja. Ovo ljeto puni 33 godine i i dalje je tu, u vrhu!
Ova prica o Nadalu i njihovim medjusobnim susretima, i rezultatima jasna je onim teniskim znalcima koji poznaju igru i stil obojice, i mislim da se tu svaka rasprava zavrsava!

Imas nekog idola... volis nesto zbog nekogaa..... NE PODCJENJUJ I NE OMALOVAZAVAJ DRUGE! Njegov uspjeh valjda ti je dovoljan da o drugima i ne pricas......
Nista odavno ne napisah, al ovo sam jednostavno morao! ;)
Vecinu si u pravu, ali shvati da je Rafa Rogera stigao, i da ce ga vjerovatno prestici i biti u historiji VECI igrac od Rogera, Ali to ne znaci naravno da treba podcjenjivati velikog Svicarca, koji je dao jednu drugu dimenziju ovoj igri.
Definitivno su ova 2 majstora daleko ispred svih, i tesko da ce im ko biti ravan u narednih 10tak godina.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 feb 2014, 13:56

samosarajvo je napisao/la:Da malo razbijemo ovu monotoniju.
Dosta se raspravljalo o najboljim svih vremena,najbolji mecevima, mogucim duelima igrača, najboljim udarcima u historiji isl...ajmo sad o najboljim udarcima u tenisu trenutno.Gledajuci trenutnu formu igrača, po meni top 3 za svaki udarac, ako sta fulim dodajte.
Slicno mozemo uraditi i za samo top 5 ili 10 igrače, te ih razvrstati po svakom udarcu odvojeno

Servis:
1) Isner 2) Raonic 3) Tsonga a od top 10: Delpo,Tsonga,Stan

Forehand:
1) Nadal 2) Delpo 3) Djokovic

Backhand:
1) Djokovic 2) Nadal 3) Wawrinka samo od dvorucnih Djokovic,Nadal,Murray a od jednorucnih Wawrnika,Gaske,Almagro

Retern:
1)Djokovic 2) Ferrer 3) Nadal

Passing:
1) Nadal 2) Murray 3) Djokovic

Slice:
1) Federer 2) Nadal 3) Murray

Ovo je trenutno stanje po meni da se razumijemo..:)
Evo vidim diskusujete u udarcima, pa da se i ja nadovezem.
Prije svega, to TRENUTNO sto pricate, to spada igra u posljednje dvije godine, znaci trenutni udarci su neki prosjek od 2 zadnje sezone, uz pocetak ove, tako da ne moze se mjeriti udarci sa AO, kao trenutno za svrstavanje top 3.
Pa da pocnemo.

Rekao si za Servis:
Slazem se da Isner ima najbolji servis danasnjice, Raonic takodje dobar, za Tsongu se apsolutno ne slazem, ko ga je gledao zadnje 2 sezone, taj servis toliko osciluje, od dobrog do ocajnog, tako da bi na trece mjesto sigurno isao Stan, a i Berdih je dobar.Za top 10 tu su, Stan,Roger i Berdih.
Dalje...

Forehand:
Za Nadala se slazem, covjek ima sigurno najbolji forehand zadnjih 7-8 godina, Delpo takodje sjajan FH, kao i Nole, dakle ovo je na mjestu.

Za Retern:
Novak neprikosnovan, ubjedljivo najbolji retern danasnjice.
Nadal po meni ima los retern(sta je sad lose, kad je najbolji na svijetu), dakle ima jos prostora za napredak, pogotovo na drugi servis rafin retern zna bit ocajan, kada jedva dobaci do servis polja, te daje priliku za napad protivniku.Tako da bi na mjesto Nadala stavio Murraya, koji ima poprilicno dobar retern.
Ferrer je na mjestu, ima dobar retern.

Za Backhand:
1) Djokovic 2) Nadal 3) Wawrinka samo od dvorucnih Djokovic,Nadal,Murray a od jednorucnih Wawrnika,Gaske,Almagro
Nadal nikako ne moze u top 3 bekenda. Tu ide Almagrov bekend, sjajan top spin vrlo jak BH. Stan ima takodjer dobar bekend. Od dvorucnih, Nole ima najbolji na svijetu, pa Murray, pa onda ide bekend Nadala.

za Passing:
Ovo je na mjestu. Nadal ima ubjedljivo najbolji Passing Shot, mozda bi se tu ubacio i David Ferrer.

Za Slice:
Federer apsolutno dominira u ovom segmentu igre.
Za Nadala se ne slazem, on nema uopste tako dobar slice, ubacio bih umjesto njega tu slice Delpa, koji je nizak i vrlo ostar, i Noletov.

Ovo je to uglavnom, neke prepravke.
Da kazem da sam fan Nadala, ali jednostavno treba biti objektivan pa reci da Nadal nema tako dobar bekend, servis te slice, te da tu jos ima mjesta za napredak.

I recimo zaboravio si jos voleje istaci, gdje ponovo Roger dominira.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 17 feb 2014, 14:29

bodi123 je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Da malo razbijemo ovu monotoniju.
Dosta se raspravljalo o najboljim svih vremena,najbolji mecevima, mogucim duelima igrača, najboljim udarcima u historiji isl...ajmo sad o najboljim udarcima u tenisu trenutno.Gledajuci trenutnu formu igrača, po meni top 3 za svaki udarac, ako sta fulim dodajte.
Slicno mozemo uraditi i za samo top 5 ili 10 igrače, te ih razvrstati po svakom udarcu odvojeno

Servis:

Forehand:

Backhand:

Retern:

Passing:

Slice:

Ovo je trenutno stanje po meni da se razumijemo..:)
Evo vidim diskusujete u udarcima, pa da se i ja nadovezem.
Prije svega, to TRENUTNO sto pricate, to spada igra u posljednje dvije godine, znaci trenutni udarci su neki prosjek od 2 zadnje sezone, uz pocetak ove, tako da ne moze se mjeriti udarci sa AO, kao trenutno za svrstavanje top 3.
Pa da pocnemo.

Rekao si za Servis:
Slazem se da Isner ima najbolji servis danasnjice, Raonic takodje dobar, za Tsongu se apsolutno ne slazem, ko ga je gledao zadnje 2 sezone, taj servis toliko osciluje, od dobrog do ocajnog, tako da bi na trece mjesto sigurno isao Stan, a i Berdih je dobar.Za top 10 tu su, Stan,Roger i Berdih.
Dalje...

Forehand:
Za Nadala se slazem, covjek ima sigurno najbolji forehand zadnjih 7-8 godina, Delpo takodje sjajan FH, kao i Nole, dakle ovo je na mjestu.

Za Retern:
Novak neprikosnovan, ubjedljivo najbolji retern danasnjice.
Nadal po meni ima los retern(sta je sad lose, kad je najbolji na svijetu), dakle ima jos prostora za napredak, pogotovo na drugi servis rafin retern zna bit ocajan, kada jedva dobaci do servis polja, te daje priliku za napad protivniku.Tako da bi na mjesto Nadala stavio Murraya, koji ima poprilicno dobar retern.
Ferrer je na mjestu, ima dobar retern.

Za Backhand:
Nadal nikako ne moze u top 3 bekenda. Tu ide Almagrov bekend, sjajan top spin vrlo jak BH. Stan ima takodjer dobar bekend. Od dvorucnih, Nole ima najbolji na svijetu, pa Murray, pa onda ide bekend Nadala.

za Passing:
Ovo je na mjestu. Nadal ima ubjedljivo najbolji Passing Shot, mozda bi se tu ubacio i David Ferrer.

Za Slice:
Federer apsolutno dominira u ovom segmentu igre.
Za Nadala se ne slazem, on nema uopste tako dobar slice, ubacio bih umjesto njega tu slice Delpa, koji je nizak i vrlo ostar, i Noletov.

Ovo je to uglavnom, neke prepravke.
Da kazem da sam fan Nadala, ali jednostavno treba biti objektivan pa reci da Nadal nema tako dobar bekend, servis te slice, te da tu jos ima mjesta za napredak.

I recimo zaboravio si jos voleje istaci, gdje ponovo Roger dominira.

Hm, zadnje 2 sezone?

Roger je 2012 sezonu bio maltene najbolji, osvojio ogroman broj turnira od Mastersa pa do Slama, i opet nije prvi u nekim segmentima? Osim slicea i voleja, BH mu je 2012 godine bio na nivou, forhend takodjer, rastavio je Nadala te godine na Indian Wellsu a Nadal je 2013 isto tako fenomenalno odigrao, ali koja je poenta racunati samo 2 sezone? Mislim ne racunaju se 2 sezone kao jedine sezone u povijesti takmicenja vec od pocetka karijere..

FH

Federer, Novak, Rafa ( s obzirom da gledam od pocetka teniske karijere, ne trenutno )

BH

Nalbandian, Stan, Federer, Novak

SERVIS

Karlovic, Roddick, Isner

VOLEJ

Federer, Llodra, Stepanek

SLICE

Federer, Dolgopolov, Nadal

PASING

Nadal, Hewitt, Novak

DROP SHOT

Murray, Federer, Novak

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 feb 2014, 14:40

Ti si sada racunao zadnjih 10ak godina tenisa, i to je uopsteno za cijele karijere ovih igraca, kazem ti trenutno se gleda najmanje godina dvije, to je vec puno, to je kroz cijelu karijeru sto si ti naveo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 15:25

Opet se zaobilazi drop shot Jerzyja Janowicza. Neznanje ili nešto drugo...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 feb 2014, 18:02

Meni je nekako apsurdno gledati nesto kroz prizmu 2 godine, ili ces gledati trenutno, tj zadnja 2 velika turnira, do pola godine max ili ces nesto gledati u zadnjih 10 godina ili kroz historiju skroz.Taj period od 2 godine mi je nekako...ne znam, neodređen.

@BARNYCLE i AA23
Ja Rogera postujem maximalno, za razliku od nekih tenisera mi nije mrzak, nit je ikad bio, iako je direktni konkurent teniseru kojeg ja gotivim, tj bio je. :mrgreen:
Ali to sto ga u zadnjih pola godine nisam svrstao ni u top 3 servisa ni u top 3 forehanda je do njega i njegovih partija a ne do mene :)

A ti si AA23 meni sad dao do znanja kolko si realan ili učen sto se tice tenisa, svrstao si Rogerov BH prije Novakovog? Po meni to ni u snu ne moze , ni u snu.A Djokovic je jedan od onih koje ni na televiziji ne volim vidjeti.
Jest Federer duplo duze na sceni sto se vrhunskog nivoa tiče ali i Novak je tu od 2009-10,osvojio je 6 GS-ova, sasvim dovoljno da se neki od njegovih udaraca svrstaju među najbolje.
Drugo, Novakov FH ni u ludilu ali ludilu ne moze biti bolji od Nadalovog, ni sad ni bilo kad u proslosti.Nadalov se uz Federerov svrstava među najbolje FH svih vremena a od Novakovog samo sad imaš još 1-2 bolja.
A tu si stavio i Stanov BH ispred Rogerovog? Jos svih vremena ? (s obzirom da si to sam rekao a i Nalbandiana si uvrstio pa je ocito)
Rogerov ima jednu manu, veliku, zove se TS dijagonala Rafaela Nadala (rimuje se :D ) ali mu je taj bekhend isto tako donio mnogo titula i pobjeda, pogotovo na brzim podlogama sa manjim odskokom, doduše protiv ostalih igraca mimo Nadala i na sporim podlogama sa visokim odskokom njegov bh je odlican jer ostali ne mogu praviti takav spin i pritisak na njegov bh.
Kako se Stanislasov bh ikako moze svrstati pored Rogerovog?Stanislas je igrac koji je osvojio jedan GS i to sa 28 godina(i pitanje je hoce li vise ijedan).Tek zadnju godinu igra neki pristojni tenis što pokazuje i njegov ranking.Cijelu 2011 i 2012 i pola 2013 je proveo od 16 do 25 pozicije, dok 2013 nije poceo kao sto rekoh igrati malo ozbiljnije kada je i ušao u top 10.Tacnije polovinom godine je usao u top 10 ali cijelu 2013 je odigrao vrlodobro, vrijedno paznje.
Na osnovu te jedne sezone,1 GS-a i 6 titula njegov bh ne moze biti svrstan ni u top 10 a kamo li ispred Rogerovog.

@bodi
Nadal ima prostora za napredak tih udaraca koje si nabrojao ali pogledaj njegov BH na tri turnira u Americi 2013 godine i na Australiji do finala? (konkretno period koji sam ja obuhvatio)
Nema tog Almagra,Mareja,Ferrera,Wawrinke koji su u tom periodu pruzali bolji bh od Nadala.Sto ne znaci da im taj udarac u generalu nije kvalitetniji od Rafinog (odavde mislim samo na Mareja)

Cinjenica je da se Nadal poslje povrede vratio jaci nego ikad, sve je unaprijedio.Na tvrdoj igra najbolji tenis zivota a to ne bi mogao bez servisa,riterna i bh-a.Uz sve te "apgrejde" dodaj formu u tom periodu i skontaš da u zadnje vrijeme njegov bh zaista jeste odma iza Novakovog, retern isto tako.
On ako ostane na ovom nivou,ofanzivan ali idalje odlican iz defanzive, konstantan i ravan bh, fh kakav smo gledali u zadnje vrijeme uz to ako ne bude povreda (a sada se mnogo manje trosi) nema zime za njega.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 17 feb 2014, 19:00

Gledao sam konstantnost tog BH-a, kada Roger ima konstantan BH tada mu je najbolji BH na svijetu, ali nema ga, imao je u zadnjih 10 godina ali vise nema, to Stan ima i imao je Nalbandian, Novak ima strasan FH od 2011 godine, a Rogerov jednorucni mislim da moze uraditi bolje stvari od Novakovog kada ga obojica izvode u perfekciji, demonstrirao je to Roger i na RG 2011, kazem svako ima svoje misljenje, ali Nadal nema toliko dobar FH koliko mu taj spin daje prednosti, jednostavno iznudi gresku a sto se tice jacine FH-a nije neka prodornost, jednostavno to nije Nadal.

@Virtual

Janowicz je strasan, unio je novu dimenziju u tenisu, koristi drop kada god stigne, poslije servisa, mreza il sta vec, ali jos uvijek nije, uzeo sam zadnjih 10 godina a vecih majstora ima od njega u tom periodu

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 18 feb 2014, 00:18

AA23 je napisao/la:Gledao sam konstantnost tog BH-a, kada Roger ima konstantan BH tada mu je najbolji BH na svijetu, ali nema ga, imao je u zadnjih 10 godina ali vise nema, to Stan ima i imao je Nalbandian, Novak ima strasan FH od 2011 godine, a Rogerov jednorucni mislim da moze uraditi bolje stvari od Novakovog kada ga obojica izvode u perfekciji, demonstrirao je to Roger i na RG 2011, kazem svako ima svoje misljenje, ali Nadal nema toliko dobar FH koliko mu taj spin daje prednosti, jednostavno iznudi gresku a sto se tice jacine FH-a nije neka prodornost, jednostavno to nije Nadal.

@Virtual

Janowicz je strasan, unio je novu dimenziju u tenisu, koristi drop kada god stigne, poslije servisa, mreza il sta vec, ali jos uvijek nije, uzeo sam zadnjih 10 godina a vecih majstora ima od njega u tom periodu
Upravu si da Rafin fh nema prodornost (mada u zadnje vrijeme i to uvodi u svoju igru ali je i prije par godine zna u određenoj kolicini slati prave projektile , pogledaj " onclick="window.open(this.href);return false; ) ali je siguran.Dijagonala ide mnogo visocije preko mreze sto znaci manje gresaka u mrezu a opet spin obara lopticu koja pada jako duboko.To mu omogucava da i na brzim podlogama sa nizim odskokom ako nista dubinom i konstantnoscu ubije protivnika u pojam.Na sporijim i sa vecim odskokom tjera protivnika na gresku jos cesce, ako je i ne napravi otjera ga sa terena i ostavi mu paralelu otvorenu.
To je sto se dijagonale tice, paralela i manje više ako radi, radi na svakoj podlozi jer u takvim slucajevima loptica ne ide od igraca vec nasuprot loptica ide ka njemu, tj u teren, ali to opet na dobro izgrađen poen daje samo prednost jer vise takvih udaraca zavrsi u terenu a protivnik svakako nema šanse da je stigne.
A tu je i IO, koji je dozivio najveci napredak.
Po meni nije sto ti rece probojan kao Rogerov ali mnogo izbalansiraniji, moze i probit, moze kontrolirati poen, gradit ga kako hoce, moze se braniti, moze pogoditi 5 metara iza linije...
I kako ces reci nije toliko dobar kolko mu spin daje prednost, isto kao da kazes nije Rogerov tolko dobar kolko je jak :P Upravo taj spin ga cini dobrim

