samosarajvo je napisao/la:Da malo razbijemo ovu monotoniju.
Dosta se raspravljalo o najboljim svih vremena,najbolji mecevima, mogucim duelima igrača, najboljim udarcima u historiji isl...ajmo sad o najboljim udarcima u tenisu trenutno.Gledajuci trenutnu formu igrača, po meni top 3 za svaki udarac, ako sta fulim dodajte.
Slicno mozemo uraditi i za samo top 5 ili 10 igrače, te ih razvrstati po svakom udarcu odvojeno
Servis:
1) Isner 2) Raonic 3) Tsonga a od top 10: Delpo,Tsonga,Stan
Forehand:
1) Nadal 2) Delpo 3) Djokovic
Backhand:
1) Djokovic 2) Nadal 3) Wawrinka samo od dvorucnih Djokovic,Nadal,Murray a od jednorucnih Wawrnika,Gaske,Almagro
Retern:
1)Djokovic 2) Ferrer 3) Nadal
Passing:
1) Nadal 2) Murray 3) Djokovic
Slice:
1) Federer 2) Nadal 3) Murray
Ovo je trenutno stanje po meni da se razumijemo..

Evo vidim diskusujete u udarcima, pa da se i ja nadovezem.
Prije svega, to TRENUTNO sto pricate, to spada igra u posljednje dvije godine, znaci trenutni udarci su neki prosjek od 2 zadnje sezone, uz pocetak ove, tako da ne moze se mjeriti udarci sa AO, kao trenutno za svrstavanje top 3.
Pa da pocnemo.
Rekao si za Servis:
1) Isner 2) Raonic 3) Tsonga a od top 10: Delpo,Tsonga,Stan
Slazem se da Isner ima najbolji servis danasnjice, Raonic takodje dobar, za Tsongu se apsolutno ne slazem, ko ga je gledao zadnje 2 sezone, taj servis toliko osciluje, od dobrog do ocajnog, tako da bi na trece mjesto sigurno isao Stan, a i Berdih je dobar.Za top 10 tu su, Stan,Roger i Berdih.
Dalje...
Forehand:
1) Nadal 2) Delpo 3) Djokovic
Za Nadala se slazem, covjek ima sigurno najbolji forehand zadnjih 7-8 godina, Delpo takodje sjajan FH, kao i Nole, dakle ovo je na mjestu.
Za Retern:
1)Djokovic 2) Ferrer 3) Nadal
Novak neprikosnovan, ubjedljivo najbolji retern danasnjice.
Nadal po meni ima los retern(sta je sad lose, kad je najbolji na svijetu), dakle ima jos prostora za napredak, pogotovo na drugi servis rafin retern zna bit ocajan, kada jedva dobaci do servis polja, te daje priliku za napad protivniku.Tako da bi na mjesto Nadala stavio Murraya, koji ima poprilicno dobar retern.
Ferrer je na mjestu, ima dobar retern.
Za Backhand:
1) Djokovic 2) Nadal 3) Wawrinka samo od dvorucnih Djokovic,Nadal,Murray a od jednorucnih Wawrnika,Gaske,Almagro
Nadal nikako ne moze u top 3 bekenda. Tu ide Almagrov bekend, sjajan top spin vrlo jak BH. Stan ima takodjer dobar bekend. Od dvorucnih, Nole ima najbolji na svijetu, pa Murray, pa onda ide bekend Nadala.
za Passing:
1) Nadal 2) Murray 3) Djokovic
Ovo je na mjestu. Nadal ima ubjedljivo najbolji Passing Shot, mozda bi se tu ubacio i David Ferrer.
Za Slice:
1) Federer 2) Nadal 3) Murray
Federer apsolutno dominira u ovom segmentu igre.
Za Nadala se ne slazem, on nema uopste tako dobar slice, ubacio bih umjesto njega tu slice Delpa, koji je nizak i vrlo ostar, i Noletov.
Ovo je to uglavnom, neke prepravke.
Da kazem da sam fan Nadala, ali jednostavno treba biti objektivan pa reci da Nadal nema tako dobar bekend, servis te slice, te da tu jos ima mjesta za napredak.
I recimo zaboravio si jos voleje istaci, gdje ponovo Roger dominira.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase