Ferrari Ben Hur Modelrio_Ferdy88 je napisao/la:......
......
nego pade mi napamet da je kod nas u dobra stara vremena Ben Hur prikazivan bez zadnjih "nepodobnih" petnaestak minuta
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Ferrari Ben Hur Modelrio_Ferdy88 je napisao/la:......
......
RBR: "We came across a mechanical issue that we hadn’t encountered before & because of its nature it means we have to take the car apart"
As Ted Kravitz noted last night on Sky Sports News, "There's no question that Red Bull are in deep, deep trouble. We are looking at an uphill struggle for them to retain their World Championship this year. They are finding that the more laps they do, the more problems they have."
- Some rumours say that the Red Bull gearbox is not able to deal with the savage torque delivery of the unrefined Renault engine .
- Lotus ran "full power" in Bahrain, only Renault team not to use Red Bull gearbox + conservative cooling solutions

This week’s unofficial aggregate test times from Bahrain
1. Nico Rosberg, Mercedes, 1m 33.283s, 174 laps
2. Lewis Hamilton, Mercedes, 1m 34.263s, 141 laps
3. Kevin Magnussen, McLaren, 1m 34.910s, 127 laps
4. Jenson Button, McLaren, 1m 34.957s, 169 laps
5. Nico Hulkenberg, Force India, 1m 36.445s, 137 laps
6. Fernando Alonso, Ferrari, 1m 36.516s, 161 laps
7. Kimi Raikkonen, Ferrari, 1m 36.718s, 126 laps
8. Felipe Massa, Williams, 1m 37.066s, 65 laps
9. Esteban Gutierrez, Sauber, 1m 37.180s, 151 laps
10. Valtteri Bottas, Williams, 1m 37.328s, 171 laps
Q1 će sada trajati 18 minuta, dvije manje nego do sada, Q2 će ostati na 15 minuta, dok će finalna Q3 runda biti produžena za dvije minute te će sada trajati 12 minuta.
16 bolida koji prođu u Q2 će dobiti dodatni set opcijskih (mekših guma) koje se mogu koristiti jedino u Q3, a ukoliko se ne plasiraju u Q3, moći će ih sačuvati za utrku. Oni koji prođu u zadnju kvalifikacijsku rundu, morat će koristiti dodatne opcije za postizanje svog vremena u Q3, ali će ih kasnije vratiti Pirelliju.
Vozači iz Q3 će tako startati utrku na gumama iz Q2 na kojima su postigli svoj najbrži krug. Ovo osigurava da svi bolidi u Q3 voze na istim gumama, bez ostajanja u garaži, a strategija startanja na prime (tvrđoj) opciji ostaje mogućnost ako odluče koristiti tu gumu u Q2.
Sada cemo da vidimo "velemajstora" Vettela koliko je zaista dobar.Naravno sve pod uslovom da se odbije zahtjev Renaulta.Mit Ablauf des Februars, am Freitag (28.2.2014) um 0 Uhr, müssen Mercedes, Ferrari und Renault ihre Motoren bei der FIA homologieren. Danach ist kein Eingriff mehr erlaubt, der die Leistung steigert. Am Donnerstag beantragte Renault eine Verschiebung der Frist. Von wegen alle Probleme gelöst.
...
Tatsache ist: Renault braucht noch Zeit. Die gibt es aber nur, wenn die 6 in der Strategiegruppe vertretenen Teams (Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren, Lotus, Williams), die 6 FIA-Vertreter und die 6 Abgeordneten des Rechteinhabers FOM zustimmen. Das Veto eines Teams reicht aus, um den Antrag zu kippen. Es wäre verwunderlich, wenn Mercedes und Ferrari ihrem Konkurrenten diese Brücke bauen.
ja možda jesam definitivno glup, al' ti treniraš da budeš. Čuj vidjet će koliko je dobar iako je motor sranje....a hljebe dragi. pa daj mu funkcionalan motor pa onda gledaj kol'ko je dobar...nigdje veze..prije se pričala priča kako je loš motor kod meklarena pa kod ferarija, pa ne mogu pokazat puni potencijal al su dobri vozaci, a sad ako renolov motor uje.be stvar, vettel će biti loš vozač...stvarno treniraš!samo_lijevo je napisao/la:Sada cemo da vidimo "velemajstora" Vettela koliko je zaista dobar.Naravno sve pod uslovom da se odbije zahtjev Renaulta.Mit Ablauf des Februars, am Freitag (28.2.2014) um 0 Uhr, müssen Mercedes, Ferrari und Renault ihre Motoren bei der FIA homologieren. Danach ist kein Eingriff mehr erlaubt, der die Leistung steigert. Am Donnerstag beantragte Renault eine Verschiebung der Frist. Von wegen alle Probleme gelöst.
...
Tatsache ist: Renault braucht noch Zeit. Die gibt es aber nur, wenn die 6 in der Strategiegruppe vertretenen Teams (Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren, Lotus, Williams), die 6 FIA-Vertreter und die 6 Abgeordneten des Rechteinhabers FOM zustimmen. Das Veto eines Teams reicht aus, um den Antrag zu kippen. Es wäre verwunderlich, wenn Mercedes und Ferrari ihrem Konkurrenten diese Brücke bauen.
Nađi mi jednog šampiona koji nije prepotentan.iVar je napisao/la:za mene su Fernando i Hamilton prepotentne bitch!
Koja glupost,Vettel koji je javno lincovao svog kolegu Webera,i radio to sto je radio u utrkama je sramotno.iVar je napisao/la: za mene su Fernando i Hamilton prepotentne bitch!
bijaše li ono Jenson Button šampion?Claus je napisao/la:Nađi mi jednog šampiona koji nije prepotentan.iVar je napisao/la:za mene su Fernando i Hamilton prepotentne bitch!
Nije ništa manje radio nego što je radio i Fernando, Massa mora usporiti da bi ovaj bio ispred njega. Mislim licemjerno, ovamo kao kolege, a 'vamo ide kontra njega. Postoji razlika, jedan je hinjavac, a drugi je direktan, što više poštujem. Ne voliš me/ne poštuješ me, ok, al' budi direktan, a ne ovamo fino, a tamo ga šukne pffffemir18 je napisao/la:Koja glupost,Vettel koji je javno lincovao svog kolegu Webera,i radio to sto je radio u utrkama je sramotno.iVar je napisao/la: za mene su Fernando i Hamilton prepotentne bitch!
A od kada to Lauda ima isto titula k'o i ProstClaus je napisao/la:Bilo bi krajnje vrijeme. Činjenica da ima više naslova od Senne, Alonsa, da je izjednačen s Laudom i Prostom je dovoljno za njega. Barem za sada. Samo, bojim se da će možda čak biti i slabiji od konkurenata (pogotovo Mercedesa) u nadolazećoj sezoni, naravno ukoliko bi se ovakav trend nastavio. Ali vjerujem da svi priželjkujemo ravnopravnost, jer je to ono što F1 treba.

Lapsus. Dodao sam Nikiju jednu titulu više. Možda bi danas bio u pravu da nije bilo onog prokletog Nurburgringa.MaGiCa je napisao/la:A od kada to Lauda ima isto titula k'o i Prost Prerachunao si se.
Claus je napisao/la:Lapsus. Dodao sam Nikiju jednu titulu više. Možda bi danas bio u pravu da nije bilo onog prokletog Nurburgringa.MaGiCa je napisao/la:A od kada to Lauda ima isto titula k'o i Prost Prerachunao si se.Ali poenta je svakako jasna. Ipak, sad kada već pišem o njima dvojici, treba reći da su i jedan i drugi bili izvrsni taktičari.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.