I sta god ti kazes po meni Rogerov bh nije bolji od Novakovog niti je Stanov bolji od Rogerovog, šta god da gledaš i uzimaš u obzir :)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 feb 2014, 15:44

Wawrinkin BH je daleko bolji i ubojitiji od Rogerovog, pa covjek sa tim BH napada bez ikakvih problema Rafin FH, sto gotovo niko na svijetu ne moze, mozda Novak jos sa jakim niskim BH dijagonalama.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 18 feb 2014, 16:04

u jednom meču...šta je sa prethondnih 14? Ne možeš zaključke donositi na osnovu jednog meča...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 feb 2014, 16:35

shminka je napisao/la:u jednom meču...šta je sa prethondnih 14? Ne možeš zaključke donositi na osnovu jednog meča...
Cijelo vrijeme pricamo o toj nekoj trenutnoj situaciji kao sto je doticni naveo, poslednja 3-4 turnira, tako da to stoji.
Ako vec gledamo unazad 10 godina, zasto onda ne gledamo i unazad recimo 20 godina i vise, gdje ima toliko dobrih BH, nego gledamo trenutno situaciju i trenutno je Wawrinkin bekend daleko bolji od Rogerovog.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 18 feb 2014, 16:43

Ofanzivno jeste, bio i ostao...ali ofanziva nije jedina stvar kod nekog udarca...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 feb 2014, 02:48

Kakva partija Rafe protiv Souze i deranje 6:1 6:0 za sat i 15 minuta.Baš fino je odigrao, 24 vinera, 14 grešaka, servis dosta dobar sa 68% ubacenog i 72% osvojenih poena na prvi servis.Idemo po titulu aBd !

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 feb 2014, 21:50

Kakve drop shotove igra Dolgopolov :shock: :shock:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 feb 2014, 00:32

Rafo se malo opustio protiv Andujara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 23 feb 2014, 02:08

Jao jao jao jao, kakav mec izmedju Andujara i Nadala.Najbolji koji sam gledao u zadnje vrijeme...
Doduše i Rafa je doprinio tome dosta svojom slabom igrom dobrim dijelom meča.Jedino sto ga je sluzilo je fh dijagonala, paralelu ne pamtim da je pokušao a IO forehanda je više fulio nego pogodio.I što je uslo u teren bilo je plitko, jako malo vinera iz tog udaraca ili forsiranih gresaka Andujara.
Backhand katastrofa, retern iz tog udarca pogotovo!!!!
Ono sto me najviše brine je servis i leđa.Jucer je izjavio (poslje onakve pobjede znaci) da je osjetio bol ali nedovoljnu da mu zasmeta u igri, moguce da mu je to danas bio problem.Servirao je i manje procentualno (63%) i dosta slabije servise, drugi pogotovo, samo 44% osvojenih poena. :?
Da ne bude da nisam pohvalio Andujara, 48 winera i 31 greška (Rafa je imao 40 - 33 omjer) sve govori.Pogađao je iz svih pozicija,iz svih udaraca, drop shotova par je.bo.zovnih je pogodio.Doduše dobar dio tih mu je Rafa dao svojim nikad plićim loptama.
Rafa je opet pokazao da je veliki šampion.Ko je odgledao TB (A SVIMA PREPORUCUJEM POD HITNO GLEDANJE CIJELOG MECA) znaće o čemu govorim.
Pored mozda i najbolje partije Andujara koju pamtim stice se dojam da je Rafa mogao prije zavrsiti mec, u dva tjesna seta ili mozda u tri ali bez ovoliko drame na kraju gdje je spasio 3 mec lopte.Kao što rekoh servis katastrofa, neforsiranih previše, preplitko sve...Cudno mi je to da je 2 meca prije toga je odigrao haman savršeno a danas i pored VRHUNSKOG Andujara ipak ispod prosjeka.Sutra osvojit kako se zna i umije a onda ova leđa odmorit maximalno, još uvijek ga muče malo to je ocito.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 23 feb 2014, 21:57

Evo Rafa uzeo 1 set u finalu u Riu..
6:3
haman da uzima 500 ATP bodica

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 23 feb 2014, 22:43

Vratio Dolgo break na servi za mec.

Nadal 1 winner u prvom setu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.