Treba cijeniti svoj posao. Bez obzira koliko je to nekome jednostavno, neko drugi nece da se petlja, a ima pare da plati nekome da to uradi za njega. Kad neko otvori servis radnju, pa krene placati milion nekih dadzbina, onda je cijena svake intervencije puno veca, bez obzira koliko je to banalno.mandraX je napisao/la:Ti bokca što otimaju ljudima pare.![]()
Ja napojne radim po cijeni od 20 KM (30 KM maximalno, skuplje ne meRe), u tu cijenu je uključena naravno i ugradnja. Ne mogu da vjerujem da neko može pa i marku uzet' za ugradnju napojne jbt, 2 minute posla.
Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
- moustapha
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
#divovi
Možeš, ali nemoj.Head je napisao/la: Mogu li ja staviti sad napojnu sa veceom voltazom?
Naravno da treba cijeniti, al' ne treba za takvu sitnicu derat' ljude po džepu jbt, čuj 15-20 KM za ugradnju napojne, za šta jbt, za 4 šarafa? Fuj.moustapha je napisao/la:Treba cijeniti svoj posao. Bez obzira koliko je to nekome jednostavno, neko drugi nece da se petlja, a ima pare da plati nekome da to uradi za njega. Kad neko otvori servis radnju, pa krene placati milion nekih dadzbina, onda je cijena svake intervencije puno veca, bez obzira koliko je to banalno.
Čuj onog gore, 50 KM, donesi meni jarane, u tu cijenu ću ti ubacit i 2GB RAM-a zajedno sa napojnom.
Nije to bas 4 sarafa i gotovo. Napojna se pri ugradnji u servisu testira da li ima stabilan napon, i u servisu se niti jedan posao ne radi za dzabe, medjutim ako doneses meni kuci ugradit cu ti je besplatno.mandraX je napisao/la:Naravno da treba cijeniti, al' ne treba za takvu sitnicu derat' ljude po džepu jbt, čuj 15-20 KM za ugradnju napojne, za šta jbt, za 4 šarafa? Fuj.
Imas isto tako negdje servise koji prodaju dijelove a daju besplatnu ugradnju i garanciju tako da ni to nije lose.
neces je ni naci sa vecom voltazom, snagom da.Head je napisao/la: Mogu li ja staviti sad napojnu sa veceom voltazom?
U takve spadam i sam, sa radnjom naravno.Bilall je napisao/la: Imas isto tako negdje servise koji prodaju dijelove a daju besplatnu ugradnju i garanciju tako da ni to nije lose.
I normalno da se sve testira jbt, 'ta neću čovjeku pokvareno prodat'. Možeš jednom svakog zeznut' tj. napravit' budalom, al' ćeš qrac drugi put.
pa ljudi uzimaju 30 KM što instaliraju neki OS, takvi istom logikom uzimaju za napojne 50.
Tako je kad je svijet nepismen tehnološki kod nas u Bosni, pa misle da je to neka naučna fantastika, ša ih gule kako hoće
Tako je kad je svijet nepismen tehnološki kod nas u Bosni, pa misle da je to neka naučna fantastika, ša ih gule kako hoće
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Ima ovamo u gradu još jedan lik što radi servis, kod njega je instaliranje OS-a 50 KM braco, ja se syeb'o kad sam čuo.nedim93 je napisao/la:pa ljudi uzimaju 30 KM što instaliraju neki OS, takvi istom logikom uzimaju za napojne 50.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ev sad rastavio pc, da vidim kakva je napojna (uneses serijski br. i izbaci sve karakteristike). Evo moja:
http://www.impactcomputers.com/ps-6361-4hf.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije losa...
http://www.impactcomputers.com/ps-6361-4hf.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije losa...
- Ed Woodward for Prime Minister !
otvorio sam kompjuter i ventilator nikako ne radi. izgleda da cu ga morat mijenjatMouse je napisao/la:komojuter mi se odjednom ugasio i kad ga upalim pise fan error i press f1 to continue. kad pritisnem f1 imam opcije safe mode i start windows nornaly. odabrao sam ovu drugu i sve je bilo ok, ali mi se opet nakon nekog vremena ugasio. zna li neko kako ovo popravit ?
Vrsim reinstalaciju i servis računara, računarske opreme. Cijena reinstalacije 25 KM, dolazak na adresu besplatan ( Sarajevo )
!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Pazi moras prvo utvrditi koji ti je procesor.. Skines program CPU-Z, i vidis te podatke i koji je socket.. Npr. kod mene je Intel Pentium 4, 2.8 ghz, DC, Socket 775 LGA...Mouse je napisao/la:otvorio sam kompjuter i ventilator nikako ne radi. izgleda da cu ga morat mijenjatMouse je napisao/la:komojuter mi se odjednom ugasio i kad ga upalim pise fan error i press f1 to continue. kad pritisnem f1 imam opcije safe mode i start windows nornaly. odabrao sam ovu drugu i sve je bilo ok, ali mi se opet nakon nekog vremena ugasio. zna li neko kako ovo popravit ?
jel te stidMeleagant je napisao/la:Vrsim reinstalaciju i servis računara, računarske opreme. Cijena reinstalacije 25 KM, dolazak na adresu besplatan ( Sarajevo )!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
- Unknown Genius
- Kontakt:
Možeš li mi pobliže objasniti šta je reinstalacija računara, kad je već tako skupo cijeniš?Meleagant je napisao/la:Vrsim reinstalaciju i servis računara, računarske opreme. Cijena reinstalacije 25 KM, dolazak na adresu besplatan ( Sarajevo )!
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
- OnlyUnited
- Kontakt:
- Unknown Genius
- Kontakt:
Ma šta mi kažeš? Nemoguće da to nisam skontao.OnlyUnited je napisao/la:Valjda je mislio operativnog sistema..
Čuj reinstalacija računara i još bi da to naplaćuje.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Mozda pored reinstalacije OS, radi jos nesto.. Ko ce znati. Ipak cjene se krecu oko 10 km, znaci za jos 15 moze skoro dva puta oboriti/podici sistem.. 
Watt je derivacija za snagu, a maksimalnu dobijes kada pomnozis maksimalni napon sa strujom, znaci P=U*I (jedan od nacina). Ako ti napojna moze dati 40A (struja) na 12V (napon), imas napojnu od 480W (snaga).Head je napisao/la:Sad ne kontam nista,sta je napon sta je snaga
Napon ti je razlika u potencijalu, a na tvojoj kucnoj uticnici je to od 220-230V, dok je struja ono sto tece, a mjeri se u coulomb po sekundi. To ti je onako osnovno.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kako uciniti ono da kad jednom kliknes na word dokument, da ga prikaze ovamo u desnoj strani prozora? Ono da ne moram otvarat. Moglo mi je to nekad, sad se ne mogu sjetit sta se treba uradit da ga ****
Valjda sam objasnio dobro sta hocu
Valjda sam objasnio dobro sta hocu
Predpostavljam Win7? Kad si u jednoj od "directories" gdje su ti stvari, imas u desnom gornjem uglu gdje ti se nalaze "Help" i gdje mjenjas kako da izgleda directory, imas u sredini preview pane. Tu palis i gasis.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- Donnie Darko
- Kontakt:
Osmica je, ali radi
Hvala puno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.